Cu talpile goale pe net

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu n-am crescut cu cheia de git. Era sub pres si aboslut nimeni nu stia,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Cu toate limitele actuale, eu n-as vrea ca fata mea sa aiba o copilarie ca a mea. cu 2 ore la TV si alea stim noi ce, cu cozi la alimente. Da, noi citeam mult, terminam toate cartile din biblioteca, dar citeam tocmai ca nu aveam alte variante.
Ca sunt parti negative? Categoric sunt, le limitam cat putem, dar nu i-as fi dorit de exemplu sa se fi nascut odata cu mine :).
Ziua la Mc donalds? Inca nu, deocamdata la locul de joaca special amenajate (care nu existau in trecut), dar vom ajunge sigur si la Mc Donalds. Daca stii sa mentii anumite limite viata de acum e chiar frumoasa.

Ca sa nu mai zic de referirea la pampersi sau vaccinare...hm...asta-i prea de tot.

Adina + Olivia Karla 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Eu n-am crescut cu cheia de git. Era sub pres si aboslut nimeni nu stia,
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Off topic Andrada inseamna ca femeia de servici de la tine de la bloc era tare "vrednica"!

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

articolul contine doua aspecte clar diferite: lipsa de atentie parinteasca si evolutia "jucariilor" din ziua de azi.

Cit timp jucariile nu suplinesc/inlocuiesc parintii, si asta nu e obligatoriu deloc, sint simple jucarii. Fie ca se numesc laptopuri, mobile de ultima generatie fie ca sa numesc papusi.

Nu vad care e problema ca bb s-ar juca cu niste device-uri complicate, in loc sa alinieze nasturi ca noi cind eram mici, cit timp are parintii langa el si beneficiaza de toata atentia si afectiunea lor.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Sunt nenumarate dezbateri pe aceasta tema.
Postez un mesaj care mi se pare tot atat de nostalgic dar totodata frumos, primit pe e-mail:
"CUM DUMNEZEU AM SUPRAVIETUIT COPILARIEI NOASTRE?
Daca ti-ai trait copilaria in anii '60, '70, sau la inceputul anilor '80.
Cum ai facut sa supravietuiesti?
1.- De mici mergeam in autobuze si masini care nu aveau centuri de
siguranta, nici perne cu aer ...
2.- Când mergeam in remorca unui camion era o excursie foarte speciala si ne-o amintim toata viata.
3.- Leaganele noastre erau pictate in culori aprinse si toata vopseaua era pe baza de plumb.
4.- Nu aveam capace de siguranta la cutiile de medicamente, dulapuri sau usi.
5.- Cand mergeam pe bicicleta nu aveam casca.
6.- Beam apa de la cismeaua din gradina, nu dintr-o sticla de apa minerala
7.- Pierdeam ore in sir construind carucioare din fier vechi si cei care aveau noroc sa aibe strazi inclinate isi dadeau drumul pe ele si la jumatatea drumului isi aduceau aminte ca nu aveau frane. Dupa cateva opriri in copaci sau garduri am invatat sa rezolvam problema.
8.- Ieseam la joaca cu unica conditie sa ne intoarcem inainte de a se lasa intunericul.
9.- Scoala dura pana la pranz si veneam acasa sa mancam. Nu aveam celular, asa ca nimeni nu putea sti unde suntem. De necrezut ...
10.- Ne taiam, ne rupeam un os, pierdeam un dinte, dar nici o data nu
cautam un vinovat. Era numai vina noastra.
11.- Mancam biscuiti, paine cu unt, beam sucuri cu zahar si nu aveam exces de greutate pentru ca tot timpul eram afara la joaca.
12.- Imparteam o sticla de suc intre 4 prieteni ... utilizand aceeasi sticla si nimeni nu murea din asta.
13.- Nu aveam Playstation, Nintendo 64, X box, jocuri video, 99 canale de televiziune pe cablu, dolby surround, celulare personale, calculatoare, chat pe Internet ... dar AVEAM PRIETENI.
14.- Ieseam, ne urcam pe bicicleta sau mergeam pana la casa prietenului, sunam la usa sau intram incet fara sa sunam si ieseam sa ne jucam.
15.- Acolo, afara, in acea lume cruda, fara gardian! Cum Dumnezeului
faceam?
Aveam tot felul de jocuri de echipa, fotbal, tarile, v-ati ascunselea, si nu toata lumea ajungea sa fie aleasa dar nu se supara nimeni.
16.- Nu toti eram elevi stralucitori si cand unul ramanea repetent, pur si simplu repeta anul. Nimeni nu mergea la psiholog, la psihopedagog, nimeni nu avea dislexie, nici probleme de atentie, nici hiperactivitate, doar repeta si avea o a doua sansa.
17.- Aveam libertate, esecuri, bucurii, responsabilitati ... si am invatat sa ne descurcam cu ele.
Marea intrebare este: Cum faceam sa supravietuim, si mai ales sa devenim persoanele adulte de azi?
Faceti parte din aceasta generatie?
Daca da, atunci spuneti asta tuturor cunoscutilor din aceeasi generatie sau oamenilor mai tineri, ca sa stie si ei cum eram noi inainte ca aceasta "securitate tip UE" sa devina cea mai importanta valoare.
Mai mult ca sigur vor spune ca eram plictisitori ...
DUMNEZEULE, DAR ERAM TARE FERICITI !"

