*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (45)
Raspunsuri - Pagina 21
Motannel spune:
Buna ziua, burtici!
Ieri nu am deschis calculatorul deloc! Am avut o zi plina si, desi sunt dependenta de forumul DC, nu am avut puterea sa stau pe scaun va citesc! E prima data cred ... eram deja in pat la 9 cica sa ma uit la tv, dar am prins doar sfarsitul emisiunii "Dansez pt tine" cand m-am trezit sa merg la baie!
Dianalaura,Elteka, multumesc pentru sfaturi!
Si eu visez urat... chiar ma trezesc plangand ... e din cauza subconstientului care lucreaza ...
Liliana, pentru dureri de gat ... GoSept, dar eu m-am saturat de supt pastile ma irita pe limba... si mai bine m-am simtit cu miere luata seara la culcare, o lingurita inghitita incetul cu incetul sa se unga bine gatul! Nu prea imi place mie mierea, dar a avut efect pentru gat!
Am uitat sa va spun ca Teodora e deja cu capul in jos dar spre dreapta si cu picioarele cracanate sub coastele mele! Are niste pozitii tare haioase! Iar cu manutele (cred) ma atinge exact pe la ovare unde eu sunt sensibila de cand ma stiu! Ma bucur doar ca joi la eco nu mai avea circulara de cordon! Sper sa fie cumintica ... pana acum a fost, nu prea m-a necajit ... si sa stea pana la termen! Ca varsta era exact la 31 sapt si 2 zile, deci in termen.
Am citit tot ce ati scris , iar acum cred ca fug sa mai stau in pat! Ma simt tare bleaga ... o fi si de la vreme caci la noi ninge si e mohorat!
Asa creste Teodora-Iubita
Motannel,
31+,
Teodora
lilky spune:
mihaela, andrada, motannel Va multumesc pt.sfaturi, pe mine ma doare rau in gat, nu stiu cat o sa ma ajute paracetamolul.Si am incercat si cu miere inainte de culcare.Mananc si portocale...mai beau ceai, o sa incerc pana la urma si pastile de supt si paracetamol..dar mi-e frica pt. piticuta mea.O iubesc asa de mult, incat prefer sa sufar eu decat sa aiba printesa mea de suferit....
Andrada Si sotului meu i-a placut f mult body-ul cu:Mama mea e cea mai frumoasa, acum imi pare rau ca nu l-am cumparat.O fi mai scump la magazin decat la expo?
Liliana
34+ cu micuta
Diana Gabriela
Pozele mele
Florentina Roman spune:
Salutare!
Nu mi-a mers netul ieri ptr ca mi-au facut trecerea pe fibra optica, asa ca am avut ceva de citit azi de dimineata. Deci:
Mica, ti-a raspuns Bogalina despre drobul de pasare, in plus, o prietena pune si o conserva mica de pate de ficat si e bunnn...
Manusile in general sunt la set cu costumasele, nu stiu daca se gasesc separat.
Alyna24, eu la Tudor am primit un termometru de ureche care a fost foarte util, l-am testat si cu alte tipuri si arata cu 5 zecimi in plus. De altfel, este specificat si in prospectul lui.Adica daca unul normal imi indica 37 grade, cel de ureche arata 37,5.
Poohy, camasute gasesti in Bucur sau in piata Obor. in general, e indicat ca toate lucrusoarele ptr bbei, deci si paturelele sa fie din bumbac.
Acum despre utilitatea body-urilor vivavi de camasute: eu am avut la Tudor din ambele, dar am folosit foarte mult body-uri, am unele care se petrec si se inchid cu capse pe umar si intre picioarele lui bb, dar sunt mai multe modele care pot fi folosite f usor la bbei. Eu ii dadeam un astfel de body pe piele(gen maieu, cu manece scurta sau lunga, in functie de vreme), peste care ii puneam salopeta sau costumas.
