Maternitatea Bucur
Hello
Eu nu am gasit niciun subiect pe aceasta tema si am cateva intrebari legate de aceasta maternitate.
Cum sunt medici?
Conditiile?
Cum suntem tratate noi mamele dar si bebei?
Va multumesc.
anca 5+
vine bebe....
poze
Raspunsuri
DeeDeeDee spune:
quote:
Originally posted by roxanaz
subiecte despre maternitatea Bucur
Roxana
mie nu imi merge link-ul!
iunita spune:
salut
eu am nascut pe 1.04.2007 la bucur. daca te intereseaza in continuare subiectul da-mi un PM cu ce ai vrea sa stii sa nu ma apuc eu sa aberez aiurea
are mama o fetita frumusica foc...
buburuza mea
vickyfilip spune:
quote:
Originally posted by iunita
salut
eu am nascut pe 1.04.2007 la bucur. daca te intereseaza in continuare subiectul da-mi un PM cu ce ai vrea sa stii sa nu ma apuc eu sa aberez aiurea
buburuza mea
nu aberezi aiurea. orice informatie este binevenita. mai ales ca este de actualitate. la celelalte subiecte despre maternitatea bucur s-a raspuns demult. pls.. eu sunt la dr. poenaru, dar merg la cabinetul privat, maternitatea nu am vazut-o inca.
-curatenie
-conditii
-aparatura medicala
-saloane
-rererve cu plata? cat? cu cat timp inainte rezervarea?
-sectia de neonatologie, medicii
-asistente
-moasa
-ce lucruri ai avut la tine
-ce nu ai avut si ti-a trebuit?
-se face epidurala? ce anestezisti sunt
-rudele pot intra in afara programului, sunt restrictivi cu vizitele?
-iti da copilul in salon, la cat timp
-taticul poate asista la nastere
-cu ce medic ai nascut, a venit chemat la nastere?
-cat te-a costat, detaliat pls :)
-CE NU TI-A PLACUT, CE TE-A SUPARAT
-ai alege maternitatea bucur data viitoare?
ce ma bucur ca te-am prins!!! zi-ne tot, fara sa crezi ca ne plictisesti
pup
vine bebe la vikysor
editez ca sa iti urez sa fii sanatoasa atat tu cat si bebelina, impreuna cu taticul!... am si uitat sa te felicit
iunita spune:
hehe! la dr. poenaru am fost si eu si pot spune cu mana pe inima ca est eun super medic, un domn sui un tip de exceptie. ce sa mai, eu am fost f f incantata de el. vine la nastere, chiar daca e de florii cum a fost la mine, chiar daca e bnoapte, dupa o garda cum a fost la nasa mea. deci cu toata convingerea iti spun: ai un medic super!
acum
CURATENIA: nu e lux dar nici gandaci..mie mi s-a parut decent. in fiecare zi se spala, matura de 3 ori parca, ai cosuri separate pt gunoi menajer si pampersi care se schimba destul de des. .. pentru 4-5 zile cred ca nu e o pb.
CONDITII: aici nu stiu la ce te referi. dar pot banui: am nascut natural, fara epidurala si dupa nastere am fost mutata in camera de 2 pers, cu bebelusii cu noi. mi-au adus fata a doua zi.
APARATURA - nu stiu ca nu a fost nevoie de nimic.
SALOANE sunt cele de 2 pers de la "roming in" si in rest nu am vazut.
Cred ca sunt si REZERVE ca am vazut din intamplare dar nu stiu in ce conditii se poate ajunge acolo. ca fraiera nici nu mi-a dat prin cap sa intreb. Intreaba-l pe Poe ca iti spune el probabil.
la neonato nu prea ai treaba cva ti-l dau pe bebe cu tine. asistentele mie mi s-au parut f dragute, chiar daca citisem numai de rau. vin sa ii faca toaleta lui bebe dimineata, mai vin seara o data sa vada daca e totul ok. eu am fugit de 2 ori cu pitica in brate, o data ca s einnecase si odata ca nu dormise toata noaptea si urlaaa. si la 5 dimineata m-am dus peste ele si au fost f amabile.
medici neonato:Dragomir si Ciaus(atat stiu eu). Vizita in fiecare dimineata, consultatiile mi s-au parut ok, adica nu superficiale. Sa va duceti voi sau sotii sa va interesati de bebe, daca trebuie sa duceti ceva (pampers, bepanthene). Nu e nevoie sa ii duceti dar se ataca medicii daca nu vine nimeni sa intrebe de bebe.
