parintii nostri au uitat ?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

quote:
Originally posted by Andrada

quote:
Originally posted by nusicasiely

...si ca mai bine de mine ca voi scapa in curand decat de ei sa fie bolnavi ,asa,pe viata.

quote:
Originally posted by tanima_i2002

Si eu am patit-o cand eram gravida, in autobuz un mos m-a luat la trei pazeste ca sa ma ridic de pe scaun ca sa stea el. Eu mergeam sa imi iau medicalul, eram in 4 luni si burta nu se vedea f bine dar am avut grija sa o umflu eu mai tare sa o fac mai vizibila. I-am raspuns cu toata nesimtirea de care m-am simtit in stare ca eu merg la dr nu la plimbare si ca el putea sa o ia si pe jos ca piata nu este departe. A facut un intreg scandal pe care nici nu l=am bagat in seama. Bine inteles ca mosu cu pricina a coborat depa 2 statii.

toate astea pentru ca un batrin bolnav nu v-a oferit locul??
ioi!
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Toate astea ptr ca un mos care vroia sa mearga 2 statii ( care vizibil se tinea f bine pe picioare si cu siguranta se ducea sa se plimbe ptr ca altfel facea piata din cartier si nu pleca cu sacosa goala sa faca cumparaturi de la o piata mai ieftina) a considerat ca eram singura din autobuz care trebuia sa ma ridic de pe scaun. Intentionat ma urcasem prin fata ca sa evit aglomeratia din autobuz.
Iar daca unele pot sa mearga la servici pana nasc, jos palaria. Eu am stat de la 4 sapt in concediu medical, cu 6 internari de urgenta pe toata perioada sarcinii, cu 2 sarcini pierdute inainte, cu tratament pana in luna a 8-a de 5 mil pe luna (f greu de sustinut material, iar concediul medical abia daca imi ajungea ptr el, pe cand daca mergeam la servici altul ar fi fost venitul lunar) cu contractii pe toata perioada sarcinii si pot sa mai continui. Uneori a fi gravida chiar este aproape ca a fi invalida. Dar numai cine a trecut prin asa ceva poate intelege.
Eu si acum cu copilul in brate daca vad o gravida ii dau prioritate (ceea ce am si facut la dr) tocmai ptr ca stiu la randul meu prin ce am trecut.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 3-4 luni 4-5 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ce presupuneri aiurea si malitioase am facut? Tu singura ai povestit pe forum ca ai mers la munca pana in ultima zi, ca la voi in america nu e concediu platit de doi ani dupa ce nasti, tu ai povestit ca te mulgeai, ca puneai lapte in recipiente, ca te-ai chinuit asa ca ai fost nevoita sa te intorci la munca, etc. Nu am sarit. Nu inteleg de ce ai sarit tu in sus ca nu te-am jignit cu nimic.
Daca faceai referire la fetele de pe DC care reusesc performanta asta uite, eu nu aveam de unde sa stiu ca la ele te referi si nu la tine. Insa ce am spus ramane valabil, daca tu si fetele de pe DC reusiti sa mearga la munca pana in ultima zi nu inseamna ca putem toate. Nespunand am presupus ca te gandesti la situatia pe care ai trait-o tu. Repet nu inteleg de ce te-ai simtit jignita.

quote:
Ar fii bine daca ai aduce si aspectul asta pe alt subiect...ca tot veni vorba de indignare...sau poate aducerea aminte a alotr lucruri e selectiva.

aici nu inteleg ce vrei sa spui, imi face impresia ca faci referire la ceva postat/sustinut de mine pe alta tema care se bate cap in cap cu ce scriu aici. Crede-ma ca n-am nici cea mai mica intentie de scandal, doar spune-mi in fata despre ce vorbesti ca nu pricep.
quote:
Cu primul copil am mers la facultate si la servici pina in ultima zi (eram peste termen)...cu al doilea am fost pusa la pat ultimile 6 luni....si repaos adevarat fara plimbari la shopping sau in parc...nu aveam voie decit la doctor saptaminal si la baie. ATIT.
E uite ca propria ta experienta demonstreaza ca se poate si intr-un fel si in celalalt chiar in cazul aceleasi femei. Iti dai seama in cazul a doua femei cat de diferita poate fi situatia.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Prea multa inversunare pentru un lucru care nu e chiar asa de groaznic...

