Mamici de martie - aprilie 2007 (30)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Doina m-am gandit de cand te-ai plans de bubite pe burta si pe fata ca s-ar putea sa faci vreo varicela dar nu am vrut sa te alarmez. Ai grija de tine. Esti in luna mare si nu cred ca e o problema, dar cheama neaparat un medic si bea multe lichide. Din cate stiu eu nu ai voie sa mergi pe afara.
Absoluta cand era mititica, puiul meu avea scaun la cateva zile, si nu s-a alarmat nimeni. Cata vreme este alaptat la san, numarul scaunelor nu e o problema la sugar, cel putin asa am citit eu, decat daca, asa cum spuneau fetele are un aspect ciudat, miroase urat (aici da problema, cine stabileste asta? In nici un caz sotul), etc. Daca e hranit cu lapte praf, eu stiu ca trebuie sa aiba scaun macar in fiecare zi.
Dar, cum fiecare bebelus aere felullu de a se dezvolta, atata vreme cat creste, se simte bine, nu apar semne de constipatie grava sau diaree, cred ca e ok, fara sa trebuiasca sa ne facem griji inutile.
Iar dr sa vina ea acasa ca e obligata in cazurile astea, cum sa te cheme si pe tine si pe bb, asa repede dupa nastere la cabinet?
Poti sa ii spui ca nu ai cu ce te duce. Pe noi nu ne-a chemat la cabinet decat in cazuri rare, in rest a venit ea mereu.

Eu aseara am gasit o picatura de sange pe slip, m-am speriat toata, asa ca azi am sa fac tot posibilul sa ma duc la ecograf, sper sa reusesc sa fug de la servici mai devreme. Doar o picatura, numic mai mult. Of am asa niste sentimente aiurea... sper sa fie doar niste exagerari de-ale mele.

Diana 34+, mami de Julie , 14.11.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Neata,

Fetelor m-a suntat Laura_Oana si ia cazut dopul, azi maine naste, maine e si ziua ei poate isi face un cadou frumos. Sa punem majoretele pentru ea si sa-i tinem pumnii.

Hai Laurici

Pe masura ce mai aflu ceva va tin la curent.

Raldi felicitari si insanatosire grabnica.

Absoluta bine ai revenit acasa , lasa ca nimeni nu s-a nascut invatat. Asteptam poze cu grasunica ta.

Fetelor curaj pentru cele care nasc azi.

Cria34+ cu Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Salutare,

Absoluta: cred ca toate avem momente in care ne simtim incompetente... dar e o chestie care se invata pe parcurs, nu ai cum sa stii dinainte, oricata teorie ai crede ca stii... deci capul sus, si fi optimista

doina.todor: am facut si eu acum 2 ani, stiu ca mancarimile mi-au trecut foarte bine de la Fenistil gel (m-am mai dat si cu pudra mentolata, dar nu prea statea pe mine si nu prea avea efect)... m-am uitat pe prospect pe net, spune asa:

Sarcina si alaptare: Studiile efectuate pe animale nu au demonstrat nici un risc fetal, insa nu exista date umane. Oricum, se evita aplicarea de Fenistil gel in primele 3 luni de sarcina. Fenistil-ul gel se recomanda a nu se aplica pe suprafete intinse si nici pe leziuni sau inflamatii cutanate. Precautii similare se iau si in perioada de alaptare (desi studiile au demonstrat existenta unei cantitati nesemnificative in laptele matern dupa aplicatiile locale), cand se interzice aplicarea Fenistil-ului gel pe mameloane.

Eventual intreaba medicul, altceva nu stiu ce sa iti spun... stai relaxata, mananca lamai si alte fructe acrisoare,si povesteste cu bebe sa mai stea acolo cumintel pana iti trece

Diana 35+ cu Mihai-Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Felicitari Lumi, Arissa si Raldi !!!