Sincer, n-am observat sa nu-i placa dezbracat, dimpotriva!Inainte de baita facea baiatul meu un spectacol...
apropo de lucrusoare ptr bb, noua ne-au fost tare utile niste prosoape mari de baie cu care il stergeam cand il scoteam din cadita. Scutecele de finet doar le puneam pe pat sub bb, in cadita sau cand il luam in brate.
Florina, eu am facut cerclaj la 28 de spt si dr mi-a spus sa stau in pat in ziua in care m-a cusut si apoi pot sa-mi desfasor activitatile obisnuite in limitete suportabile... am sangerat mai mult in ziua respectiva si inca vreo 2 zile, dar dr zicea ca nu-i exclus sa am si niste secretii maronii.
Elteka, eu am folosit portbebeul de la 2 luni pana a facut 10 kg(atunci il ducea tati). Noi avem unul cu spatele tare care sustinea capsorul bblusului. In plus, il puteam pune pe bb cu fata la mine sau spre exterior. Era foarte util cand mergeam la cumparaturi
Lilky, ptr dureri in gat mie mi-a recomandat dr voseptol, sau hexoraleten sau faringosept.Sanatete multa!
31+ si Tudor(5.07.2002)
lilky spune:
merci Florentina, o sa iau voseptol sau faringosept.
Liliana
34+ cu micuta
Diana Gabriela
Pozele mele
andradap spune:
Lilky, nu cred sa fie mai mult de 200.000 ... dar oricum putin mai scumpe ca la targ...
Am vb. cu AMELY car dupa ce a cautat STELUTA ELLEI, a gasit-o intr-un final... Va spun si voua.. .celor care mai sunteti interesatew unde o puteti gasi:
BABY EXPO, STAND B33 la ARATOYS
Pana acum m-am chinuit sa rezolv cu pozele...
Asadar... am trimis cateva pe MAILUL comun... cele care nu sunt cu mine
.. .sa vedem daca recunoasteti cu cine sunt ![]()
Apoi... mai sunt cateva poze cu Nebunica la BABY EXPO E vorba de ultimele 2 poze ![]()
Am pus POZA si cu BURTA MEA AZI
Si cu BURTA LA PLIMBARE
Si uitati si 2 parinti in DEVENIRE
PS: Am mai crescut si noi cu o saptamana azi!!! 
Andrada
33+ cu
Antonio
Paflo spune:
Servus, burtici!
Va scriu un mesaj scurtut caci suntem in deplasare (in vizita la soacra, de fapt momentan intr-un netcafe, caci la ea netul mergea atat de prost ca m-am enervat).
Acum suntem bine, dar ieri mi-am cam chinuit printesa careia se pare ca nu-i mai place sa mearga mai mult timp cu masina (vinerea merg la o policlinica in alba care e la 100 km), plus ca a trebuit sa stau vreo 4 ore pe scaun ceea ce a dus la proteste majore din partea ei. ma asteptam ca azi sa doarma dusa dupa cat s-a fatait ieri, dar vad e activa si are chef de joaca, draga de ea!
Arthurana, eu am contractii mai dese si mai lungi decat de obicei atunci cand merg mult sau cand stau mult in picioare. Ma rog, notiunea de mult e relativa, dar eu sunt inca destul de activa, deci la mine mult inseamna ca am exagerat. Ce fac?! Ma pun cuminte in canapea si stau intinsa, cu picioarele sus (asta in timp ce imi incasez cearta binemeritata de la Puiu); de bicei e suficeint, daca nu, iau cate o tableta de No-spa (asta se intampla foarte rar).
Pepsi, multu de info despre pernuta aceea ptr alaptat. Ma tenteaza tare de tot, din pacate pe la noi nu se gaseste. O sa-mi pun sotiorul saptamana viitoare sa o caute, caci pleaca in Italia ptr o sapt. Pana atunci mai caut si pe net, poate este pe vreun site de la noi.