Daca vrei sa discutam cazul meu...da la primul copil am mers pina in ultima zi si nu aveam nici o pretentie de invalida doar pentru ca sint gravida...nu vad care-i nenorocirea si nu vad de ce as avea tratament preferential pentru asta...este o stare trecatoare care totusi nu te incapaciteaza de fapt (in marea majoritate din cazuri).

La a doua sarcina am fost nevoita sa stau in pat 6 luni DAR nu am fost doar asa de chi-chi....am stat 6 luni tintuita...nu la un suc cu prietenele, nu la o sueta, nu la o partida de shopping...am fost batuta in cuie in acel pat (m-am jurat ca nu voi mai petrece o zi intreaga in pat in viata mea). E o mare diferenta intre un concediu prenatal asa ca vreau eu pentru o mica relazare si un motiv medical bine intemeiat.

Da, m-am dus la servici cind bebe a avut 3 luni, etc...asta nu mai are importanta la topicul de fata.

Ma deranjeaza atitudinea de gravida=invalida si toata lumea sa stea drepti...ma deranjeaza enorm cum sint catalogati oamenii in virsta (moshi, babe, etc)...

Singurul lucru pe care l-am spus este nu neaparat toata lumea trebui sa se plece in fata ta ca esti gravida...si totusi un pic de respect pentru cei in virsta ar fi indicat...sint parintii si bunicii nostri.

Pina la urma, marea majoritate din sarcini sint fara probleme...sint si exceptii si atunci noi ar trebui sa fim responsabile, nu cei din autobuz.

Anamaria

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Ei bine, gata am inteles, tu nu citesti decat franturi din ce se posteaza si dai repede raspuns. Nu de alta dar am ramas cu o mare curiozitate nesatisfacuta.
Nu tineam neaparat sa discut cazul tau, daca ai fi citit ce am scris poate intelegeai asta. Faptul ca te-ai intros la munca atunci cand bb avea 3 luni nu are importanta in topicul de fata e foarte adevarat, am scris asta poate iti aduci aminte ca intr-adevar ai povestit toate acele lucruri mai demult in alta discutie. Poate iti imaginezi ca nu fac munca de spionaj pe forum si iaca mi s-a pus pata sa culeg informatii despre tine
De asemenea nu cred ca era greu de inteles ca in mare suntem de acord.

Georgia

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Androix

Ei bine, gata am inteles, tu nu citesti decat franturi din ce se posteaza si dai repede raspuns. Nu de alta dar am ramas cu o mare curiozitate nesatisfacuta.
Georgia

Am citit topicul din cap in coada...ce nu am inteles???? Am spus cce m-a deranjat in exprimare...in fine...fiecare cu propriul sistem de valori si de respect.

Anamaria

Mergi la inceput

Atunci ce sa inteleg? Nu vrei sa-mi zici la ce te-ai referit aici? Ar fii bine daca ai aduce si aspectul asta pe alt subiect...ca tot veni vorba de indignare...sau poate aducerea aminte a alotr lucruri e selectiva. Sa nu ai citit ca nu inteleg ce vrei sa spui si te rog sa ma lamuresti???

Georgia

Mergi la inceput

quote:

Atunci ce sa inteleg? Nu vrei sa-mi zici la ce te-ai referit aici? Ar fii bine daca ai aduce si aspectul asta pe alt subiect...ca tot veni vorba de indignare...sau poate aducerea aminte a alotr lucruri e selectiva. Sa nu ai citit ca nu inteleg ce vrei sa spui si te rog sa ma lamuresti???

Georgia

Intelegi ce vrei...deja am obosit. Stilul asta de discutie nu ma inspira. Si aici ma opresc...

Anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Si eu sunt deacord ca a fi insarcinata nu-i egal cu a fi invalida, tot asa cum sunt deacord ca a fi in varsta nu-i egal nici asta cu a fi invalid.