Adrian, al meu sot spune ca abia asteapta sa vada minunea in pat ca l-am disperat , imi dau seama ca este stresant tare si pentru voi, bravo tie ca te manifesti si ne mai aduci si noua aminte.
Dragut linkul de la mamicile de ianuarie-februarie, eu abia acum am intrat pe el, si avedam ceva precizari:
- referitor la alaptat si muls, e posibil ca daca va mulgeti in primele zile excesiv sa se agraveze febra laptelui pentru ca bb e mic si nu va face fata productiei. Eu nu m-am muls, decat o data sau de doua ori atunci, nici nu aveam nevoie pentru ca imi curgeau sanii de la sine, iar mai tarziu ma mulgeam sa ii las laptic, maxim 100 ml daca reuseam sa-i scot, cand eram plecata mai mult timp de acasa. Si sa nu purtati sutien in zilele alea, iar mai tarziu sa nu fie strans ca inhiba lactatia.
- de acoooord cu cafeaua, una pe zi, dimineata, dupa alaptare, nu strica.
- nu sunt sigura de pastilele cu carbune, nu constipa??
- muzica in timpul travaliului , hm, atragator, eu si acum cand sunt prea stresata si vreau sa nu ma gandesc la nimic imi dau muzica la maxim si imi inhiba emotiile, daca imi vine sa plang de exemplu. Cred ca am sa ma gandesc mai bine la un mp3 ceva, pentru travaliu.
Voi ce muzica ati alege??
A folosit cineva spray anesteziant pentru epiziotomie? Daca da, cum se cheama?
Tzuna smechera bebica ta, e clar rasfat, vrea la tzitzi doar ca sa se alinte si adoarma molfaind.

Diana 34+, mami de Julie , 14.11.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns phili spune:

buna fetelor!!!
SHERBI-foarte frumoasa e camera copilului,a meritat osteneala!!!
ABSOLUTA bine ai venit acasa!!eu zic ca ce e mai greu a trecut,aproape toate la primul copil ne descuracm cam asa ,dar partea buna este ca inveti repede!!!in legatura cu medicul de familie el trebuie sa vina la tine.
DOINATODOR multa multa sanatate si roaga-te la D-zeu si totul va fi bine!!!
vreau sa va spun ca am vorbit aseara cu MADMAT se simte bine,a fost la munte,nu are internet de aceea nu poate sa scrie...va pupa pe toate si va doreste multa sanatate si voua si la bebelusi!!!
CRIA ai sa vezi ca altfel este daca nu mai mergi la lucru,profita cat poti si odihneste-te!!!
va pup pe toate!!!
+36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doina.todor spune:

Buna fetelor!
Azi sunt un pic mai bine, am fost ieri la doctor si asa am aflat ca e varicela. Am reusit sa fac a doua oara varicela ceea ce este extrem de rar, am mai avut si in copilarie. Doamna doctor de la infectioase a spus ca a citit doar ca s-ar putea sa se intample sa faci de doua ori dar in cariera dansei de medic nu a vazut vreun caz.
Impreuna cu Dr Ginecolog mi-au prescris un tratament. Iar pentru mancarimi am primit alcool mentolat.
Mi-au spus si dansii ca nu il mai afecteaza pe BB si ca teoretic daca il nasc dupa ziua de duminica va fi totul bine. Pana vineri-sambata mai sunt eu contagioasa asa ca va dati seama ca e cam complicat cu nascutul in spital deoarece exista riscul sa ii infectez pe bebeii de acolo Doamne fereste. Dar sper sa aiba bebele meu rabdare si sa vina deabea saptamana viitoare.
Noaptea care a trecut a fost groaznica nu am dormit de loc din cauza mancarimilor, dar acum vad ca e mai bine.
Acum m-am mai linistit si sunt cumintica in pat sa nu il grabesc pe bb.
Probabil ca de maine scap de tot de mancarimi si atunci sigur voi fi mult mai obtimista.
Va urez la toate mamicile felicitari, iar la cele care urmeaza va tin pumnii sa fie totul bine.

Va pup pe toate, acum ma duc sa dorm un picutz.

Doina 39 si BB Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

Buna fetelor
In primul rand

Hai Laura!

