Te tunzi sau...

Te tunzi sau... | Autor: Boro

Link direct la acest mesaj

Baiat, are 12 ani si vrea sa-si poarte parul putin mai lung - cam dupa modelul Harry Potter.
Astazi dat afara de la ora de matematica pentru ca nu s-a tuns!
Copilul nu s-a dus la scoala nici macar o zi cu parul neingrijit.
Am vazut rosu in fata ochilor - cum este posibil asa ceva?

A mai avut cineva aceasta problema?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anaisanais spune:

O astfel de problema nu am inca, al meu are numai 2 ani si 8 luni, asa ca numai eu pot sa-l dau afara din casa daca are parul mai lung.
Parerea mea este ca trebuie sa:
1. vezi ce scrie in regulamentul de ordine interioara al scolii(este obligatoriu sa existe si sa fie si afisat, astfel incat toti muritorii sa-l poata citi!);
2. discuti problema aparuta cu profesorul care l-a dat afara de la ore pentru ca are (copilul)parul mai lung.

In cunostinta de cauza vei decide cum este mai bine sa actionezi.
Pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boro spune:

Ce m-a enervat la culme a fost modul in care a fost pusa problema.
Daca parul lung de 10cm este o problema atat de mare trebuia sa ne cheme la scoala diriginta si sa ne spuna in fata treaba asta si nu sa-i spuna copilului: "Iesi afara pe culoar si stai acolo in picioare toata ora si daca maine nu vi tuns atunci o sa te rad eu in cap ca arati ca o fata!". Fara nici o exagerare. Unde mai pui ca acum colegii ii spun "fato" si el se simte foarte prost.
Asa scrie oare in regulamentul acela?
Imi pare foarte rau ca nu mai sunt scoli in zona ca il mutam chiar in ziua aia.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Boro

Ce m-a enervat la culme a fost modul in care a fost pusa problema.
Daca parul lung de 10cm este o problema atat de mare trebuia sa ne cheme la scoala diriginta si sa ne spuna in fata treaba asta si nu sa-i spuna copilului: "Iesi afara pe culoar si stai acolo in picioare toata ora si daca maine nu vi tuns atunci o sa te rad eu in cap ca arati ca o fata!". Fara nici o exagerare. Unde mai pui ca acum colegii ii spun "fato" si el se simte foarte prost.
Asa scrie oare in regulamentul acela?
Imi pare foarte rau ca nu mai sunt scoli in zona ca il mutam chiar in ziua aia.

Pai, mai intai ca o radeam/ il radeam eu in cap() pe ala care-mi ameninta copilul! Mai apoi, in regulamentul de ordine interioara trebuie sa fie precizari referitoare la ceea ce se cere de la elevii-baieti, in domeniul tunsorilor/lungimii parului. Totodata, tot in regulament trebuie sa fie precizat si faptul ca elevii nu pot si nu trebuie sa fie umiliti decatre profesori/ invatatori.
Sfat de parinte: nu lasa copilul sa traiasca asa, cu sentimentul ca a gresit sau cu sentimentul de umilinta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

Si in nici un regulament nu scrie ca este voie sa scoata elevul afara de la ore, asta este o abatere in cazul profesorului.
Sunt tot mai ciudate cadrele astea didactice, scuzati-mi comentariul.

Alexandru

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sail-away spune:

noi avem colegi cu parul lung, si nu este nici o problema. (invat la colegiul national mihai eminescu)
scoala o fi de vina..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speel spune:

Te tunzi sau.......te rad cu masina in fata clasei,i/a spus dirigintele copilului meu saptamina trecuta.iar el de frica si rusine,s/a tuns iar aproape zero,spre disperarea si indignarea mea.oare in alte scoli din Ro e la fel?Are voie profesorul sau oricine altcineva sa tunda copilul cu forta?Adica trebuie sa se supuna ordinei si disciplinei din scoli,total de acord cu asta.Dar parul lung de 5 cm reprezinta o sfidare a fenomenului educational?Ca atit de lung avea Serban al meu parul.data viitoare i/am interyis sa se mai tunda asa de scurt,la urma urmei e copilul meu si atit timp cit are numai calificative mari si o purtare exemplara,nu consider ca e cayul sa/l discipliney prin tunsul parului.Ca doar nu l/am trimis la scoala cu plete lungi.Avea o tunsoare scurta ..E vorba si de aspect la urma urmei.Toata clasa arata de parca ar fi recruti in armata .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Atata vreme cat parul este curat nu vad care este problema. La Raluca la scoala am vazut baietei cu parul lungut si nimeni nu are de comentat. Este mult mai important comportamentul copilului si ceea ce invata la scoala decat parul...Si eu va zic da scoala clasele 1-5 ptr ca n scoala clasele 6-8 fetele si baietii sunt mult mai uschiti si nu le are nimeni grija.

Am crezut ca practica asta a picat demult in '89...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by speel

Te tunzi sau.......te rad cu masina in fata clasei,i/a spus dirigintele copilului meu saptamina trecuta.iar el de frica si rusine,s/a tuns iar aproape zero,spre disperarea si indignarea mea.oare in alte scoli din Ro e la fel?Are voie profesorul sau oricine altcineva sa tunda copilul cu forta?Adica trebuie sa se supuna ordinei si disciplinei din scoli,total de acord cu asta.Dar parul lung de 5 cm reprezinta o sfidare a fenomenului educational?Ca atit de lung avea Serban al meu parul.data viitoare i/am interyis sa se mai tunda asa de scurt,la urma urmei e copilul meu si atit timp cit are numai calificative mari si o purtare exemplara,nu consider ca e cayul sa/l discipliney prin tunsul parului.Ca doar nu l/am trimis la scoala cu plete lungi.Avea o tunsoare scurta ..E vorba si de aspect la urma urmei.Toata clasa arata de parca ar fi recruti in armata .

Poate ca ar fi bine ca toti parintii de copii tunsi sa organizeze o actiune de tip ''comando''(ca tot se pare ca domnul are o slabiciune pentru viata de tip cazon) si sa-l duca pe diriginte la psihiatru..... Poate ca atunci cand era mic, domnul diriginte a dormit cu lumina stinsa si nu a avut jucarii, iar acum la ''adultetze'' se vede ce frustrat a fost el in copilarie....
Ca mama de baiat imi permit sa-mi imaginez ca dirigintele/ diriginta copilului meu nu va avea viata usoara cu mine, in cazul in care o/ il pocneste ''fro'' idee de tuns, iar copilul nu vrea el sa se tunda!
Mie mi se pare ca este un abuz al profesorului acest tip de comportament si nu cred ca ar trebui ca acest abuz sa ramina asa, in aer, iar copiii sa fie pur si simplu speriati de un astfel de profesor. Personal, nu cred ca inteligenta si bunul-simt al unui copil constau in par tuns scurt, sau lipsa de tatuaje, sau absenta piercing-ului. Si sint profesor!

Mergi la inceput