Anticonceptionale, sterilet sau abstinenta???!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Eu iau Logest de ani buni, 7 la numar. Fac pauza in fiecare an o luna, uneori 2, cand ne-am hotarat sa facem copil am intrerupt pastilele iar dupa 5 luni de pauza am spus ca ajunge si am ramas imediat.

Eu zic ca e o metoda sigura. Cea mai sigura pentru mine. Sterilet nu vreau pentru ...nu vreau, am si eu un fix. Prezervativ nu am incredere, nu pot sta cu stres o luna intreaga (daca se rupe...daca nu se rupe?!?).Asa ca ramane pastila.

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Si eu sunt pentru anticonceptionale, iau Diane35 la recomandarea medicului si ma simt bine, nu am probleme deosebite. In primele doua luni au aparut sangerari intre menstre dar am citit si in prospect si am intrebat si medicul si mi-a spus ca e normal. La inceput m-am ingrasat vreo doua kg, dar cred ca mai mult din cauza alimentatiei dezordonate. In fiecare an fac o pauza de 2, 3 luni dar ma bucur cel mai mult ca acum am un ciclu regulat. Multi ani am avut probleme din aceasta cauza, menstruatia neregulata, la interval de 3 luni, si chiar mai mult, cu dureri de burta, sangerare abundenta, etc.. Acum chiar si in lunile de pauza ciclul e normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaGN spune:

Cat curaj aveti sa luat anticonceptionale.

Pe mine ma apuca frica si nervii numai cand ma gandesc la ele. Bine, asta dupa ce am studia muuuulti ani problema. Iar chestia cu flux mai mic, dureri mai putine, acnee mai putina, tine atat cat le iei. Dupa care iti apare din nou.

Nu stiu ce sa zic, ma bucur ca voua va e bine. Eu am luat mai de mult Diane si am luat vreo 4-5 kg intr-o luna mancand mere si facand sport. Poate ca e dupa organism.

Oricum, daca acum prezervativul e sfant, mergi pe el. Dupa cum vezi, daca vrea Doamne Doamne faci bebe cu tot cu ele ( a se vedea unul din mesajele de mai sus).

Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Si eu sunt contra sterilet si contraceptive. Steriletul imi provoaca totusi merge pe principiul avortului timpuriu si este un corp strain cu care stai cativa ani... Contraceptive am incercat ani de zile in adolescenta, la sfaturile unui sobor de doctori endocrinologi. Am luat Diane si eu, intr-adevar ingrasa in timp, incet-incet, mie mi-au adus multe vergeturisi celulita(desi in sarcina nu am avut probleme cu vergeturi in plus). Oribili hormonii astia, fac un bine pe o parte si pot da alte efecte secundare care merg pana la cancer de san. Cand citesc ca sunt femei care le iau ani de zile... Mai faceti pauza macar 3-6 luni ca nu sunt drajeuri de bomboane, totusi. Si in doctori nu mai am incredere de mult... Inainte de a lua totusi contraceptive orale, mergi la Sp. Parhon ca acolo mai erau endocrinologi adevarati.
Acum folosesc metoda calendarului cu folosirea prezervativului in perioada fertila si in rest contraceptive locale, Pharmatex, mai exact. Suntem multumiti, deocamdata.

ALINA mamica fericita de ELIZA bebelusha perfecta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

O pauza de 1-2 luni la nu stiu cat timp nu este necesara.

Cititi si subiectul scris de cataghe, medic ginecolog (primele pagini). Care a facut aici rezumat dintr-o carte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Lavi , adica e ok pentru organism sa nu faci pauza de anticonceptionale? Tu iei incontinuu?

Pune link la articol,cand ai tu timp ca nu gasesc,

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Yasmine iau. Inainte luam Marvelon , dar a trecut la astea ca sunt mai usoare.
Pe langa efectele adverse , contraceptivele scad riscul cancerului genital feminin , de la col , uter , etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

- nu se face pauza la anticonceptionale (decat daca vrei sa faci bebe si atunci nu e nevoie sa astepti 1-5 luni "sa se curete" organismul);
- poti sa iei anticonceptionale fara probleme daca ai pana in 35-37 deni, nu esti fumatoare si nu ai probleme cu ficatul (sau alte probleme care sa interfereze cu AC)
- nu exista analize de hormonale/de sange care sa te ajute sa vezi care AC sunt mai protrivite (asa credeam si eu ca exista, insa m-am convins de contrariu)
- fiecare pers poate reactiona diferit la AC; ceea ce imi prieste mie s-ar putea ca tie sa nu iti faca bine
- AC nu ingrasa (pot insa creste pofta de mancare)

astea sunt concluziile mea dupa ce:
-am discutat personal cu vreo 3 medici in germania (si mi-am pus si cateva din prietenele care locuiesc in germania/franta/japonia sa vb cu medicii lor),
-m discutat personal cu 6 medici in romania (tot personal)
am activat la greu pe niste forumuri medicale si am citit o gramada pe tema asta

PS - neparat cititi subiectul deschis de cataghe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rolo spune:

Si eu votez cu prezervativul. Nu as lua anticonceptionale pentru nimic in lume, mai ales ca am avut probleme cu ficatul.

rolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Fetelor, mi s-a intamplat numai mie sau e general valabil ca, pe masura ce inaintezi in varsta (am aproape 32), incepem sa resimtim din ce in ce mai multe dintre efecttele secundare ale anticonceptionalelor? Spun asta pentru ca, la 20 de ani am luat Mycrogynon fara nici un fel de probleme dar la 30 aceleasi pastile nu mi-au priit deloc. Si nu numai astea, am incercat si altele. Pur si simplu, dupa nastere (si sunt 4 ani de cand am nascut) nu mai tolerez anticonceptionalele, asa ca de un timp am renuntat la ele in favoarea prezervativului.

Inca ceva: la un ciclu neregulat (ma rog, oarecum "regulat"., cam la o luna si jumatate), ne-am mai putea baza pe metoda calendarului? Nu stiu ce-o sa spuneti, dar eu ma tem ca nu.

Mergi la inceput