Asistentele de la lauze sunt de nota 1000. foarte de treaba! una dintre ele m-a invatat cum sa o pun pe bebe la san, o alta mi-a aratat cum sa mulg lapticul. Noaptea daca plangea bebe mai veneau sa vada ce s-a intamplat. sunt f f dragute si blande.
MOASA: la mine au fost 2..asa s-a nimerit ca eram singura care nastea atunci. O tipa blonda cu parul lung, la vre-o 25-28 de ani. M-a ajutat in sensul ca vre-o 2-3 cm de dilatatie i-a facut manual. atunci o uram dar acu ii multumesc si inca o tipa la vre-o 30-35 de ani, tunsa scurt (nu am retinut cum le cheama ) care m-a ajutat in momentul expulziei. s-a suit efectiv pe mine iar la contractia a 5-a deja nascusem. Mie mi s-au parut ok.
EPIDURALA: nu stiu ce sa zic, nu am cerut, nu am avut, nu stiu daca Poenaru merge cu epidurala. intreaba-l din timp. nici de ANESTEZISTI nu stiu nimic.
RUDELE pot intra oricand. sotul venea la 9 seara, mama la 8 dimineata. daca nu e control de la sanepid sau nu e vre-un mai mare al spitalului pe acolo nu e pb. cu spaga la portar evident.
COPILUL IN SALON ti-l dau : in aceeasi zi daca nasti dimineata si te refaci. a doua zi daca nasti mai spre seara si cam a doua- a 3-a zi la cezariana. depinde si d ecum te simti tu.
TATICUL nu prea paote asista la nastere. eu nu am vrut dar sotul vroia si l-am intrebat pe medic mi-a raspuns in stilul caracteristic: "tie iti place sa iti sufle seful in ceafa?"
la mine am avut asa:
- camasa de noapte(si au mai venit de acasa dupa aia) sa ai mai multe schimburi ca o sa ai nevoie.
- tone de vata. vre-o 5 pachete am consumat in spital. fi fasa de tifon LATA(ca sa faci tamponoaie de vata) sa ai rezerva acasa is sa iti aduca ai tai.
- chiloti - muuulte perechi.
- sapun/pasta/periuta
- halat, papuci, sosete
pt bebe: paturica de pus pe patut. hainute, pampers, bepanthene (bun de dat si pe sani dupa alaptat), servetele umede, o paturica de pus pe patul tau cand il iei langa tine. daca nasti normal nu o s apoti sta in fund si va trebui sa alaptezi din pozitia "pe o parte" si sa nu il pui pe bebe direct pe cearsaf. am mai avut scutece de finet. bebe dormea mai bine infasat. daca vrei iti trimit lista cu bagajul meu pt maternitate
am cam avut de toate la mine sau daca nu aveam acasa deci nu a fost nimic de cumparat urgent.
banuti:(ROL)
- neonatoloaga - 1 milion
- asistente 50.000 (pt toaleta, pt injectii)
- asistente copii 50-100.000 in functie de cum se purtau cu bebe. intotdeauna dadeam banii dupa
- la portar 30-50.000
- moasa : eu am dat 500.000 cu 500.000 ca erau 2.
medicului nu am sa spun cat i-am dat ca nu mi se pare corect. te astept pe pm daca vrei neaparat.
au maid at ai mei bani unei infirmiere care venea si imi aduce apa sau le mai spunea ce fac cat timp am fost in sala de travaliu/nastere. si portarului.
imediat dupa ce am nascut a urcat sotul sa ma vada si apoi a mers sa o vada pe fata.
daca nasti natural o sa ti se faca epiziotomie. la mine a cusut fain domn' doctor si saracu sarea apa din el ca eu sangeram f f rau. dar a facut broderie frumoasa.
