Alaptatul-Help Line-(4)
Raspunsuri - Pagina 27
Helenutza23 spune:
megbeng, ylilimic si EU ALAPTEZ chiar daca ii dau un 30 ml de suc pe zi, nu i-am inlocuit nicio masa de lapte si nici nu am de gand sa fac asta pana dupa 5 luni! asa ca va rog, nu ne excludeti...
mai alapteaza de la noi din grup pitalache, ana_alx, shine, alinuk
Helenutza +
Horia Constantin (18feb2007) = 

Sheannamp spune:
Initial creeata de ali24
buna.sunt mamica de 2 saptamani si nu prea stiu ce sa mananc ca sa nu ii fac rau la bebe.voi ce mancati?am auzit ca se poate manca cam orice in afara de fasole,varza,mazare...este adevarat?bebele meu a facut diaree si parca ma simt vinovata,ma gandesc ca cine stie ce am mancat eu.am mancat o inghetata.asta sa fie problema?si de cand am nascut am pofta pe paine cu rama si gem.oare e bun ptr stomacutul lui?rosiile sunt bune?ca muraturile am auzit ca nu sunt si eu nu prea pot sa mananc daca nu am langa salata sau muraturi.(nu aluneca)si ce fructe as putea sa mananc?stiu ca v am omorat cu intrebarile mele dar in fiecare zi si la orice masa ma stresez cu intrebarile astea "oare ii pica bine la bebe??????"ca mi e tare mila de el cand vad cat se chinuie sa faca caca si cat il doare burtica.si nu as vrea sa favorizez si eu acets lucru cu mancarea mea.si spuneti mi va rog ce nu ii face rau deloc la bebe si as utea manca in cantitate mai mare.
Sheannamp spune:
Initial creeata de ali24
buna ziua.sunt si eu o proaspata mamica de 2 saptamani si ii dau la bebele meu sa suga intins in pat.ar fi vreo problema?daca da care ar fi aceea?de cand am venit acasa tot asa ii dau sa suga,stam amandoi intinsi in pat si el suge fara nici o grija.
si as mai avea o intrebare in legatura cu ragaitul:e vreo problema daca nu il pun de fiecare data sa ragaie ?ca de multe ori adoarme in timp ce suge si daca il ridic sa ragaie se trezeste.intr o zi mi s a trezit asa de 5 ori pana l am lasat sa dorma linistit fara sa il mai pun sa ragaie.
va multumesc anticipat ptr raspunsuri si va doresc la toti sa aveti copiii sanatosi si cuminti
paulush spune:
quote:
Originally posted by roxanaz
Cum pot sa maresc productia de lapte?
Blanka
Salutare tuturor!Am si eu o intrebare la voi din nou...Sper sa ma puteti ajuta!
Am un baietel de 3 luni si am impresia ca nu mai am lapte suficient.Pana acum n-au fost probleme. Aveam lapte foarte mult...totul a fost bine. Pana de curand!Asa de pe o zi pe alta s-a schimbat situatia. Cand il pun la san suge un pic si dupa aia plange, plange incontinuu...clar ca nu se satura. Am inceput sa-l masor ca sa vad cam cat maninca...a iesit foarte putin!Am incercat sa ma mulg (in 6 ore s-a adunat cam 110 ml, ceea ce nu e suficient la 3 luni)! Am baut apa, am baut ceaiuri...nu s-a imbunatatit situatia.
Mi-a fost mila de el, ca era foarte infometat, am inceput sa-i dau lapte praf in completare. Sincer nu prea as vrea sa treaca pe lapte praf, mai ales ca el s-a nascut prematur si e foarte important pt el laptele matern.Sunt foarte suparata din cauza asta!Chiar nu mai stiu ce sa fac...Va rog mult sa ma ajutati!
Blanka, Bebeii plang din n motive, de unde aid edus tu ca nu ai lapte destul?? MUlsul nu7 e relevant, bebe scoate mult mai mult, incomparabil cu ce poate scoate un aparat.
Pe de alta parte, exista o asa numita criz ade trei luni, cand alaptatul se echilibreaza si nu mai ai senzatia de sani umflati din primele saptamani.Asta nu inseamna nici pe departe ca nu ai lapte destul. Copilul la piept face ca sa fie lapte, e legea cererii si a ofertei. Multa incredere in tine si gandeste.te bine ce VREI TU sa faci: daca vrei s acontinui dand piept exclusiv POTI, e lapte destul, asta sa nu te indoiesti nici un moment. Altfel cum ar fi supravietuit generatii intregi de bebei?
