Alaptatul-Help Line-(4)
Raspunsuri - Pagina 21
Florentina Roman spune:
Of, parca se tin lant problemele de capul meu...de azi noapte mi-a aparut pe sanul drept, din dreptul axilei si pana la mamelon o zona rosie si foarte tare...probabli vreun canal infundat. Am pus copilul sa suga de fiecare data mai intai din el si apoi din stangul, bb trage pana se inmoaie sanul si vad ca nici el nu mai inghite, presupun ca nu mai are putere, dar zona cea rosie si tare e tot acolo...in plus, azi noapte am avut frisoane si ma gandesc ca au legatura cu sanul. Am incercat sa ma mulg, dar nu reusesc nici cu pompa nici manual. Orice as face, portiune a e tot tare si dureroasa...
Florentina, mamica lui Tudor Ioan(5.07.2002)si a lui Matei Ciprian(22.05.2007)
Mindy spune:
quote:
Originally posted by Florentina Roman
Of, parca se tin lant problemele de capul meu...de azi noapte mi-a aparut pe sanul drept, din dreptul axilei si pana la mamelon o zona rosie si foarte tare...probabli vreun canal infundat. Am pus copilul sa suga de fiecare data mai intai din el si apoi din stangul, bb trage pana se inmoaie sanul si vad ca nici el nu mai inghite, presupun ca nu mai are putere, dar zona cea rosie si tare e tot acolo...in plus, azi noapte am avut frisoane si ma gandesc ca au legatura cu sanul. Am incercat sa ma mulg, dar nu reusesc nici cu pompa nici manual. Orice as face, portiune a e tot tare si dureroasa...
Florentina, se pare ca ai facut mastita.. nu te alarma multe mamici fac asta in timpul alaptarii.
pina iti raspun alte fete citesti aici cite ceva despre mastita si tratament.
http://www.reclamamascataatentie/a_145_2239_Mastita_in_timpul_alaptarii.html
ei au am facut-o, in 3 zile a trecut complet. ma simteam terminata fara pic de energie si cu simptome de gripa. am stat mai mult in pat si sotul imi aducea bb la sin. odihna ajuta cel mai mult lichide multe si hrana sanatoasa cu multe vitamine.
la mine a ajutat masajul, e duros, sinul la un moment dat era plin de noduli, portiunea rosie abia o puteam atinge dar nu aveam ce face.
Trebuie insistat cu masaj si pus bb la sin sau pompat daca nu goleste bine sinul.
eu am facut comprese cu patrunjel tocat si un pic de apa si am imbracat usor sinul afectat cu folie de plastic cit sa tina patrunjelul sa nu se imprastie peste tot. a ajutat enorm si crema de galbenele.
ca si medicatie eu am luat ibuprofen la 4 ore (asta e paracetamol in ro cred)
daca nu se amelioreaza in timp scurt trebuie consultat un medic.
multa sanatate iti doresc!
Jonica spune:
Mamici, ma ajutati si pe mine cu un sfat? Fetita mea are aproape 11 luni si inca o alaptez dimineata si seara. Azi dimineata, in timp ce o alaptam m-a muscat pana la sange. Credeti ca e cazul sa merg la un doctor? ati mai auzit sa faca piticii asa ceva?
Florentina Roman spune:
Mi-am facut masaj ieri toata ziua cu crema de galbenele sau cu bepanten, iar peste noapte a disparut pata rosie si nici foarte tare nu mai este sanul. incerc sa ma masez in continuare, am incercat sa si mulg un pic de dimineata dar...n-am reusit sa scot mai mult de 10 ml din ambii sani. Asta dupa ce papase Matei. Cum imi dau seama ca sanul s-a golit? Se inmoaie? Dupa ce trage cateva minute, de la un moment dat trage, dar fara a mai inghiti; inseamna ca s-a terminat lapticul? Il mai las sa traga din san sau il trec la celalat?
Mindy spune:
quote:
Mi-am facut masaj ieri toata ziua cu crema de galbenele sau cu bepanten, iar peste noapte a disparut pata rosie si nici foarte tare nu mai este sanul. incerc sa ma masez in continuare, am incercat sa si mulg un pic de dimineata dar...n-am reusit sa scot mai mult de 10 ml din ambii sani. Asta dupa ce papase Matei. Cum imi dau seama ca sanul s-a golit? Se inmoaie? Dupa ce trage cateva minute, de la un moment dat trage, dar fara a mai inghiti; inseamna ca s-a terminat lapticul? Il mai las sa traga din san sau il trec la celalat?
Ce bine ca s-a ameliorat..
daca nu ai reusit sa scoti mai mult de 10 ml inseamna ca Matei a papat bine si a golit bine sinii. Parca il vad ce satisfacut si fericit e.
Daca sinul s-a inmuiat dupa supt inseamna ca l-a golit, nu prea mai ai ce pompa.
