Mamici de septembrie - octombrie 2007 (12)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

sarbatoritelor si numai bine.

Myral, nu au trecut inca doua zile de antibiotic, abia una, adica a luat 3 doze ca le ia la 8 ore. De acum astept o imbunatatire.

Rox 16+si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

Roxana, nu vreau sa te nelinistesc si mai mult (ca si asa saracuta de tine ai avut o perioada f grea), dar voi sunteti siguri ca e o gripa/raceala la cea mica? Sotul meu s-a tratat si el de raceala/gripa cateva zile si pentru ca tot sarea de 39 grade l-am dus cu forta si cu amenintari ca divortez la doctor, si avea o infectie in organism (nimic grav, a trecut repede....dar vreau sa spuns ca de regula temperatura care nu cedeaza dupa cateva zile singura sau dupa 1-2 zile la antibiotic nu este ok, e posibil sa fie "altceva" decat se trateaza).

Eu as mai merge o data cu ea la doctor daca nici azi nu scapa de febra, sa stii! Mai ales un apendice, ceva, care poate fi destul de grav si se mai intampla si fara semne clinice evidente....

Iti doresc sa se simta mult mai bine pustoaica si sa te mai linistesti si tu, si iti tin pumnii sa afli vestile bune si despre bebita si sa ai o sarcina si o vara calme si placute!

sapt. 17 cu maricel in burtica

Mergi la inceput

Witchy, o sa incerc sa o duc maine. Insa pe ea asa o apuca mereu in weekend si nu am unde sa ma duc decat la urgenta. Oricum daca mai face si diseara asa o sa chem salvarea si ne lamurim. Inca nu m-am agitat prea tare pentru ca ea face frecvent laringite, si de fiecare data febra peste 39. Insa nu e exclus sa fie altceva. Sunt cu un buletin pentru recoltat analize de vreo 2 sapt si nu mai ajung fie ca am avut eu pb, fie a fost ea racita. Are si o hemoleucograma acolo si trebuie neaparat sa o facem.

Rox 16+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Roxana, sanatate Alexandrei, Slava Domnului ca Sofia deja nu mai are febra, doar putin nasul infundat.Cred ca Lantigen-ul a avut totusi efect.
daca nu scade febra dupa 2 ,3 zile de antibiotic inseamna ca nu exista o infectie ci ca boala e de natura virala....iar antibioticul nu poate decat sa previna o suprainfectie bacteriana.
Sofia mea a fost bolnava acum un an jumate de 2 ori de pneumonie interstitiala.Prima data a luat antibiotic augmentin, dupa o serie de ospen care nu si-a facut efectul, dar vreau sa va spun ca era prima oara in viata cand a luat antibiotic, asta la 3 ani si 3 luni.Ei bine, la a doua pneumonie dr nu i-a mai dat, pt ca n-avea sens, infectia era virala...si s-a facut bine in exact tot atat timp.
Acuma in octombrie si noiembrie iar a facut 2 viroze, dar nu asa horror ca la 3 ani, deci nu s-a pus problema de antibiotic.
Nu stiu insa cum e cu tratamentul laringitelor, ca n-a avut niciodata, Alex tuseste? sau nu?
Daca tuseste, fa-i o radiografie.....cica in pseudoiarna asta viroza dadea direct in pneumonie.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Sabina, Alex nu tuseste deloc. Nici muci nu prea are comparativ cu altadata. Nu are secretii deloc. O fi ceva viral, nu e exclus. DEocamdata nu a mai facut febra, sa vedem de acum ce o sa fie. Insa iar ii curge sange din nas si nu inteleg de ce. Ei ii placea culmea sa sufle nasul sau sa o aspir.

Ce ma streseaza e ca i-am dat Ospamox, data trecuta luase Agumentin, si dr a zis sa ii dam ceva mai slab acum. Insa zice ca o mananca mainile si tare imi e ca face vreo alergie la el, desi mai luase pana acum. In plus are gaze mereu si ragaie, si de asta nici nu prea mananca. Nici mancarea ei favorita snitzel cu piure. Nici cu cioco nu se omoara.

Rox 16+

]

Mergi la inceput

M-am cantarit, si inca cu burta plina si surpriza, cred ca am sub greutatea de dinainte de sarcina. Nu prea inteleg de ce, teoretic BB e bine din moment ce e mai mare, dar de ce slabesc eu?

