Sotul meu nu ma lasa sa fumez

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns glont10 spune:

quote:
Originally posted by Guestus

vinjosi si la punga grosi.....

da o sa te birfeasca dupa evenimentul nefericit...o sa-i spuna domnisoarei "da horcaia si tusea noaptea de scula tot blocu"....sau blabla
acu tu zici esti okay si nu horcai...dar asteapta putin.

esti tare!!!

Nu reusesc sa inteleg care este rostul fumatului...nici pe cei care spun ca nu se pot lasa.

Profesorul nostru de medicina legala a luat un coleg fumator, l-a pus sa traga un fum si apoi sa expire tinand la gura un sevetel alb.
A capatat o culoare galbui-maronie.Asta ramane si pe peretele plamanului.Apoi ne-a aratat un plaman de fumator.Brrr!ziceai ca e cimentat...o crusta culoare inchisa il acoperea, de se auzea cand il lovea cu bisturiul!!!!

Imaginati-va plamanul unui pui nou-nascut , care se afla in dezvoltare, in asa mediu.

Cand inima e in flacari, creierul e invaluit in fum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

total de acord... nu exista mai mare tampenie decat fumatul (in afara de droguri si slcool, bineinteles...)
cei care fumeaza si sunt intrebati de ce fac asta, nici nu stiu ce sa spuna... fazele cu relaxatul bla bla is vrajeli... te poti f bine relaxa si altfel...

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Bine face!
tine la tine!

si tu stii asta!
gandeste-te la economia pe care o faci renuntand la fumat!

Nu ma intelege gresit, si eu fumam cand mi-am cunoscut sotul, ce-i drept, al meu sot a fost mai smecher, nu mi-a impus nimic, ci stramba din nas cand miroseam a tutun, evita sa ma sarute, chestii din astea minore, asa ca, incet, incet m-am lasat de fumat.

Doamne'ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

off-topic:

fetelor care nu intelegeti cum e cu fumatul... in general oamenii incep sa fumeze foarte tineri din varii motive tampite. Desigur ca fumatul produce o placere fizica.
Cat despre lasatul de fumat e alta poveste. Nu vreti sa stiti ca poti intra in sevraj cu rau fizic (tremurat, transpiratie abundenta, dureri musculare) si un rau psihic infiorator. Ca daca cel fizic te lasa in cateva saptamani, manifestarile psihologice pot dura luni de zile in care ajungi la cutite cu familia, risti sa iti pierzi serviciul etc. Toate astea de mai sus sunt din experienta proprie, atentie!
Va rog nu mai spuneti "nu inteleg cum adica nu te poti lasa, e o chestie de vointa". Va rog. Va rog.

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

JC, e clar ca tigarile sunt un drog pentru ca dau dependenta. Dar e o problema de vointa macar sa incerci sa te lasi daca in mod rational stii ca ar fi mai bine sa nu fumezi. Sevrajul fizic trece, poti sacrifica un concediu pentru el. Psihologic cred ca e mai greu, dar nu mi se pare o scuza. In fond ce alternativa are: sa fumeze si sa fie insarcinata? Cred ca e suficienta motivatie.

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zenon spune:

quote:
Originally posted by J G
Va rog nu mai spuneti "nu inteleg cum adica nu te poti lasa, e o chestie de vointa". Va rog. Va rog.

de vointa si de...motivatie.
Partenerul meu s-a lasat brusc de fumat, acum 4 ani, intr-o dimineata cind s-a hotarit pur si simplu sa nu mai fumeze (dupa 20 de ani). Inca mai pastram pachetul neterminat. e trofeul lui. E mindru de el.
Bineinteles ca s-a lasat cu rau fizic (o saptamina n-a mincat decit iaurt cu piine prajita, efectiv), cu stari nervoase, ne-am contrat puternic atunci, dar am trecut cu bine amindoi prin asta (eu n-am fumat niciodata si nu prea intelegeam starile lui in sevraj), dar n-a mai pus tigara in gura. Il admir enorm pentru acel gest. Mai ales ca l-a facut si...pentru mine, sa ma protejeze pe mine, nefiind fumatoare. Si nu i-am impus niciodata nimic, nu l-am cicalit, batut la cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Clover sunt de acord cu tine. Am raspuns celor care nu intelegeau ce big deal este sa te lasi. Bineinteles ca pentru bebe trebuie sa se lase de fumat.
Zenon sotul tau a avut noroc cu cineva care sa-l sustina in periaoad aceea. Sa vezi ce te distrezi cand nu e asa!

