Lista Gradinite - bila alba / bila negra(2)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

buna elly

am citit postarile tale si m-am regasit si eu in grijile si intrebarile pe care ti le pui, incercand sa gasesti cea mai buna solutie pentru puiul tau. noi am trecut prin trei gradinite pana cand am gasit locul perfect pentru fetita noastra. din experienta de pana acum, cred ca exista un singur lucru cu adevarat important in toata aceasta cautare: educatoarea. o gradinita cu super dotari, un management competent, o serie intreaga de activitati... nu va fi locul potrivit daca nu are educatoare implicate, dedicate, care pun suflet in ceea ce fac cu cei mici.
sfatul meu ar fi sa mergi cu cea mica o ora la pisicel, o ora la aniela. sa vezi cum reactioneaza puiul tau, cum reusesc educatoarele sa comunice cu ea, cum interactioneaza cei mici intre ei. o ora in gradinita la grupa mica o sa iti spuna mai multe decat oricate vizite cu directoarele.
eu personal credeam ca nu exista gradinita ideala, dar exista (desigur pentru fiecare parinte alta). si le urez tuturor sa gaseasca cea mai potrivita gradinita pentru copilasii lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ENYA spune:

* Numele gradinitei : Gradinita nr.201 "Clopotel" (de stat, sector2)
* Grupa la care e copilul si cand a inceput sa frecventeze gradinita : gr.pregatitoare, sept.2006
* Punctajul :
Personal : 5 puncte
Dotari : 5 puncte
Curatenie : 5 puncte
Mese : 5 puncte
Activitati in gradinita : 5 puncte
Activitati extracuriculare : 5 puncte
* Punctaj total: 30 puncte

Amalia si Vladi (6 ani si 10 luni)

Edit ca sa revin cu amanunte, Ioana :

-parerea mea este ca cele doua doamne educatoare de la grupa pregatitoare in care este Vladi sunt dedicate acestei meserii, pun foarte mult suflet in ceea ce fac cu copiii
-au fost alaturi de el, facilitandu-i integrarea in colectivitate si, mai mult decat atat, intr-un grup deja format, in care ceilalti copii se cunosteau de 2-3 ani (din cauza unor probleme de sanatate, Vladi nu a putut frecventa gradinita in anii anteriori)...nu a fost tocmai usor , dar cu pedagogi buni care stiu sa incurajeze comportamentul pozitiv, care au intelegere si rabdare, si exista comunicare foarte buna intre parinte si educatori, se poate!
-copilul meu se duce cu foarte mare placere la gradinita, si acesta e un indiciu important ca acolo se simte foarte bine, este intre prieteni, si are parte de atentie si caldura sufleteasca
-mancarea este foarte buna si diversa (fi-miu -un mare mofturos, surpriza, dar mananca!), meniul este afisat, ingrijitoarele (cel putin ale noastre) sunt dragute, calme, atente...au facut si lucruri care nu prea cred ca intrau in atributiile lor (avand in vedere ca e vb de un copil...aproape scolar!), adica fi-miu face parte din categoria „plopist” (cum bine spunea simali odata, e genul care „cade de pe buda” si nu-si aduce aminte ce a mancat cu cateva ore inainte , dar iti povesteste ore in sir despre planete, animale si dinozauri, de ex.)...l-au ajutat sa se incheie la sireturi, sau la haina, cand au iesit afara...au strecurat pana si laptele ca altfel nu-l bea
-oricand am dorit, am avut acces la informatii (asta daca nu mi-a spus chiar Vladi) legate de : ce anume si cat a mancat in ziua respectiva, ce a facut (activitati, lectii, conduita), a "evoluat" sau nu , ce "perle" a mai spus, ce prieteni noi si-a mai facut, cu cine s-a mai certat , cat de frumos a desenat, a fost cooperant sau nu, etc.
-grupul lor sanitar este foarte curat, si in general gradinita are un aspect foarte curat si ingrijit
-clasele sunt foarte mari, astfel incat in aceeasi incapere este un spatiu cu masute, scaunele, si putin mai incolo un loc suficient de mare ptr joaca(si fotolii, canapele ptr copii)...biblioteca proprie ( cu enciclopedii, carti din seria „oare de ce?...” si „vreau sa stiu mai multe despre...”), o multime de jocuri, statie audio, dvd, video, televizor – care nici nu stiu daca se foloseste , eu l-am auzit doar de vreo 2 ori pe Vladi spunand ca s-au uitat putin la o caseta cu un film...asta intr-un an intreg (eu m-am bucurat, bineinteles! )
-am cumparat diverse publicatii oferite de gradinita (Pipo si Piti-click) pentru ca am vrut eu (si mai ales Vladi), le-am considerat utile, distractive si educative, nu m-a obligat nimeni !
-activitati optionale : lb.engleza, muzica, dans, gimnastica ritmica si dansuri sportive, calculator
-gradinita e mare, spatioasa, primitoare, are o curte frumoasa, cu spatii verzi, locuri de joaca amenajate pentru copii, exista chiar si un mic loc in gradina, unde copiii au plantat in aceasta primavara flori ( au pus si un cartonas cu numele copilului in dreptul florii respective)...cele 2 terase ale cladirii sunt pline de ghivece cu flori multicolore