Asteptam vesti Cria.

Raldi felicitari si refacere rapida.

Absoluta bine ai revenit acasa si ai incredere ca totul va fi bine...esti cum a zis si Roxi o mama Absoluta...care a dat nastere unui ingeras

Doina iti tinem pumnii sa reziste bebepana duminica si avand in vedere ca e baietel sigur va rezista

Noi nimic nou in afara de mici mancarimi dar le vin de hac cu alcool mentolat....asteptam momentul cel mare dar parca nu mai am rabdare

Diana 36+ cu RAISA-MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

BUna fetelor!

Datorita colicilor (cred) am avut o noapte "super". asta mica n-a plans chiar f mult dar adunate toate (plans, hranit, scos lapte, sterilizat pompa) noaptea mea a fost una alba.... Norco ca a fost draguta si m-a lasat sa dorm dimineata. In rest suntem bine. Tot incerc sa o alaptez si cand spun ca am reusit atunci o iau de la capat. Cea mai mare realizare a fost sa o fac sa suga aproape continuu 10 minute si sa mai pape doar 10 ml completare de unde am dedus eu ca a mancat binisor. A dormit dupa 2.5 ore dar la urmatoarea incercare lucrurile nu au mai stat asa. Ei de supt chiar ii place sa suga. Uneori mai vrea si dupa biberon dar adoarme si nu papa mare lucru. Macar acum ia in greutate. Dar chinul cu mulsul, pastratul laptelui etc.... Chiar pierd f mult timp. Am mai primit o pompa tip seringa de la NUK ( a costat 660.000 lei) dar e f greu de folosit. Ma dor ingrozitor mameloanele cand trag plus ca nu mi se pare deloc igienica. Asa ca ma lupt tot numai cu a mea. Si sterilizez la ea toata ziua.

ELLYANNE- ce frumos ca ti-ai putut lasa bebeii si sa pleci la cumparaturi tocmai in Otopeni. Eu am incercat de nenumarate ori sa plec pana in Auchan (la 10 min de mine) cand era mama soacra aici si nu am reusit niciodata. Doar la farmacie si in piata am reusit sa ajung. Iar acum de cand sunt singura la 7.30 la 18.15 stau numai in casa. Pe fetita nu am scos-o afara decat de 2 ori cand am fost cu ea la medic. In rest o scot numai pe balcon. Dar poate in week-end reusim si noi sa o plimbam putin.

IONELAC- am nascut fix la 38 saptamani. Fetita a avut 3350g dar medicul neonatolog mi-a zis ca ea nu era pregatita sa se nasca. Dar nu a mai avut loc in uter(de aceea a si avut piciorusele strambe- dar le-am masat de 4 ori pe zi si nu maia re nimic). Poate de aceea nu papa prea bine sau mai deloc la san si se linisteste numai pe burta mea, sta ghem ca in timpul sarcinii. Sau ea e o alintata si astea au fost niste explicatii ca sa ma mai linisteasca. Ia si tu in considerare ce vrei.

PAULA75- nu stiu daca Maria a avut dermatita, parca mi-au zis ca era altceva. Oricum sunt boli luate din maternitate , din cauza scutecelor " sterile". Ma sfatuisera sa o dau cu alcool. Ba sa-i si ciupesc chestiile alea albe. Nu ma-m priceput eu daca e bine sau nu dar am hotarat sa nu fac asa ceva. Mi se parea f crud. Asa ca i-am facut baie in fiecare seara cu apa si betadine. Nu i-a uscat pielea dar in 1 sapt si ceva i-a trecut tot. Daca te ajuta cu ceva trimite-mi adresa de mail si-ti dau poze cu ea inainte si dupa tratament ca sa-ti faci o parere.

AMMA 23 -iau galactogil la recomandarea medicului neonatolog deoarece la 13 zile dupa nastere eu abia scoteam 70 ml din ambii sani si asta pentru ca scurgeam si ultimul strop. Acum am cam mult lapte si am redus doza. Inca nu renut de tot la granule ca sa nu raman fara laptic. Eu beau si ceai de fenicul.

