doar pe ea?
Raspunsuri - Pagina 2
Elise spune:
...te inteleg perfect.
Si sa-ti spun si de ce.
Tot timpul mi-am dorit multi copii. Multi. Cit mai multi. Idealul meu de familie era cel din filmele de Craciun in care se aduna douaj de oameni la o masa mare intinsa si aia se numeste FAMILIE.
Totul s-a schimbat radical de cind o am pe bblisa - nici n-am realizat, m-am trezit pur si simplu ...nu ca nu mai vreau alti copii, ci ca mi se pare brusc foarte nedrept fata de ea pina si gindul ca as putea avea mai multi.
Poate la asta contribuie faptul ca bblisa nu e nascuta de mine.
Poate.
Sau poate nu.
Nu-mi dau seama.
Cert este ca ... sa vreau altul e ca si cum as considera ca ea nu-mi este suficient si nu consider asta.
Nici nu-mi imaginez alt bb linga mine: ea e "copilul absolut", nu stiu cum as putea iubi altul, care sa arate altfel, sa-mi zimbeasca altfel... daca ar fi altfel n-ar fi "al meu".
Chiar daca ar fi din mine.
E ciudat psihicul uman, nu?
Ma gindesc ca o sa fiu intr-o situatie foarte sensibila daca ma voi trezi totusi vreodata insarcinata, sau daca bb o sa creasca si o sa vrea neaparat frati si surori, cum vroiam eu.
Atunci nu stiu cum o sa-mi gestionez conflictul interior... pentru ca eu, efectiv, NU mai concep sa am altul. "BB" e asta pe care-l am. Altul ar fi...ce?
Elise & BBLisa
EllaX spune:
Marcellina, tu si fata ta sa fiti sanatoase, sa va luptati sa fiti asa, daca e cazul, ca oamenii... ca oamenii.
Cred ca pur si simplu celor mai multor oameni le lipseste empatia - sau e o lipsa selectiva de empatie. Unii nu-si pot imagina cum ar fi daca ar fi copilul lor (unicul sau unul din mai multi) bolnav, altii nu vor sa-si imagineze. Cred ca e, intr-un fel, un mecanism de aparare prezent in psihicul oricaruia dintre noi. In concluzie, habar nu au despre ce vorbesc, nici macar nu-si dau seama ca sunt badarani cand intreaba ce intreaba. Lasa-i tu pe cei multi si pastreaza-ti energia pentru gandurile bune indreptate catre fetitza ta draga! Noi ne gandim frumos la voi, sa stii ca ajuta!
alexis2002 spune:
Persoane multe,oameni putini.nu mai pleca urechea la prostia unora.copiii sint o comoara indiferent ca avem unul sau mai multi.luptati impreuna si veti reusi mai ales ca tumoarea nu e maligna.nu te lasa darimata de vorbe spuse de persoane care nu folosesc materia cenusie.si eu am doar o fata si nu stiu cum e sa iubesti mai multi copii.si chiar daca as avea nu stiu in ce mod ar putea-o inlocui in inima mea.mlta sanatate!
lucia3 spune:
cainii latra ,caravana trece!
gindeste pozitiv si mergeti mai departe cu incredere
eu am fost intrebata mereu de ce vreau 2 copii,,nu vezi cit e de greu in ziua de azi?''ei si?
sanatate multa fetitei tale si ,,lasa lumea sa vorbeasca ..asta-i rostul ei''
corinadana spune:
quote:
Originally posted by Elise
Ma gindesc ca o sa fiu intr-o situatie foarte sensibila daca ma voi trezi totusi vreodata insarcinata, sau daca bb o sa creasca si o sa vrea neaparat frati si surori, cum vroiam eu.Atunci nu stiu cum o sa-mi gestionez conflictul interior... pentru ca eu, efectiv, NU mai concep sa am altul. "BB" e asta pe care-l am. Altul ar fi...ce?
