Are cineva restaurant traditional romanesc in stra

Are cineva restaurant traditional romanesc in stra | Autor: timi_melinda

Link direct la acest mesaj

Ma gandeam intr-o seara ca as vrea sa mananc ceva romanesc , intr-un loc care sa fie ca si acasa , un loc ca si cum gasesc prin Poiana Brasov , loc cu Piele de urs pe pereti cu coarne de cerbi , cu mancare buna un vin romanesc , niste parjoale moldovenesti un papanas bun ... dar la mine in oras nu prea este un asemenea loc .
Atunci veni si ideea de ce nu as face eu un loc ca asta ?
Habar nu am ce implica asa ceva , asa ca idee are cineva restaurant romanesc in strainatate ?


[URL=http://good-times.webshots.com/album/557356798IdXxoI][/URL]

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

In Germania au incercat niste rude si nu a mers. Acum au restaurant italian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Un restaurant implica multe,incepind de la loc (cumparat,sau chirie)amenajat in cazul tau cu cele traditionale aduse de`acasa,bucatarie dotata si sa nu uit, licenta de functioare .
Trebuie sa ai "legaturi" trainice prin ro . care sa iti trimita periodic ceea ce ai nevoie,vin (daca e traditional ro.)si ce mai vrei tu sa aduci,numai ca japonia este fff. severa la importul de produse alimentare,de aceea zic ca ai nevoie de oameni de incredere care sa-ti trimita produse de calitate.
Apoi daca ai rezolvat toate astea trebuie sa stii sa gatesti sa ai niste retzete traznet care sa prinda la consumatori(sa stii cu ce poti inlocui unele produse rom. aici ) si sa nu te bazezi pe de`alde knorr .Eventual poti aduce bucatari din ro. asta daca te tine buzunarul
Ca sa incepi ai nevoie de capital+ajutor de incredere in ro. si ca sa continui e nevoie de multa munca,imaginatie si talent culinar .
Asta asa in mare.
Succes!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timi_melinda spune:


Multumesc pt raspunsuri , pt moment e decat o idee dar niciodata nu se stie cand v-a prinde contur ...
Oricum sincer mi-e dor de un restaurant ca la noi acasa ...
Capital ca ar fii , prieteni de increde as avea , iar ca bucatar cu siguranta as aduce unul din tara cu experienta , iar cat despre locatie inca nu ma apuc sa caut pt ca acum e dor un vis inca nimic sigur , vroiam sa cer si parerea altora despre aceasta idee .
Stiu ca multe restaurante s-au deschis si tot la fel in scurt timp s-au si inchis , dar pot sa spun ca lucrez la bucatarie la un restaurant Marocan , care e deschis de 6 ani si deabia de vreo 3 ani merge ca pe roate pana atunci ,s-au gandit de zeci de ori sa-l inchida dar cu rabdare , bani pusi deoparte dinaintre pt ca in plus nu iesea nimic , din contra erau aproape de minus , dar s-au luptat si acum merge ....
stiu si eu ce sa zic ?
Poate o fii si putin noroc in toata chestia asta ...

[URL=http://good-times.webshots.com/album/557356798IdXxoI][/URL]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Stiu eu pe cineva care are aici in Chicago si caruia ii merge binisor....Toata ziua aduce formatii romanesti . Cel mai des Indigo.
Ceea ce stiu e ca face mereu tot felul de spectacole si atrage lumea cu karaoke, jocuri si alte chestii de genul asta. Una peste alta cred ca nu numai banii conteaza ci si imaginatia de a face ceva nou si diferit de concurenta. Cu asta iti atragi clientela.

Si eu mi-as deschide unul. La capitolul imaginatie stau beton, sunt convinsa ca as avea lume destula...ramane insa de rezolvat problema banilor care din pacate....nu cred ca se va rezolva niciodata decat daca castig la Loto.Lota asta de-aici nu ala de-acasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timi_melinda spune:

CORNELIAA , m-ai facut sa rad , esti o draguta
Si eu stiu un restaurant din Tokyo care merge super bine , iar in Nagoya in orasul in care stau eu , au fost deschise cateva dar nimic traditional , adica un loc care a fost decorat ca un restaurant normal ( nicidecum romanesc ) si cu timpul s-au inchis , cele mai multe in 6 luni ziceau ca nu au clienti si gata .
Eu cred la fel ca nu e suficient doar sa ai banii , imaginatia si diversificarea programului inseamna aproape totul , binenteles alaturi de un sef de bucatarie foarte bun .
Deocamdata ideea mea a ramas asa cum a inceput , doar o idee , impreuna cu sotul am hotarat sa facem intai un bebe , si apoi cu timpul poate sa ne deschidem restaurantul , 4 sau 5 ani .
Oricum mersi pt raspuns si cat mai multa bafta la acel LOTO .

[URL=http://good-times.webshots.com/album/557356798IdXxoI][/URL]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

mda... cred ca multi dintre cei plecati din ro s-au gandit la asa ceva(si sotul meu)insa cred ca tipul asta de afacere iti distruge viata de familie.In primul rand iti mananca timpul liber...ca doar muncesti si in wek, nu?....daca vrei sa ai succes tb sa supraveghezi ceea ce se intampla acolo in permanenta si chiar sa muncesti..nu te vor da banii afara din casa primii ani, asa ca poate unul va sta in sala, celalalt in spate la bucatarie, plus ca tb sa te ocupi de aprovizionare si alte n probleme
concediu...cred ca doar vei visa la asa ceva...nu prea iti vine sa ti lasi afacerea nesupravegheata...

chiar vedeam sapt trecuta la tv la emisiunea aia cu nanny....un cuplu ce avea un restaurant...timp iok de copii, plus ca de multe ori erau nevoiti sa si ia si copii acolo, acestia mai mult ii incurcau, nervi in permanenta etc

Mergi la inceput