colon iritabil
Raspunsuri - Pagina 2
kalosalina spune:
Violetan cum ai rezolvat problema cu colonul iritabil? Ce a zis dr?
Bebica te asteptam!
violetan spune:
[quote]Originally posted by kalosalina
Violetan cum ai rezolvat problema cu colonul iritabil? Ce a zis dr?
Bebica te asteptam!
Pai n-am rezolvat in nici un fel, pt ca pana la urma nici nu au stiut de la ce m-a durut pe mine toata burtika: au zis ba apendicita (asta a fost exclusa pana la urma de catre 3 chirurgi plus alti 4 medici generalisti si ecografisti), ba colica renala (nu am pietre, am doar nicip la rinichi), ba (in cele din urma) probleme de asezare a uterului si a sarcinii care uter e asezat in fata, iar sarcina e joasa pana una alta si apasa foarte tare pe toate organele din jur, adica ba pe vezica, ba pe uter, ba pe ultima bucata de colon etc etc etc si din cauza asta am avut dureri...in fine, nu mai conteaza, important e ca mi-a trecut si acum ma deranjeaza din cand in cand, dar nu mai am durerile alea atat de rele...vineri ma duc la eco morfologica si sper sa aud, ca de fiecare data ca bebe e bine, creste si e sanatos si vesel:)In plus, mi-a spus dr ca sarcina se ridica pe masura ce trece timpul si nu va mai deranja atat de tare...
Va pup pe toate!
http://bd.lilypie.com/ZcINp3.png
kalosalina spune:
Multumesc mult de raspuns. Imi pare bine ca te simti mai bine si iti doresc multa sanatate in continuare tie si bebikului tau. 

Bebica te asteptam!
oanamada spune:
Buna,
Eu sunt insarcinata in 18 saptamani si nu am mai luat debridad de ...18 saptamani. Sufar de colon iritabil de vreo 7 ani, ani in care m-am tratat cu debridad...singurul medicament care m-a ajutat intr-adevar. Pe ultima suta de metri inainte de a ramane insarcinata am facut niste crize foarte urate cu scaune diareice multiple si nu ceda cu nimic decat cu debridad si furzolidon. Imi era foarte frica de ceea ce se va intampla pe parcursul sarcinii si iata ca am avut totusi noroc. In afara de gazele de care te plangi tu si care sunt prezente si la mine...bebelina mea m-a ajutat sa scap de probleme!!!!
Revenind...nu lua debridad pt ca asta oricum nu te ajuta cu gazele. Eu am vb cu medicul meu si mi-a dat voie sa iau sab simplex ...si functioneza! Pentru cele care au recomandat laptele si iaurturile la colon iritabil... sa stiti si voi ca aceasta boala este foarte pacatoasa si daca esti in criza si vrei sa pici de tot la pat iti trebuie exact un iaurt, lapte sau legume crude.
In alta ordine de idei, debridadul este un medicament care este de foarte multi ani pe piata si este un medicament foarte des utilizat si recomandat de majoritatea medicilor....NU ARE CUM SA NU FIE TESTAT! Nu spun prin asta ca este cel mai bun sau ca nu poate avea efecte adverse, dar totusi sa nu ne grabim cu afirmatii de genul este un medicament netestat....
Revenind la presiunile gazelor...eu mai fac o smecherie: dimineata si seara mananc cate o felie de paine foarte, foarte bine prajita care mai absoarbe. In ceea ce priveste durerile le mai domolesti putin si cu nospa. Bafta si sper sa nu mai avem nevoie de debridad dupa ce nastem bebicii.
Pupici