Si da, trebuie mutat la celalat sin odata ce unul a fost golit.
Poate ca ti se pare scurt timpul care a stat la un sin fata de cit statea inainte, dar asa se intimpla, timpul de alaptat devine mai scurt la un moment dat.
A mea statea cam 15 minute la un sin la inceput, mai tirziu a ajuns sa pape in 15 minute la ambii:)
Dar depinde si de fiecare bb, daca sint mai haplea ca a mea, termina mai repede cu papatul, altii un pic mai incet.
Si le place asa de mult acolo la sin, daca ar putea ei ar sta numai acolo lipiti de mamica:)
Florentina Roman spune:
Multumesc mult ptr sfaturi, parca m-am mai linistit un pic.
Dupa ce papa de la ambii sani, se mai intampla sa planga si sa caute in continuare sanul, inseamna ca nu se satura? Eu am incercat sa mai mulg, dar nu mai iese nimic...
Mindy spune:
quote:
Multumesc mult ptr sfaturi, parca m-am mai linistit un pic.
Dupa ce papa de la ambii sani, se mai intampla sa planga si sa caute in continuare sanul, inseamna ca nu se satura? Eu am incercat sa mai mulg, dar nu mai iese nimic...
Florentina, in mod normal daca puiul s-a saturat nu mai cauta sinul si sta mai linistit dupa ce a mincat.
La mine a fost la fel prima luna, defapt mai mult primele 2 saptamini bebelina mea ar fi stat la sin nonstop. Cind o dadeam sotului ii cauta si lui sinul:) si asta la scurt timp dupa ce papase.
Eram stresata ca nu se satura si o tin flaminada, ba ca laptele meu nu e bun, ba ca mi-a scazut productia de lapte brusc.. plus ca nu imi dadeam seama cum au trecut 2 ore de la ultimul alaptat, eu credeam ca abia acum 15 minute i-am dat:)
a mea plingea de multe ori dupa alaptat pt ca avea colici si eu credeam ca ii e fomica.
daca bb uda intre 6-8 scutece pe zi, face kk regulat, ia in greutate ok, atunci inseamna ca maminca suficient.
Daca crezi ca nu ai lapte destul si vrei sa iti maresti productia de lapte bea multe lichide, ceai de chimen/anason, supa de chimen , supa de pui usoara.
Oricum daca esti ingrojorata ca nu papa destul suna-ti pediatrul si fa-ti o programare sa il vada si sa vezi ce sfaturi iti da.
Mindy spune:
quote:
Originally posted by Jonica
Mamici, ma ajutati si pe mine cu un sfat? Fetita mea are aproape 11 luni si inca o alaptez dimineata si seara. Azi dimineata, in timp ce o alaptam m-a muscat pana la sange. Credeti ca e cazul sa merg la un doctor? ati mai auzit sa faca piticii asa ceva?
Jonica, eu as suna un Dr sau m-as duce la doctor sa ma sfatuiasca ca fiu sigura ca totul e in regula.
Am mai auzit de bebici care trag tare cu dintisorii de sfirc dar asa de tare sa iasa singe eu nu am auzit.
mai bine sa vezi ce zice un Dr sau sa vada cum arata sanul ca sa nu cumva sa faci o rana acolo care sa se infecteze in timp.
Sa ne spui cum esti si ce a zis doctorul daca mergi sa te vada.
Numai bine!
emaaimee spune:
Jonica, da mai fac asa astia micii. si pe mine m-a incoltit fata.de vreo cateva ori bune. nu cred ca e cazul sa te duci la dr. decat daca ti s-a infectat tare sanul.ca sa nu se infecteze, da-te cu rivanol pe buba facuta. lasa cat de mult poti la aer sa se usuce. si te mai poti da cu un pic de Bepanthen, nu mult ca nu se mai usuca buba.o sa te usture putin cand suge fata. dupa ce suge iar rivanol&Bep. posibil sa faci un pic puroi din cauza resturilor alimentare din gurita bebelinei,nu lasa sa se vindece rana cu puroi sub ea.daca ti se pare ca ai puroi, stoarce un pic locul si da cu rivanol.
daca mai incearca sa te muste sa ii spui ferm ca nu e voie si nu o sa te mai muste.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
Jonica spune:
Multumesc mult! imi cade asa de bine ca ma baga cineva in seama....
Azi oricum se pare ca pitica mea a fost pusa pe prostii: dupa amiaza mi s-a ridicat in picioare in patut - ceea ce a fost o noutate la noi, drept urmare a trebuit sa-i las si patul la nivelul cel mai de jos....Si se sprijinea in maini si se uita foarte incantata in jos, la CD player....am inghetat de groaza.
Mi-a fost putin frica de suptul de acum de seara, dar a trecut cu bine!