haine second hand
Raspunsuri - Pagina 12
nikole spune:
La Sh-urile de aici, poti dona hainele, dar la fel le poti si vinde.
De ex. eu am donat haine, sacouri, blugi care mai pot fi muuult si bine purtate, dar am si negociat o haina de blana care e aproape noua, si care a fost destul de scumpa,si sincer m-ar fi durut inima sa o donez unui necunoscut, care cel mult si-o doreste ptr o schimbare, nicidecum ca ar ingheta de frig.
Daca aveam cui sa o dau, o cunostinta, logic ca nu as fi avut pretentii materiale.
Un alt aspect:cel putin aici, si...cel putin pana anul acesta, banii nu au fost o problema sa zic asa...orice om isi permitea sa cumpere ORICE, ORICAND.
Astfel ca la un moment dat, se trezesc doamnele cu vro 4 ceasuri nepurtate, in cutii, cu vreo nu' cate genti noi, care ocupa spatiu, si uite asa se umple Sh-urile de accesorii/haine/incaltaminte.
Numai colega mea de munca de ex. are 60 perechi de papuci casual si sport..si poarta prin rotatie exact 3 perechi...ei...acele 57 de perechi, ajung acusica in SH.
Nu pun la socoteala pantofii/sandalele de gala
Apoi...mai sunt domnisoarele hostess care primesc cadouri scumpe de la clientii indragostiti, cate o geanta Chanel, vreun ceas Rolex, si tot asa...cum nu au ce face cu atatea exemplare, le vand la SH, si uite asa gasim la SH Rolex in cutie la 800$, dar e mai bine decat sa dai 5000$, nu?
si lista continua...
mai sunt cei care parasesc tara, si dau cam tot ce au la SH, le doneaza sau le vand dupa bunul impuls...
Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
motanik spune:
Lara,
Chiar in Uk daca donezi hainele la un charity shop, ele vor fi puse la vanzare si banii obtinuti merg catre beneficiarii stabiliti, locatii pt animale, research pt cancer, copii orfani samd.
Nu stiu insa ce se intampla cu hainele pe care le pui la containerele speciale dar iti pot spune cu siguranta ca vad mereu oameni care cauta in ele, sunt cateva langa un Asda unde ne facem des cumparaturile - si nu de putine ori am vazut dubite cu nr de Romania, deci asta e o posibilitate ca hainele de aici sa ajunga in second hand in Romania.
Cat despre intrebarea ta, de ce ar renunta cineva la un lucru f bun dupa 2 purtari, iti pot spune de ce am renuntat eu la saci de haine: am trecut in ultimii 2 ani peste trei marimi si sunt convinsa ca inapoi in 12 nu mai intru, asa ca de ce sa le tin? Eu nu le-am donat aici ci le-am trimis mamei in Romania, sa le dea unor amarati.
Cat despre a cumpara second hand, desi eu nu o fac, mama e patimasa, are un magazin langa casa si e clienta fidela. Cand am fost de sarbatori in .ro mi-a aratat lucruri deosebite, fara sa imi spuna de fapt ca sunt de la second, sa vada ce parere am. Si chiar erau lucruri tare faine, i-am sterpelit si eu cateva.
--------------------
Andra si bebe Theodora Povestea noastra
Mindy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lara_c Mai fetelor, explicati-mi si mie cum se face ca hainele astea pe care le luati voi de la second hand sunt mereu purtate decat de 2 ori sau noi si de designer?? Ca eu daca imi iau ceva de calitate, mai ales de designer care imi place si imi vine bine , nu arunc dupa a doua purtare.Nici daca as fi multimiliardara nu as face asta.Plus ca cine are asa bani de se lipseste de o haina de designer dupa 2 purtari nu o vinde ..si o doneaza la clothes bank.Eu tot ce nu mai imi place sau nu mai port din x motive(in buna stare) donez, nu m-am gandit niciodata sa vand.Oare ajung in magazine second hand??Ca eu ma gandeam ca ajung la cei fara posibilitati materiale... |
O explicatie ar fi: cei care le doneaza se ingrasa sau slabesc, nu le mai pot imbraca si nu au cui le da (apropiatilor ma refer).
Cunosc femei care lunar fac cumparaturi de tot felul de chestii scumpe care nu le mai vin bine, sau nu le mai place culoarea..nu mai au timp sa le duca inapoi si sfarsesc prin a le dona la second handuri cand li se aduna. Nu le vand.
Se duc la magazinul second si este o boxa unde le poti pune acolo fara sa te dai jos din masina. Cei de la magazin se ocupa de sortare, curatire pus pret. Si eu mai donez acolo.
Foarte multe cunostinte mi-au spus ca nu au mai putut imbraca nimic dupa nastere, nici macar papuci ca le-a crescut numarul la pantof.. si cu parere de rau au trebuit sa le doneze toate, toata garderoba si incaltamintea.
anda141 spune:
Nu mi cumpar haine de la second hand, dar vroiam sa confirm faptul ca si eu imbrac unele haine o data sau de 2 ori sau niciodata , asa ca explicatia ca la second gasesti haine noi este credibila. Ajung acasa cu multe lucuri care constat ca nu mi mai plac, sau ca nu am cu ce sa le asortez...asa ca zac pe acolo pana le dau. Sau rochii de ocazie, pe alea chiar nu le poti imbraca mai multe de 2 ori, ca nu o sa apar la totate evenimentele in aceeasi rochie,...
dalina2x2 spune:
si eu mi cumpar multe haine de la ei, multe sunt chiar cu eticheta, iar calitatea nu se compara cu ce gasim in magazinele obisnuite... Si nici pretul!