cum iesim cu copilul din tara?
Raspunsuri - Pagina 2
Bebe Beca spune:
Da, mi-am inchipuit, dupa ce am stat si m-am gandit putin... Poti intra si iesi din tara cu orice copil,. daca nu exista o fotografie care sa ateste ca este copilul tau...
Ioana si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
Criss75 spune:
Trebuie sa aiba pasaport individual sau sa fie trecut in pasaportul tau. Si sigur iti trebuie declaratie notariala de la tata ca e de acord ca fetita sa paraseasca tara. Notarii stiu sigur ce au de facut, ei au o declaratie tip, si completeaza doar datele personale si destinatia. Eu am fost anul trecut cu copilul in Tunisia si tatal lui a trebuit sa dea o astfel de declaratie la notar, si trebuia specificata si ruta.
mirelaispir spune:
multumesc pt raspunsurile voastre. excursia am amanat-o pt o data neprecizata. cat despre acte, e asa de complicat, ca mai bine las copilul acasa, ca oricum nu are ce vedea in bulgaria la varsta asta.
Alex2 spune:
Mirela, nu-i deloc complicat, si odata tot va trebui sa o faci. La Politie ptr Urgente platesti inca 100 RON si obti pasaportul in 4 ore. Faci o fotografie celei mici pe loc la orice laborator foto(te costa dublu, (deci in loc de 5 RON, dai 10 RON) iar notarul iti da declataria pe loc, dar trebuie sa fie domnul tata de fata sa semneze. Atat. In 5 ore nici nu ai ce face (aproximez o ora actele, le lesi la Politie si in 4 ore il ai in mana.
Alexandru
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
mirelaispir spune:
Alex, multumesc de pont. e bine de stiut. nu se stie niciodata ce idee ne vine (de vacanta ma gandeam) sa mergem pe undeva si nu avem acte pt copil.
monicica spune:
Aveti idee cumva: daca copilul e deja in pasaportul meu si ii fac si pasaport separat, mai e valabila foaia lui din pasaportul mamei? (Intreb pt ca are niste vize care as vrea sa ramana valbile)
multumesc anticipat
monica
Alex2 spune:
Cred ca se anuleaza. cand depui actele ptr pasaportul individual te intreba daca a mai avut pasaport anterior. E ca si cum predai pasaportul vechi ptr unul nou.
Alexandru, tati de copil perfect
Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...
Letitia1 spune:
Aveti idee cumva: daca copilul e deja in pasaportul meu si ii fac si pasaport separat, mai e valabila foaia lui din pasaportul mamei? (Intreb pt ca are niste vize care as vrea sa ramana valbile)
multumesc anticipat
Daca vizele sint valabile, te duci la ambasadele tarilor respective si ceri sa ti le transfere in noul pasaport (evident ca o sa coste). Deci foaia din pasaportul mamei e valabila si transferabila.
Oricum, chiar dupa ce pasaportul tau o sa expire, tot in posesia ta o sa stea (eu am toate pasapoartele vechi, doar ca la politie au taiat poza la un colt ca sa nu-l mai pot folosi, dar am toate vizele vechi pe el, in caz ca e cineva interesat.)