*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (45)
Raspunsuri - Pagina 22
andradap spune:
Motannel... pe pag. 14 sunt LINK-uril puse mine... chiar in mesajul meu de mai sus... NEBUNICA, BURTA, PARINTI IN DEVENIRE ,etc... le vezi? ![]()
Asa... sa va povestesc inca o data, dar de data asta sper sa reusesc sa postez... nu sa se mai piarda mesajul ca ieri...
Am asteptat ieri pana la ora 13:00 in fata la intrare in speranta ca vin si AMELY si ANDROIX (asa imi spusese dideip la telefon
)... si sa intram cu toatele... in fine, nu a fost sa fie... in schimb au aparut KAY si Oanaclaudia... Cum telefonul meu nu stiu ce avea... Dideip a sunat pe tel. lui KAY si ne-a zis sa intram...
O data intrate am fost asaltate de niste tipe de la NUK care ne-au pus sa completam niste tichete pt. o tombola si nea-u dat un cadou constand in 2 tampoane de san, o tetina de biberon (0-6 luni) si o suzeta... Apoi... ne-am indreptat spre clubul parintilor...
La clubul parintilor... am asistat la cateva prezentari si anume:
1.) Sanatatea dintilor copilului nostru dar si ai gravidelor(nu se chema chiar asa... dar despre asta era vorba
), prezentata de L. Dumitrascu absolventa de stomatologie (dar nu practica)
2.) Cineva de la NESTLE a prezentat meniul copilului... piureuri si sucuri de fructe
3.) Prezentarea catorva produse NUK: pompa de muls manuala (mi se pare o BARBARIE
) si electrica, tampoane de san, sfarcuri artificiale, in fine si alte chesti idin astea... pentru mama ![]()
4.) Prezentarea celor de la PAMPERS... care a constat in punerea unui scutecel... la un copil... S-a "oferit" pe post de "cobai" o fetita de 3 luni... nascuta la termen dar de 2 Kg (in prezent avea 4 Kg... si era tare micuta
, ca un nou-nascut)
5.) Prezentarea unui scaunel de masina ISOFIX, cum se fixeaza, cum se pot ajusta dimensiunile lui in functie de statura copilului etc...
In final... AM primit niste ABTIPILDE cu BABY on BOARD... special pt. fetita sau baiat... si la iesire am primit traditionalele ( deja ) premii de la cei care au prezentat... Iata ce am primit de data asta:
-BANDANA BLEU pe care scrie NESTLE;
-castronas si 2 lingurite de la NESTLE
-o cutie cu "orez cu 3 fructe"... NESTLE
-un piure de pere... tot de la NESTLE
-un suc de mere.... evident tot de la NESTLE...
Piureul si sucul l-am mancat noi... parintii... desi avea termen de expirare 2008 ![]()
-un PAMPERS... pe care deja l-am desfacut sa mai exersez... ![]()
-inca 2 tampoane de san de la NUK si tetina + suzeta...
Si cam atat...
Dupa ce s-a terminat prezentarea am inceput sa ne fataim prin expozitie...
V-am zis ca m-au impresionat mult acele BODY-uri de la ZET... dar au mai fost niste patuturi dragute... de exemplu unul care se si legana... ![]()
In fine... multe produse... care mai de care mai dragute... dar pt. mine.. care nu cumparau... nu erau chiar asa o bucurie...
Cred ca mai mult ca sa nu plec cu mana goala (ma rog pe langa mostre si cadouri), am ales sa cumpa rsutien pt. alaptat si chilotei de unica folosinta pt. maternitate si tampoane de san de la NUK... sper ca am luat totusi ceva folositor ![]()
Eeeh... si cam atata am avut de spus... 
Sper ca nu v-am plictisit prea tare ![]()
Andrada
33+ cu
Antonio
Vali5 spune:
michigan, cum ti-a iesit ciorbita de perisoare? ![]()
lilky, sper sa te faci bine repede! Bea multe ceaiuri cu lamaie.
andradap, stiu ca gasesc foarte multe informatii pe net, dar nu am timp sa caut. Chiar si acum in week-end mi-am luat de lucru pentru servici. Daca mai am doar o saptamana vreau sa las toate lucrurile in ordine, si se tot aduna 
Motannel, wow, la voi e zapada! La noi, desi e innorat e tare cald si placut afara. Sau or fi caldurile mele?! Am observat ca mi-e cald cand restul lumii zice ca e ok temperatura, sau mi-e foarte bine cand lumea zice ca e frig. Sper sa nu mai ai starea asta...
