Copilasi de iunie-iulie 2003 (80)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Neatza sau buna dupa masa!
Claudya, nu ma supar mai cum sa ma supar, asa prefer eu sa vad partea plina a paharului si lasa mai ca vine primavara, uite eu anul trecut am aterizat aici pe 6 aprilie si era primavara asa ca hai ca mai e putin.

Andra, au ei asa o vaga banuiala ca e in Europa, dar nu sunt siguri, oricum toti sunt convinsi ca am fost sub ocupatie rusa dar nu vreau eu sa recunoasc, si ca deci eu trebuie sa vb rusa, v-am mai zis de fapt, dar nu ma deranjeaza. Depinde acumsi cu cine sati de vorba, oamenii mai scolit stiu unde e, altii care nu-as nu stiu.

Apropo de sporturi, asa e, majoritatea copiilor merg la hochei, e o moda aici, te doare capul, astia pe la servici numai de asta vorbesc, dar imi place mai ca de ex, are copilul meci nu stiu unde, tatal isi liber de la servici si se duce cu el la meci sa-l sustina.
Si noi incepem inotul peste o sapt, de-abia astept!

Am facut si eu putina curatenie aseara, ama spalat geamurile ca nu mai vedeai prin ele si Razvan mi-a fost de mare ajutor, ce-i al lui e al lui, ii place sa ma ajute la treaba, la orice fac si la bucatarie numai ca nu am eu rabdare intodeauna sa-l las.

hai v-am pupat o zi buna in continuare!

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

andra, sa zic si eu ca nuk nu-s asa de grozave; iar chicco alea fiziologice mi se par cele mai bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Andra, trece-i te rog si Anei data de nastere: 25 august 2000

Doamnelor, am primit hartie de la scoala cum ca un copil a avut paduchi, ocazie cu care am invatat cuvintul paduchi in engleza si mi-am dat seama ca am vazut mai demult un afis la gradinita despre acelasi lucru. Deci avem treaba, ne puricam . Cica 10% din copiii de la scoala elementara au asa ceva - fir'ar.

Ieri l-am pierdut pe Matei in magazin. A fugit de langa mine si pana am lasat eu ce aveam in mana si am fugit dupa el, disparuse. Am umblat printre toate rafturile, am intrebat la case, noroc ca s-a gandit sa se intoarca sa vada daca i-am gustat gluma. M-am rastit frumusel la el si sper ca a priceput, desi imi vine sa-i iau o lesa cateodata.

Claudya - bine ai revenit!

Marox - nu mai tin minte varsta oficiala de pensie, dar am vazut ca lumea iese la pensie atunci cand considera ca banii stransi pana atunci ii ajung pentru o viata decenta. Si nu sunt putini care ies la pensie inainte de 50, pe chestia asta. Mai nasol este ca nici cei care lucreaza la 70 nu sunt o raritate.

In materie de prieteni, Matei nu sta foarte bine - in afara de sora'sa nu are prieteni in adevaratul sens al cuvantului. Pare sa aiba o mica slabiciune pentru o chinezoaica mica si cu gura mare (da' mica - arata de doi ani si are 5 jumate) zisa "Ella aia mica, bruneta si cu ochii yuckie gri", dar Ella nu prea poate sa-l sufere.

pe curand,
madishor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuta spune:

a venit mama...si e taaare bine! alex se tine ca scaiul de ea, numai cu bunica vrea sa faca de toate, parca nici nu mai am copil. sa vedem cit o tine-o! mai vine asa pe furis la mine si-mi spune "mami, ma bucur tare ca a venit bunica!" si ca sa ma convinga ca dragostea dintai nu se uita, imi spune incetisor, lipindu-se de mine "you'll always be in my heart mama!" dovada mai mare de dragoste pot sa pretind?

mie mi se pare ca am prea mult timp la dispozitie, mama nu ma lasa sa fac mai nimic, de gatit gateste ea, curatenia tot ea o face, boieresc. asa ca eu am dat-o pe facut prajituri, ca sa nu-mi ies din mana.