Nu te incurca cu mulsul, e un stres inutil. Pune-l pe bebe la pipet catd e mult poti, in doua trei zile se clameaza din plans. Si pentru el mulsul apoi biberonul e un stres.
Pentru probleme de cantitate d eproductie singurul raspuns viabil e pune-l MAI DES la piept. Tine-ne la curent si mult curaj pentru a face alegerea corecta!
paulush spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Initial creeata de iuliana_2007
Am o intrebare.Daca se intampla sa raman fara lapte si as vrea sa imi alaptez fetita in continuare ce trebuie sa fac?Exista ceva,un medicament care sa stimulze din nou lactatia?Ce trebuie sa fac?
Pun aceasta intrebare ca sa fiu pregatita ca asa este cel mai bine.
Mamica lui Maya Maria
Iuliana,
Ce e cu preocuparea asta sa nu ramai fara lapte????
Cum sa ramai fara lapte??
Cat timp pui bebe la san, nu-i dai apushoara, suculete si alte ceiucuri si laptucuri in biberoane, nu e nici un pericol sa ramai fara lapte, dimpotriva, pe masura ce bebe creste, tu faci lapte cat are el nevoie. Necesitatile de la 2 saptamani nu sunt aceleasi cu cele d ela 4 luni, si in nici un caz cu cele de la 7 luni.
Pentru mine inceputul sfarsitului e PRIMUL BIBERON, caci laptele de formula pe caree i l-ai putea da ia din ceea ce tu ai putea produce.
Nu ai nici un motiv sa te temi ca ai pute aramane fara lapte.
Orice medicament pentru mai mult lapte sta oarecum sub semnul placebo-ului.
Pune des copilul s amanance si fii sigura ca ai lapte destul!
Multa incredere in tine!
paulush spune:
quote:
Initial creeata de ali24
buna.sunt mamica de 2 saptamani si nu prea stiu ce sa mananc ca sa nu ii fac rau la bebe.voi ce mancati?am auzit ca se poate manca cam orice in afara de fasole,varza,mazare...este adevarat?bebele meu a facut diaree si parca ma simt vinovata,ma gandesc ca cine stie ce am mancat eu.am mancat o inghetata.asta sa fie problema?si de cand am nascut am pofta pe paine cu rama si gem.oare e bun ptr stomacutul lui?rosiile sunt bune?ca muraturile am auzit ca nu sunt si eu nu prea pot sa mananc daca nu am langa salata sau muraturi.(nu aluneca)si ce fructe as putea sa mananc?stiu ca v am omorat cu intrebarile mele dar in fiecare zi si la orice masa ma stresez cu intrebarile astea "oare ii pica bine la bebe??????"ca mi e tare mila de el cand vad cat se chinuie sa faca caca si cat il doare burtica.si nu as vrea sa favorizez si eu acets lucru cu mancarea mea.si spuneti mi va rog ce nu ii face rau deloc la bebe si as utea manca in cantitate mai mare.
Ali,
POti manca TOT ce iti cade tie bine, in cantitati moderate. Daca tu ai alergie la un aliment, mai bine abtine-te, in rest nimic nu e contraindicat.
Relaxeaza-te si traieste NORMAL, fara a fi obsedata de "daca ii face rau". MAi rau ii face sa te simta tensionata pe tine de spaima pe care o ai. Mananca moderat ce vrei, ce ti-e pofta, fara sa suferi.
Uneori, bebei care plang indelung si se vede ca sufera au intoleranta la lactoza. Incearca sa elimini din mancarea ta complet produsele lactate (inclusiv biscuiti facuti cu lapte, TOT) timp d eo saptamana, daca vezi ca bebe nu mai sufera asa insemana ca trebuie in6r-adevar sa te abtii d ela lactate. Daca nu vezi nici o diferenta saptamana aia insemana ca vrea mai mult in brate, bebeii plang mult in primele luni.
In general, nu te stresa cu nimic, relaxeaza-te tu. Ar fi culme asa ne abtinem d ela 3000 de alimente cele care alapatam indelung.