Paflo, multumesc pentru raspuns!
Ce as vrea si eu la BabyExpo...
Valentina
33+
Andrei
Poze
cioaca spune:
quote:
Originally posted by ELTEKA
Madi, ti-am trimis PM dar am senzatia ca nu ia si pozele, doar textul... Ia incearca si aici:
http://rehabengineer.homestead.com/carpalexcersise.html
Intre timp, tot cautand dupa exercitiul asta, am mai gasit alteleM-apuc sa fac si-ti mai spun. Nu stiu cat conteaza asta si cat e optimism, dar pe mine ma apucase disperarea ca nu-mi pot folosi cum trebuie mainile, asa ca mi-am pus in cap c-o sa se amelioreze treaba
Am mai observat ca nu e bine sa dormi pe maini, ca se acumuleaza si mai multa presiune...Azi noapte am dormit foarte rau si nu am fost atenta, asa ca acum sunt ca de "metal", dar macar le pot indoi...
Masajul cu apa calda imi face foarte bine (unii zic sa si alternezi).
Spune-mi ce poti deschide si ce vezi sau nu din ce ti-am trimis.
Vali5, in cartile mele scrie ca dupa saptamana 24, oricand! Insa, daca e mic bebe, se mai intoarce si inapoi
Cioaca zicea ca la 28 de spatamani ei i-a spus doctorul ca bebe e prea mare sa se intoarca. Apropo, cum mai esti, Cioaca????
La ultimul control mie mi-au zis ca la 32s pana la 25% de bebei mai pot fi neintorsi. Eu cred in marturii de pe internet cand mamele zic ca aveau programata cezariana si bebe s-a intors - hop, in ultimul moment!
I-am trimis Cioacai si niste linkuri la pozitii/exercitii (am o fixatie, nu?) pe care e recomandat sa le adoptam peste zi, ca se intoarca bebe daca e cazul.
La tine cum sta treaba? Cand ai fost al control si cum era?
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare
Buna ELTEKA
ma bucur ca iti aduci aminte de mine dar din pacate se pare ca flacaul meu nu are nici un gand de intoarcere.Tot foarte jos simt miscarile de picioruse si capusorul sau asata cred ca este, este fix sub coastele mele.Desi nu am fost la control sunt sigura ca este in aceeasi pozitie ca la 28 de sapt.dar oricum m-am obisnuit cu ideea de cezariana asa ca nu mai sunt asa de speriata ca in prima saptamana iar acum ma gandesc ca o sa nasc prin cezariana chiar daca se va intoarce pentru ca presimt ca va fi mai mare de 3.500gr.am antecedente in familie , eu am avut 4.500gr iar fartele meu 5.500gr asa ca nu cred ca eu voi face vreun pisoi mai ales ca la 28 de sapt avea deja 1.400grva pup
31

Madi spune:
Elteka mii de multumiri pentru exercitii. Site-urile acelea mi se deschid. Pe PM am primit doar exercitiile, nu si pozele, dar oricum, daca vad site-urile e bine! Inca o data, multumesc mult.
Madi + 
Asa creste bebe!
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
Motannel spune:
Andrada, le vad! Sunt tare frumoase! Multumesc!
Valentina, din pacate e adevarat, la noi a nins! Iar vremea e tare inchisa! Se pare ca de maine se mai imbunatateste ... sper sa simt si in starea personala lucrul asta!
Asa creste Teodora-Iubita
Motannel,
31+,
Teodora
florina spune:
Ancamari, atat timp cat colul este inchis eu zic ca e ok...Conteaza mult lungimea dar si consistenta lui si daca e inchis inseamna ca e foarte bine. Cred ca e normal sa se scurteze colul pe masura ce uterul creste in dimensiuni, poate ca nu s-a scurtat de la efort...Eu stau de 4 saptamani in pat si s-a scurtat oricum. 
Colul meu era mai lung ca al tau, 3 cm dar moale si cu tendinta de deschidere...ceea ce s-a si intamplat :(
Incep sa ma gandesc ca are legatura cu ceea ce spuneau si fetele - firele ce se absorb...La prima nastere aveam un col lung, tare si s-a dilatat singur doar 6 cm...intr-un final s-a rupt si l-au cusut cu astfel de fire. Probabil n-a fost cea mai buna alegere...In acel moment nu-mi trecea prin gand ca voi dori intr-o zi si al doilea copil, vroiam sa scap cat ma usor si mai repede...
