UE da Romania in judecata

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jonica spune:

Ce am vrut eu sa spun: Romania nu mai are cum sa devina lada de gunoi la ce masini poluante sunt deja si ca declaratia d-lui T. este populista ca sa nu zic altfel. Ce locuri de munca protejeaza?
Si in al doilea rand unde se duc banii din taxa? Si ca idee, stii ca se plateste taxa de prima inmatriculare si pt masinile noi? Asta pe langa taxa normala de inmatriculare? Vrei exemplu? Pt un Mercedes Sprinter NOU luat in ianuarie - de la reprezentanta Mercedes, taxa de prima inmatriculare este de 1.000 EUR. Cui foloseste asta? Daca chiar vroia sa protejeze ceva, putea sa puna asigurari mai mari la masinile vechi, se gaseau solutii si mai elegante; sau cel putin asta esre parerea mea.

quote:
Originally posted by sirimie

quote:
Originally posted by Jonica

Da, doar pentru uzul meu personal. Ca eu, care sunt in maternitate, ma ocup in perioadele cand doarme copilul cu adusul de masini vechi. E bine ca ai inteles ce am vrut sa spun, acum sunt mult mai linistita!

Eu nu inteleg ce ai vrut sa spui (asa ca poti sa nu fii asa de linistita )

Cit de vechi sint masinile pe care le aduci? Si cit e taxa aia?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Grace, contrar aparentelor mesajul meu nu era unul de admiratie pentru tine.

Aici nu vorbim despre ce stiu sau nu stiu eu si despre consecintele cunostintelor mele, ci vorbim despre taxa de prima inmatriculare. Daca vrei sa vorbim despre astea deschide un alt subiect la care sa dezbatem ce stiu sau ce nu stiu eu despre Tariceanu sau despre oricine altcineva, despre cit de naiva sint io si altele care ma privesc pe mine. Ca sa fie complet cinstit si elocvent

Cum se vede, eu nu pot sa te conving pe tine de vreo taxa etc pentru ca tu ai perdea pe ochi si cum zice cineva "Tariceanu" vezi negru, "cine, ala?". Asta e. Cum spuneam si inainte, nu ma convingi. Dar pasamite te deranjeaza tare lucrul asta

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

quote:

Ce am vrut eu sa spun: Romania nu mai are cum sa devina lada de gunoi la ce masini poluante sunt deja si ca declaratia d-lui T. este populista ca sa nu zic altfel. Ce locuri de munca protejeaza?
Si in al doilea rand unde se duc banii din taxa? Si ca idee, stii ca se plateste taxa de prima inmatriculare si pt masinile noi? Asta pe langa taxa normala de inmatriculare? Vrei exemplu? Pt un Mercedes Sprinter NOU luat in ianuarie - de la reprezentanta Mercedes, taxa de prima inmatriculare este de 1.000 EUR. Cui foloseste asta? Daca chiar vroia sa protejeze ceva, putea sa puna asigurari mai mari la masinile vechi, se gaseau solutii si mai elegante; sau cel putin asta esre parerea mea.

Cum adica mai, daca sint deja multe masini vechi inseamna ca nu mai conteaza daca mai aduc si altii alte masini vechi?????? Nu iti ajunge tie personal cit fum inhalezi pe drumurile judetene, vrei sa fie si mai mult de atit?

Taxa de prima inmatriculare platesti si pentru Logan, intr-adevar.

Dar tu ziceai ca aduci masini vechi, spune cit e taxa pentru masinile vechi, si care e diferenta intre ce era inainte si ce platesti acuma?

Nu stiu sa raspund la intrebarea aia despre unde se duce taxa aia. Aparent unde se duc si alte taxe, la bugetul de stat.

Cit despre locurile de munca pe care le protejeaza, e destul de simplu, cu taxa asta se protejeaza productia interna, adica Dacia va avea clienti. Daca nu ar fi fost si toti si-ar cumpara masini vechi si foarte vechi atunci nu ar mai fi multi clienti la Dacia, si daca se intimpla asta cel mai probabil nu se vor produce multe masini la Dacia si se vor face reduceri de personal. Asa inteleg eu logica lucrurilor.

Polonia a introdus la fel, o taxa similara. Si cred ca si Ungaria. Nu a inventat-o Tariceanu, ca sa ii sara poporu' doritor de fumuri europene in cap.