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

bineinteles ca nu intelegi "ce e asa greu sa te lasi" daca nu esti fumator.
Asa nici eu nu inteleg ce o fi asa greu sa te lasi de alcool - nu mai bei si gata - sau ce e asa de greu sa nu te droghezi... la cit costa priza de cocaina mai bine iti iei o pereche de pantofi. Nu?

Ei bine, va spun eu, fumatoare veche, ca tutunul - sau, ma rog, vreo alta componenta a tigarilor - ESTE DROG. Da, pur si simplu nu poti sa te lasi.
De fapt, poti. Daca te inchizi in casa fara tigari si arunci cheia. Si accepti sa te dai cu capul de pereti vreo saptamina.
Credeti-ma ca eu am senzatia foarte clara ca nu ma trezesc pina la prima tzigara - sint confuza si in sevraj, asta e.
As putea sa ma las daca m-as duce undeva sa dorm non stop.
Sa dorm pina trece dependentza.
Altfel imi este efectiv rau, si fizic, si psihic.

Singura data cind am avut o sarcina in viata mea, si aia extrauterina, n-am putut sa fumez pentru ca brusc nu mai suportam mirosul.
Din pacare, sarcina "a trecut" repede, si incompatibilitatea cu tzigara la fel.
In rest, neinsarcinata fiind, n-am cum sa ma las si sa-mi derulez activitatile de zi cu zi in mod normal.

Si nu, nu fumez in nici un caz in prezenta copilului, nu fumez cu nefumatori in jurul meu, dar FUMEZ. Asta e.
Stiu persoane care au murit rapid din cauza acestui viciu, stiu si eprsoane care n-au fumat deloc si tot au murit rapid de cancer la plamini (trist, nu?) si stiu si persoane care au ajuns pipind bine merci la venerabile virste, fara probleme.
So, aici mai intervine si materialul clientului, asupra caruia n-avem control oricit ne-am stradui noi sa ne mentinem ca o floare.

Nu mi-as indemna copilul sa fumeze in nici un caz, dar nici nu consider ca toate relele din lume de la asta provin.
Si daca vreun mascul mi-ar interzice sa fumez, i-as spune PA.
Nu pentru ca tine la mine, ci pentru ca nu-mi respecta dreptul de a alege. Si daca tin mortish sa conduc noaptea pe autostrada cu 200 km/h, e tot dreptul meu de a alege.
Sint "prea adult" ca sa traiesc cu cineva dindu-mi peste mana cind nu fac "the right thing". Mai bine singura. Si capul face, capul trage. Asta e.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Elise, ca intotdeuna esto o dulce!
yo zic ca de dragul lui BB Lisa ar tb sa renunti....la fumat evident!

Tot ce se intampla,se intampla intotdeauna cu un motiv!

*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
---------------------------------------------------
Vio,mamica de viitor "avionar"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Elise daca ai 0 parteneri la trafic nu ai decat sa mergi cu ce viteza iti coafeaza adrenalina. Altfel mi se pare ca in afara de capul tau mai pui in joc si viata altora.

Stiu o gramada de femei care isi tin partenerii la dieta si urmaresc ce mananca ei pentru ca burtile lor ies de sub control. Nu am auzit nici un barbat vaicarindu-se "vai draga daca ma mai stresezi ca vrei sa slabesc plec si te las".

Reformuland: Elise, daca ai fi alcoolica, ai prefera sa te lase familia asa, ca asa alegi tu, sau sa incerce sa te aduca pe "the right path"? Daca sotul tau ar fi alcoolic, l-ai lasa asa ca nu ii dai tu peste deste sa ii spui ce sa faca?

Presupun ca urmeaza argumentul ca nu e acelasi lucru...

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput