America-o curiozitate
Raspunsuri - Pagina 14
katy spune:
Alina daca te duci cu un copil suspect de apendicita si te tin aia 3 ore in sala de asteptare fara sa te bage in seama cand copilul efectiv se vaita de durere nu mi se pare O.K.Si nu eu am ales sa merg la urgenta(stiam ca astepti cu orele) mi-au zis la telefon ca daca nu merg si astept pana imi dau ei appointment si starea copilului se inrautateste e vina mea!Chiar daca pana la urma a fost alarma falsa nu cred ca vrei sa fi parinte in situatia aia.
Si la partea a doua aia cu casele depinde ce intelegi tu prin "alte parti".Sunt de acord cu tine gasesti case mai ieftine in midwest dar statele mari de pe coaste cu foarte multi emigranti au niste preturi ...banuiesc ca si in Canada daca te duci in zone cu densitate 5/1000 gasesti case aproape gratis .Si inca ceva in zona Detroit care e mai aproape de tine acum nici macar nu se mai vand casele desi preturile scad ,sunt foreclosure.Nu-i invidiez deloc pe cei de acolo chiar daca eu stau cu chirie .
Katy
aiamoni spune:
Hai sa-mi dau si eu cu parerea.
Plusuri:
- Americanii stiu sa faca afaceri. Ca in multe companii e cam haos, ca dau afara oamenii fara scrupule, ca una , ca alta...concluzia e aceeasi, fac afaceri si ies bani.
- Multi isi permit o viata decenta din punct de vedere material. Ca pentru asta cam renunta la ceea ce inseamna pentru mine "viata" asta e altceva, dar cert e ca cei cu casa si doua masini sunt foarte multi.
- In general vorbind daca ai asigurare de sanatate ai parte de conditii net superioare fata de majoritatea spitalelor din Romania. Observatie insa, daca ai extrem de putini bani te ajuta, mai ales daca sunt copii la mijoc, dar daca cistigi cit de cit 6-7 dolari pe ora si serviciul nu ofera asigurare e trist, pentru ca treci peste limita lor de asigurare gratuita, dar in acelasi timp e foarte scump sa-ti cumperi singur asigurarea. Deci ori bogat, ori sarac lipit.
-Daca te intereseaza sa ai o cariera spectaculoasa ai toate sansele, depinde numai de tine. E foarte posibil.
Or mai fi, dar nu-mi vin in minte.
Am vrut sa scriu si o lista de minusuri, dar m-am razgindit. O sa spun numai ca pentru cei care stiu ce vor America poate fi foarte bine o tara a fagaduitei, in care multe vise legate de partea materiala si cariera se pot implini. Pentru cei care reusesc astfel America ofera o siguranta placuta, dar nu toata lumea se multumeste cu ea. Mai sunt si cei care pretuiesc mai mult timpul liber decit o masina noua,cei pentru care o vacanta de 12 zile in gazda sau hotel mai modest intr-o statiune la mare e o solutie mai atragatoare decit 6 zile (7 nopti) intr-o casa inchiriata in Florida, doi mici si-o bere pe o terasa intr-o simbata seara mai distractiv decit cina la orice restaurant elegant, copiii mai importanti decit orice pe lume, inclusiv decit banii...cred e destul de clar ce vreau sa spun.
Sper ca am ilustrat destul de corect. Depinde ce-ti doresti in viata.
Siminaf spune:
Daca mie nu mi-au placut niciodata micii si berea, fie pe terase, fie oriunde in alta parte, asa cum nici atirnatul prin cine-stie-ce casa a cuiva strain, doar ca sa zic ca "am stat in gazda", inseamna ca-mi lipseste ceva doaga?!? Eu m-am simtit bine intotdeauna in conditii de siguranta, nu in nesiguranta a "ce si cum s-o nimeri". Iar timpul liber ni-l petrecem cu copiii, plimbindu-i prin locuri minunate si jucindu-ne cu ei cit putem de mult. Din acest motiv imi place mie aici: ca nu te judeca nimeni daca faci opinie separata si nu vrei sa atirni toata ziulica prin terase doar pentru ca asa e trendy.
Asta este doar parerea mea. Nu atac pe nimeni, nu vreau sa polemizez, imi exprim doar parerea.
aiamoni spune:
Hai ca iar o luam de la inceput. Am zis eu ca daca nu vrei sa stai in gazda sau nu-ti plac micii iti lipseste o doaga??? Mie nu-mi place berea, na! Doamne fereste, tocmai asta am spus, fiecare cu ce si cum ii place. Oricum, n-ai inteles ce-am vrut sa spun, si eu prefer sa stau la un hotel dragut si nu in gazda, cred ca toata lumea prefera asa. Dar aici vorbeam de a sta 12 zile in concediu la mare in gazda sau la un hotel mai modest SAU a sta 7 nopti (respectiv 6 zile intregi) la un hotel frumos in Florida, ceea ce trebuie sa admiti e perioada max. pe care marea majoritate a americanilor o petrec in concediu la plaja. Sigur ca daca imi permit prefer sa stau 12 zile intr-un hotel de lux, nici de la 20 de zile nu m-as da in laturi, dar nu despre asta e vorba. Dar sunt persoane, inclusiv eu, care prefera prima varianta in loc de a doua. Nici lor nu le lipseste o doaga, sa stii.
