Familia cu 11 copii la Super Nanny!!!
Raspunsuri - Pagina 4
Marina spune:
hannen, la dat cu parerea suntem buni cu totii, imi pot da cu parerea despre religie 20 de pagini fara sa spun nimic...la fel cum putem interpreta orice carte sfanta dupa cum dorim, dar asta nu inseamna ca am inteles mesajul.
As vrea doar sa vad paragraful in care zice ca mijloacele de contraceptie sunt interzise.
RAMONELLA spune:
Sincer eu nu cred ca acei copii sunt nefericiti.Si nu cred ca mor de foame.Parintii nu i-ar fi facut daca nu aveau cu ce sa-i creasca.Nu cred ca sunt inconstienti,pur si simplu sunt niste oameni credinciosi,care respecta cu strictete ceea ce scrie in Bilblie,sau pur si simplu au ideile lor despre viata.Nu inteleg de ce ii acuzati pe parintii astia,care totusi le dau copiilor tot ce trebuie,chiar daca sunt 12.Si alti parinti,chiar daca au doar 1 copil,nu ii dau nimic,si isi bat joc de el,sau mai rau il abandoneaza.
Asa hai sa nu-i mai facem inconstienti pe acei parinti,ca eu cred ca acei copii sunt crescuti destul de bine.E normal,daca sunt atat de multi sa se mai si certe si sa nu-i poata stapani.Daca tot vorbim de emisiunea Super Nanny,cu siguranta ati vazut un copil sau 2 de toata groaza,ca-ti venea sa-i iei de urechi prin televizor.
Parerea mea..
poze
vine bebe
Ramonel6+
Tzuni spune:
Conform teoriilor religioase, sexul e facut doar pentru procreere, si nu pentru "fun". Ok, as putea accepta ideea. Dar in cazul discutat aici, daca s-a respectat religia, de ce nu au procreat in limita posibilitatilor lor - materiale, sufletesti samd. Copiii lor poate nu vor accepta sa fie pocaiti cand vor creste mari. Poate vor alege o alta religie... De ce sa sacrifici viata unor copii in numele religiei parintilor? Zau asa...
_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos
Tzuni spune:
quote:
Originally posted by RAMONELLA
Sincer eu nu cred ca acei copii sunt nefericiti.Si nu cred ca mor de foame.Parintii nu i-ar fi facut daca nu aveau cu ce sa-i creasca.Nu cred ca sunt inconstienti,pur si simplu sunt niste oameni credinciosi,care respecta cu strictete ceea ce scrie in Bilblie,sau pur si simplu au ideile lor despre viata.Nu inteleg de ce ii acuzati pe parintii astia,care totusi le dau copiilor tot ce trebuie,chiar daca sunt 12.Si alti parinti,chiar daca au doar 1 copil,nu ii dau nimic,si isi bat joc de el,sau mai rau il abandoneaza.
Asa hai sa nu-i mai facem inconstienti pe acei parinti,ca eu cred ca acei copii sunt crescuti destul de bine.E normal,daca sunt atat de multi sa se mai si certe si sa nu-i poata stapani.Daca tot vorbim de emisiunea Super Nanny,cu siguranta ati vazut un copil sau 2 de toata groaza,ca-ti venea sa-i iei de urechi prin televizor.
Parerea mea..
poze
vine bebe
Ramonel6+
Ce se va intampla daca intr-o zi mama cade bolnava la pat, iar tatal moare? (Doamne fereste!) Sunt locuri in orfelinate, nu-i asa...? Ca banuiesc ca n-au oamenii asigurari de viata! Nu traim in timpuri atat de sigure incat sa torni in nestire copii pe care sa-i cresti precum niste cobai inchisi la gramada in 3 camere? Ce se va intampla cand vor creste? De unde intimitate pentru fiecare? Si pun pariu ca mananca numai cartofi si fasole!
_
hannen spune:
quote:
Originally posted by Marina
hannen, la dat cu parerea suntem buni cu totii, imi pot da cu parerea despre religie 20 de pagini fara sa spun nimic...la fel cum putem interpreta orice carte sfanta dupa cum dorim, dar asta nu inseamna ca am inteles mesajul.
As vrea doar sa vad paragraful in care zice ca mijloacele de contraceptie sunt interzise.
Marina
eu tocmai ti-am dat un pasaj unde scrie clar parerea ortodoxiei despre pilulesi despre sterilet.
Acum intreaba fetele care stiu mai multe in ale ortodoxiei,eu din ce am citit pe aici asta am inteles,ca mijloacele contraceptive sunt interzise.
Cade ca nuca in perete ca un ortodox sa riza de altii ca n-au voie sa se protejeze,ca parca el are.N`are da`l duare in cot,parerea mea.
Gata,am terminat pe aici.