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Polonia a introdus la fel, o taxa similara. Si cred ca si Ungaria. Nu a inventat-o Tariceanu, ca sa ii sara poporu' doritor de fumuri europene in cap.

Ai uitat esentialul:
Si Polonia si Ungaria sunt acum obligate sa restituie integral taxa de prima inmatriculare tuturor cetataenilor care au platit-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxi2004 spune:

s-ar putea sa se fi discutat deja: taxa daca era pt populatie ar fi trebuit sa se instituie o taxa de circulatie pentru TOATE masinile in circulatie la ora actuala - inclusiv pt daciile din 1900 si camioanele asisderea!!! Dar de.. bunastarea unui popor se vede prin bunastarea alesilor lui !!!(fiecare generatie vine si isi stabileste propria taxa din care are de castigat propria afacere .. si urmatorul la fel si toit asa). Si mai spunea cineva ca in us este spalare de creier .. Daca ro nu renunta/ajusteaza / face ceva cu taxa in asa fel sa nu contravina regulilor ue - vom plati o amenda uriasa. Ghici cine o va plati !!! Tot poporul de rand ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jonica spune:

NUUUU, eu am vrut sa fiu ironica (am crezut ca reiese din context). Nu ma ocup si nici nu cunosc pe nimeni care sa se ocupe de adus masini - desi sincer eu imi doresc o masina de vreo 3 -4 ani, pentru ca nu stiu conduce si nu vreau sa busesc o masina noua.
Nu stiu daca nu spun o tampenie, dar in Germania parca cu cat este mai veche masina, cu atat este mai mare impozitul pe masina??? Deci eu nu sustin adusul de masini foarte vechi, ci faptul ca se putea gasi o solutie mult mai eleganta de rezolvare a acestei probleme.
Si la o masina noua pentru ce trebuie platita taxa????
Si in plus ma deranjeaza exprimarile astea bombastice si populiste ale lui domn ministru si mi-e ciuda ca platim taxe aiurea. Nu m-ar deranja asa de tare ca le platim daca s-ar vedea undeva. Dar asta este deja o discutie pe alta tema si chiar nu se mai incadreaza in topic.

quote:

quote:

Cum adica mai, daca sint deja multe masini vechi inseamna ca nu mai conteaza daca mai aduc si altii alte masini vechi?????? Nu iti ajunge tie personal cit fum inhalezi pe drumurile judetene, vrei sa fie si mai mult de atit?

Taxa de prima inmatriculare platesti si pentru Logan, intr-adevar.

Dar tu ziceai ca aduci masini vechi, spune cit e taxa pentru masinile vechi, si care e diferenta intre ce era inainte si ce platesti acuma?

Nu stiu sa raspund la intrebarea aia despre unde se duce taxa aia. Aparent unde se duc si alte taxe, la bugetul de stat.

Cit despre locurile de munca pe care le protejeaza, e destul de simplu, cu taxa asta se protejeaza productia interna, adica Dacia va avea clienti. Daca nu ar fi fost si toti si-ar cumpara masini vechi si foarte vechi atunci nu ar mai fi multi clienti la Dacia, si daca se intimpla asta cel mai probabil nu se vor produce multe masini la Dacia si se vor face reduceri de personal. Asa inteleg eu logica lucrurilor.

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

daca vreau sa imi aduc masina de 3 ani in tara, pe care am cumparat-o noua aici, nu inteleg de ce trebuie sa platesc 5000 de euro taxa, si nici nu intleg de ce am fumuri europene daca nu imi place dacia.
Ce trebuia sa fac sa cumpar si aici o dace, sa am fumuri romanesti
Si pe mine ce ma intereseaza reducerile de personal la dacia, la renault nu se reduc, la seat in barcelona la fel, sau alte firme, dar asta nu da dreptul guvernului sa fie taxe, doar daca e in Romania si il conduce un om cu mari interese economice la mijloc
Oare de ce nu umbla si Tariceanu cu Dacie, sa promoveze fumurile romanesti nu cele occidentale

+5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

noutati" http://www.adevarul.ro/articole/comisia-europeana-face-zob-taxa-vladescu/307326

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

o sa bage taxa la toate masinile...sa nu mai discrimineze pe nimeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by Guestus

o sa bage taxa la toate masinile...sa nu mai discrimineze pe nimeni

Tu ai ceva cu taxele...

Luna 20 sapt+ Cosmin 30 iulie 2001

www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">uite cum cresc