ma doare calcaiul

ma doare calcaiul | Autor: monalac

Link direct la acest mesaj

de la un tp ma doare f tare calcaiul drept si asta fara sa ma fi lovit sau sa fi calcat stramb....e o durere care persista,mai ales cand stau in picioare mai mult...e adevarat ca am 80 kg....dar nu port tocuri si nici nu am o meserie care sa ma soloicite fizic.v ati mai confruntat cu asa ceva,aveti idee ce poate fi?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hcclara spune:

poate din cauza pantofilor, daca ai umblat mai multe zile la rand numai cu o pereche.
sanatate, claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marlenn spune:

Am avut dureri la ambele calcaie dar le-am rezolvat sau cel putin atunci cand ma mai apuca durerea la vreunu fac exercitii de stretching (intindere) cu talpile si am rezolvat...

Pe mine m-a sacait durerea mai intai la stangul, uneori aveam impresia ca am cuie sub calcai si merg pe ele...dar eu m-am accidentat. De durere nu m-a scapat decat doctoru' si exercitiile de stretching. Si cand sa zic ca am scapat m-am lovit la dreptul si iar am luat-o de la capat, insa durerea de la dreptul a fost cu mult mai suportabila decat la stangul. Si am mai facut si masaj pe rulouri de lemn sau pe sticle de 0,5 l rotunde umplute cu apa...stand in picioare sau jos talpile mi le-am rulat pe sticla de 0,5 l sau pe ruloul de lemn.

Un link cu exercitii de stretching:

http://www.med.umich.edu/1libr/sma/sma_xplanfas_art.htm

La recomandarea doctorului port in incaltaminte niste talonete speciale din silicon, pe care le-am cumparat din Bucuresti, de la un magazin cu articole sportive si arata asa:

http://www.gelsupports.com/heelsupports/wonderspur_silipos.htm

Plus ca incerc pe cat posibil sa port incaltaminte cu talpa cat mai moale sau cauciucoasa ca sa absoarba socurile cat mai bine, fara tocuri si vreau sa mai slabesc...desi nu greutatea mi-a cauzat durerea la calcai, dar uneori o accentueaza...Si sa nu uit, cand ma doare calcaiul si fac stretching simt ca ma tine ceva in talpa si apoi ma lasa...

Informatii si mai multe despre dureri la calcai si tratamente gasesti cautand "fasciitis plantar".

Sper ca ti-am fost de ajutor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

multumesc mult,fetelor!marleene,nu stiu daca pot fi asa ambitioasa ca tine,sa fac exercitii....nu stiu,de la un tp,mai exact de cand am nascut ,parca ma dor toate cele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Pentru siguranta as face o radiografie! Si pe mine m-a durut calciiul sting si am tot tras-o vreo citeva luni. Apoi mi-am facut radiografie si am avut un Osteofit calcaneu ("cioc de papagal" sau "pinten" in vb. populara) care l-am tratat prin purtarea timp de citeva luni a unor pantofi ortopedici.
Vezi www.romedic.ro/boli/Osteofite_0353.html" target="_blank">aici si aici.

"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Monalac si eu sufar de aceeasi problema la ambele calcaie,de foarte multa vreme.Totul a debutat acum vreo 7 ani in urma,tot la un calcai intai...Acum s-a cronicizat,ca sa zic asa si durerile sunt aproape permanente si constante,ca m-oi fi si obisnuit cu ele...
Una din cauzele acestor dureri sunt lipsa purtatului de pantof cu toc.Purtand numai inccaltaminte joasa si comoda,solicitam mai mult calcaiul,mai ales persoanele care calca apasat...Apoi mersul pe jos si statul in picioare si,nu in ultimul rand,greutatea corporala.Cu cat esti mai corpolent cu atat soliciti mai mult calcaiele ca si coloana ,de altfel...O prietena de a mea,cu aceeasi problema,a fost si si-a fcut investigatii medicale,inclusiv radiografie.Si ea e corpolenta.Pimul sfat al medicului a fost ca trebuie sa slabeasca.Apoi i-a explicat ca la calcai(sper sa iti explic si eu corect ce am inteles de la ea)exista mai multe straturi(nu stiu prea bine ce straturi) si unul din straturile astea este cu un fel de licid ce amortizeaza calcatura sa nu fie prea...tare,ca la o masina cu suspensiile duse,intelegi tu...Prietena mea cam ramasese fara aces lichid,iar amortizarea calcaturii se face dur,osul suportand consecintele,calcaneul...Din cate am inteles aceasta "boala" are denimirea de bursita si se poate instala oriunde in corp exista incheieturi,se poate face si la cot,si la umar si la genunchi s.a.m.d.
Medicul i-a recomandat,cum ti-am scris,sa slabeasca,iar pentru aceasta bursita proceduri terapeutice ,fizioterapie si masaj cu crema.....de care?nu stiu si sa poarte neaparat un pic de toc la incaltaminte.
Eu nu mi-am facut nici o investigatie,inca...poate ca deja m-am obisnuit prea tare cu problema...
Iti doresc multa sanatate...Daca ai chef da o googalire despre bursita si vezi si acolo ce zice...

Ana-Maria,mami deAlex&Luana si
Ea e TOYO...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pet spune:

Si tatal meu a suferit anul trecut de Osteofit calcaneu. Durerea s-a decclansat cand a calcat un pic aiurea in timp ce transporta o mobila. Si-a facut radiografie, am mers la doctor si i-au zis ca se rezolva de la sine dar sa poarte incaltaminte ortopedica. Chiar daca trece ( si lui i-a trecut in circa 2 saptamani) poate reaparea oricand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Ar fii foarte bine sa mergi la un doctor si sa faci o radiografie. E foarte probabil sa ai un osteofit calcanean. Daca e asa, iti va recomanda niste sedinate de fizioterapie si purtatarea unor sustinatori plantari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

si eu am avut probleme cu calcaiul drept la un moment dat, de nu mai puteam calca deloc. dupa radiografie, s-a constatat ca n-am niciun "cioc", ci sunt doar reumatica. mi s-au recomandat unguente antiinflamatoare si antireumatice (boicil, diclofenac).
acum am din nou probleme, la ambele picioare, dar e din cauza sarcinii.

www.youtube.com/watch?v=wsTVfwWlfy4" target="_blank">23+ www.youtube.com/watch?v=9vNE-mRdkBk" target="_blank">

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Durerile din calcai pot fi raspunsul unor probleme ovariene. Eu asa am patit. Dar mi se si umflau si ma dureau graoznic, de nu puteam calca, parca mergeam pe cioburi. Mi-a zis un generalist, mi-am facut eco si ..da, aveam 3 chisturi pe ovarul drept. Nu strica sa iti faci o eco, de control.
Altfel , te poti trata cu masaj reflexogen. Este super. Dupa 45 min. de masaj la talpi, ma simtem cu 20 kg. mai usoara si parca imi venea sa zbor. Faceam masaj reflexoterapeutic si de drenaj limfatic. Iar daca in aceeasi perioada consumi si multe ceaiuri depurative si te feresti sa mananci dupa ora 18, o sa si slabesti. Asa impusti 2 dintr-o lovitura.

Mergi la inceput