Eu una daca am zis ca batranul ce s-a asezat pe burta gravidei e un mitocan o sa sustin ca e un mitocan pana-n panzele albe chiar de-o avea 100 de ani .
Respectul se castiga nu se impune generalmente vorbind si asa cum stiu sa respect un copil de 3-7-10 ani sau un tanar de 20-30-40 de ani stiu sa respect si persoanele in varsta.

Dar mitocanilor am sa le zic mitocani chiar daca au 100 de ani (exceptie fac cei ce nu raspund de propriile actiuni).

Si-am sa-mi permit si sa-i numesc pe cei ce-au imbatranit degeaba mosi si babe, in rest ceilalti ,cei ce merita respectul ii chem (tandru) batranei sau persoane de o anumita varsta si le trimit tuturor astora din urma cate un suras si-o floare.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ocebine

quote:

Georgia

Intelegi ce vrei...deja am obosit. Stilul asta de discutie nu ma inspira. Si aici ma opresc...

Anamaria

Of, mersi, e o usurare ca pui capat discutiei fara sa-mi raspunzi la intrebare. Incepusem sa cred ca am o problema

Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusicasiely spune:

quote:
Originally posted by Natasa

quote:
Originally posted by nusicasiely

si eram si cu mama si mama a inceput sa zica tare ca sunt gravida si ar trebui sa mu se ofere locul.credeti ca s-a simtit cineva?nu,bineinteles.asa ca am zis si eu ca nu am nevoie,ca noroc ca e bebe cuminte si doarme si mai pot sta in picioare,ca nu imi doresc sa devin asa semiparalizaat ca ei sau asa de obosita sa nu mai pot sa ma tin pe picioare,si ca mai bine de mine ca voi scapa in curand decat de ei sa fie bolnavi ,asa,pe viata.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_inlove2003/album?.dir=/855cre2

Cum iti pemiti tu sa spui asa ceva? De ce un om de 60 de ani nu are dreptul sa stea jos? Stii tu ce probleme are mama mea? Stii tu ca eu la 33 de ani nu pot sta in picioare mult timp, chiar daca nu-mi ofera nimeni locul pentru ca nu stie ca am o problema? De unde crezi ca tu esti singura care ar trebui sa stea jos doar pentru ca ti se vede burta? Restul umbla cu autobuzul sa joace table, sa se plimbe, sa ne incurce pe noi tinerii, in timp ce tu ai un tel precis? Avem pretentii sa ne inteleaga altii, dar noi jignim gratuit, restul sint prefacuti, bosorogi fara treaba, tatze care incurca lumea, dar sfinta gravida e altceva. Eu n-am uitat cum e sa fii gravida, dar intr-o sarcina fara probleme, atunci cind iti permiti sa bati orasul in lung si lat (in sarcina cu probleme stai in pat), cind iesi o data pe saptamina la supermarket, sa nu-mi spui ca trebuie sa ai prioritate undeva. Daca cineva e amabil si te lasa, foarte frumos, dar de aici si pina la a crede ca daca facem pe mirononositele ar trebui ca toata lumea sa stea la picioarele nostre e cale lunga. Sarcina (cu exceptia sarcinii toxice sau a celor cu complicatii) e o perioada ca oricare alta, in care orice femeie care nu confunda sarcina cu boala se comporta fara talente, ifose si mutre inutile.
In sfirsit, m-am lungit, dar vroiam sa-ti spun un lucru, apropo ca tu ai scapat de burta, dar prefacutii aia batrini o sa ramina asa toata viata: nu-l minia pe Dumnezeu ca nu e nevoie decit de o secunda sa le iei locul!

ce ar fi sa citesti tot mesajul,inainte sa raspunzi cu atata inversunate.erau doua intamplari:una cu aia cu tablele de se tot vaita si cealalta,in care mama a comentat.si daca am zis ca sunt semiparalizati nu m-am referit doar la cei in varsta,de la care ai vazut di prima intamplare,ca nu le-am cerut nimic,ci la cei tineri,semiparalizati din punt de vedere sufletesc.ce ar fi sa invatati sa cititi printre randuri inainte sa spuineti cuiva"cum iti permiti.te intreb:cum iti permiti tu?

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ana_inlove2003/album?.dir=/855cre2

Mergi la inceput