-s-au organizat lectii deschise cu parintii si copiii, pe care eu le-am considerat extrem de interesante
-avand in vedere ca e vorba de o grupa pregatitoare, cu copii care urmeaza sa intre la scoala din toamna, gradinita a organizat in februarie o intalnire intre parinti si o scoala din apropiere , reprezentata de doamnele invatatoare care urmeaza sa preia clasele I in acest an. S-a prezentat oferta scolii cu toate detaliile legate de acest lucru, si au raspuns intrebarilor adresate de catre parinti. Una dintre invatatoare mi-a placut nu mult, ci foarte mult, si aceasta intalnire a fost pentru mine decisiva in alegerea scolii ptr Vladi (am 3 scoli in zona, la exact aceeasi distanta fata de casa). In 2 zile l-am inscris la clasa acestei invatatoare. S-a intamplat ceea ce mi-am dorit de fapt, sa cunosc si sa pot alege eu invatatoarea.
-am vazut ca se acorda o atentie deosebita obiceiurilor si traditiilor (cred ca acest aspect personalizeaza intr-un fel aceasta gradinita), atat din activitatile desfasurate la grupa lor (cel mai recent exemplu, de Paste fiecare copil a pictat oua si icoane pe sticla , au facut o mica expozitie cu creatiile lor, si cu obiecte traditionale populare – din lemn, ceramica, oua ornate cu margele, etc.), cat si din participarile la tabara de creatie SCOALA D.O.R. – datini si obiceiuri romanesti...cred ca diplomele obtinute nu au mare relevanta, importanta e participarea!
-de fapt, expozitiile cu creatiile copiilor din gradinita sunt permanente, holurile sunt impodobite cu desene, picturi, modelaje din plastelina (am admirat chiar si diverse personaje din povesti pictate pe ...pietricele de diverse marimi)
-de fiecare data, interiorul gradinitei se...schimba (la „decoratiuni” ma refer ), in functie de anotimp sau de sarbatoarea care urmeaza (Craciun, Paste)... habar n-am cine se ocupa de asta, dar atat de mult iti incanta ochiul...se impodobesc holurile, ferestrele, dulapioarele copiilor, cu decupaje din hartie (frunze, flori, stelute de zapada, omuleti de zapada, mos craciuni), conuri de brad, ghinde, etc.

