Sotul meu nu ma lasa sa fumez
Raspunsuri - Pagina 15
Luna1 spune:
Mey eu sunt claustrofoba (putin doar, nu rau) si numai gandul de a se pune mormane de pamant pe mine ma ingrozeste. Al meu zice ca ce mai conteaza oricum sunt moarta insa am zis ca-l bantui daca nu ma incinereaza.
Luna 23 sapt+
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">Adelise Raluca
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=1036" target="_blank">Cosmin
Natasa spune:
Pe mine ma deranjeaza ca nu se interzice fumatul in locurile in care se maninca. Nu inteleg de ce nu pot iesi la un restaurant fara sa ma intorc acasa imputita fumul ala oribil. Ok, e dreptul omului sa moara de ce vrea el, dar nu sa ma omoare si pe mine. Teoretic, de cind li s-a impus asta, restaurantele au facut spatii speciale pentru ciudatii care nu fumeaza, numai ca de multe ori nu sint izolate si daca sint arata a custi!
Cit despre problema lu' Ali, depinde cum stie sotul sa puna problema, dar daca o pune intr-un mod decent, are dreptate. Eu una m-am pupat de citeva ori in tineretile mele cu fumatori si cred ca un canal miroase la fel de imbietor!
Sa te lasi e o chestie de vointa si multi dintre fumatori il iau pe "nu pot, sint dependent/a, ma ingras daca ma las" in brate si nici nu incearca sa se lase. Am in jurul meu exemplul unor ex-fumatori inraiti (2-3 pachete pe zi) care s-au lasat intr-o zi de fumat si nu au tremurat, nu au lesinat, nu au omorit oameani in jur... A trebuit doar sa le spuna medicul ca, daca nu se lasa, mor intr-un timp relativ scurt si au uitat de cita placere le oferea si de cit de dependenti erau.
In sfirsit, discutiile astea sint de fiecare data interminabile si nici nu vom vedea vreodata tigarile interzise pentru ca interesele financiare sint uriase. Ati vazut ca cel mai vindut produs in Romania este tutunul? La distanta mare de alimente, apa, lapte...Asta spune multe despre societatea noastra.
Alpha spune:
:| subiectul este interesant .Eu nu sunt in tara momentan insa am cateva cunostinte pe aici , nu ii pot numi prieteni ..
Una dintre cunostinte este o romanca venita aici de vre-o 4 luni .A venit pt. un barbat .In fine astea sunt detalii .
Ideea este ca acest barbat este foarte ... nu gasesc cuvinte pt a-l descrie .In primul rand el a fost cel care a chemat-o pe aceasta femeie , aici .Stia ca fumeaza si totusi i-a facut niste scene urate pe tema fumatului si incearca in permanenta sa ii impuna sa nu mai fumeze.
Eu consider deplasate asemenea chestii.Din moment ce femeia fuma si nu vrea sa se lase pur si simplu .. poate este stresata , el mai adauga un plus de stres , asa ca ea nu isi gaseste motivatia de a renunta .
Cateodata asa cum spunea cineva pe aici o faci ca asa vrei tu nu ca ti se impune.Sunt sigura ca toti fumatorii constientizam ca acest tutun ne face rau .. dinti galbeni , plamani nu mai zic ..
Dar este viata fiecaruia si decizia fiecaruia.
DOR spune:
Ca un corolar al discutiilor noastre despre vicii in general si despre fumat, in special, sau colac peste pupaza...cum spune o expresie neaos romaneasca, azi in firma mea si-a facut aparitia un grup de asistente si doctorite, care ne-au instruit pe tema bolilor cardiovasculare.
Cu imagini la proiector, suport de curs, diverse carti, iar in final teste de masurare a tensiunii, indicelui de masa corporala si a riscului de ateroscleroza.
Pai, la cate cafea am bagat azi in mine, ca mi-e si rusine sa spun si la stresul si tensiunea in care sunt de o saptamana...am iesit catastrofal la testul tensiunii. Hmmm....am copilasi de crescut.
Solutia se intrevede astfel : de maine sa ma las de cafea...cu redusul nu tine, trisez, iar uneori un paharel de bere, nu omoara pe nimeni.
