Toate forumurile Timp liber pentru minte, suflet, trup si ochi  Sufletul credintei

farmece,vraji, blesteme si energii negative

Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 6

Tzuni7590 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Tzuni Adauga semn de carte la raspuns Trimite Tzuni un Mesaj Privat  Reply with Quote
quote:
Originally posted by miria_cristina

Tipuri de zei rai sunt> Ahriman (mitologia persana) sau Sulmus (mitologia mongola).
De asemenea, rolul zeului sarlatan sau rau este preluat de demoni, duhuri rele sau spiridusi.

Personajele din mitologia persana se împart aproape mereu în doua tabere diferite. Ele sunt fie benefice fie malefice.
Ahura Mazda (Avestan sau Ohrmazd) si Amesha Spentas sunt sursele energiei constructive, pozitive, în timp ce Angra Mainyu si Daevas sunt sursele întunericului, distrugerii, sterilitatii si mortii.

Pari (Avestan: Pairika), considerata o femeie frumoasa, dar totusi malefics în mitologia timpurie, treptat ea a devenit mai putin rea si mult mai frumoasa pâna în perioada islamica când a devenit un simbol al frumusetii la fel ca si fecioarele din Paradis. Oricum, o alta femeie malefica, Patiareh, acum simbolizeaza; prostitutia.

Si mai sunt si alte exemple de spirite, duhuri zei sau energii rele.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."Da, numai ca astea sunt...mituri! fabulatii! Nu sunt din lumea reala... Ca asa, in "mitologia copiilor" exista si celebrul "Bau-Bau" care te duce daca nu papi tot din farfurie... O fi si asta real?

Noi imbinam straniu mitul cu realitatea....

MIT, mituri, s.n. (Adesea fig.) Povestire fabuloas#259; care cuprinde credin#355;ele popoarelor (antice) despre originea universului #351;i a fenomenelor naturii, despre zei #351;i eroi legendari etc.; p. gener. poveste, legend#259;, basm. #9826; Loc. adj. De mit = fantastic, fabulos, mitic. – Din ngr. mithos, fr. mythe.

___________________________________________________________
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

Mergi la inceput

Theiuta1081 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Theiuta Adauga semn de carte la raspuns Trimite Theiuta un Mesaj Privat  Reply with Quote
Dana, este perfect adevarat ceea ce spui:Dumnezeu este in primul rind in inima noastra. Da, stiu ca Isus a spus ca acolo unde se aduna 2-3 credinciosi este si El(scuze pentru inexactitatea celor redate de mine).

Tu ai vazut vreodata ochii de copilas mic (1 an-4 ani) ce inocenta si dragoste pura, pentru parinti, exprima? Ei, eu cred ca Dumnezeu sta foarte confortabil in inmioara lor mica si neprihanita.Si se uita pe fereastra la noi prin ochisorii lor.

Asa ca, draga mearoaga-te in sufletul tau si este acelasi lucru cu a te ruga in Biserica.Dar...din pacate aceste energii negative sunt, uneori, foarte puternice si este necesara o mai mare forta in rugaciune, care ia nastere prin invocarea lui Dumnezeu de catre preoti si credinciosi(in cadrul unor slujbe spaciale de dezlegari). Este vorba despre un buchet de energii pozitive, eu asa vad.

Numai bine, Theiuta

poze cu Nicolas
Mergi la inceput
zepellina
zepellina800 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luizepellina Adauga semn de carte la raspuns Trimite zepellina un Mesaj Privat  Reply with Quote
Daniela, nu jignesti, este ft bine ca simti ca D-zeu este in sufletul tau. Sunt de acord cu Theiuta, uneori e nevoie de ajutor, de mai multa energie pozitiva.