sa fie pregatiti ai tai sa iti aduca de mancare dupa ce nasti ca altfel nu te lasa sa mergi la salon pana nu mananci. (repet, eu vb numai de nastere naturala acum). iti pot aduce ofriptura , o supa ca sa iti refaci fortele. e chiar indicata o fritura.
a,da sa ai la tine supozitoare cu glicerina!!!
daca ar fi sa mai fac unu ... as naste unde ar fi medicul. adica din toata treaba asta medicul si nu maternitatea este important!
cam asta pt moment. daca mai e ceva iti raspund si eventual ne "auzim" pe PM . oricum scriu in reprize ca ma cheama bebele.
nastere usoara!
buburuza mea
vickyfilip spune:
multumesc iunita, ti-am multumit si pe privat.
sper sa tinem legatura, pentru ca pe masura ce ma apropii de termen o sa tot incep sa am intrebari... ce sa-i faci, ca la prima sarcina, nu? :)
deocamdata sunt in luna a 5-a.
seara buna,
vine bebe la vikysor
spic de grau spune:
N-am sa uit niciodata cum acu' 5 ani, la camera de urgenta de la Bucur, aveau o masa ginecologica din fier, pe care doctorita a pus o bucata de hartie igienica (d-aia aspra, gri - "made in RO"), sub mine, ca deh - nu ma puteam aseza direct pe fierul ala
Apoi, intre masa si restul incaperii era o perdea din plastic - care ma proteja cat de cat de toata multimea de oameni care se perinda pe usa aflata la nici 2m de mine.
Chiuretajul se facea fara anestezie (se mai practica asta?), trebuia sa platesti tu anestezistul daca vroiai sa nu suferi. (tarif+ bacsis).
Sa mai adaug oare ca in sala, in timpul chiuretajului nu au avut masca de oxigen si la sfarsit eu eram "vinovata", ca nu spusesem ca sunt sensibila?
Ca sa nu mai spun, ca am fst transportata pana la salon de 2 asistente - care ma tineau de subtiori, in timp ce eram inconstienta, si dezbracata de la brau in jos!
Of Doamne!
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)
ancadragoman spune:
Va multumesc ptr raspunsuri,dar nu mai nasc acolo,am schimbat medicul si o sa nasc la Municipal.
Spic de grau nu-mi vine sa cred...Doamne fereste!!!!
anca 15+
Maria
poze
iunita spune:
spic de grau, inteleg ca nu ai o parere buna despre bucur si imi pare rau de experienta..traumatizanta banuiesc, prin care ai fost nevoita sa treci atunci. . dar la giulesti ai fost vre-odata? Masa de fier este si acum, toate mesele gineco din spitalele "de stat" sunt asa. diferenta este ca acum se pune hartie igienica din aia la sul mare, special facuta pt cabinete medicale banuiesc.
Dar.. fetele urmeaza sa nasca. La Bucur, la Municipal, la CFR, la caritas... nu conteaza unde. Crezi ca este corect ca pentru un curetaj facut acum 5 ani sa spui ca la Bucur nu se poate?...Oricum pe mine ma mira ce aud, pentru ca toti medicii de acolo mi-au parut a fi profesionisti. Nu stiu peste cine ai dat de a facut curetajul la garda.... ma rog... ideea e ca n-are nici o treaba cu nascutul .
Asa citisem si eu tot felul de chestii care ai de care mai infioratoare despre Bucur...si am avut surpriza placuta sa nu fie asa. Conteaza enorm peste cine dai. E foarte posibil ca asistenta aia draguta pe care imi venea sa o iau acasa sa aiba o zi nashpa si sa iti vina sa ii spargi capul. SUNT NUMAI 5 ZILE DE STAT IN SPITAL. cu putin noroc chiar 3-4. Nu cred ca e atat de imp. daca sclipesc saloanele. Nu am auzit de bebe plecati cu vre-o boala din maternitate, medicii pareau ca isi dau interesul... eu cred ca e suficient.
SI ma duc la bebeluta mea. Vicky, ramane sa tinem legatura pe PM ca pe forum fie nu am timp sa intru fie nu mai mai opresc
buburuza mea