Suflet latin: Dansul ....
Raspunsuri - Pagina 2
clayhanger spune:
Mi-am dorit sa fac un curs de dans, pentru incepatori... Am fost, am invatat cate ceva din cateva dansuri latino, dar cand am vazut ca de fapt s-a pus accentul pe dansuri latino am renuntat.
In plus, daca inainte auzeam o melodie latino si ma miscam eu cum simteam, acum cand stiu si "teoria" a disparut toata placerea fiindca intervine frustrarea "oare asa era"? In timp sper sa uit de teorie si sa revina placerea miscarii .
Prin urmare, "latura latino", acel ceva care te face sa simti ritmul si sa-l urmezi fara probleme si cu mare placere... imi lipseste. Sau nu m-a interesat prea tare s-o aduc la suprafata, fiindca muzica latino nu e in topul preferintelor mele.
Fara acel "talent"... e nevoie de multa munca pentru a putea dansa "perfect".
Recomand filmul "Dance With Me" pentru exemplificare, daca nu l-ati vazut deja.
Ana-Maria
nikole spune:
Revenisi....
al meu iubit este brazilian, si dupa cum se deduce a trait,crescut in spirit fooooooarte latin.
Revenind la ale noastre,danseaza fantastic, are o charisma ce eu unapana la el nu am vazut/simtit.
Spre rusinea si tristetea mea, eu sunt foarte pe dinafara la acest capitol(dans latin).....sa va spui ce fugeam de el cand am mers in Brasil la o petrecere de revelion?!???Ce rusine....dar efectiv nu am "talentul" ala de care vb. si clayhanger in sange...si cu cat practic cu atat devin mai ridicola.Asta e.
Astept sa-l" umilesc" la vreo petrecere cu muzica arabeasca, ca in Brasil oricum nimeni nu stie sa danseze asa ceva.
Acu ca o vazusi si pe fatuca asa Mandinga, imi dau seama ca nici look-ul meu scandinavic nu imi de ajutor....
21+
Anina_n spune:
Da, si eu cu dansul latino si muzica latino !
Nu stiu pasii corecti, ca nu am facut cursuri de dans, dar....nu pot sa stau cand aud ritmuri latino, trebuie sa ma misc. Iar miscarile vin de la sine, daca iubesti muzica aceea.
Cred ca Lambada a fost prima piesa latino pe care am dansat, ca tot a amintit de ea, nikole. Inainte stiam de Iulio Iglesias si atat.
Imi amintesc prin '99, cum dansam prin casa pe "Livin' la Vida Loca" cu Ricky Martin sau pe "Bailamos" cu Enrique Iglesias ori pe "Amor a la Mexicana" cu Thalia, cand le vedeam la tv sau le auzeam la radio.
Am vazut si eu, "Danseaza cu mine" si de atunci Chayanne a ramas unul din cantaretii si dansatorii latino preferati.
Imi mai amintesc de un film frumos despre dans. Se numea "Paso doble pentru trei"(caci era vorba de un triunghi amoros).
Imi plac ritmurile melodiilor lui Marc Anthonny, David Bisbal si Juanes. Ar mai fi Gloria Estefan, Natalia Oreiro... Pe melodiile Shakirei, iarasi nu pot sta.
E clar ca am ritmurile latino in sange.
Si abia astept sa inceapa in seara asta, a 3-a editie a concursului "Dansez pentru tine".
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
desprecopii spune:
Anina - frumos spus :))
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
NOU:www.supereva.ro
Elle_seb spune:
Oooo, daaa, dansurile si muzica latino sunt pasiunea mea!!!
In tineretile mele cu distractii in discoteci pana la 3 dimineatza nu ratam niciodata ritmurile latino, care efectiv ma faceau sa vibrez si imi umple si acum sufletul de bucurie... cu atat mai mult cu cat frecventam (impreuna cu prietenul meu de atunci) cursuri de dans. Ce vremuri frumoase! Pe langa latino faceam si rock'n roll acrobatic, si cand rasunau in discoteca primele ritmuri ale vreunei melodii Jive Bunny, lumea ne stia deja... ne facea loc si noi dansam pe ritmurile de rock'n roll !! Si mereu castigam toate concursurile de dans organizate prin discoteci. "Doamne, ah, ce viatza am avut!"
Unde-o fi oare baiatul acela acum?
Elle_seb
May you always have Love to Share, Health to Spare and Friends that Care!
akella spune:
Zic si eu ca intr-un cantec vechi de-al formatiei ABBA: "Am cantat - inainte de a vorbi, am dansat inainte de a merge"... Muzica si dansul sunt preferatele mele. In liceu am facut cursuri de dans si m-am indragostit de latino... Singura durere pe care o am este ca fetitei mele ii place tare mult si muzica si dansul, dar mai este cale lunga pana sa reuseasca sa mearga...
MissParker spune:
Oh, da, si sa nu-i uitam pe iubitii mei Gipsy Kings
Si eu ador sa dansez, mai ales pe ritmuri latine, am facut si un curs de Salsa, dar singura, caci pe "ursul" meu foarte rar il pot trage la dans (a dansat doar la cununie in 2003 si la o aniversare in 2005, unde gazdele au avut DJ si o dansatoare profesionista care ne-a animat pe toti de minune).
Am mers la vreo 2 After Work Party in Frankfurt (caci la discoteci cazi in depresie cand le vezi pe pustoaicele de 18 ani si 45 de kile), dar muzica la aceste "petreceri" pentru oameni trecuti de 30 de ani este mai mult pentru moshi si babutze, nimic HOT sau ritmuri mai alerte... Pacat...
Acum imi pun DVD-ul cu "Latin Grooves" sau un CD compilat de mine cu "Dance Music" si dansez singura prin casa...
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Pentru a-ti cuceri libertatea nu trebuie sa ajungi in America, e suficient sa pleci din Spania.
lgireada spune:
Felicitari pt subiect Mirela!
Dansul e una din cele mai frumoase modalitati de comunicate, e senzual, e elegant, e tandru ... e extraordinar pur si simplu.
Visez la ziua cand vom avea un curs de dans in Iasi bine organizat.
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
miria_cristina spune:
http://www.youtube.com/watch?v=lZGdKM42SRU&feature=related
A fost o vreme cand il puteam asculta la nesfarsit, iar acuma il reascult cu placere si nostalgie.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
MihaelaV spune:
Si mie imi place tare mult cantecul asta
Si acesta imi mai place http://www.youtube.com/watch?v=Mq8WiDYW4Js
Si acesta si ma opresc aici http://www.youtube.com/watch?v=LZI17yX6V0M&feature=related