Rahova sau apropiere...25
Raspunsuri - Pagina 11
Dory232002 spune:
Moooaaaammmaaa, ce vorbiti voi pe aici de cozonaci,hmmm, parca imi miroase deja a cozonac cald.Din pacate eu nu stiu sa fac, daca face mama ce rost are sa invat si eu, nu .
Noi de Paste cred ca vom pleca din Bucuresti, ne vom duce la tara, inca nu stim exact, vom vedea.De Florii daca este vreme calda vrem sa mergem la padure caci este ziua sotului meu si vrem sa facem un gratarel cu prietenii.
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=23
MIRCLAU spune:
aoleu mai fetelor numai eu stau acasa de sarbatori si anul asta cred ca nu pot sa ma duc nici macar la biserica pt ca nu am cu cine sa il las pe baiat,iar sa il las singur mi-e frica,deci voi distrati-va si imi spune-ti si mie cum a fost sa ma ofticati
eu am vrut sa fac comanda la cofe de cozonac dar daca da MONICA o reteta buna incerc si eu,macar vad pe viitor daca se merita sa muncesc
suntem pe aici asteptam sa vedem ce mai ziceti
MIRE
http://new.photos.yahoo.com/mirela_s79
monica-elizabet spune:
fetelor, zau...pe cuvant, reteta asta pe care o fac eu si am dat-o si la altii si au incercat-o nu da gresh niciodata si e atat de sismplu de facut...
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
monica-elizabet spune:
ingrediente:
1 kg faina
300 gr zahar
250 gr unt
7 galbenushuri
4 albushuri
2 linguri ulei
2 pliculete drojdie uscata(cca 15 gr)
1/2 l lapte
2 pliculete zahar vanilat
esentza de rom
1 linguritza rasa de sare
mod de preparare:
1.se clocoteste un pic de lapte si se amesteca cu 2 linguri de faina, se lasa sa se racoreasca
2.separat se incalzeste putin lapte(sa nu fie fierbinte) si se amesteca cu o linguritza de zahar si pliculetele de drojdie
cele doua de mai sus se amesteca...se mixeaza bine cu mixerul pana apar niste basicute, se presara putina faina si se lasa un pic la crescut la loc cald...intre timp...
3.galbenushurile se amesteca cu zaharul pana se face ca o crema, se adauga zaharul vanilat si esentza de rom
4.se bat albushurile spuma cu sarea
5. se topeste untul
6.peste faina se pune drojdia crescuta,crema de galbenushuri cu zahar, albushurile batute spuma, laptele ramas si se framanta 10-15 min, apoi se adauga unul topit(cate putin) si cele 2 linguri de ulei...se mai framanta inca 10 min.
7. se acopera cu un servet si se lasa la crescut o ora jumate-2 ore(mai bine zis cam pana se dubleaza)
8.se imparte aluatul crescut in bucati egale(eu il cantaresc pe cantarul de bucatarie) dintr-un kg de faina ies cam 2 cozonaci si un blat pentru pasca.
9. se presara faina pe masa si se intinde aluatul nu f subtire apoi se pune umplutura, se ruleaza, se unge cu ou, se presara zahar si se pun nuci sau stafide pentru ornament deasupra si se mai lasa la crescut in forma inca o jumatate de ora
umplutura o fac din 350 gr nuci, 250 gr zahar, albushurile care-mi raman de la ouale pe care le pun la coca de cozonac, o 1/2 ceasca cu lapte, un praf de sare, 1 zahar vanilat, si putina esentza, 200 gr stafide...
iese un cozonac super pufos care se mentine asa pentru muuulte zile si e f bun si gustos
ii las la cuptor intre 45-60 min la foc potrivit
aceasta umplutura ajunge cam pentru 5-6 cozonaci...deci poti sa o micsorezi sau sa o maresti.
poti face si cu rahat sau numai cu stafide pe care le tii putin la inmuiat intr-o cana cu putin rom, sau simplu...
si pentru pasca se ia o bucata de aluat se pune intr-o forma rotunda(poate sa fie chiar o cratita pe fundul careia pui hartie de pergament, sa nu se lipeasca) se lasa pentru 10-15 min aluatul la crescut in forma si se pune
umplutura din 500gr branza de vaci,200 smantana, stafide 100gr, zahar dupa gust, 3 oua, putin gris 1-2 linguri daca este moale, 1 pliculet zahar vanilat, coaja de lamaie, esentza de rom sau vanilie,25gr unt...se amesteca toate bine si se toarna desupra aluatului deja crescut.
se mai pune pe marginea formei un aluat fff subtire(ca o foitza) apoi se pune umplutura si deasupra se impleteste putin aluat si se fac ornamente, se pun stafide, se unge cu ou, se presara zahar si se mai lasa putin la crescut apoi se pune la foc mic pentru o ora(poate chiar mai bine) la cuptor si se incearca cu scobitoarea(sa iasa curata...sa nu se lipeasca nimik pe ea) fiindca ea paote sa fie rumenita deasupra dar sa nu fie facuta la mijloc...
pasca cu umplutura de ciocolata eu inca nu am facut si anul asta tare as vrea sa fac, ma interesez de reteta si o postez, ok?
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
Dory232002 spune:
Fetelor, eu propun sa postam retetele pe adresa comuna ca sa stin intotdeauna unde le gasim, ce ziceti??
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=23
monica-elizabet spune:
Dory e super ideea ta dar sti ca eu is camsi nu ma pricep la asta...asa ce tor da tu copy si paste la reteta de cozonac si pune-o acolo
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
Dory232002 spune:
Momica, tocmai ti-am trimis un pm, sper sa intelegi ceva din el
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=23
monica-elizabet spune:
Dory, am inteles, multumesc
nu stiu si daca o sa trimit reteta acolo, eu is mai comoda asade-aia nici nu invatza tot felul de chestii la pc(ma gandesc eu in prostia mea daca le stie sotul ce rost maia re sa stiu si eu)
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
Dory232002 spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
Dory, am inteles, multumesc
nu stiu si daca o sa trimit reteta acolo, eu is mai comoda asade-aia nici nu invatza tot felul de chestii la pc(ma gandesc eu in prostia mea daca le stie sotul ce rost maia re sa stiu si eu)
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
, stai linistita ca nu esti singura care nu stie, la mine mai rau este ca sotul nu are nici o treaba cu Pc-ul.
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=23
monica-elizabet spune:
Dory,mai bine ca n-aveti nevoie de 2 pc-uri
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)