-educatoarele au demonstrat creativitate in conceperea si sustinerea activitatilor cu copiii
-participari la festivaluri de interpretare – poezie si muzica, concursuri UNESCO , concursuri de pictura, desen, modelaj
-vizite, plimbari, excursii, tabere
-activitati comune, alese, in aer liber
-participare la proiecte in parteneriat cu : biblioteci, Centrul Cultural Mihai Eminescu, diverse ambasade

-cred ca un rol important il are managerul acestei institutii, un om pe care eu il consider foarte competent, si foarte implicat in ceea ce se intampla acolo...o mana ferma dar blanda in acelasi timp, asa cum ar trebui sa fie...primul semn ca acest om este realmente interesat de bunul mers al lucrurilor, a fost pentru mine...un „altfel de formular" atasat cererii-tip de inscriere, adresat in exclusivitate parintilor (intrebari de genul :„ce schimbari de comportament asteptati sa observati la copilul dv. in urma frecventarii gradinitei?”...la acest aspect eu personal am scris cam o pagina si multe din punctele "atinse" de mine s-au realizat)

-si, in cele din urma (dar nu in ultimul rand) cel care ne face „ziua frumoasa de dimineata”, este `nea Sica, portarul, care – nu stiu cum reuseste, dar gaseste cuvinte frumoase pentru fiecare pitic (si parinte) care intra in gradinita noastra in fiecare dimineata : „ooo, buna dimineata, Vladi! Eee, asa mai zic si eu, baiat! Asaaa, imi place ! Bravo! S-aveti o zi buna!” O sa spuneti poate ca e un mizilic, dar oricat de suparat ai fi sau absorbit de grijile cotidiene, `nea Sica sigur iti aduce zambetul pe buze.

Imi cer scuze pentru mesajul poate prea lung, unii dintre voi vor avea rabdare sa-l citeasca, altii nu...eu le multumesc si unora si altora...mie sincer imi pare rau ca in curand vom avea parte de un „ramas bun, gradinita!”. Pe Vladi nu mai e cazul sa-l intreb, ptr ca stiu deja raspunsul.

Amalia si Vladi ( 6 ani si 10 luni )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

quote:
Originally posted by ENYA

* Numele gradinitei : Gradinita nr.201 "Clopotel" (de stat, sector2)
* Grupa la care e copilul si cand a inceput sa frecventeze gradinita : gr.pregatitoare, sept.2006
* Punctajul :
Personal : 5 puncte
Dotari : 5 puncte
Curatenie : 5 puncte
Mese : 5 puncte
Activitati in gradinita : 5 puncte
Activitati extracuriculare : 5 puncte
* Punctaj total: 30 puncte

Amalia si Vladi (6 ani si 10 luni)

hai ca la punctaj maxim chiar nu ma asteptam....eu dupa 1 an de gradinita Clopotel, grupa mijlocie, o mut la o gradinita particulara. De ce?
-igiena la toalete lasa de dorit, nu au nici colace la WC-uri; tocmai facem analize din cauza unei scurgeri vaginale
-in ciuda unei sponsorizari facute de mine cu produse de curatenie, mirosea a urina, iar in toalete nu aparusera produsele sponsorizate (aparate de igienizat vasul de toaleta)
-copii nu sunt supravegheati cum trebuie, (copii ies din sala de clasa)
-ignora total ce li se intampla copiilor (fiica-mea a aparut ieri de la gradinita cu pamant pe juliturile de la genunchi- nici macar cu apa si sapun nu au spalat-o)
-2-3 copii au parte de atentie sporita din partea educatoarei, restul la gramada
-nu poti afla nici daca a mancat ceva copilul, samd
-esti "fortat" sa dai bani pe tot felul de reviste, poze etc
-tot timpul ti se cere ceva

punctajul meu dupa 1 an de zile de Clopotel este:

personal: 2
dotari: 2
curatenie: 1
mancare: 3
activitati in gradinita: 3
activitati extra: 3

sunt extrem de dezamagita de dezinteresul lor, in ciuda implicarii noastre in activitatea gradinitei. Ma mir insa ca diferentele intre grupe sa fie atat de mari incat sa-i poti acorda acestei gradinite punctaj maxim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

bubi, multumim pentru punctaj si detalii.
Amalia, te rog vino cu argumente pentru punctajul oferit.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

Din toamna o dau pe Carla la gradinita 234 "Zori de zi"; abia atunci o sa pot da un punctaj , dar oricum pana atunci;