Ce simplu este sa-mi propun sa ma las de cafea acum , cand am plinul facut.
Doar la indicele de masa corporala am iesit superbine...ca sa am si o satisfactie. M-a ingrozit afirmatia :" cafeaua este un drog, ce provoaca dependentza!"Iata-ma-s si drogata...asta da de gandit.
Ce ma face sa cred asta?! Dependentza: DA, sunt dependenta de cafea.
Dar sa vad maine daca pot ramane ferma pe pozitii: eu sau cafeaua?!
A fi sau a nu fi...a bea sau a nu bea deloc cafea...iata dilema shakesperiana reformulata in stil propriu!
Nu ma intelegeti gresit, ca brusc am devenit ipohondra si ma tem pt viatza mea! Doar eu am facut praf un travaliu, cerandu-i unei prietene venite sa ma vada si dornica sa-mi indeplineasca o dorintza :"ce mi-as putea dori acum , pe patul de moarte? o cafea, ce altceva!" O ultima dorintza...urmata de perfuzii interminabile , sabotate de mine cu acea super bestiala cafea.
Provocarea este, insa, alta: eu sau cafeaua...cine este mai puternica? Cine invinge?
Va arunc manusa, fetelor!
Hai sa ne intrecem, dar pe bune , fara sa trisam!Nu facem decat sa ne furam caciula!
Bafta! O zi buna in fiecare ceasca! ...cu apa, of course...
miau-miau spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Btw, virusul care provoaca herpes oral nu esti acelasi cu cel care provoaca herpes genital! Deci dati-i inainte cu "oralele"!
scumpica, mai inoieste si tu manualele alea dupa care studiezi.
Genital herpes is an infection of the genitals, buttocks, or anal area caused by herpes simplex virus (HSV). There are two types of HSV.
HSV type 1 most commonly infects the mouth and lips, causing sores known as fever blisters or cold sores. It is also an important cause of sores to the genitals.
HSV type 2 is the usual cause of genital herpes, but it also can infect the mouth.
According to the Centers for Disease Control and Prevention, 1 out of 5 American teenagers and adults is infected with HSV-2. Women are more commonly infected than men. In the United States, 1 out of 4 women is infected with HSV-2.
Siminaf spune:
Virusul herpetic de tip 1 predomina oral, iar cel de tip 2 predomina genital. Cazurile de transmitere incrucisata sint oricum foarte rare. Eu oricum nu invat de pe net, unde informatiile se bat cap in cap de la un site la altul. Exista si carti, stii?
Ca o mica paranteza, de cind ma stiu am avut herpes simplex de tip 1. La orice scadere a imunitatii mie-mi inflorea in coltul gurii - o placere, ce mai. Niciodata nu a "coborit" mai jos, nici macar atunci cind am avut o viroza respiratorie ce a scazut evident imunitatea destul de tare. Cred ca in 30 de ani ar fi avut timp de o calatorie in "tarile de jos".....
Ah, am uitat sa spun ca virusul varicelo-zosterian face parte din acelasi grup (ca si clasificare) cu virusurile herpetice simplex 1 si 2. Fara a avea caracteristicile absolut identice, si fara a se putea infecta incrucisat. In fine, sint mai multe aspecte de discutat, dar infectiile intre tipul 1 si 2 sint chiar rare.
miau-miau spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
. In fine, sint mai multe aspecte de discutat, dar infectiile intre tipul 1 si 2 sint chiar rare.
deci nu inexistente cum ziceai mai sus
q.e.d.
pai nu ti-a coborit mai jos ca nu ti-ai facut singura orale.
maru spune:
quote:
Originally posted by DOR
Ca un corolar al discutiilor noastre despre vicii in general si despre fumat, in special, sau colac peste pupaza...cum spune o expresie neaos romaneasca, azi in firma mea si-a facut aparitia un grup de asistente si doctorite, care ne-au instruit pe tema bolilor cardiovasculare.
Cu imagini la proiector, suport de curs, diverse carti, iar in final teste de masurare a tensiunii, indicelui de masa corporala si a riscului de ateroscleroza.
