parintii nostri au uitat ?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mie, cel mai des, s-a intamplat sa imi cedeze locul tocmai femeile, si mai ales cele in varsta! Barbati, mai rar, pustani... cred ca niciodata. Ba mai mult, pustanii stateau adesea pe locurile speciale, si se uitatu cu insistenta pe geam ca si cand li se derula ceva deosebit de interesant in fata ochilor.
La medicul de familie, scrie foarte clar si mare - gravidele si sugarii au prioritate. Apoi, programul de adulti este clar separat de cel de copii, asa ca nu se prea intalnesc gravida cu sugar decat in cazuri de urgente medicale, si atunci nu as sti sa spun care e prioritatea, dar banuiesc ca sugarul.
Mai aveam o tactica - luam autobuzul in sens invers, daca nu era departe capatul de linie, si imi facusem niste trasee "cheie" de exemplu nu mai luam 336 de la Rosetti, ci luam 236 de la Eroilor :)
A doua tactica a fost sa imi caut un serviciu mai aproape de casa (si asa ala de atunci sucked), ceea ce am si gasit.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Cu totii facem presupuneri. Batrinii si barbatii gindesc ca femeile tinere si fara riduri n-au nevoie de protectie si favoruri, la fel cum se intimpla sa presupunem ca daca e batrina si machiata are energie destula sa isi sustina greutatea in picioare.
Cercul vicios ar putea fi rupt daca am oferi locul fara multe comentarii si judecati si am multumi din inima pentru favoruri,
A

PS adevarul este cind eram pustoaica imi doream/aveam nevoie mai multa sa stau jos decit acum, cumva ii inteleg pe copiii astia care tin de scaunele lor
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Peste tot sunt cazuri din astea.
Aici a fost si un caz mediatizat.
Un pensionar n-a avut loc sa seada in autobuz si a cerut unei femei insarcinate in ultimul trimestru sa-i dea locul desi in autobuz mai erau si tineri sanatosi asezati bine mersi pe scaune.

Mitocanul ala ,la refuzul femeii de a-i da locul s-a asezat pur si simplu peste burta femeii care a inceput sa tipe.
A oprit soferul autobuzul si a chemat carabinierii.Deabea atunci s-au alarmat ceilalti din autobuz si trageau de batran sa-l ridice de pe burta gravidei.
L-au acuzat pe pensionar de tot ce s-a putut.
De ce credeti ca a "preferat" batranul fix locul gravidei? Pt ca era o femeie de culoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Probabil ca eu traiesc intr-un univers paralel pentru ca nici cand eram gravida nici acum cand circul cu mandra de manuta nu am patit chestii de genul asta. Intotdeauna mi s-a cedat locul! Cand eram cu caruciorul, intotdeauna se gasea un domn amabil care sa mi-l urce in autobuz. Acum cand mergem pe distante mai lungi si ni se cedeaza locul, eu ma asez pe scaun si Irina sta in brate la mine. Poate doar am avut noroc. Poate doar circul eu pe alte trasee...
Dar, sincer, n-am avut problema asta.

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Am buba!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

quote:
Originally posted by Lorelai

andrada, sint de acord. nici nu m-am asteptat de la un barbat sa cedeze locul. m-am asteptat ca una din femei sa se ridice. in loc sa faca asta se uitau la mine ca la urs: ce e si cu nebuna asta care se ridica de jos de la jumatatea autobuzului si se duce in fata sa ii atraga atentia femeii gravide ca are un loc pt ea. iar femeia era gravida bine, nu cred ca mai e mult pina naste, burta o pot observa cu ochiul liber pina si cei care si-au uitat ochelarii acasa. hai ca iar m-am enervat.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Ai dreptate Lorelai, dar sa stii ca eu am ajuns la concluzia ca aici nu este o educatie in acets sens, de a se oferi locul unei femei...mie intr-o dimineata cand s-a oferit un tip sa-mi cedeze locul lui , am avut impresia ca ori e ciudat, ori imi face curte ...
Altfel, la noi in zona , fiind mai multi canadieni, sunt destuli de civilizati .

Cand eram in Ro, insarcinata in 7 luni cu Ioana, a incercat un tip sa ma ridice de pe scaun ( avea vreo 30 de ani ) ; eu cred ca nu era normal la cap, burta se vedea si el nici una nici doua , m-a luat de cot sa ma ridice sa stea el . Imaginati-va ca eram cu socrii mei si nu au schitat un gest sa ma ajute, m-au lasat sa ma cert singura cu tampitul ala, ei doar comentand ca " ce de ciudat umbla liberi in ziua de azi"...asta ca sa nu va mire ca oamenii straini nu va sar in ajutor . Eu n-o sa-i iert in veci pt asta si pt altele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

mie de obicei imi facea cineva loc pe scaun cand eram insarcinata. mai ales femeile. iar de cand am nascut, chiar nu am avut probleme de genul asta, ma ajuta lumea sa urc cu carutul, mi se ofera imediat un loc, nu prea am de ce ma plange

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Si eu pot spune ca eram printre norocoasele care primea un loc pe scaun un tramvai / metrou aproape de fiecare data. Tot asa si cand urcam cu carutzul in troleu, nu am avut niciodata neplacerea de a nu fi ajutata de cineva, chiar si de catre tineri. Chiar n-am avut astfel de situatii neplacute. Ma surprinde ce scriu fetele aici.