* sali mari;
* loc de joaca afara; tobogan; verdeatza, zona linistita; dar unele accesorii de la locurile din joaca sunt vechi si ruginite; m-am gandit sa propun o reconditionare a lor; poate ca si alti parinti vor fi doritori;
* cand am urcat la etaj langa scari aveau botosei pe care sa ii pui peste incaltaminte;
* curtea curata;
* referitor la mancare nu ma pot pronunta inca;
* mi-a placut ca in holuri erau peste tot afisate lucrarile, desenele copiilor;
* directoarea mi s-a parut o doamna cumsecade, fara fitze;

va pupam si poate apare pe aici si vreun parinte care are copilul acolo sa mai schimbam impresii

Laura si Carla

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_s spune:

Buna ziua! Eu nu am intrat de mult pe forum din lipsa acuta de timp. Astazi, ajutand o colega sa gaseasca o gradinita pentru pitiul ei, am realizat ca ar fi trebuit de mult sa intru sa povestesc un pic despre gradinita la care merge Matei, puiul meu de 3 ani.
Noi l-am dat pe Matei la gradi la 2 ani si doua luni si am facut o prospectare intensa de trei luni pana am ales gradinita. Nu stiu daca lista mea de criterii sau norocul au decis asupra gradinitei Little Friends, dar stiu ca a fost cea mai buna alegere pe care o puteam face. Matei e suparat cand trebuie sa stea acasa, in weekend ma intreaba cat mai e pana luni, a invatat multe lucruri noi, vocabularul i s-a dezvoltat foarte frumos atat in romana cat si in engleza. Iubeste educatoarele. Nu doar pe cele de la grupa lui dar si pe celelalte. Asa ca... iata si parerea mea despre gradinita Little Friends.

* Numele gradinitei: Little friends
* Grupa la care e copilul si cand a inceput sa frecventeze gradinita: grupa mica
* Punctajul pentru fiecare aspect de mai jos, cu explicatii
Personal: 5 puncte
Dotari: 5 puncte
Curatenie: 5 puncte
Mese: 4 puncte - Matei mananca doar dimineata acolo si meniul ar putea fi mai variat
Activitati in gradinita: 5 puncte
Activitati extracuriculare: 4 puncte
* Punctaj total: 28 puncte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Gradinita nr.40, de stat.
Noi am fost la grupa A din 2005 incepand. Anul asta intru si cu cel mic, tot la gradinita asta, pt ca mie imi place.
Personal: 5p
Dotari: 4p
Curatenie: 5p
Mese: 5p
Activitatea in gradinita: 5p
Activitati extra: 5p

Lumi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

Fetele lista nu e actualizata si despre gradi Arlechino nu scrie nimic la pag 6 ci abia pe la pag 16 am gasit pe cineva care ar fi dat detalii la cerere dar pe nimeni care sa spuna ce si cum nu ii place acolo.
Sunt chiar curioasa eu o am pe fimea acolo de 1 an aproape si nu am obiectii importante sa ma faca sa o retrag.

Freia si " target="_blank">Alexa

Terapia pentru Ema pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Freia, lista este actualizata cel putin o data pe saptamina. Despre Arlechino a scris compi la pagina 6, dar si-a editat mesajul si nu mai apare explicit numele "Arlechino" in respectivul mesaj. Este singurul mesaj al userului compi de pe acea pagina, deci usor de identificat pentru cine e interesat.
Amalia, multumim pentru detalii!
Loreena, multumim, am trecut parerea ta pe lista si asteptam la toamna un punctaj detaliat. Succes la gradi!
Andreea, multumim pentru punctaj!
Germina, te rog vino cu detalii despre gradinita.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 76oana spune:

buna, tocmai m-am alturat acestui forum, pentru ca citesc mesajele voastrte d emult timp si sunt foarte inetresata de subiect. am o fetita de 2 ani si doua luni pe care vreau s ao inscriu la o gradinita particulara in sectorul 1. Am vizitat deja cateva si la unele am fost socata de conditii, iar la altele de...pret. Am ramas un pic cu gandul la Gradinita Garfield, care tocmai isi deschie un nou sediu, dar pe care nu am vazut-o mentionata nicaioeri in discutiile d eaici. Are cineva informatii despre aceasta gradinita? multumesc mult.

Mergi la inceput