glazura de ciocolata

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Ortansa, glazura aia am facut-o ochiometric. Am topit ciocolata intr-un castron la microunde, apoi am adauga un botz de unt si am turnat din capul meu niste frisca lichida. Am amestecat din nou pina s-a topit untul si am turnat pe tort. Nus de ce nu mi-a iesit lucioasa, poate e din cauza microundelor? Sau trebuia intinsa glazura cu vreo paleta speciala? Eu am folosit un simplu cutit.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florentza spune:

Glazura rapida :


O tableta de ciocolata cu lapte (simpla,fara alune etc)-100 g - se rupe bucatele si se pune pe foc (la topit) impreuna cu 2 linguri apa.Se amesteca continuu pana se dizolva complet,apoi se intinde peste tort,chek etc.Eu am fol. mereu aceasta reteta...

Cantitatile se pot dubla dupa necesitate...

Florentza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Dar o glazura pentru tort alba? Am inteles de la Natalia(multumesc) ca daca folosesc cioco alba in retetele scrise mai sus, se taie.

Stiti vreo reteta de glazura alba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Christel, daca vrei o glazura alba, poti incerca martipanul.Eu am gasit aici martipan de foarte buna calitate si care se lucreaza extrem de usor.Am preferat sa-l folosesc in combinatie cu fulgi de migdale si frisca si uite ce a iesit. Insa tu poti imbraca tortul in intregime in martipan.Cum spuneam, se lucreaza foarte usor cu el.

Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele.

Mergi la inceput