Nu pot sa dorm din cauza cainilor

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Black_Forest spune:

Ati vazut ciinii fara stapin pe sratzile Zurichului?

"We could never learn to be brave and patient if there were only joy in the world."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihai33 spune:

Liliana29s, da, am copii si am si 3 catei dintre care 2 sunt maidanezi adoptati. Si da, copilul meu a fost muscat de un catel fara stapan, catelul manca iar fetita s-a dus sa-l mangaie, atunci el a muscat-o. Eu stiu ca el nu a avut nimic cu fetita ca doar se apara, nu e vina lui ca a reactionat asa, viata pe care o ducea de care nu este deloc vinovat l-au facut sa reactioneze asa. Urmarea incindentului asta a fost ca l-am adoptat pe acel catel, l-am vaccinat, deparazitat si cu multa rabdare l-am ajutat sa capete incredere in noi, ii oferim iubire si siguranta de care are nevoie....el si fetita sunt foarte buni prieteni.

Despre situatia din SUA stiu foarte bine, am locuit 6 ani acolo, iar acum prin natura jobului petrec cam 5 luni pe an in Boston. Cat stau acolo lucrez voluntar la un adapost pentru animale si pot sa iti zic ca decizia de a eutanasia un animal se ia foarte greu, in caz de boala grava sau de agresivitate care nu poate fi rezolvata prin dresaj.....se eutanasiaza animalul doar atunci cand nu exista nici o sansa ca el sa fie adoptat si sa duca o viata normala. In adaposturi sunt animale care au fost abandonate de stapani pentru motive temeinice , a abandona un animal se pedepseste daca nu ai motive serioase sa o faci, sunt animale care au fost maltratate de stapani (pentru asta se platesc amenzi mari si se interzice dreptul acelor persoane de a mai detine animale, iar in cazurile grave se ajunge si la pedepse privative de libertate si munca in folosul comunitatii).

In Romania situatia este complet diferita de SUA, Canada datorita fondurilor insuficiente pentru asa ceva, a nivelului de trai de aici, a prioritatilor oamenilor si nu in ultimul rand a mentalitatii. In timp lucrurile se vor imbunatati dar pentru asta trebuie ca si noi sa ne educam in sensul asta, sa intelegem ca ura, violenta si cruzimea nu reprezinta solutii pentru nimic.... cred ca singura atitudine care ne va ajuta sa evoluam ca oameni este iubire pentru tot ce ne inconjoara, oameni, plante, animale si respectul pentru viata si ar fi frumos ca asta sa ne invatam copiii.:)

Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Mihai, si !
Sincer, nu as fi avut curajul sa adopt cainele ala si nu pot decat sa te admir :-)

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

MIHAI33,mesajele tale mi-au placut foarte mult,din pacate nu am timp acum sa aprofundez!

O singura intrebare am,si sper sa fie bineintzeleasa!
Am intzeles ca faci parte si in tzara dintr-o asociatzie de protectzie a animaleleor:Deci cum vezi tu sau asociatziile rezolvarea problemei!

Nu doresc sa stirnesc alte controverse,dar chiar vreu sa stiu,ca desi eu aici nu ma confrunt cu problema maidanezilor,doresc din toata inima ca si Romania sa ajunga la acest nivel de civilizatzie!

Multzumesc anticipat,Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Mihai foarte frumos mesajul tau recunosc sincer ca nici eu nu adoptam acel ciine. Cit despre adoptarea animalelor de pe strada categoric adoptam si eu macar unul daca aveam posibilitatea dar nu o am si asemeni mie si majoritatea oamenilor din Romania.
Ce spui tu e o utopie deoarece nu se va rezolva astfel problema. Ramin doar 2 solutii una este traim mai departe cu acesti catei pe strada cu toate problemele si cheltuielile care decurg di asta sau trecem la eutanasierea lor pina se mai imputineaza. Ce spui tu e o solutie ideala cu care sunt total de acord dar care nu are cum sa functioneze aici. Momentan locuiesc intr-un apartament de 2 camere nu ma indur sa mai fac inca un copil din acest motiv si din motivul ca financiar nu pot sa-i ofer prea multe. Inceraca sa privesti situatia si din punctul asta de vedere, nu toata lumea locuieste intr-o zona a orasuslui deosebit de buna, sunt cartiere pline de ciini , nu toti oamenii isi permit sa-si duca copii in locuri de joaca special amenajate majoritatea folosim parcurile si trebuie sa stam cu ochii pe copii sa nu fie muscati. Copii nu sint dusi si adusi de la scoala multi frecventeaza scolile din cartier si sunt nesupraveghiati.
E f. usor (si te rog sa ma crezi ca nu incerc sa arat cu degetul) sa-ti fie mila de catei atunci cind nu ai probleme zilnic din cauza lor, atunci cind situatia financiara e deosebita. Cred ca la voi nu se pune problema "cum duc gunoiul ca e plin de ciini la container".
Nu e vorba de violenta sau rautate atunci cind sustin eutanasiere ciinilor si sincer nu as putea privi o astfel de scena, dar in momentul acesta eu consider ca sunt o problema , o problema cu care tu sau familia ta nu va intilniti prea des.
Imi place cum scrii se cunoaste dragostea de animale dar pur si simplu nu sintem pe aceiasi pozitie.