Pai, la cate cafea am bagat azi in mine, ca mi-e si rusine sa spun si la stresul si tensiunea in care sunt de o saptamana...am iesit catastrofal la testul tensiunii. Hmmm....am copilasi de crescut.
Solutia se intrevede astfel : de maine sa ma las de cafea...cu redusul nu tine, trisez, iar uneori un paharel de bere, nu omoara pe nimeni.
Ce simplu este sa-mi propun sa ma las de cafea acum , cand am plinul facut.
Doar la indicele de masa corporala am iesit superbine...ca sa am si o satisfactie. M-a ingrozit afirmatia :" cafeaua este un drog, ce provoaca dependentza!"Iata-ma-s si drogata...asta da de gandit.
Ce ma face sa cred asta?! Dependentza: DA, sunt dependenta de cafea.
Dar sa vad maine daca pot ramane ferma pe pozitii: eu sau cafeaua?!
A fi sau a nu fi...a bea sau a nu bea deloc cafea...iata dilema shakesperiana reformulata in stil propriu!
Nu ma intelegeti gresit, ca brusc am devenit ipohondra si ma tem pt viatza mea! Doar eu am facut praf un travaliu, cerandu-i unei prietene venite sa ma vada si dornica sa-mi indeplineasca o dorintza :"ce mi-as putea dori acum , pe patul de moarte? o cafea, ce altceva!" O ultima dorintza...urmata de perfuzii interminabile , sabotate de mine cu acea super bestiala cafea.
Provocarea este, insa, alta: eu sau cafeaua...cine este mai puternica? Cine invinge?
Va arunc manusa, fetelor!
Hai sa ne intrecem, dar pe bune , fara sa trisam!Nu facem decat sa ne furam caciula!
Bafta! O zi buna in fiecare ceasca! ...cu apa, of course...
Eu am tensiunea mare de cand ma stiu, am avut ceva aventuri de pomina din cauza asta...dar ce vreau sa spun e ca medicul meu de aici, dupa ce mi-a luat tensiunea mi-a zis scurt: fara cafea, alcool, tigari, stres. Am inceput sa rad! Dupa 18 ani de invatamant in Romania, stresul era si este a doua natura, cam tarziu sa imi interzici stresul! Nu fumez, alcool beau f rar, dar cafea, o, cafea beau mai rau ca un turc. Rectific, beam!
Dr meu, care are rabdare cat pentru 10, imi zice ca pot face un stroke si mor pe loc. Ii zic razand ca asa imi imaginez sa mor, dintr-o data, ca viata mea a fost mereu cu surprize si o surpriza ca asta n-ar fi chiar o supriza. Ok zice dr, faci stroke dar nu mori imdeiat, ci ramai paralizata, si chinui familia si financiar, si emotional. Hehehe, zic, sa simta ca ma au, sa stie de ce ma iubesc, asa le trebui!
Ok, dr era exasperat, rabdarea lui era la limita, zice: alt efect e dementa! Stai un pic ca se schimba foaia, dupa 18 ani de invatamant, dementa era f probabil in meniu, asa ca...din secunda aia n-am mai baut cafea! Deloc. Toata ziua eram cu cana de cafea in mana, aveam senzatia ca nu termin ziua fara cafeau mea, si....am un an fara cafea! Am incercat sa mai trisez cu ceai verde, dar cateodata mi s-a parut mai tare decat cafeaua, asa ca...fara nici un stimulent! Nimic!
Ma simt bine!
Doamne'ajuta!
DOR spune:
Oooo, Doamne! Dementza, de la cafea?!
C'est n'est pas possible!
Adica...tensiunea mare provoaca asta?!
Hmmm...
Eu imi simt inima mare, dar nu de generozitate.Ci din cauza excesului de cafea. Cred ca putem controla asta , daca vrem; nu-i nevoie sa ne impuna nimeni, doar noi.
Nu e bine, daca eu m-am decis sa ma opresc...s-ar putea sa -mi fie rau....de obicei ma opresc in al 12-lea ceas...