Vali5, un tub Bepanthene costa aprox 18 Ron si are cam 30 grame, iar Garmastanul costa 25 Ron si are 20 grame (mi s-a parut cam scump, dar n-avem ce face!). si eu mi le-am luat saptamana trecuta. Incet, incet adun tot ce-mi trebuie ptr bagajulde spital. Nu te stresa cu intorsul bebelului: Sosolina este pe pozitie (pe teava, cum zice taica-sau
) de acum doua luni (din luna a 6-a). Ce stia mama ta este ca sarcina coboara cam cu 1-2 sapt inainte de termen, dar nici asta nu-i batut in cuie. Si eu am placearea durerilor la nivelul pelvisului (daca nu e simfiza intr-o zi, sigur ma doare reg lombosacrata, si daca nici aia, se gaseste vreun ligament care sa ma sacaie). Cand ma ridic din pat e cel mai distractiv, cel putin primii pasi
. M-a ajutat mult gimnastica ptr gravide, si probabil (sigur!) m-ar ajuta si mai mult daca as face si acasa, da-s o puturoasa...
Vas, in ceea ce priveste magazinele cu articole ptr bebei din Cluj, sfatul meu e sa mergi la cele strict specializate, caci in lanturile mari de magazine (gen Cora, Kauffland sau Selgros) gasesti lucrusoare, dar nu sunt de o calitate grozava si sincer unele mi s-au parut scumpe. Magazine specializate gasesti in Piata Mihai Viteazu (sunt doua: unul pe aceeasi parte cu Napolact-ul, langa fostul Flip, foarte bine aprovizionat, mai ales cu hainute dragute si de calitate- atat ptr bebe cat si ptr gravide, celalalt langa Magazinul chinezesc, intr-o curte interioara - aici gasesti si alte lucrusoare necesare). Mai este un magazin pe strada Eroilor (cum mergi de la Catedrala Catolica, cea cu statuia lui Matei Corvinul pe cal spre Catedrala Ortodoxa) pe stanga - e mai scump, dar are lucruri de calitate (atata doar ca vanzatoarele sunt foarte insistente si au tendinta de a-ti baga pe gat si ce nu ai nevoie). Un alt magazin bine aprovizionat, cu o vanzatoare foarte draguta este pe o straduta din spatele Centralului (cea care iese direct din spate de la Sora). Mai sunt si galeriile Z (in cadrul Galeriilor Ferdinand, langa Central) - au hainute haioase (nu neaparat de foarte buna caliatate), dar majoritatea exagerat de scumpe. Mai este un magazin in Piata Marasti, in cladirea aceea cu multe etaje, la etajul trei parca (au afara pe cladire banner) - au produse ieftine si de calitate rezonabila. De astea mi-am amintit acum...daca imi mai vine ceva in minte iti mai spun.
Gata! Fug ca ma asteapta toti cu masa!
Iar a facut soacra-mea bunataturi!
Va pup,
Florina 33+ si beblina Sosolina
Florina R.
ancamari spune:
Lilky, eu am supt si Homeogene pt gat dar nu cred ca au avut mare efect. Inhalatorul cu care mi-a trecut mie sinuzita BIOPAROX (e permis in sarcina) stiu ca se foloseste si pt gat. Acum depinde cat de afectat este gatul tau.