Bona mea este de alta religie, nu ortodoxa, credinta este aceeasi in Dumnezeu, dar fiind o comunitate mai restransa se discuta mai mult , se roaga (fara sa fie ridiculizati ca fata ei vroia telefonul furat, pe care l-a si gasit la politie); fiecare pentru ce problema are, cu totii. La inceput eram sceptica, dar se stie ca rugaciunea comuna are efect mai mare.

zepellina
Mergi la inceput
miria_cristina
miria_cristina7341 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimiria_cristina Adauga semn de carte la raspuns Trimite miria_cristina un Mesaj Privat  Reply with Quote
O mitologie este un ansamblu relativ coerent de mituri, întâmplari care descriu o anumita religie sau un sistem de valori.

Este adevarat ca miturile sunt imaginare, dar MITOLOGIA reprezinta suma miturilor dintr-o cultura sau religie, precum si o stiinta care se ocupa cu talmacirea miturilor.

Ea reflacta stadiul culturii primitive pana cand a aparut tehnica si gandirea teoretica, adica pana atunci cand mitologia a fost inghitita si codificata de RELIGIE. Sta la baza ei. Deci sub o forma primitiva au fost expuse pictural niste forme bune sau rele sau cu diferite semnificatii pentru lumea timpului respectiv.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Editat de - miria_cristina on 14/03/2007 15:12:54
Mergi la inceput
lucia3
lucia3257 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns  Reply with Quote
si eu am trecut printr-un,,hop'' si dupa ce-am facut acasa SFINTUL MASLU totul a fost bine ,chiar foarte bine.
Mergi la inceput
silvy24
silvy24170 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui silvy24 Adauga semn de carte la raspuns Trimite silvy24 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Salutare tuturor,

Pot zice ca intotdeauna m-au fascinat discutiile despre vraji, farmece si energii, si cred ca adevarul este intotdeauna undeva la mijloc. In copilaria mea am avut contact cu femei care ghiceau in cafea, bobi etc, sau cu femei care faceau vraji. Binenteles, intotdeuna am privitt g hicitul ca pe o distractie si farmecele ca pe o "autosugestionare" din partea celui care vrea sa farmece pe cineva si ca pe o pierdere de bani.
Totusi, la varsta de 12 ani am trecut printr-o intamplare ciudata. Eram intr-o situatie delicata. Mama se despartise de tata si se mutase cu mine si cu cele 2 surori ale mele la o prietena. Aceasta prietena a aranjat sa locuim pentru o vreme la o vecina care statea singura in ditamai casa. Stiam ca aceasta vecina e ghicitoare dar nu aveam nici un fel de resentimente fata de ea, fiind o femeie primitoare si deschisa.
Avea in jur de 55 de ani si nu stiu daca avea rude. Ce nu ne-a placut a fost faptul ca locuinta ei era prafuita si totul avea un aer statut. Eu, mama si surorile mele ne-am instalat toate 4 intr-o camera. Seara ni s-a parut foarte ciudat faptul ca "batrana", cum o vedeam eu la varsta mea de 2 ani, a fost vizitata de un tip de 25-30 de ani care, incredibil, dar parea foarte indragostit de ea.
AM dormit o singura noapte in casa aacestei femei cu toate ca venisem cu gandul sa locuim o vreme indelungata acolo. De ce doar o noapte? Pentru ca a fost cea mai incredibila noapte pentru mine si mama mea, sau cel putin pentru mine.
Toate 4 eram in acelasi pat, surorile mele avand 7 si respectiv 2 ani. Ei bine, toata noaptea eu am trait cele mai incredibile experiente. Am levitat sau, mai probabil, m-am desprins de trup si am stat deasupra patului si de acolo vedeam patul cu noi 4 in el. A fost incredibil. Am dormit toata noapte dar de fapt am fost teraza toata noaptea. In acel moment mi-au placut toate acele senzatii dar imagina ti-va ce era in sufletul meu dimineata, mai ales cand vorbind cu mama si cu sora mea de 7 ani am aflat ca toate simtiseram si experimentaseram aceleasi lucruri. Mama mea era in stare de soc si nu a fost capabila sa ia atunci decizia sa plecam. Probabil ii si era frica. Am mai stat cateva ore timp in care mama a incercat sa mature casa. Stapana casei a vazut-o si s-a rastit la ea "lasa draga ca matur eu altadata", cu toate ca locuinta dupa cum v-am spus era foarte prafuita dandu-ti senzatia ca este nelocuita de foarte mult timp. Apoi, doamna ne-a facut ceaiuri moment in care mama a vazut ca tot ingana fel de fel de cuvinte in timp ce facea ceaiurile, asemanatoare cu incantatiile. In fine, nu imi aduc aminte cum a facut mama mea dar stiu ca seara ne mutaseram din nou la prietena ei. Nu am mai vazut-o si nu am mai auzit nimic niciodata desprea acea femeie si nu am nimic cu ea. Dar stiu ca aceka noapte petrecuta in casa ei a fost extraordinara, cu toate acestea nu as vrea sa mai repet experienta. Si stiu ca acea femeie se ocupa de lucruri necurate.
Am povestit aceasta experienta multor cunoscuti de ai mei. Binenteles ca unii au spus ca acea femeie nu avea nici un fel de puteri, ca nu era nimic necurat in casa ei si ca acele senzatii pe care le-am trait in acea noapte au fost rezult5atul unor substante puse in mancare.