Elle_seb

May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Da si eu fac parte din categoria celor care nu au avut parte de experiente neplacute, sau poate le-am uitat? Ma rog, eu nu merg cu transportul in comun, iar soferii nu se inghesuie sa-mi dea prioritate ca nu mi se vede burta de sub volan, dar nu-i bai ca-i fac pana la prima intersectie
La medic cred ca depinde foarte mult si de medicul si asistenta pe care o are fiecare. La mine de exemplu medica mea are cabinet intr-o garsoniera a ei, nu apartine de nici o policlinica are pacienti destui dar parca nu asa de multi ca la o policlinica de cartier. Nu au fost niciodata mai mult de 6-7 persoane. Dar nici asistenta nu m-a lasat sa astept, de fiecare data cand ma vede imi scoate fisa si explica persoanelor care asteapta ca o sa intru in fata pentru ca sunt graviduta. Daca zice cineva ceva, ori las de la mine ori daca asistenta are chef de harta ii arata un anunt pe usa pe care scrie poezia cu gravidele si copiii pana intr-un an si-i intoarce spatele. Dar slava Domnului nici nu a fost nevoie sa merg prea des la medica de familie, in general pentru hartzoage, si marele noroc ramane faptul ca in anumite zile la inceput de program nu e aproape nimeni asa ca merg atunci.
La magazin stau la rand la fel ca restul lumii. Si in carrefour au case prioritare, aseara m-a umflat rasul ca taman alea erau inchise Daca nu mai pot sa stau, ies din magazin si ma duc la masina. De platit si carat cumparaturile se ocupa Mihai. Mai nasol este cand sunt nevoita sa merg singura si se mai nimereste si Filipu cu mine. Atunci e circ in toata regula, sa pui si cumparaturile in pungi, sa alergi si copilul prin magazin, sa suporti si coada in coasta ta care se uita urit ca nu te misti mai repede... Dar exact asta e marele secret: ma misc in ritmul meu si sa deschida vreunul gura sa zica ceva ca incep sa ma misc si mai incet, numai asa sa-l oftic Norocul lor pana acum ca nu m-a starnit nici unul...
In schimb: alataieri in carrefour vine la mine o femeie mai in varsta si-mi baga sub nas un cozonac: "rupeti o bucata, ca am vazut ca va uitati, poate poftiti" nici n-o vazusem dar cozonacul a fost bun.
Si la mezeluri mi-am tras "biletelul castigator", mai aveam vreo 11 persoane in fata dar a venit o vanzatoare si m-a luat in primire, eu mirata i-am aratat biletul iar ea mi-a aratat burta si a zis ca am prioritate. Ce pot sa zic: sa fie primit!

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

androix, eu am patit-o cu branza(apropo de cozonac). si era o zi in care tineam post, dar tanti din piata care vindea branza nu m-a lasat sa scap

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Si eu am patit-o cand eram gravida, in autobuz un mos m-a luat la trei pazeste ca sa ma ridic de pe scaun ca sa stea el. Eu mergeam sa imi iau medicalul, eram in 4 luni si burta nu se vedea f bine dar am avut grija sa o umflu eu mai tare sa o fac mai vizibila. I-am raspuns cu toata nesimtirea de care m-am simtit in stare ca eu merg la dr nu la plimbare si ca el putea sa o ia si pe jos ca piata nu este departe. A facut un intreg scandal pe care nici nu l=am bagat in seama. Bine inteles ca mosu cu pricina a coborat depa 2 statii.
Eu pot sa spun ca femei mai tinere sau de varsta a 2_a (daca pot sa le spun asa) au fost mai politicoase decat mosii si babele (care considera ca varsta le da dreptul la orice) si pustanii ( care marea majoritate sunt de o nesimtire crunta).
Cat priveste la dr: cat am fost gravida nu imi dadea nimeni voie sa intru in fata ca marea majoritatea a pacientilor erau copii, asa ca nu prea indrazneam nici eu ca imi era mila si de ei si de parintii lor care deja erau cu nervii la pamant. Acum cu copilul este aceeasi problema: nimeni nu te lasa in fata pe motiv ca si ei au avut copii si nu le-a dat nimeni prioritate.
In schimb, eram la dr cu copilul de 2 luni si am lasat o graviduta in fata ( mai ales ca a spus ca vrea doar o adeverinta dar a stat vreo 15-20 de min) desi si eu stateam acolo deja de vreo ora si ceva si nimeni nu se sinchisise sa imi dea voie in fata.

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 3-4 luni 4-5 luni

Mergi la inceput