luni am fost si i-am scos alexandrei gipsul, si prima ei dorinta a fost sa faca baie cu multe-multe bubbles, asa cum facea cind "era minuta bine". ce s-a mai balacit, ce fericita era ca se putea juca iar cu jucariile in cada...inca n-o foloseste cum trebuie, o protejeaza si ma atentioneaza mereu sa am grija cind o imbrac, dar imi spune ca "gata, acum nu mai am bubu la minuta! nu ma mai doare deloc!"

sint haioase amindoua cind o da alex pe engleza: turuie si da explicatii, maica-mea se uita la ea asa intr-o parere, si mai mult decit s-o aprobe nu prea ii iese de-o propozitie. seara ii citeste mama cite-o poveste, doua, si alex are sarcina de a alege povestea. ei bine, intr-o seara, i-a adus o carte cu o poveste in engleza, si a rugat-o frumos sa i-o citeasca. fetelor, sincer va spun, de mult n-am mai ris cu atita pofta. si n-am ris de felul in care citea mama, care se straduia vizibil, cit de replica alexandrei la sfirsit:"bunica, mi-a placut povestea, dar pot sa-ti spun ceva? n-am inteles nimic! poti s-o mai citesti o data?" faza la care maica-mea a cedat nervos, dar politicos i-a spus ca e obosita si ar fi bine s-o lase pe a doua zi.
sint haioase tare amindoua.

eu sint bine, bebe sper ca e bine si ea, caci dupa cum se zbuciuma si-mi aplica lovoturi, e tare vioaie. am uneori senzatia ca-mi ajunge pe undeva prin chiloti (scuzati descrierea la obiect), dar la alex zau ca nu tin minte sa fi avut asa senzatii. de nascut nasc dupa calculele doctorului pe 15 mai, cu alte cuvinte mai am de asteptat. acum sa vedem cind s-o hotari mezina sa apara.

va pup pe toate!

Alina si Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Scurt si la obiect:

Alinuta - si eu ar trebui sa nasc pe 12 mai, dar am aceeasi senzatia ca acest copil la cit se agita o sa iasa ...si miine...Si tot asa, parca imi ajunge in chiloti, e o agitatie uneori prin zona, si la ce stres am eu cu colul meu scurt si deschis, imi fac o mie de griji si tot pindesc gindind "aoleo, acum chiar iese!" Bine ca aud si de la tine acelasi lucru, m-am mai linistit

Madishor - gaz nu stiu daca ai de unde sa gasesti, dar il poti clati pe cap cu otet pe Matei, ca-mi amintesc ca era ideal ptr distrus ouale de paduchi, adica lindinile (asta cum se zice in engleza, ha?)

Azi ma duc la baby expo, la 11 sint acolo, daca e cineva prin zona dati-mi un semn poate ne vedem.

pup u,
Andra (AMR 8)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditzu spune:

Buna Fetele,

Irina dupa ce a stat acasa saptamana trecuta avand a nu'sh cata bronsita de la inceperea gradinitei si le-a innebunit pe babe (mama si bona) de erau late in fiecare seara, acum a inceput iar sa planga dimineata cand plec de la gradinita. Adica incepe ea haios sa se joace cu mine, ba ca-mi fura sosetutele in timp ce i le pun, ba ca se ascude de mine si eu s-o prind prin clasa, ba ca se atarna de piciorul meu, dar cand vede ca situatia devine serioasa si plec se pune pe un plans si pe-o jale, mama-mama. In fine sper sa treaca peste, cat mai repede.

Pentru pofta de mancare si refacere dupa boala eu i-am dat MultiSanostol si chiar a avut efect. Ne minunam toata familia cum a inceput sa manance copilu, dupa 3 ani de chin, si mai nou vrea si singura sa manance asa ca e trai pe mine.

Irina care era destul de reticenta la copii mai nou a inceput sa-mi zica ca are prietene la gradinita (Tia, Iris si Adnana), oricum prietenia la ea se bazeaza pe modul cum e imbracat copilu' in ziua respectiva ( daca Adnana are nasturi nu e prietena ei, daca nu are e ) - are o adevarat fobie impotriva nasturilor, nu-mi dau seama de ce, dar ideea e ca nu vrea deloc sa se imbrace cu ceva cu nasturi si nu-i plac nici la alti nasturii.