Elteka noi am preferat sa ne deplasam cu bb in cosulet. Si noi suntem activi si ne-am luat copilul peste tot pt ca l-am alaptat un an si ceva. Am avut un port-bb de firma (ce-i drept al tau arata mai bine:) dar ne-am temut sa nu i se taseze coloana, sunt atat de fragili cand sunt mici. Poate ca am fost noi exagerat de precauti. Cand a inceput sa-si tina singurel capul si sa aiba spatele mai ferm, era deja prea greu pentru spatele meu :) Asa ca l-am tinut mereu in brate.
Perna de alaptat nu indeparteaza copilul de corpul tau?...Intreb pentru ca mie mi se pare foarte important contactul cu bb-ul, il tineam lipit de mine, capul il sprijineam cu propriul brat sub care tineam o perna mai mare, sa nu-mi amorteasca. Si am alaptat nopti intregi asa...
Cei mici ajung la 10 Kg cam la 1 an.
Mai bun decat Bepanthenul (sper ca am scris corect) este Desitin-ul. Din pacate la noi nu se gaseste, l-am primit din state si ulterior a mai cumparat sotul meu dintr-o farmacie din Austria. Vi-l recomand cu caldura, vindeca foarte bine funduletul iritat al copilului. Este o crema la tub sau la cutie si se gaseste sub diverse concentratii (cu cat are mai mult zinc cu atat vindeca mai repede, cel putin eu asta am constatat).
Body-urile de la Z sunt triple ca pret pentru ca sunt semnate de Andreea Esca... Sunt haioase dar daca nu se petrec nu luati masuri mici. Cam de la 2-3 luni poti sa le tragi peste cap body-ul.
Cam asa ar trebui sa arate un body pt nou-nascut:
http://store.babycenter.com/product/code/9090.do?scid=SSE:BZRT&srccode=cii_10043468&cpncode=12-21749125-2
Le-am gasit cautand "bodysuit baby" pe google... putin probabil sa putem cumpara din Romania asa ceva :(
Eu i-am luat lui Tudor de la "Lumea copiilor" de pe bd. 1 Mai acum 5 ani, nu stiu daca mai au acum dar sunt foarte foarte practice.
Ce zboara timpul...scriu la mesajul asta de 2 ore :)
Week-end placut tuturor,
Florina
andradap spune:
Revin... ca sa pun cateva POZE cu ultimele doua pulovere (fata de la unul din ele deja o stit
)
Andrada
33+ cu
Antonio
Androix spune:
Ce ziceti voi aici de contractii? Primele le-am simtit la 9 saptamani dupa o partida de curatenie intensiva cand am zic ca mor a doua zi. Apoi au stat o perioada, pana pe la 14 saptamani cand au reinceput si de-atunci am non stop. Sunt undeva la limita dintre discomfor si durere. E o linie foarte subtire. Nu iau nimic, de vreo 3 ori am luat no spa cand erau prea din cale afara dar nu a parut sa aibe vreun efect. Asa ca ma incurajez ca daca am multe inseamna ca uterul se antreneaza si o sa nasc usor si repede ![]()
Andrada, scuze ca n-am mai venit la intalnire. Ieri dimineata stand la indoiala daca sa mai merg sau nu, speriata fiind de aglomeratie am zis totusi sa merg la prima ora si apoi raman sa ma intalensc si cu voi. Dar am terminat de vazut tot tzac-pac intr-o ora si deja Filipu dadea semne de neliniste asa ca nu am mai putut sta pana la 13. Poate reusim totusi sa mai facem o intalnire de burtoase cand se indreapta vremea pana ne-o gasi nascarea ![]()
Am uitat 
Cioaca si eu simteam neshe lovituri pe-aiurea si credeam ca fi-mea sta in diagonala cu capul in sus si cand colo ea statea bine mersi intoarsa in pozitie regulamentara si dreapta de s-o masori cu polobocul nu alta, nici vorba de diagonala. Ce simt eu sub coaste sunt picioarele, iar jos de tot manutzele sau ea cand sughite.
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
Georgia
Alyna24 spune:
[quote]Originally posted by poohy
Alyna24, felicitari pentru cumparaturi! Unde ai gasit scutece de finet si paturica?
Anca
30+ 
poze
bebelusa
Poohy, le-am luat de la Baby Expo de la Barza!Au magazinul aproape de Piata Timpuri Noi!Si sunt ieftine!
Alyna
32+cu

Cata rabdare poti sa ai!