Rox 16+

]

Mergi la inceput

de la stres, Roxana:)
si eu am o prietena care mananca destul de bine, si are acum la 19 sapt de sarcina vreo 53 de kile....de ma complexeaza INGROZITOR,nu mai spun de alta care punea si slabea pana in luna a 7-a , in final tot a luat vreo 9 kile, dar doar atat.
Nu-ti face probleme, bucura-te :)))

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Nature, condoleante pentru bunicul tau!
Roxana , sanatate celei mici. Cum sa nu slabesti de la atatea griji? Si pe mine ma "distreaza" cand fata mea o face lata fix in weekend-uri cu febra mare. Pana acum a avut doar de 2 ori febra peste 39, de fiecare data viral. EU una sunt totalmente antimedicatie agresiva. Sunt atatea infectii virale pe care medicii, din precautie, le trateaza cu antibiotice (sa previna suprainfectiile bacteriene). SI in felul asta scade mult imunitatea organismului. Eu am refuzat antibioticul si cand mi s-a spus ca are fata amigdalita. Ok, amigdale inflamate si rosii, dar fara febra, fara alt simptom. Si doctorita cand m-a vazut refractara la antibiotic, a admis ca e posibila si o origine virala a problemei. Sper sa nu ai surprize cu fetita sa mai faca febra asa mare!
Afibebe, eu la prima sarcina am simtit clar miscari, la 17 saptamani. SI la mai putin de o saptamana a simtit-o si tati pe fetita lui miscand.
Cand aud de copii care mai stau in scaunul de masina sunt disperata! De la 4 luni am pus-o in scaunel, pe la 5, 6 luni mergeam singura cu ea (bine cu ce chinuri si cate zeci de opriri faceam ca sarea fata din scaun si se invinetea de urlete), dar apoi n-am mai avut curajul. LA ultima escapada cu ea (avea 6 luni), am oprit pe strada si am agatat 2 pustoaice care mergeau la scoala langa blocul meu si le-am pus fata in brate. Nu suporta masina si scaunul si nu am ce sa-i fac. Tot sper sa creasca sa revina la sentimente mai bune. Din cauza asta la drum lung nu plecam decat noaptea, cand doarme in scaun (stiu ca e foarte riscant pentru un copil sa fie tinut in brate, in caz de ceva). Eu tot sper ca bebe2 sa fie mai cooperant, mai linistit si mai mancacios (deci baiat), ca altfel......la nebuni cu mine.
Bee 9+

si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

nu va mai stresati cu miscarile ca eu la Sofia pana pe la 20, 21 de saptamani n-am simtit nimic.Si nici n-a fost prea volubila in burtica.
Insa pazea, ca a recuperat dupa aia cu brio!

Mergi la inceput

Pai Bee, eu una oi fi simtit la 16 sapt insa sotul meu abia la 22 de sapt a simtit burtica. Cred ca avea impresia ca sunt nebuna pana atunci, ca mie mi se parea revolutie.

Cu scaunul de masina nu am cedat, a stat in el de la maternitate, mai statea si acasa cand avea crize mari de colici. L-a adorat. La 6 luni am fost cu ea in Grecia cu masina, 17 ore am auzit doar 2 vaicareli. Acum protesteaza ca e mare. Iar BB va sta vrea nu vrea cu sora-sa in spate.

Eu nu prea am mers cu ea in brate pentru ca rar mergeam cu tati sau cu altcineva in masina, si cum conduceam eu nu aveam de ales. La inceput ma deranja cand protesta acolo, acum poate sa darame masina ca imi vad de drum. Acum e nasol cand vrea pipi, apa, etc. Atunci chiar trebuie sa opresc.

Nu i-as fi dat nici eu antibiotic. Insa cred ca e cam aceeasi raceala de acu o saptamana, stiti ca am stat acasa o zi cu ea, si poate a evoluat. Oricum la asa febra nu prea aveam de ales.

Anul trecut prin iunie, a facut 2 nopti la rand 40 de grade, a venit salvarea de 2 ori. Mama era cu ea, eu plecata. Am stat o noapte pe diverse aeroporturi sa ajung mai repede cu n-shpe legaturi si am ajuns cand oricum trecuse criza. Ce a ajutat nu au fost antibioticele ci aerosolii cu adrenalina si dexametazona. Atunci facuse si soc anafilactic, tot de la afurisita de larngita. Am vb cu un ORL-ist si a zis ca in timp pe masura ce se va largi orificiul respectiv nu va mai face asa. Acum se umfla si nu poate respira.

Rox 16+

]

Mergi la inceput