Mamici de septembrie - octombrie 2007 (14)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Sunt de belea, am si uitat ce voiam sa postez. Nu de alta insa inca lucrez, acum planific sa plec de la birou. Ei bine Dr Badiu si-a anulat programarile azi pe motiv de urgente, asa ca speranta mea de a--mi lamuri cumva cosmarul s-a dus naibilor. Am si plans putin, insa m-am mai inveselit Sabina pe messenger . O sa ma duc joi la spital sau vineri la CMU ca mai am o programare, problema e ca se implinesc cele 18 sapt pana la care se facea amnio la noi si pe deasupra sotul meu pleaca din tara restul saptamanii si s-a dus sansa de a avea suportul lui la discutie, de a se lamuri si el.

Rox 17+si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenita spune:

Dragelor, ieri am fost la medicul ginecolog si l-am vazut iar pe bebe. Era asa de activ ca nici nu a stat la masurat, oricum fusesem la 10 saptamani la eco si era totul ok. In schimb a descoperit un nodul fibromatos de 2 cm pe uter. Culmea e ca la 10 saptamani nu l-a vazut la ecograful perfomant al d-nei Ciufu. El a spus ca a inceput sa se intinda uterul si de-asta l-a vazut abia acum. A zis ca trebuie sa il tinem sub observatie, dar nu mi-a zis altceva. Voi ce stiti de asa ceva? Se maresc in timpul sarcinii? Pot sa si dispara?
Eu nu ma supar prea tare daca pe bebe nu-l deranjeaza ca pe urma mai vedem noi ce facem. Ma gandeam sa ma mai programez o data la eco ca sa ma conving ca e. NU inteleg de ce nu l-a vazut acum doua saptamani d-na doctor, sau poate a fost centrata prea mult pe bebe si nu s-a uitat atenta la uter.
In rest suntem bine, bebe creste, eu nu mai am greturi, doar o foame continua, nici sanii nu prea ma mai dor. Deci fetelor, nu va mai speriati ca nu va dor sanii sau nu mai aveti greturi, ca e normal sa dispara, sa reapara. Am observat ca uneori, cand sunt foarte obosita, am stari de voma.
Mihaela, spuneai ca te interesezi de eco morfologic. In Constanta, eu am fost la d-na doctor Ciufu Carmen care are un ecograf foarte bun, face si 3D si 4D. Nu te sfatuiesc sa mergi la Dascalu Georgeta, desi are ecograf bun, are darul de a exagera totul si chiar de a pune diagnostic. Eu am plecat in trecut de la ea plangand si mai stiu doua fete carora le-a spus ca au sarcini oprite din evolutie si acum au bebei mari si sanatosi.
Va doresc sa fiti sanatoase, sa va bucurati de burtici si de bebei sanatosi!

Carmen 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

quote:
Originally posted by Roxana_G
problema e ca se implinesc cele 18 sapt pana la care se facea amnio la noi

O fi si asta vreun semn..

12+
Vestea noastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Buna fetelor,

Vin si eu cu o nelamurire, cum se numste analiza care tb facuta atunci cand este diferenta de grup sangvin, eu am 0 pozitiv si sotul B pozitiv.( anticorpi....)Mi-a dat dr mea sa mai fac niste analize care nu le facusem si am primit rezultatul la o parte azi. Mi le-a facut o prietena, care lucreaza la un laborator dar nu mi-a facut, cred cea cu diferentele degrupe, si nu gasesc hartia pe care mi-a scris dr. Analizele mi-au iesit in mare parte bine, nu ma prea pricep, cica fibrinogenul( ce o mai fi si asta) este cam mare,acidul uric este mic,
CK la fel mic.Nu stiu ce inseamna niste prescurtari: INR,TP,CP si APTT care au valorile ok.
Poate ma lamuriti si pe mine, am acutat pe net dar nu prea am gasit.

Stie cineva ceva de Ale?????

Va pupic

16+4zile

cecilia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Roxana, Ana a luat asa: alternativ la 4 ore cate 4ml de nurofen si panadol. Imediat ce i-a scazut febra le-am scos, ca la ea a debutat viroza cu vomat o nopate intreaga si n-am vrut sa-i fortez stomacul. A luat Augumentin (prima oara antibiotic in viata ei). Stodal si cam atat. Rau a fost cand a facut la 2 noaptea 40 si i-a scazut doar in vreo 40 de min cu novocalmin supozitor si impachetari la extremitati. Bine c-a trecut ca a fost cumplit, mai ales ca ea pana la 1 an jumate (adik fix cand a luat viroza) n-a fost niciodata bolnava, n-am avut nicio pb de sanatate cu ea, decat in primele 4-5 luni nitzica dermatita atopica care-a disparut de la sine.

Tot Roxana: si eu cred ca scapi cu bine fara amnio, raman la parerea mea: prea multe analize cu risc mare si masuratori care difera de la un eco la altul.

Cecilia, cel mai bine ar fi sa mergi cu analizele la un medic pt interpretare.

Carmenita: si la mine la prima sarcina a aparut un fibrom, care la vreo 6 luni, a naibii facatura nu mai se vedea.... la cezariana nici atata, nu te panica. Ripley 11+ mazarica (DPN 17.10.2007) si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Hop si eu , ca abia la ora asta am reusit sa intru pe net.