ABSOLUTA- asa cum ti-au mai scris fetele, daca bebe e alaptat sau papa laptic de-al tau atunci poate avea scaune la fiecare masa. Maria asa a avut in prima saptamana. Acum are vreo 5-6 pe zi.
Nu stiu cat ar trebui sa pape la 5 zile pentru ca Maria manca fff putin ( 30 ml) si nu a luat bine in greutate.
Eu am primit urmatorul raspuns de la un medic rezident care si-a cercetata notitele:

"dupa primele 2 sapt.de la nastere se incearca stab.unui program de masa si se alterneaza sanii cu mesele
prima luna-7 mese pe zi
a II-a luna-6 mese
se calculeaza ratia in functie de lichide si necesarul de calorii
I-luna180 ml/kg corp/zi
aII-a luna 170 ml/kg/zi
aIII-a luna 160 ml/kg/zi
primele 2 luni 120 cal/kg corp/zi
in prima luna ar trebui sa se ingrase cu 750g , dar in realitate se ingarasa cu 500
aII-a, aIII-a, aIV-a luna cate 750g pe luna
trebuie cantarit zilnic sau tot aII-a zi
ratia se calc.180calXgreutatea/24 ore
deci, 180X3,5 kg=630
630:7=90 ml la fiecare masa"

Cum o faci sa vrea la san? DEstul de greu. Nu sunt in masura sa-ti spun ca eu una inca nu reusesc. Adica ea vrea sanul dar nu papa eficient si nu sunt inca in masura sa o lasa sa rabde putin de foame. Si probabil cand voi putea face asta va fi prea tarziu. Pana la urma e adevarat ca cel mai greu se creste propriul copil. Mai nimic din ce stiam eu (am 3 ani experienta in lucrul cu copiii 0-3 ani)nu s-a aplicat Mariei.

E mai bine sa nu duci copilul la cabinetul doctorului. Si eu am dus-o ca nu am avut de ales. Trebuia cantarita. Dar m-am programat la sf programului, am lasat fatita afara si am intrat sa vad daca e ok si abia apoi am adus-o cu nasucul acoperit pana in cabinet. Iar cand am auzit ca vrea sa o duc iar peste o saptamana mi-am cumparat cantar si am sunat-o sa-i spun cat a luat. Iar a doua aoara am dus-o la maternitate sa o vada medicul neonatolog. Acolo nu mi-a fost asa frica. Ma-m dus tot seara si a consultat-o in camera de externari bebei care e folosita doar dimineata.

IOANARADU- Maria a facut icter la 3 zile, imediat ce am ajuns aacsa. Si a tinut-o 2 saptamani. Nu i-am dat nici un tratament.

Cam asta ar fi tot. Maria doarme c aun ingeras asa ca fug la dus si sa mananc. Cine stie ce urmeaza.....

A, despre ragait. Maria nu da aerul afara in nici un fel. In schimb se aude in burta ei si incepe nebunia. Medicul neonatolog mi-a spus sa incerc sa o tin pe burta (dar nu mult si cu grija) si sa stiti ca aproape de fiecare data da aerul afara. O asez cu manutele si fata mai sus de bratul meu si o intorc pe burta cumva pe piciorul meu (asa cum stau cand ii dau sa pape). Nu prea stiu sa va explic cum. Ideea e ca in cazul nostru functioneaza. Il puteti pune pe pat pe burta pur si simpul, cu capul intr-o parte. dar nu-i lasati singuri asa .

Succes fetelor ce vor naste. Nasteri usoare si bebei sanatosi.

