Cainele si sarcina
Raspunsuri
LAZARINA spune:
Ramonella draguta si eu mi-am pus intrebarea asta si medicul mi-a spus ca daca are vaccinurile facute si este deparazitat(catelul) nu e nici o problema;trebuie doar sa fi riguroasa cu spalatul mainilor .Iti doresc sanatate si o sarcina usoara si un
sanatos si mancacios
witchy_witch spune:
Nu, toxoplasmoza se ia de la pisici doar, si chiar si asta destul de greu . O pisica transmite microbul prin fecale O SINGURA DATA IN VIATA EI, la aprox.1-2 saptamani dupa ce a intrat pentru prima oara in viata ei in contact cu microbul... asa incat si pisica daca este batrana si nu e pui, sau daca iese constant pe afara, sau daca nu o lasi deloc pe perioada sarcinii sa calce pe afara, atunci nu poate lua microbul si evident nu il poate transmite prin fecale, acea UNICA DATA. Si oricum, ca sa iei ar trebui ca exact atunci cand pisica il scoate in fecale, sa le atingi si apoi sa nu te speli si sa ajunga in gura... destul de multe conditii ca sa iei de la propria pisica. De regula toxoplasmoza din cate am citit se ia NU de la pisica proprie, asta e culmea!
De la caini poti lua paraziti intestinali, daca nu e deparazitat constant si nu te speli pe maini imediat dupa ce te joci cu el, sau doarme in pat/linge farfurii, etc.... Sau (mai rar) poate fi periculos daca lasa par fin pe care il poti respira...(asta e valabil si pt bebe, sa nu respire par de catel). Daca are firul f lung si gros, atunci riscul e mai mic. Sa nu aiba parul scurt si fin, ca atunci e periculos pentru bebe care nu are perisori in nas sa il apere de parul cainelui, si poate ajunge un fir de par in plamani, si atunci e buba mare de tot!
sapt. 16 cu
maricel in burtica
RAMONELLA spune:
Mersi Lazarina de raspuns.Acum imi fac probleme din orice.E vaccinat catelul meu,avem grija de el.Chiar daca e curat si vaccinat,eu ma spal pe maini de fiecare data cand pun mana pe el,sau cand umblu cu vasutele in care ii dau mancare.
Sper sa fie bine.
Witchy catelul meu are par scurt si gros.Nu doarme in pat,nu are voie,si nu-si linge numai vasutele lui.
E vaccinat la zi.M-am mai linistit putin.Mersi mult.
poze
vine bebe
Ramonel
6+
nikol31 spune:
nu-ti face probleme. eu am 3 catei acasa. 2 sunt in curte dar cu unul dorm in pat de cand avea 5 saptamani si acum are 6 ani. mi-e atat de drag ca tot timpul il pupam in bot. este un cocker spaniol superb. cand am ramas insarcinata, mi-am spus ca daca eu nu am toxoplasmoza la cat pupam cainele, nu stiu cine are. mi-am facut analizele si totul a iesit ok. e adevarat ca este la zi cu toate vaccinurile si deparazitarile. asa ca stai linistita
RAMONELLA spune:
Mersi Nikol
,m-am mai linistit putin.Sper sa fie totul bine!!!
poze
vine bebe
Ramonel
8+
Pepsi spune:
nu-ti fa nici cea mai mica grija, daca catelul este vaccinat si deparazitat, nu-i nici o problema, si eu am avut un catel cind eram insarcinata cu primul copil, si nu a fost nici o problema, decit ca apoi saracutu nu m-am mai putut ocupa ca si inainte de el, copilul a luat mult din loc!sarcina usoara.
Flavia
29+ David
si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie