Familia cu 11 copii la Super Nanny!!!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Xio,ca de obicei tu tre` sa fii gica contra da` nu ma deranjeaza .
Am sa-ti explic de ce am considerat cuvintul pocait ca o jignire,pt. ca exact asta e .Oare doar eu am sesizat "tonul malitzios" pe care a fost spus?
Multi ortodoxi au un vadit dispret fata de pocaiti.Pocaiti=multi copiii,femei proaste si cu batic.
Cam asa ii "vad" multi ortodoxi .

Restul nu vreau sa comentez,eu inteleg religia si credinta in alt fel iar ca sa-ti explic tie ca femeia aia ar fi putut avea 10 batice si 2 clase primare dar daca Dumnezeu nu i-ar fi "scris" un copil ,nu l-ar fi avut,e ca si cum as incerca sa-i explic orbului cum arata culoare galbena(un ex.)
Ca Dumnezeu are grija de fiecare suflet ,asa cum da la credincios da si la necredincios.
Eu personal ma protejez dar stiu,ca indiferent de ce as face nu sunt cu mai multa putere decit Dumnezeu(stii bine ca poti ramane insarcinata cu prezervativ,pilule ,sterilet si chiar ligatura de trompe).
Cum ziceam,nu ma arunc in fata trenului pe principiul "daca mi-e dat sa mor,mor" dar nici nu condam pe nimeni fiindca au 5-10-20 de copiii,fiindca stiu ca nu s-ar fi putut naste fara voia Lui si mai stiu ca tot El are grija sa le ofere cele trebuincioase,sau nu!!!
E greu,nici nu vreau sa-mi imaginez cum e,dar haideti sa nu-i mai huiduim atit,n-au facut nici o crima,din contra ,au dat viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira_m spune:

Huiduiala de care zici e doar in subconstientul tau, nimeni nu a zis nimik. Probabil ca pe fondul unor probleme mai vechi te-ai gandit sa te descarci pe forum si ai deturnat discutia inspre religii, credinte, dogme.

Nu te apara daca nu esti atacata

Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
&minunea mea ( mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by mira_m

Huiduiala de care zici e doar in subconstientul tau, nimeni nu a zis nimik. Probabil ca pe fondul unor probleme mai vechi te-ai gandit sa te descarci pe forum si ai deturnat discutia inspre religii, credinte, dogme.

Nu te apara daca nu esti atacata

Don't talk unless you can improve the silence!
Mami
&minunea mea ( mai 2004)

Tie ti se pare cumva ca Hannen e cea care trebuie infierata ca a indraznit sa deschida clontzul (prietenii stiu de ce) sau mai degraba astfel de comentarii ca cel de mai jos ar trebui combatute? Nu e nevoie sa-mi raspunzi, e suficient daca te face sa reflectezi mai bine inainte de a asterne cuvintele, mai ales ca o fraza poate fi comentata in fel si chip

Si, daca nu stiai, pocaitii pe care-i luati voi in zemflemea pe motivul liotelor de copii, au, cu siguranta, mai multa mai multa credinta-n Dumnezeu decit multi asa-zisi credinciosi de pe forum (cazul Tanacu si comentariile iscate atunci ar fi un bun reminder)

anky Posted - 16/03/2007 : 16:55:33
--------------------------------------------------------------------------------

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by april

Cum poti sa faci atatia copii si sa nu te gandesti la ei? Ce le oferi in viata? Asta-i viata???? sa stea 14 oameni in 2-3 camere???? Ii faci doar sa fie? NU, nu se gandesc, las' ca se cresc unii pe altii. Vai de mama lor.

Mie mi se pare ca sunt inconstienti!!!

Ce sa mai,sint multi ca astia,viata lor e dictata de biblie,de religie,o prostie totala.Ce sa se gindeasca..halal gindire,biblia sa traiasca.

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Hanen , eu sunt Gica contra? Ma faci sa rad. Te contrazici cu jumate de aici , dar ca de obicei eu sunt Gica contra.......tztztztztztztz. Poate mergeau astea cand eram la gradinita , ca acum nu merg.
Poti sa-i explici orbului cum arata culoarea galben(asta ca o mica paranteza).

Si ca sa-ti raspund da , doar tu ai observat tonul ala malitios. S-a spus ca sunt pocaiti si ca asa e la ei . Ce jignire ai observat tu aici?
Nu stiu cum poti sa spui ca e ok sa faca 100 de copii , ca are Dumnezeu grija de ei . Am avut o discutie cu proful meu de religie care a picat in admiratie cand i-am spus ca DUmnezeu nu vine pe pamant sa-ti tina volanul drept daca te-ai urcat beat, ca nu iti pune bani in buzunar daca nu mai ai , samd. El este acolo sus si vegheaza , dar nu vine sa-ti dea un cadou sau o palma dupa ceafa in functie de ce faci. E viata noastra si noi ne-o facem , noi o traim.
Pe principiul asta ma duc maine si-mi cheltui toti banii pe posete , imi vand masina si merg pana in Paris si mai stiu eu ce .
hai sa fim realisti , cand faci un copil e responsabilitatea ta si tu trebuie sa-l cresti si sa-i asiguri traiul.
Daca nu ai posibilitati sa cresti 100 de copii te opresti si tu din facut sex sau ii spui barbatului sa ejaculeze in servetel , ca aveti doar 3 amere si 14 pers. sunt cam multe.
Nimeni nu-i condamna ca fac copii , bravo lor , din partea mea sa faca si ortodocsii , catolicii , martorii lui Iehova si mai stiu eu cine 50 de copii de pers. atata timp cat poti sa le asiguri un trai decent si o viata normala , nu de la 7 ani sa-i bagi in regim de baby sitter si menajera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

Discutia a luat-o rau pe aratura Chiar nu inteleg cum nu mai pot trai unii de grija altora
Dom'le, e viata lor, e alegerea lor, ei trebuie sa traiasca cu consecintele propriilor alegeri, care e problema? Faptul ca nu intelegem, ca ni se pare absurda situatia nu ar trebui sa depaseasca ca importanta respectul pe care il merita fiecare om, indiferent de alegerile lui. In asta consta toleranta, respectul si "dragostea fata de semenii tai"
Sunt curioasa ce ati face daca copilul vostru, adult fiind, va anunta ca nu vrea sa se protejeze. N-o sa va mai iubiti copilul si caruta de nepotei?

Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Lilianasoare , sa le pui aceeasi intrebare asistentilor sociali.

Pe mine cel putin nu ma intereseaza religia lor . Daca ai posibilitati poti sa faci si 10000 de copii , daca nu , te abtii.
Si eu iubesc animalele la nebunie , dar nu iau 20 d pisici sa le tin incuiate intr-o camera.
Si nu e responsabilitatea femeii sau a barbatului toata familia aia , ca nu sunt scaune sa spui ca le-a luat , e treaba ei ce face , sunt copii care nu au o copilarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by anky
Eu am spus ca: faptul in sine de ati trai viata dupa biblie este o prostie, nu ca oamenii aceeia ar fi prosti.Citeste mai bine ce am scris si pe urma sari la atac.
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05 "Happyness is the key to your heart"
si cei care traiesc dupa o "prostie" cum sunt in viziunea ta,destepti?Un om destept care traieste dupa o "prostie"-nu vezi nici o contradictie aici?Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by XIO
.
hai sa fim realisti , cand faci un copil e responsabilitatea ta si tu trebuie sa-l cresti si sa-i asiguri traiul.
Daca nu ai posibilitati sa cresti 100 de copii te opresti si tu din facut sex sau ii spui barbatului sa ejaculeze in servetel , ca aveti doar 3 amere si 14 pers. sunt cam multe.
Nimeni nu-i condamna ca fac copii , bravo lor , din partea mea sa faca si ortodocsii , catolicii , martorii lui Iehova si mai stiu eu cine 50 de copii de pers. atata timp cat poti sa le asiguri un trai decent si o viata normala , nu de la 7 ani sa-i bagi in regim de baby sitter si menajera.

intr-un fel ai dreptate,pe de alta parte gandeste-te ca daca Dumnezeu nu-ti da putere de munca si sanatate nu poti sa cresti nici macar un copil,nicidecum mai multi.Noi ne facem partea noastra si Dumnezeu o face pe a Lui.Iar chestia cu traiul "decent" e relativa.Pentru unul a trai decent inseamna sa aiba un acoperis deasupra capului si o bucata de paine pe masa,iar pentru altul trai decent inseamna masina de lux si excursie anuala in Hawai.
Referitor la acea familie-frumos ca incearca sa traiasca dupa niste principii care pentru multi unt depasite,dar cred ca totusi nu au fost destul de constienti sa vada la ce s-au inhamat.Adica atunci cand te gandesti sa ai familie mare,ar trebi sa-ti fac si o strategie de managament al ei,ca sa zic asa,altfel totul se transforma in haos.Respectivii aveau nevoie de o reorganizare clara a familiei,era o nebunie totala acolo.Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by hannen

quote:
Originally posted by Marina

hannen, la dat cu parerea suntem buni cu totii, imi pot da cu parerea despre religie 20 de pagini fara sa spun nimic...la fel cum putem interpreta orice carte sfanta dupa cum dorim, dar asta nu inseamna ca am inteles mesajul.
As vrea doar sa vad paragraful in care zice ca mijloacele de contraceptie sunt interzise.
Marina

eu tocmai ti-am dat un pasaj unde scrie clar parerea ortodoxiei despre pilulesi despre sterilet.
Acum intreaba fetele care stiu mai multe in ale ortodoxiei,eu din ce am citit pe aici asta am inteles,ca mijloacele contraceptive sunt interzise.
Cade ca nuca in perete ca un ortodox sa riza de altii ca n-au voie sa se protejeze,ca parca el are.N`are da`l duare in cot,parerea mea.
Gata,am terminat pe aici.
asa e,Hannen,are dreptate,Biserica Ortodoxa nu sustine planningul familial prin mijloace contraceptive.
Pe de alta parte un ortodox practicant are multe zile de post pe an,in care este recomandata abstinenta,deasemenea mai sunt si alte perioade de interdictie(alaptare,ciclu,zilele de sarbatoare ,etc.)deci posibilitatea sa faci copii unul dupa altul este mult mai redusa ca in cazul neoprotestantilor,care nu au aceasta practica a postului si a abstinentei .Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica
Serafim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Irina,thanks

mira_m,ai dreptate ,am io niste probleme mai vechi .Pur si simplu nu suport atita toleranta si open mind cind e vorba de tot ce este anormal in societate(si nu vreau sa continuu explicind care/cine/cum si ce fel este normalul) din partea "credinciosilor" si intoleranta fata de niste oameni cu 11 copiii/femea cu batic (care automat e proasta).

Xio,scurt si la obiect puteai zice "Dumnezeu iti da,da` nu-ti baga si`n traista" si sunt perfect de acord,numai ca eu vorbeam de ceva muuult mai special,de un suflet (despre care deja am dezvoltat ce cred),nu de condus beat .
P.S. imi esti draga

Mergi la inceput