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dan Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Dana, problema cea mai mare in Ro este lipsa fondurilor si, la nivel de educatie, lipsa componentei compasiune pentru animale.
Daca persoane aparent instruite, care stiu sa faca acordul intre subiect si predicat si scriu fara greseli gramaticale, au conceptii de genul "i-as face manusi pe toti", ce pretentii poti avea de la hingheri?

Stii probabil ca s-au demarat fel de fel de actiuni de strangere a cainilor fara stapan si ducerea lor in adaposturi. Insa...foarte curand, cruzimile si barbariile care se petreceau acolo au iesit repede la iveala si de aici, toata isteria care se declanseaza de fiecare data cand hingherii isi fac aparitia.

Daca oamenii ar sti ca in adaposturi cainii nu sunt maltratati si ca eutanasierea nu consta in datul de rangi in cap sau datul cu capul de ciment (am inteles ca asta se practica la pui), cu siguranta ca totul ar decurge mult mai lin si s-ar putea ca aceasta problema sa aiba pana la urma o rezolvare.

Din nefericire, nu stiu cum se face, dar de fiecare data apar oamenii nepotriviti in locurile nepotrivite...

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihai33 spune:

Eu vad rezolvarea problemei in programele de sterilizare, iar pt ca aceste programe sa aiba succes trebuie ca cei care ingrijesc cateii in scarile de bloc si in fata blocurilor sa coopereze....... si in adoptarea cateilor....asociatiile de profil au programe de adoptie internationale ale cateilor, anul trecut am dus toti cateii de la jobul meu din Ro (un santier) la o asemena asociatie, au fost sterilizati si dati spre adoptie. De cele mai multe ori cei care se ocupa de adapostul respectiv refuza incredinatrea spre adoptie a unui catel din cauza ca cei care doresc sa-l adopte nu ofera conditii bune pt catel si in felul acesta adaposturile sunt pline si sansele ca alti catei sa fie ajutati scad.

Sunt de acord cu cei care zic ca acesti catei sunt o problema si locul lor nu este pe strada...dar cred sincer ca noi putem rezolva problema asta avand mai multa compasiune, intelegere si respect pentru niste vieti si nu in ultimul rand facand un efort personal de a ajuta.

Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Black_Forest spune:

quote:
Originally posted by Mihai33
iar acum prin natura jobului petrec cam 5 luni pe an in Boston.

dac ai nevoie de ajutor trece-ma pe lista
oricind cu mare placre vin ss te ajut in Boston

"We could never learn to be brave and patient if there were only joy in the world."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grenouille spune:

Mihai, situatia din adaposturi nu e chiar asa de roza cum spui tu. sunt zeci de adaposturi care tin cainii in conditii inumane, claie peste gramada, in niste conditii greu de imaginat. Sunt alte adaposturi care fac eforturi, dar ... tin "pensionari" care ocupa inutil un loc intr-un padoc, in locul unora care ar avea sanse reale de adoptie (adica, puii).
Din cate stiu, nici un adapost din bucuresti nu are autorizatie DSV (s-ar putea sa ma insel sa fie 1-2) si sunt numai 1-2 care au conditii decente de cazare pentru animale. Restul... cred ca pentru cainii aia ar fi de 1000 de ori mai bine sa fie omorati decat lasati inchisi acolo.
politica "castreaza si returneaza" este foarte frumoasa,pare foarte umana daaaar.... un caine castrat tot musca. tot latra. tot poarta tot felul de microbi. sau iti ataca cainele tau ...
populatia trebuie educata sa adopte de pe strazi si sa isi castreze animalele... pentru ce e neadoptabil/neadaptabil la conditiile de apartament/curte... solutia e trista, dar e numai una singura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

quote:
Originally posted by Bedrosmart

De multe ori ma uit cu MARE placere la emisiunile transmise de posturi gen Animal Planet despre felul in care in SUA (oare si in Canada?) POLITIA ii urmareste, prinde si condamna la inchisoare pe cei care, in vreun fel sau altul, chinuie animale (de companie sau nu).
Am vazut emisiuni despre actiuni asemanatoare inteprinse de fortele de ordine din Marea Britanie.
Probabil ca cetatenii acestor tari, vai de capul lor, si guvernele de-i guverneaza, cu legile lor inapoiate, traiesc in continuare in EVUL MEDIU.
Ce bine de noi ca ne-am modernizat si ne intrecem in a gasi nu solutii civilizate de a rezolva o problema a comunitatii, ci actiuni sangvine care sa ne satisfaca pofta de violenta (pardon, dar altfel n-am cum sa le numesc).

Eu zic sa facem o petitie si la Curtea Angliei, sa nu-si mai tina, Dumnezeule, regina aia javrele in apartamentele ei regale. Aoleu, sa nu uit, si la guvernul francez, sa-i pedepseasca pe stapanii celor 50 de milioane de animale de companie care traiesc in Franta.

Va doresc tuturor o saptamana cat mai buna (ca doar azi e luni)!

Bedrosmart lui Dorian (09.09.2006)

Bedrosmart, pupici...tre sa marturisesc ca si eu cu omu meu petrecem ore intregi pe Animal Planet, si ne creste pipota de satisfactie cand ii vedem pedepsiti pe cei care maltrateaza animale...

Anca74, trece-ma pe lista ta cu cei care trebuie urati...am 6( sase) patrupede ( 3 caini si 3 pisici) din care 4 sunt adoptate de pe strada...si da, sunt imbuibati...

Nu te osteni sa-mi raspunzi in nici un fel...

V

“In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred.” – Gabriel Liiceanu

Mergi la inceput