Elise & BBLisa
Aici suntem noi! Raluca mi a zis ca in iarna ii va cere Mosului o surioara. Ma framanta muuult chestia asta. Vrea o surioara pe care s o iubeasca, cu care sa se joace "stii tu mami tot ce fac doua sisters!"
M a pus pe ganduri cum numai un copil o poate face...
Multa sanatate fetei Marcelina. Sa treceti cu bine peste hopul asta.
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
flaviutza spune:
Ignora!!! lasa-i in plata Domnului...eu is optimista convinsa si vad intotdeauna partea plina...si iti zic doar atat "zi mersi ca e benigna...fi in culmea fericirii, baga o sticla de sampanie pe gat, nu-ti stresa neuronii..pt ca existau sanse sa nu fie benigna"
sa-ti spun una si mai breaza..pe care tema am facut o cearta...ca la nebuni..
de ceva timp tot mi se bate apropo sa mai fac un bebe. eu spun nu, nu mai vreau sa fac copii si cu asta basta. m-oi razgandi peste cativa ani, posibil...da acusi is convinsa ca EA e unica..si sti care e raspunsul cel mai des pe care-l primesc?
- mai fa unul...sa fie doi...nu se stie niciodata...
Imi vine sa crap...sa ii dau aluia de zice asa ceva una in cap ,eventual asa sa fac...
AUzi...nu se stie niciodata...ce nu se stie niciodata???
Vi s-a intamplat asa ceva?
ALEXIA,02.mai.2004
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by EllaX
Marcellina, tu si fata ta sa fiti sanatoase, sa va luptati sa fiti asa, daca e cazul, ca oamenii... ca oamenii.
Cred ca pur si simplu celor mai multor oameni le lipseste empatia - sau e o lipsa selectiva de empatie. Unii nu-si pot imagina cum ar fi daca ar fi copilul lor (unicul sau unul din mai multi) bolnav, altii nu vor sa-si imagineze. Cred ca e, intr-un fel, un mecanism de aparare prezent in psihicul oricaruia dintre noi. In concluzie, habar nu au despre ce vorbesc, nici macar nu-si dau seama ca sunt badarani cand intreaba ce intreaba. Lasa-i tu pe cei multi si pastreaza-ti energia pentru gandurile bune indreptate catre fetitza ta draga! Noi ne gandim frumos la voi, sa stii ca ajuta!
ce lipsa de empatie...Prostie...asta e adevarul...atat ii duce mintea.
ALEXIA,02.mai.2004
denizel spune:
quote:
Originally posted by flaviutza
- mai fa unul...sa fie doi...nu se stie niciodata...
AUzi...nu se stie niciodata...ce nu se stie niciodata???
Vi s-a intamplat asa ceva?
ALEXIA,02.mai.2004
da, mie mi s-a intamplat . De groaza sunt unii oameni...
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
notquiteso spune:
Sunt sigura ca fiica ta va fi bine. Tumoarea este tratabila, asa ca nu trebuie sa te mai enervezi pt ca oamenii sunt prosti. O ai pe ea, asa cum ti-ai dorit-o, si cineva acolo sus te iubeste.
Eu am trecut de curand printr-o experienta groaznica, noroc ca s-a terminat cu bine, insa nici macar o clipa nu m-am gandit ca ce ma fac...fiindca n-am decat un copil. Stiu doar atat, ca daca ea ar fi patit ceva rau, eu n-as mai fi fost intreaga. Nicidecum sa ma mai gandesc sa fac un inlocuitor.. Doamne-fereste.. bine ca e ok, si la fel o sa fie si fetita ta. Ai sa vezi..
Lemoni spune:
Imi pare rau sa aud vestea asta si ii doresc fetitei tale multa sanatate .
Nu cred ca poti sa inlocuiesti un copil cu altul, iar daca doamne fereste ti se intimpla o nenorocire cu unul ai sansele sa il pierzi si pe al doilea pt ca esti atit de devastat incat gandul tau se indreapta la cel pe care la-i pierdut si uiti sa te bucuri de cel care traieste am vazut cateva cazuri si este foarte trist.