RAMONELLA spune:
E adevarat ca daca Doamne fereste se va intampla ceva cu parintii,nu stiu ce se va intampla cu copii,dar acum hai sa nu ne gandim ce s-ar intampla daca,sau nu stiu ce.Daca parintii asa au hotarat,noi ce putem face???Normal ca nu e prea bine sa stea atatia in 3 camere,dar macar nu i-a abandonat.Fiecare cu gandirea lui.Cu conceptiile lor despre viata.Daca acei copii erau murdari si flamanzi,aveam alta parere.
poze
vine bebe
Ramonel6+
cl spune:
Am vazut aseara emisiunea. Am avut rabdarea s-o vad cap-coada si nu mi-a venit sa cred. Din partea mea nu au decat sa faca si 100 de copii, treaba lor, dar sa se ocupe ei de ei, nu copiii lor! Nu mi se pare corect ca cei mai mari sa nu aiba parte de copilarie, numai pentru ca sunt mai mari. In loc sa mearga la joaca sau sa invete, sa faca un sport, sa aiba viata unui adolescent obisnuit, sa stea sa schimbe scutece si sa faca pe dadaca. Daca ar face asta din cand in cand, ar fi in regula, dar cand o faci mereu... Si inca ceva, ii faci atunci cand le poti oferi ce le trebuie, si asta nu inseamna numai masa, haine si un acoperis deasupra capului. Nu au spatiul necesar intr-un apartament de 3 camere, nu au cum sa-si faca lectiile corect si nici cand! Iar dimineata la spalat, uh, m-a luat groaza cand am vazut ce-i acolo! Un copil are nevoie si de afectiunea parintilor. Nu mai ai cum sa stii, ca parinte, ce face fiecare copil al tau, atunci cand ai nu stiu cati. Si nu din rea vointa, ci doar din lipsa de timp! Nu ai cum sa ai timp! Iar babilonia aia din casa, Dumnezeule! Oricine are nevoie si de liniste! Acolo numai liniste nu era! Si, nu in ultimul rand, asa cum a mai spus cineva, ce se intampla cu acei copii daca, Doamne fereste, li se intampla ceva parintilor????
Tzuni spune:
quote:
Originally posted by RAMONELLA
E adevarat ca daca Doamne fereste se va intampla ceva cu parintii,nu stiu ce se va intampla cu copii,dar acum hai sa nu ne gandim ce s-ar intampla daca,sau nu stiu ce.Daca parintii asa au hotarat,noi ce putem face???Normal ca nu e prea bine sa stea atatia in 3 camere,dar macar nu i-a abandonat.Fiecare cu gandirea lui.Cu conceptiile lor despre viata.Daca acei copii erau murdari si flamanzi,aveam alta parere.
poze
vine bebe
Ramonel6+
Ramonella, in umila mea opinie, cand te gandesti sa aduci pe lume un copil, te gandesti la TOT. Doar daca nu cumva il faci asa...accidental! Dar 12 accidente mi se pare cam mult! Ma revolta lipsa simtului masurii.
In urma cu ceva ani, mai aparuse la tv o mamica, parasita de sot (pt una mai tanara). Mamica era inconjurata de 13 copii mici si un sugar de vreo 5 luni in brate. Si mama plangea si cerea ajutor financiar ca nu are ce sa le dea copiilor de mancare. Nu mai avea nici lapte pt cel mic, ii dadea ceai cu biscuiti d-aia de 1 leu. Ti se rupea sufletul, nu alta. Dar cum sa nu condamni un astfel de parinte? Avea o situatie atat de buna incat sa-si permita sa faca atitia copii? Nu. Si-atunci? S-a mers pe ideea ca "Voia Domnului" - asta e cea mai mare prostie!
_
lilianasoare spune:
Alexandru, mi-ai luat cuvintele din gura
Acum, fiecare traieste in functie de propriile valori si convingeri, chit ca ni se par multora dintre noi absurde si desuete. Topicul asta nu face nimic constructiv, atata timp cat se investeste prea multa energie pt. a ne da cu parerea (cel mai adesea in mod negativ). OK, nu intelegem, nu suntem de acord, dar cred ca mai bine am discuta ce putem face sa-i ajutam, intr-un fel sau altul
Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori
Marina spune:
quote:
Originally posted by hannen
eu tocmai ti-am dat un pasaj unde scrie clar parerea ortodoxiei despre pilulesi despre sterilet.
Acum intreaba fetele care stiu mai multe in ale ortodoxiei,eu din ce am citit pe aici asta am inteles,ca mijloacele contraceptive sunt interzise.
Cade ca nuca in perete ca un ortodox sa riza de altii ca n-au voie sa se protejeze,ca parca el are.N`are da`l duare in cot,parerea mea.
Gata,am terminat pe aici.
Nu stiu sincer daca sfaturi ortodoxe e site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe romane dar una la mana pilulele si steriletele nu sunt singurele mijloace de contraceptie. Doi la mana de unde sti tu cat ne doare pe noi in cot de religie?
Cat despre cei 11 copii sincer m-a uimit cat de permisiva era mama si cum ii lasa sa se bata. Baietelul cel mic cu ochelari o lua mereu de la sora lui si ea il punea tot pe el sa-si ceara iertare. sincer pana si sfatul lui super nanny mi s-a parut deplasat in acea situatie