Copil de 2ani pus la colt
Am vizitat o gradi unde mi s-a spus ca metoda lor de pedepsire e pusul la colt pana cand isi cere scuze. Este normal ptr varsta de 2ani? E cam mult sa astepte pana sa-si ceara scuze. Daca se incapataneaza copilul si nu vrea, ce ar trebui sa faca educatoarea?
Raspunsuri
mermaid spune:
Buna Cam33!
Ne poti spune la ce gradinita se aplica aceasa pedeapsa?
Personal nu cred ca este o pedeapsa potrivita pt.un copil (mai ales cand are 2ani). Fetita mea a trecut printr-o astfel de experienta la o gradi particulara cand avea 2 ani si 4 luni si m-am speriat cand am vazut ca atunci cand o certam mergea si se aseza singura la colt plangand.
clauditzadennis spune:
A mea a ales sa-l bata, http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=96558
Pusul la colt si tipatul mi se par alte variatiuni pe acceasi tema. Educatoarea ar putea sa-i spuna o poveste cu o fetita care a facut asa si pe dincolo (exact ce a facut fetita ta, de exemplu) si dupa aceea i-a parut rau si si-a cerut scuze. Sau sa-i spuna pur si simplu: "Ai gresit, trebuie sa-ti ceri scuze. Si eu imi cer scuze atunci cand gresesc. Nu e o rusine sa-ti ceri scuze, daca reusesti sa o faci, inseamna ca ai mai crescut si mami (sau eu, tati)...o sa fie mandra de tine!". Din pacate, uneori realitatea este asa, cu pus la colt, tipat, scos din clasa sau batut la fund! Pacat!
capcaunul spune:
quote:
Initial creeata de cam33
Am vizitat o gradi unde mi s-a spus ca metoda lor de pedepsire e pusul la colt pana cand isi cere scuze. Este normal ptr varsta de 2ani? E cam mult sa astepte pana sa-si ceara scuze. Daca se incapataneaza copilul si nu vrea, ce ar trebui sa faca educatoarea?
Sa-si caute un loc de munca la penitenciar.
cami, ar fi bine sa faci public numele sau numarul gradinitei.
simali spune:
Sub nici o forma sa nu accepti sa-ti lasi copilul singur la o gradinita cu asemenea idei. Pe de-asupra si declarate cu nonslanta. Educatoarele serioase si profesioniste au fost temeinic "prelucrate" la cercurile pedagogice ale Ministerului Invatamantului pe tema "drepturile copilului"; acolo se invata ca printre noile reguli in materie de educatia copiilor este si "pedepsirea este strict interzisa". Se considera ca umileste. Deci o educatoare prinsa ca aplica pedepse copiilor poate sa-si piarda locul de munca.
Deci o gradinita care SPUNE ca practica asemenea metode de fapt spune "habar nu am de educatia moderna, nu stiu nimic si nici nu ma intereseaza".
alice
moko spune:
am si eu o intrebare nevinovata(recunosc ca in ultimul an nu am mai participat la niciun curs de perfectionare in domeniu): care este diferenta intre bulina neagra si pusul la colt? din punctul meu de vedere, ambele metode sunt la fel de "restrictive" si umilitoare.Vreau sa spun ca, in calitate de parinte care nu sunt de acord sa mi se puna copilul la colt, as fi la fel de suparata si daca l-as gasi cu bulina neagra pe hainuta- in ambele cazuri a fost izolat de colectivitate( si uite asa va pun pe tava educatoarea neinstruita, in care puteti da cu pietre
!!).
putin off-topic: la grupa am o mamica pe care o admir foarte mult pentru rabdarea pe care o are cu copilul ei: suporta cu stoicism si cu zambetul pe buze plansete, tipete si isterii zilnice. Si-i spune mereu :"ai gresit, trebuie sa-ti ceri scuze!" Rezultatul: o muscatura si o palma!!Voi urmari cu mare interes evolutia copilului si a relatiei sale cu mama!!!
nimic nu esueaza in aceeasi masura precum succesul.(G.K. Chesterton)
26+ cu bebel baietel!
poze
tatiantudor spune:
Era o emisiune pe TVR2 fabricata in Anglia...gen Super Nanny de la noi.