Succes
paulush spune:
quote:
Initial creeata de ali24
buna ziua.sunt si eu o proaspata mamica de 2 saptamani si ii dau la bebele meu sa suga intins in pat.ar fi vreo problema?daca da care ar fi aceea?de cand am venit acasa tot asa ii dau sa suga,stam amandoi intinsi in pat si el suge fara nici o grija.
si as mai avea o intrebare in legatura cu ragaitul:e vreo problema daca nu il pun de fiecare data sa ragaie ?ca de multe ori adoarme in timp ce suge si daca il ridic sa ragaie se trezeste.intr o zi mi s a trezit asa de 5 ori pana l am lasat sa dorma linistit fara sa il mai pun sa ragaie.
va multumesc anticipat ptr raspunsuri si va doresc la toti sa aveti copiii sanatosi si cuminti
Ali,
Tot ce faci din intuitie e bine. RELAX!!! e perfect sa-i dai piept intins ain pat. Eforma cea mai comoda de a-i da si noaptea, fara sa te trezesti complet, sa te asezi pe un scaun etc.
Mai ale sdaca vezi ca bebe sta comod si fericit, sigur faci totul bine.
Pe bebei hraniti cu lapte matern NU e necesar sa-i pui sa ragaie. La cei de biberon e diferit, ei inghit mult aer din cauza biberonului. Pieptul finctioneaza diferit, copilul actioneaza ca o ventuza, de aceea aerul minim pe care-l poate inghiti nu merita efortul d ea-l trezi repetat. Lasa-l in pace s adoarma, daca a inghitit aer face zgomotul, daca nu, NU E OBLIGATORIU.
SCrie si intreaba tot ce te preocupa, toate am trecut prin dubiile astea. E normal sa te preocupi, dar sa si profiti sa stai linistita. Nu te speria de nimic, lucrurile sunt mult mai simple in realitate, daca esti relaxat.
Si MAI ALES ai multa incredere in simtul tau de mama, intuitia ta nu are pret nici cu sfaturile vecinei, ale soacrei sau ale noastre. Tu s afii convinsa ca ce faci e bine.
Felicitari pentru bebe!! Acus acus o sa fii o mamica veterana, de o luna, apoi de 3...profita de timpul asta, e unic!
Sheannamp spune:
Pentru Ali24:
- sunt interzise DOAR alcoolul si fumatul. In rest, femeia care alapteaza poate manca si bea orice (chiar si cafea, cu moderatie insa) atata timp cat bebe tolereaza. Adica, daca observi ca incepe sa aiba brusc colici sau sa fie mai agitat la cateva ore dupa ce ai mancat o anumita mancare atunci e bine sa eviti sa o maninci si a doua oara. pe de alta parte bebelusul poate sa aiba colici si sa fie agitat si din alte cauze nu numai datorita unei mancari pe care ai consumat-o tu (mie personal mi-este greu sa inteleg cum varza sau usturoiul poate ajunge sa modifice gustul sau mirosul laptelui!).
O situatie mai rara este intoleranta la lactoza de care sufera unii bebelusi. Ea poate sa se manifeste (la bebelusul care sufera de aceasta problema) si daca mama consuma mult lactate. Verificarea se face oprind orice lactat din alimentatia mamei timp de o saptamana, daca simptomele bebelusului dispar atunci mai mult ca sigur este din cauza aceasta si mama va trebui sa evite consumul acestora pe perioada cat alapteaza (in nici un caz nu se intrerupe alaptatul, pe langa ca sunt extrem de scumpe, formulele fara lactoza nu se pot compara cu beneficiile aduse de laptele matern acestor bebelusi).
- alaptatul din pozitie culcata este extrem de comod atat pentru tine cat si pentru bebe. Nici o problema daca nu eructeaza si adoarme asa langa tine, pozitia pe o parte il apara de inhalarea unei eventuale guri de lapte regurgitate
Edit: Paulush, acum vad ca am facut practic copy/paste la mesajele tale!
De fapt le-am scris simultan!
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Blanka spune:
Mersi mult pentru raspuns!
Problema este ca am facut proba suptului si nu manca decat foarte putin ... si plangea.
Pediatrul mi-a zis ca trebuie sa manance cam de 6 ori cate 180ml, el nu manca decat 100-140ml!Deci nu e suficient. Nu stiu ce sa fac, chiar nu as vrea sa renunt la alaptat!
megbeng spune:
blanka, nici matei al meu nu ia la o masa 180, cu proba suptului dar mananca maides, de 7, 8 ori..uneori chiar mai mult..daca ia in greutate satisfacator , nu intrerupe alaptarea!