Silvia.
Mergi la inceput
xenocid
xenocid3370 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj ICQ luixenocid  Trimite mesaj yahoo luixenocid Adauga semn de carte la raspuns Trimite xenocid un Mesaj Privat  Reply with Quote
quote:
Originally posted by miria_cristina

O mitologie este un ansamblu relativ coerent de mituri, întâmplari care descriu o anumita religie sau un sistem de valori.

Este adevarat ca miturile sunt imaginare, dar MITOLOGIA reprezinta suma miturilor dintr-o cultura sau religie, precum si o stiinta care se ocupa cu talmacirea miturilor.

Ea reflacta stadiul culturii primitive pana cand a aparut tehnica si gandirea teoretica, adica pana atunci cand mitologia a fost inghitita si codificata de RELIGIE. Sta la baza ei. Deci sub o forma primitiva au fost expuse pictural niste forme bune sau rele sau cu diferite semnificatii pentru lumea timpului respectiv.Asta e cea mai eleganta metoda pe care am vazut'o pina acum de a'i spune cuiva ca e inapoiat :)

Alin
Mergi la inceput
miria_cristina
miria_cristina7341 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Trimite mesaj yahoo luimiria_cristina Adauga semn de carte la raspuns Trimite miria_cristina un Mesaj Privat  Reply with Quote
Nu vreau sa creada nimeni ca am facut pe cineva inapoiat.
Pur si simplu am dat o explicatie, chiar daca oamenii cunoasteau definiitiile respective. Asa se procedeaza atunci cand vorbesti despre astfel de subiecte.

Spre exemplu, cand iti incepi o lucrare de specialitate, chiar daca vizeaza persoane in tema, explici despre ce vrei sa vorbesti. Si definesti notiunile, ca sa poti dezvolta mai tarziu tema.

Poate e un defect profesional, dar in nici un caz o jignire adusa cuiva.Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
Mergi la inceput
denizel
denizel9439 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite denizel un Mesaj Privat  Reply with Quote
quote:
Asta e cea mai eleganta metoda pe care am vazut'o pina acum de a'i spune cuiva ca e inapoiat :)


Iar eu nu cred ca te-am mai vazut vreodata zambind cumva admirativ continutului unei postari. Chiar ma bucur sa vad ca ai facut-o acum :-), desi...cunosc prea bine motivele pentru care ai facut-o .

Si acum, intre noi doi, vizavi de replica ta, the usuall: !!!
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Mergi la inceput
DARAEL
DARAEL3581 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui DARAEL Adauga semn de carte la raspuns Trimite DARAEL un Mesaj Privat  Reply with Quote
quote:
Originally posted by denizel
Iar eu nu cred ca te-am mai vazut vreodata zambind cumva admirativ continutului unei postari.

A zambit xeno cuiva ?
Sincer, cred ca e o clona a lui !

Cu zambetul pe buze,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura
Mergi la inceput
Pag. din 6 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina precedenta | Pagina urmatoare

Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com