Florina, deci imi confirmi si tu ce mi-a zis mama mea referitor la statul in spital, si ea a cam stat prin spitale si a vazut multe. Eu am zis ca mai bine stau acsa la TV, cu laptop, cu carti, si ma mai ales ingrijita de ai mei decat sa stau 2-3 luni in spital (mie imi vine sa vomit numai la mirosul de spital, chiar am o problema cu asta). Si eu ma gadesc de 2 ori si inainte sa ma duc la baie. Colul meu are un pic peste 2 cm si acum 10 zile era inca inchis, sper sa nu se mai fi scurtat intre timp. Oricum acum e sarcina prea mare (grea) si nu se mai lungeste asa cum se mai intampla in saptamani mai mici: o prietena de-a mea mi-a zis de curand ca ea a stat in pat 2 sapt (16 si 17 cred) si i s-a lungit de la 27 mm la 32 mm, dr i-a zis ca e ok si sa se duca iar la serviciu. Stiu ca trebuie sa faca ecografie morfo de sapt 21 si i-am zis sa fie atenta si sa intrebe care este situatia exacta si apoi sa ceara o a doua opinie de la alt dr daca i se pare ceva suspect. Pt ca si doctorii pot sau nu sa greseasca, si bine ar fi sa nu credem chiar tot, cum zicea si Pepsi, fara sa mai verificam si noi. Eu la eco morfo la sapt 21 aveam colul de 38,5 mm, adica era foarte bine, dar probabil ca intre timp am facut efort si nu mi-am dat seama.
Andrada, foarte draguta erai cu picturile ale, la Baby Expo ti le-au facut? Dar pe coastele alea ale tale nu s-a pus nimic-nimic; ale mele au niste pernute protectoare...
Vali5, si pe mine ma dor oasele bazinului si pelvisul cand ma ridic din pat, dar eu am zis ca la mine de la statul in pat mi se trage. E presiune mai mare pe zona din cauza greutatii...
Pepsi si Florentina, multumesc de sfaturi. Pepsi, dar aici caruciorul Peg Pergo e mult mai scump decat ai dat tu pe el (350 $ canadieni). Alyna24 mi-a scris acum 2 zile ca ea a dat aproape 14 mil de lei vechi pe el luat de la Baby Expo, ceea e mult mai mult decat la voi. Dar perna de alaptat vreau si eu! M-ati convins, ma apuc de cautat.
Anca, 31s+
Andrei Cristian
burtica
ELTEKA spune:
Florentina, multumiri pentru sfaturi cu body-uri!
Cat despre portbebe, ma bucur ca tie ti-a folosit! Asa ma gandeam si eu, ca pana pe la vreo 10kg = cat o galeata cu apa
pot sa duc bebe (taica-su abia asteapta! Am senzatia ca ii place mai mult decat sa impinga caruciorul)
Da' mai am o intrebare stupida, desi as gasi rezultat pe internet: cand a facut bebele tau 10 kg? M-ar ajuta fiindca aici pe haine mai scriu cateodata nr de kg, ceea ce mi se pare relevant (fiindca daca scriu "de la 6 la 9 luni" nu e asa precis...bebeii japonezi sunt mai micuti si slabuti...)
Si inca una: cam cat Garmastan se foloseste? Ca mie nu mi-au trimis decat un tubulet...si ma intreb daca imi ajunge vreo 3 luni pana merg in Europa. Trimisul asta prin posta ii dubleaza pretul, fir-ar...
Andrada, m-am uitat la poze, ca mi-era dor
N-am mai baut cafelutza de dimineata impreuna de cand te-ai apucat de tricotat. Eu tot te mai astept in fiecare zi, sa stii
! 
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare
andradap spune:
Ancamari, cu riscul de a plictisi lumea cu probleme personale...
sau de a ma repeta, terbuie sa-ti zic ca as fi preferat sa se puna si pe coaste... nu doar pe fund si picioare ![]()
ELTEKA... nu e neaparat vina TRICOTATULUI cat vina emisiunilor matinale de la TV
dar promit ca revin dimineata daca stiu ca te gasesc aici, dar ma obisnuisem ca erai mai mereu plecata si imi gasisem si eu de lucru ![]()
Andrada
33+ cu
Antonio
Motannel spune:
Andrada, eu nu reusesc sa vad fotografiile de care zici! Unde sunt pe mailul comun?
Asa creste Teodora-Iubita
Motannel,
31+,
Teodora