Ripley, sanatate Anei. Stiu cum e. Noi tocmai am scapat de beleaua asta. Si noi suntem campioni la febra 40! Am o intrebare insa: de ce i-ai dat antibiotic daca este doar viroza? Eu am un dinte impotriva antibioticelor in general, mai ales de cand mi-au bagat-o pe Miruna niste idioti din spitalul din Constanta in soc anafilactic din cauza gentamicinei, care se administra universal in spital. Nu conta varsta, nu conta boala. Stiu ca e traumatizant sa-ti vezi copilul cu febra 40, mai ales daca nu a fost bolnavioara pana acum. Iti tin pumnii sa va faceti bine repede.

Ana 16+ si Mirunica (16.05.2003)
Miruna
BB din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo_miha spune:

Buna seara fetelor ,oricate necazuri as avea de fiecare data cand il vad pe bebe uitam de tot si suntem fericiti si emotionati.Azi am fost la echo si bebe era asa vioi, ce mai dadea din manute si picioruse,ne-a innebunit.
Am si eu o intrebare,daca are cineva risc maternal,si cine i l-a dat mie medicul de familie mi-a zis sa-mi dea ginecologul ceva la mana si cu ala sa ma duc la ea,dar azi ginecologul mi-a zis ca ea imi da si ma duc la meidcina munci,asa ca am luat tot medical,dar ma gandesc ce voi face dupa cele 90 zile.
Carmen imi pare rau ca ai acel nodul dar mai inceraca o data poate e alarma falsa.

Mihaela 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Buna seara,

Ce bine e sa fii acasa la computer si copiii sa doarma (pustiul si sotul adica vad ca augumentin isi face datoria si pot si eu incet incet sa respir...
Mihaela concediu de risc maternal nu cred ca vei vedea, pentru ca acel concediu pe care il da medicul de familie pe baza diagnosticului de la ginecolog trebuie sa ajunga la doctorul de medicina muncii din unitate, care doctor sa faca o ancheta sa vada ce conditii toxice ai tu la locul de munca si sincer nu cred ca va gasi conditii suficient de toxice pentru el decat daca lucrezi in tipografie sau mai stiu eu unde. Ce poti sa faci dupa cele 90 de zile: vorbesti cu ginecologul sa iti faca o internare in spital si mai iei concediu de la comisie, in transe de 30 de zile parca, inca alte 90 de zile. In total ai voie 180, cred ca-ti ajung. Comisia se trece f usor daca ai statut de femeie gravida internata pt sarcina cu risc.

Roxana draga mea, daca numai Iosup a vazut pliul ala imens cel mai probabil l-a vazut aiurea. Ce l-a mai bombanit ginecologul meu cand imediat dupa ce-mi spune Iosup ca am colul deschis ma si infiintez la cabinet, numai flacari eram, sa-l inghit pe medic nu alta ca el nu mi-a spus nimic de col!! Aiurea, evident ca nu era deschis, dar mie mi-a trebuit o luna jumate sa ma conving de asta.

si da.. fierul e bun, dar constipa al naibii... eu deja am mari probleme si cu asta si nu stiu ce sa mai fac...

iar despre citomegalovirus... ei bine din cauza lui eu am pierdut prima sarcina din viata mea, la 26 de ani, infectie acuta cu CMV, avort spontan consumat in 2 ore!! m-am trezit dimineata ca un porc injunghiat, am chemat salvarea, in 30 de minute eram la spital si in inca o ora jumate chiuretaj de urgenta!! si nu stiu nici in ziua de azi cum m-am infectat!!

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Hello gravidutele mele,

Nana bravo pt analizele bune!Bine ca te-ai linistit!Si eu am avut ceva temeri,insa am scapat de ele.
Eu,fara recomandarea medicului,i-au tablete de b-uri si magneziu.Una pe zi...pentru ca nu prea mananc carne.Credeti ca este o problema?
Apoi,aproape in fiecare an,am o problema cu pitiriazisul.Am la mine un cotrimazol solutie uleioasa,pe care mi-l recomandase medicul,insa prospectul nu il mai am si nu stiu daca are vreo infulenta asupra bb-ului.Ce am gasit pe net...nu pomenea pe nicaieri de sarcina.Are cineva idee?
Am aceeasi problema,daia si mai rar la calculator...ca si asa la munca nu scap...dureri de cap.Doua zile fara,trei cu...si uite asa...

Sabina Y.15+

japonia prin ochii unui amator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Nana, ma bucr ca ti-au iesit analizele bine, cat despre fier multe gravide se confrunta cu deficit de fier in timpul sarcinii. Sora mea mi-a zis ca in Franta suplimentele de fier se prescriu la toate gravidele indiferent daca au deficienta sau nu.

Iata ce am gasit despre Fier intr-o carte despre sarcina:

-carnea rosie, carnea de pui si peste sunt surse bogate de fier digerabil;
-fierul continut in fructe si legume se absoarbe cel mai bine daca luati un supliment de vitamina C sau mancati in acelasi timp si putina carne;
-cafeaua si ceaiul, alimentele bogate in fibre(tartaele) , antiacidele, suplimentele de calciu administrate cu 2 ore inainte sau dupa ce ati mancat alimente bogate in fier pot reduce absortia fierului;
-multe cereale si produse de panificatie sunt imbogatite cu fier;
- sulfatul feros este cel mai obisnuit suplimet de fier care se elibereaza fara prescriptie medicala, insa poate determina aparitia unor tulburari gastrice sau constipatie;
- Asocierile cu fier contin sulfat feros alaturi de un laxativ in aceeasi tableta;
-Gluconatul feros poate avea impactul cel mai redus asupra tractului gastro-intestinal si este la fel de eficient ca sulfatul feros.

gravidutzelor

Mandarinutza 16+

Mergi la inceput