Cred pur si simplu ca atunci a fost "altceva" si viata noastra a fost putin "altfel".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

quote:
Originally posted by Adina Iulia
Da, noi citeam mult, terminam toate cartile din biblioteca, dar citeam tocmai ca nu aveam alte variante.

mie, personal, mi se pare cel mai important lucru din istoria unui om. as muri mai degraba decat sa gandesc asa ceva. daca ar trebui sa aleg numai doua lucruri cu care sa raman, acestea ar fi ochii si cartile. my opinion.
si mi-ar placea ca fata mea sa aiba o copilarie macar aproape la fel de frumoasa ca a mea. nu mi-as clinti-o pentru nici unul din avantajele copilariei din zilele noastre (pe care le apreciez cum se cuvine si ma bucur de existenta multora!)

frumos mesajul nostalgic de mai sus. nu ii dau, neaparat, dreptate, dar e ..nostalgic si - de aceea- frumos rau!

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

„Femeia vede unde barbatul abia zareste” Proverb romanesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by Fania
1.- De mici mergeam in autobuze si masini care nu aveau centuri de
siguranta, nici perne cu aer ...

Pe vremea aceea culoarea semaforului era sfanta si nici nu viermuiau descreieratii cu 200km/h ...
quote:

2.- Când mergeam in remorca unui camion era o excursie foarte speciala si ne-o amintim toata viata.

Mai ales colegul meu care a cazut in cap din remorca.
Faptul ca n-am cazut toti din remorca il datoram vitezei de vreo 20 km/h cu care se tara tractorul
quote:

3.- Leaganele noastre erau pictate in culori aprinse si toata vopseaua era pe baza de plumb.

De la asta ni se trage oare scenarita de care suferim toata tara de la lovilutie incoace?
quote:

4.- Nu aveam capace de siguranta la cutiile de medicamente, dulapuri sau usi.

Ca tare multe medicamente se mai gaseau!
quote:

5.- Cand mergeam pe bicicleta nu aveam casca.

Da, dar ne fluturau pletele in vant. Si cand mergeam pe DN cu bicla rareori trecea cate o masina obosita. Cu sot sau fara sot, duminica .
quote:

6.- Beam apa de la cismeaua din gradina, nu dintr-o sticla de apa minerala

Apa era mai curata si implicit mai sanatoasa!
quote:

7.- Pierdeam ore in sir construind carucioare din fier vechi si cei care aveau noroc sa aibe strazi inclinate isi dadeau drumul pe ele si la jumatatea drumului isi aduceau aminte ca nu aveau frane. Dupa cateva opriri in copaci sau garduri am invatat sa rezolvam problema.

Avantaj noi!
quote:

8.- Ieseam la joaca cu unica conditie sa ne intoarcem inainte de a se lasa intunericul.

Cuvantul pedofil nu exista decat in dictionare. Totusi mai circulau printre noi, copiii, povesti de groaza cu copii transati gasiti in canal.
quote:

9.- Scoala dura pana la pranz si veneam acasa sa mancam. Nu aveam celular, asa ca nimeni nu putea sti unde suntem. De necrezut ...

Lumea era a noastra!
quote:

10.- Ne taiam, ne rupeam un os, pierdeam un dinte, dar nici o data nu
cautam un vinovat. Era numai vina noastra.

Asa era. Si batuti, si pedepsiti.
quote:

11.- Mancam biscuiti, paine cu unt, beam sucuri cu zahar si nu aveam exces de greutate pentru ca tot timpul eram afara la joaca.

No fast food, no junk food. Noroc ca tovarasa era cu gandul la cauciucul sintetic caci altfel ne baga niste Euri originale pe gat.
quote:

12.- Imparteam o sticla de suc intre 4 prieteni ... utilizand aceeasi sticla si nimeni nu murea din asta.

Mai ales sticla de vin sau de bere. Dar alcoolul oricum e un dezinfectant
quote:

13.- Nu aveam Playstation, Nintendo 64, X box, jocuri video, 99 canale de televiziune pe cablu, dolby surround, celulare personale, calculatoare, chat pe Internet ... dar AVEAM PRIETENI.

Prieteni reali, nu virtuali!
quote:

14.- Ieseam, ne urcam pe bicicleta sau mergeam pana la casa prietenului, sunam la usa sau intram incet fara sa sunam si ieseam sa ne jucam.

Hmmm, ne mai trezeam uneori la usa cu mama prietenului cu matura-ntr-o mana ...

quote:

15.- Acolo, afara, in acea lume cruda, fara gardian! Cum Dumnezeului
faceam?

Ehehei, partidul veghea de sus!
quote:

Aveam tot felul de jocuri de echipa, fotbal, tarile, v-ati ascunselea, si nu toata lumea ajungea sa fie aleasa dar nu se supara nimeni.

Si Gaze, fete, flori, baieti.
quote:

DUMNEZEULE, DAR ERAM TARE FERICITI !".

DA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurora56 spune:

frumos!
M-am adus aminte de copilarie !
Ieri am luat-o pe fiica mea la gradina .Noi ne-m ocupat gospodareste de gradina iar fiica mea a gasit un tovaras de joaca de prin vecini si au facut niste curse cu bicicletele si catarat in pomi .Era fericita si dupa cateva ore mi-a spus ca de ce nu ne mutam la gradina sa traim acolo .Impreuna cu acel baietel au profitat de timpul pus la dispozitie si am mai mesterit ceva ce mergea cu bateria de la jocurile alea ieftine de 6.5 lei .Erau foarte fericiti de inventia lor .Am stat la gradina de pe la 9.30 la 18 si pot sa spun ca nici noua nu ne-a fost prea rau .Am venit putin bronzati si cu putina febra muschiulara dar cu acea lumina in ochi ca pe vremea cand eram copii.

poze1
poza2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurora56 spune:

scuze pentru graseli ,incerc sa scriu si toti stau pe capul meu !

poze1
poza2

Mergi la inceput