Am si eu o intrebare - cat interactionati cu educatoarele ? cat va povestesc despre ce a facut copilu' in timpul zilei ?
Mie mi se pare ca le smulg vorbele din gura , in general primesc raspunsuri de genul " a facut foarte bine" sau eventuale de detalii de mancare si de somn, dar efectiv de activitate mai putin. Ca si cum m-as duce sa iau catelu' si primesc raportul ca e mancat si dormit. In fine poate sunt eu prea exagerata, chiar nu-mi dau seama, n-am observat ca ceilalti parinti de la Irina din grupa sa primeasca feed-back mai detaliat, dar eu parca as dori sa stiu mai multe.

Pupici , Adi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Aditzu, Alex are un caiet pe care in timpul saptaminii il lasam la gradinita, il recupereaza vinerea si acolo da "raportul" educatoarea, povesteste activitatile din timpul saptaminii. Din pacate nu e individualizat, asa ca nu stiu precis ce a facut al meu, mai ales ca rar apuc s-o vad pe educatoare din cauza orarelor diferite. Cit despre nasturii care nu-i plac Irinei, nici o idee, n-am mai auzit de asa ceva.

Magdone, pe mine ma amuza chestia asta cu hochei-ul, imi aminteste de Roch Voisine si de tineretea mea...

Madishor, si aici primim cite o informatie in caietul de care ziceam mai sus despre paduchi. In supermarket si farmacii se gasesc solutii cite vrei. Slava Domnului, deocamdata nu am avut ocazia sa le folosim!

Andra, tinem pumnii sa mai stea bebita la cald! Nu stiu cum mai e vremea pe la voi, da' la noi chiar e frig.

Alinuta, tare haioasa a fost Alexandra cu povestea pe care i-a citit-o bunica! Cam la fel e si Alex cu maica-mea, el se stofoca sa-i explice in franceza si maica-mea se uita perplexa si-mi cere ajutorul!

Claudya, ma bucur pentru tine ca ai revenit acasa si sper sa-ti revii in curind pe deplin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Buna, fetelor!

Pentru pofta de mancare, am inteles ca Biocin(recent aparut pe piata) e spectaculos(dupa cum mi-a zis pediatrul). Deocamdata n-am apelat la el, caci trecem printr-o faza buna si nu prea sunt de acord nici cu suplimentele de vitamine. Incerc sa-i dau mai multe fructe. Totusi,l-am trecut in agenda pentru eventuale zile negre!

Amik: voi ce mai faceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

In ultimul timp alex a devenit foarte mamos. se agata tot timpul de mine, vrea sa ne jucam. eu am incercat sa nu imi schimb comportamentul fata de el, dar din cauza sarcinii nu il mai iau in brate decat foarte rar. a inceput sa se trezeasca la ora 6.30 sa vada daca eu plec la serv sau raman acasa cu el. daca plec incepe sa plang. azi a plans destul de rau si a trebuit sa il las asa cu bona. cu ea se intelege foarte bine, abia asteapta sa vina la el, iar daca il ia la ea acasa vine tarziu inapoi. nu stiu ce sa fac. fetele cu mai multi copii va rog sa-mi dati un sfat.
in rest sunt toate bune si frumoase. alex e foarte cuminte. maine trebuie sa mergem la circ si e foarte incantat. toata saptamana nu a cerut sa-i cumparam nimic ca sa strangem bani pt circ. la gradi primeste destul de des bulina rosie, desi eu stiam ca nu prea ii place sa invete poezi. educatoarea e destul de deschisa, dar eu ma intalnesc rar cu ea caci alex e la program scurt. de obicei se informeaza bona. eu aflu de la bona, dar si de la alex.
va pup

18+ 21.07.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

pe scurt de tot

aditzu - eu am mai auzit de fobia asta de nasturi si nu la o singura persoana. chiar si aici am citit ceva, da o cautare.

va pup pe tpate week-end placut, si sanatate puiutilor!

b

Mergi la inceput