Dulceata zaharisita. Ce sa-i fac?
Sa o pun in bain marie sau?... Multumesc.
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)
Raspunsuri
katy spune:
Poti si asa dar mai bine pune-o in cratita si pune-o la foc pana se desface.Eventual daca e prea legata adauga o lingurita doua de apa.La bain marie merge dar trebuie sa infasori borcanul in ziare sa nu se sparga si dureaza mai mult.Succes!
Katy
nemary spune:
eu pun apa in borcanul cu dulceata, cam 2 linguri, apoi pun borcanul (fara sa-l infasor in ziare sau carpe) intr-o cratita cu apa (cratita este de preferat sa fie de diametru mic si inalta) si las sa fiarba la foc mic pana cand se topeste "zaharisela". daca este nevoie mai adaug o lingura de apa in borcan si amestec cu o lingurita cu coada lunga. asa fac si cu mierea si nu mi s-a spart niciodata borcanul.
o zi minunata,
Mari
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
ML spune:
Va multumesc mult fetelor, mai ales pt. ca nu stiam ca trebuie sa pun apa in ea. Cred ca am sa fac asa cum spui Mari (am incercat mai demult cu miere zaharisita si a mers).
O pt. voi.
laura72 spune:
bag-o la microunde la temp. mica.eu asa fac si se topeste asa si mierea
Poze:http://new.photos.yahoo.com/grgsc_laura
katy spune:
Laura mi-ai luat-o inainte.Intrasem sa spun si eu acelasi lucru cu microundele.Eu nu am incercat niciodata dar e drept ca la mine sta mai mult pe post de mobilier .Nu vad de ce nu ar merge si cu dulceta dar in cazut ala nu cred ca mai poti pune apa.
Katy
ML spune:
Multumesc dar nu am cuptor cu microunde. Bine de stiut.
katy spune:
Uau ML.Si eu care credeam ca am batut recordul la statul fara microunde 7 ani.Si nu oriunde ci in America!Acu' vreo cateva luni am primit cadou unul prin "bunavointa" unor amici si ne-au adus si punga de popcorn aferenta ca sa il inauguram ca eu ma jurasem ca daca imi iau microunde numai pt. asta il folosesc.
katy
ML spune:
Ha, ha Katy poate ca-i al nostru (i l-am dat cumnatului cu cativa in urma). Glumesc. Noi nu-l mai vroiam, ei da, asa ca toata lumea a fost multumita.
katy spune:
Nu e ca l-am primit nou ba al meu barbat a mai si avut tupeu sa intrebe daca nu au si gift receipt ca poate il returnam...eu i-am dat un cot si i-am zis ca nu-i frumos sa fii chiar asa necioplit.I-am gasit un loc cu chiu cu vai in bucatarie si acolo sta.Dar acum ca tot am gasit idei aici ma gandesc ca macar sa desfac o dulceata zaharisita si tot e bun la ceva.
Da' vreo masina de paine nu ai cumva? de aia chiar imi doresc.Iara trebuie sa framant cozonacii cu mana
Apropo ce s-a intamplat cu dulceata?A mers?
Katy
lumi686 spune:
Ml, chiar existi? Toate postarile tale sunt diafane, pure, delicate si imi aduc aminte de vremurile de mult apuse ale copilariei, in cautarea lui Habarnam, a Talismanului de Safir sau la cules de brusturi (indeletnicirea asta din urma era mai putin diafana). Imi sar in ochi toate postarile tale tocmai datorita inocentei si ineditului subiectului.
(Daca iti place si Viniciu Gafita si poti sa mi-o imprumuti, promit ca ma interesez cum poti scapa de radon:-)).