- 3 saptamani azi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loradin spune:

Salut toate mamicile!
este foarte mult timp de cand nu am intrat insa nu mi-am imaginat ca voi ajunge sa nu am habar ce zi este sau in cat suntem.Orele trec ca nebunele iar somnul linistit este un lux.
Am sa incerc sa raspund si eu la cateva din intrebarile mamicilor.Ana are acum trei saptamani si trei zile.Au fost si zile de vis dar si zile de cosmar.Cum am venit de la maternitate am chemat pediatra care s-a dovedit a fi o mare cretina.Va sfatuiesc din tot sufletul sa va duceti sa va vada copii si un dr. neonatolog.Deci ,cum spuneam ,a venit pediatra acasa si dupa un consult de trei lei a decis ca Ana este foarte bine si ca nu am de ce sa-mi fac griji.La toate intrebarile mele raspundea cu un zambet de tampa repetand intruna ca asa fac unii copii. M-a pus sa cumpar de la farmacie toate porcariile de care cica as avea nevoie.Instinctul de mama m-a facut sa sun un dr. neonatolog si sa ma programez.Rezultatul? Suspiciune de displazie de sold.M-a pus sa tin fata trei saptamani ,noaptea,cu doi pampersi dupa care sa ma duc la un alt control.Vin si va intreb" Nu merita sa ma duc sa o strang de gat pe pediatra?"
Sa revin insa la intrebarile voastre.
1.In legatura cu scaunele am avut si noi zile intregi cand facea doar o data.Dr neonatolog mi-a recomandat debridatul(caci avea si gaze)care se da in functie de greutatea copilului si care i-a reglat burtica.Acum facem de trei ori pe zi si nici burtica nu ne mai doare asa tare.Foarte bun.Vreau sa va zic ca eu dupa cezariana m-am constipat (ieseam o data pe saptamana) pana am luat si eu debridat.Alta viata.Tot pentru colici mi-a recomandat baby drink.
2.Despre cantitatea pe care trebuie sa o manance recunosc nu am stiut ca va creste in functie de saptamana.Am ramas tampa cand am citit in "mama si copilul".Eu i-am facut acum proba suptului si la trei saptamani incheiate mananca cam 120 ml la o masa.Despre productia de lapte ce sa va zic.Nu am baut in viata mea atata ceai cat beau acum( de anason si chimen).Insa sa stiti ca s-au vazut rezultatele.Cand am venit acasa de la maternitate imi pocneau sanii de cat lapte aveam.Surplusul il scoteam cu pompa si il aruncam.Imediat venea alt laptic.Sotul meu imi zicea Fulga!!!Acum nu ii mai am asa.Sunt micuti dar productivi.La inceput m-am speriat.Am crezut ca am ramas fara lapte.M-am linistit dupa ce am facut proba suptului.
Cu ragaitul nu are sens sa va spun cat imi stresez copilul.Am vazut ca nu sunt singura asa ca am decis sa renunt.O sa incerc un minut doua dupa care o culc.La fel pateam si eu cu ea.Se trezea incepea sa sughita(m-a rupt cu sughitul asta)regurcita si La revedere somn!!!
Din maternitate am plecat cu program de masa la trei ore.Dr neonatolog mi-a zis sa numai trezesc copilul si sa-i dau la cerere.Si ce credeti? Surpriza!Acum se trezeste singurica la patru ore.Sa nu va imaginati ca asa este mereu.Avem zile de maraiala,nimic nu ii convine,agitatie,nervisori.Sunt groaznice aceste zile.Nu sti ce are,ce sa-i faci.Te uiti pe ceas si vezi ca trec si cate 9 ore si ea nu doarme,cere intruna de mancare si colac peste pupaza se mai adauga si colicii de trezim tot blocul.Nu este usor insa a doua zi uiti.
Uite ca s-a trezit! Trebuie sa mancam. Felicit toate mamicile pentru bebelusii lor superbi si pe cele care urmeaza sa nasca si va doresc sanatate caci fara ea .....
Daca imi mai aduc aminte de ceva o sa va spun.Pupici

loradin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelac spune:

Multumesc fetelor de raspunsuri ,oricum sper sa nu ajung la Caritas,pt.ca e foarte departe de mine.
deci cum a-ti spus voi e totul o.k.daca voi naste miercuri si am 38.
va pup si va tin la curent

Mergi la inceput