Si sunt sigura ca tu iti petreci timpul liber cu familia si copiii, ca doar singele apa nu se face, dar eu zic ca un procent destul de mare de familii americane petrec o cantitate infima de timp impreuna, abia daca iau masa toti impreuna o data, de doua ori pe saptamina. Deci nu ma refer la tine sau la mine acum, ca sa fie limpede.
AlinaCan spune:
quote:
Originally posted by katy
Si la partea a doua aia cu casele depinde ce intelegi tu prin "alte parti".Sunt de acord cu tine gasesti case mai ieftine in midwest dar statele mari de pe coaste cu foarte multi emigranti au niste preturi ...banuiesc ca si in Canada daca te duci in zone cu densitate 5/1000 gasesti case aproape gratis .Si inca ceva in zona Detroit care e mai aproape de tine acum nici macar nu se mai vand casele desi preturile scad ,sunt foreclosure.Nu-i invidiez deloc pe cei de acolo chiar daca eu stau cu chirie .
Katy
Prin "alte parti" inteleg cam sa zic 80% din teriotriu SUA locuibil si acoperit de case.Zonele de pe coaste comparativ cu cele din afara coastelor :) au preturi mai mari si calitate mai proasta in sensul ca sa spun pe 250k iei o casa mai mica si mai veche fata de ce ai lua in alte parti. Din ce state pe coaste stiu eu, de exp Nord si Sud Carolina au preturi la case accesibile de la 150k in sus iti iei casa noua si mare si zone safe.:)Acum normal ca in NY nu iei nimic pe banii astia dar asta e.
AlinaCan spune:
Si ca sa nu zici ca fabulez, iata un link de exp la orasul Charlotte, care e unul mare in NC(cred ca cel mai mare) casa cu 166k, mie mi se pare mai mult decat rezonbila:
http://www.wilkinsonandassociates.com/details.html?mlsid=9-627970&new=true
(vezi ca tb sa faci un register fictiv )
Siminaf spune:
Aiamoni, nici nu m-am luat de tine sau de oricine altcineva! Chiar am specificat acest lucru. Dar generalizarile de genul "americanii nu fac si nu dreg" mie personal imi repugna. Nu de alta, dar cunosc citeva familii care nu corespund descrierilor de pina acum si sint de origine americana. Si daca m-am dat pe mine exemplu, era pentru ca, traind aici, poti spune ca esti american. De origine romana (in cazul nostru), dar tot american.
Ca o paranteza, urasc berea, mi se pare cel mai oribil si scirbos lucru. Idem micii.
aiamoni spune:
Mie imi plac micii, dar nici nu gust berea.
Sincer acum, exista generalizari si generalizari. Sa spuna europenii ca suntem tigani cind doar sub 10% dintre noi chiar sunt e gresit. La mine in oras toti romanii care au venit ca studenti sunt cam vai de ei, inca prin scoli tragind cu dintii de cite un doctorat sau postdoc, dar sa spun ca cei care vin aici sunt toti asa iarasi e mare cretinitate. Insa sa spun ca in buna parte americanii nu prea isi iau concediu mai mult de citeva zile odata si ca ii vezi rar de tot luind mai mult de o saptamina deodata asta se poate demonstra statistic, sunt convinsa. Si uite, o sa caut miine niste statitstici sa vad cit timp petrec americanii in familie, cite mese iau impreuna pe saptamina. Pun pariu ca gasesc ceva. Nici asta nu ti se pare corect?
katy spune:
Alina nu ai inteles ce am zis ...normal ca gasesti si case mult mai ieftine decat ce mi-ai trimis tu ca doar america e mare.Si apropo uite aici http://money.cnn.com/magazines/moneymag/bplive/2006/snapshots/PL3712000.html
cum stau la educatie.
Cum ziceam posibilitati sa alegi ai ramane sa vezi prioritatile...
Katy
cristina26 spune:
Eu sunt aici in mijlocul tari (USA) de 11 ani.
Daca esti o persoana intreprinzatoare si iti place sa muncesti foate mult tara aceasta iti v-a oferi foate multe. Daca esti o persoana mai pasiva si ai nevoie de ajutor din cand in cand, eu cred ca USA nu este tara potrivita pentru tine.
Oameni sunt la fel peste tot, uni buni alti rai, aici sunt cam de 10 ori mai multi fanatici, nebuni, extremisti decat in Romania pentru faptul ca America este de 10 ori mai mare ca Romania.
In general Americanul de rand este dragut.
Aici in regiunea mea majoritatea oamenilor sunt Pro-life (pentru viata intrauterina, odata ce ai iesit nu prea mai ii intereseaza), pro-guns, pro-war (Repubicani).
Cam atat este tot la ce ma pot gandi pentru moment.
Ingrid;
www.youtube.com/watch?v=dU7FTyFUzjw" target="_blank">VACANTA DE VIS
www.youtube.com/watch?v=99ItPu2KUKs" target="_blank"> copiii nostri; ingerasul meu Paul