Acolo ziceau ca exista trei metode de "pedeapsa-recompensa" care fac parte din educatie:
- bulina rosie si bulinele verzi (daca ai cel putin o bulina rosie intr-o saptamana nu mai primesti recompensa)
- pusul la colt (de catre autoritatea in familie)
- inchis in camera (atatea minute cat are copilul varsta)
Precizau ca metodele fac parte din educatie care se bazeaza pe recompensa si nicidecum pe pedeapsa.....dar mai precizau ca metodele se pot aplica numai de parinti si de multe ori nu de ambii parinti, ci mai degraba de cel care exercita o autoritate mai mare.
Precizau ca aceste metode trebuiau sa se aplice numai dupa ce se epuizau alte metode de convingere si ca numai in cadrul familiei trebuiau puse in practica pentru a nu umili copilul in fata unor straini.
Mie, imi place metoda cu bulina rosie. Restul nu le-am aplicat, ca mi se par pedepse, nu recompense. Dar iata ca la englezi merg, chiar le fac publice in emisiuni TV. Voi ce parere aveti?
Cu drag
Liana
http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru
simali spune:
moko, si tu ai dreptate in felul tau. Adica in sensul ca daca bb vine de acasa cu ideea ca totul este permis ramane pe gradinita sa faca ceva ca sa impuna niste limite. Dar atunci cred ca trebuie sa se acorde ceva mai mult timp copilului respectiv. Copilul meu a fost la o gradi particulara de mari fite dar extrem de restrictiva. Adica toata ziua era pedepsit aiurea. Iar noi am impus limite si copilul este foarte rezonabil. Si astazi mai tragem de pe urma nebunelor de la gradinita asta.
Acum suntem la stat - ce-i drept am avut noroc de o grupa buna - iar educatoarele reusesc sa se impuna fara sa pedepseasca copiii. Tot de la ele stiu de noile instructiuni de la inspectorat. Nu stiu cum fac dar de aproape 6 luni de cand este aici nu a fost pedepsit si nici nu am auzit parinti sa se planga (si discutam intre noi pentru ca de multe ori copiii raman sa se mai joace in curtea gradinitei iar mamicile vorbesc intre ele).
alice
ruxij spune:
Eu sunt pentru pusul la colt. Fara tipat. Dar nu pana isi cere scuze, mi se pare prea mult de inteles pt. un copil de doi ani, ci cate un minut pt. fiecare an din varsta copilului. Adica doua minute.
madalina78 spune:
si eu mai prind cate o emisiune Super Nanny aici ...pedeapsa care este aplicate cel mai des ( gen pus la colt ) e Time Out - un loc din casa , un pled, un scaunel, o bancuta - mai retras , in care copilul sta pana isi cere scuze! e dus in locul respectiv si de 10 ori daca trebuie, pana se calmeaza si isi cere scuze! e super cum reactioneaza copii dupa ce stau in time out 10-20 min: isi cer scuze, sunt rusinati , chiar plang pt ca au facut prostioare!
intre tipat , pus la colt, buline negre eu as alege bancuta time out.
tatiantudor spune:
Ideea in sine de time-out e ok.
Numai ca ce te faci daca copilul nu sta acolo.
Eu cand eram mica si ma puneau ai mei parinti "la colt", pur si simplu nu stateam acolo si gata...asta si pentru ca aveam o personalitate puternica....de "razboinica" (cum zicea tata).
Ma intreb ce se intampla la gradinita daca copilul nu vrea sa stea la colt...pai simplu...o sa urmeze o alta pedeapsa....adica o alta umilire in public si logic ca de aici pana la o palma mai e putin.
De aceea imi palce mai mult sistemul de recompensa bazat pe.....
"saptamana asta daca nu ai nici o bila rosie ..primesti X"
Adica sa se straduiasca sa munceasca sa aiba numai bile verzi....si daca face o bila rosie ...nu mai primeste recompensa....
Totul e sa ne tinem si noi de cuvant.
Cu drag
Liana
http://community.webshots.com/user/TudorAnastasiaDiana
http://community.webshots.com/user/tudorrobertalexandru