hand craft adolescenti?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

daniela_b, multumesc pentru PM si idei. Imi permit sa dau copy-paste aici ideei tale cu magnolia, pentru ca prea e geniala si superba. In tabara nu cred ca vor avea adolescentii rabdare sa lucreze, pentru ca numai cineva cu adevarat pasionat si talentat cred ca o poate realiza.
Esti o artista!
Astept poze dupa ce vei realiza superba magnolie.

Proiect:
Iubesc magnolia. Magnolia nu creste chiar cum vrei si e delicat de ingrijit, dureaza.

Asa ca m-am hotarit sa-mi fac o "magnolie personala."

Pentru frunze o sa folosesc sticla verde (chiar de la sticle verzi, inca se mai gasesc), pentru floare o sa folosesc partea aceea curbata de la gitul sticlelor albe ( si astea se mai gasesc, de exemplu de la prigat sau teddy).
Am gasit o ramura groasa si frumos ramificata si planuiesc sa compun florile de magnolie din sticla alba de care iti spuneam, ancorate petala cu petala in sirma de cupru moale si pentru "naturalete" o sa picur un pic de roz-inchis visiniu pe fiecare petala, nu las sa se usuce si apoi o scufund in var alb , rapid, ca sa obtin puritatea intrepatrunsa de culoare.

E cam greu sa obtii o petala dintr-un git de sticla curbata dar merita, dai cu ciocanelul pina iti iese.
Fiecare frunza si petala astfel obtinuta se imbraca in sirma si se ancoreaza de ramura (iar zic, migalos!) pina se obtin suficiente flori si ramuri noi create.
In mijoc, pun nasturi bombati vopsiti in visiniu si negru.
Dar! Dar imagineaza-ti cum arata asa o ramura de magnolie, deasupra unei surse de lumina, intr-o camera... si vei intelege de ce am nevoie de "magnolia mea personala"

ML, multumesc pentru idei. Cu siguranta vom face fotografii, si chiar mici filmulete in timpul "lucrului".

Pana atunci trebuie sa fiu harnica si disciplinata, sa adun idei si materiale, si sa le pun cap la cap.
Sunteti geniale, fetelor!
VA mai astept cu idei si sfaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Daniela si eu vreu sa-ti vad magnolia.

"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Trinity spune:

Nici eu nu sunt artista sau in domeniu. Dar de curand am descoperit cateva idei interesante in educatia copilului si am facut o legatura cu ceea ce cauti tu.
Nu stiu cum sunt adolescentii cu care vei merge in tabara, dar o idee (simpla) ar putea fi legata de a confectiona papusi/jucarii pe care apoi sa le doneze chiar ei unei case de copii. Asa ii si responsabilizezi putin pe partea sociala (social awareness, ca nu imi vine in minte acum altceva..)
Sunt multe materiale pe net, si daca te intereseaza pot sa caut si sa iti dau cateva linkuri (in special la cele de papusi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Scuze ca nu am mai intrat de mult timp la subiectul acesta.
Imi plac foarte mult ideile cu papusile si casutele pentru pasarele. Ma gandesc asa: una din zile sa o dedicam binefacerii. Astfel, baietii vor confectiona casute de pasarele (pt. un azil de batrani) iar fetele diferite papusi (pentru ceva orfelinat/casa de copii).

Fetelor, sunteti GENIALE!!!
Multumesc mult pentru idei, si mai astept si altele!!!
Inca mai am zile in care nu stiu ce sa facem...

Scarmanus, imi poti spune te rog cum se procedeaza cu lutul? de unde pot sa-l cumpar? De la ce magazine? Dupa ce modelez o anumita forma (cana, de ex), trebuie doar sa las la intarit? Ce culori prind pe lut?
Nu am lucrat niciodata cu lutul, si sunt cam...habarnista.

S-a amanat intalnirea noastra (a liderilor) pentru sfarsitul lui Aprilie. Pana atunci trebuie sa am programul facut pentru toata saptamana, si sa stiu in mare cam cat ar costa materialele.

Asa ca...VA ASTEPT CU IDEI!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Smaranditza, nu stiu cum arata lutul in comert la voi, asta din Cipru e importat de la nemti si se vinde la pachet bine sigilat, ca sa nu se usuce. Se cheama modelling clay sau in franceza pate autodurcissante, pe asta sa-l cauti, adica ala de se intareste la aer si nu trebuie ars si alte complicatii.
Lutul se lucreaza foate usor, se framanta bine in maini, cand se leaga de legete sau e prea faramitos iti umezesti mainile cu apa ca sa-l poti modela. Dupa ce ai modelat obiefctul propus trebuie sa-l "dragalesti" cu apa, adica sa-ti plimbi mainile bine inmuiate in apa peste toata suprafata obiectului creat, altfel se usuca inestetic, cu crapaturi, si e chiar casant obiectul. Il lasi la uscat, de obicei ii ajunge o zi. Pictura pentru lut: eu am folosit culori acrilice, sunt cele mai bune si sunt si putin lucioase. De obicei sunt solubile in apa, asa ca daca faci vreo greseala speli repede locul cu carpa uda. Dupa ce termini de pictat modelul ales si se usuca culoarea, poti da cu un strat de lac, ca sa straluceasca frumos (incearca si cu lac de par, s-ar putea sa iasa).
Am facut recent niste margele de lut, foarte frumoase si de efect, pe care le-am asamblat intr-o bratara. Poti sa le faci cu fetele, cred ca o sa le placa.

pisici, flori si jucarele

When the heart is full of love, the world is full of beauty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinelteodoru spune:

de ce nu contactezi niste mesteri populari (olari, confectioneri de masti populare, pictori de icoane sau pictura naiva etc.) probabil cei de la muzeul taranului roman sau muzeul satului te-ar putea ajuta ... sau, de ce nu? cei de la palatul copiilor

Zambeste-mi!

Mergi la inceput