farmece,vraji, blesteme si energii negative

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

quote:
Originally posted by miria_cristina

Tipuri de zei rai sunt> Ahriman (mitologia persana) sau Sulmus (mitologia mongola).
De asemenea, rolul zeului sarlatan sau rau este preluat de demoni, duhuri rele sau spiridusi.

Personajele din mitologia persana se împart aproape mereu în doua tabere diferite. Ele sunt fie benefice fie malefice.
Ahura Mazda (Avestan sau Ohrmazd) si Amesha Spentas sunt sursele energiei constructive, pozitive, în timp ce Angra Mainyu si Daevas sunt sursele întunericului, distrugerii, sterilitatii si mortii.

Pari (Avestan: Pairika), considerata o femeie frumoasa, dar totusi malefics în mitologia timpurie, treptat ea a devenit mai putin rea si mult mai frumoasa pâna în perioada islamica când a devenit un simbol al frumusetii la fel ca si fecioarele din Paradis. Oricum, o alta femeie malefica, Patiareh, acum simbolizeaza; prostitutia.

Si mai sunt si alte exemple de spirite, duhuri zei sau energii rele.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."Da, numai ca astea sunt...mituri! fabulatii! Nu sunt din lumea reala... Ca asa, in "mitologia copiilor" exista si celebrul "Bau-Bau" care te duce daca nu papi tot din farfurie... O fi si asta real?

Noi imbinam straniu mitul cu realitatea....

MIT, mituri, s.n. (Adesea fig.) Povestire fabuloas#259; care cuprinde credin#355;ele popoarelor (antice) despre originea universului #351;i a fenomenelor naturii, despre zei #351;i eroi legendari etc.; p. gener. poveste, legend#259;, basm. #9826; Loc. adj. De mit = fantastic, fabulos, mitic. – Din ngr. mithos, fr. mythe.

_
Tzuni mic si drag si scump si grasunel si... pisicos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Dana, este perfect adevarat ceea ce spui:Dumnezeu este in primul rind in inima noastra. Da, stiu ca Isus a spus ca acolo unde se aduna 2-3 credinciosi este si El(scuze pentru inexactitatea celor redate de mine).

Tu ai vazut vreodata ochii de copilas mic (1 an-4 ani) ce inocenta si dragoste pura, pentru parinti, exprima? Ei, eu cred ca Dumnezeu sta foarte confortabil in inmioara lor mica si neprihanita.Si se uita pe fereastra la noi prin ochisorii lor.

Asa ca, draga mearoaga-te in sufletul tau si este acelasi lucru cu a te ruga in Biserica.Dar...din pacate aceste energii negative sunt, uneori, foarte puternice si este necesara o mai mare forta in rugaciune, care ia nastere prin invocarea lui Dumnezeu de catre preoti si credinciosi(in cadrul unor slujbe spaciale de dezlegari). Este vorba despre un buchet de energii pozitive, eu asa vad.

Numai bine, Theiuta

poze cu Nicolas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Daniela, nu jignesti, este ft bine ca simti ca D-zeu este in sufletul tau. Sunt de acord cu Theiuta, uneori e nevoie de ajutor, de mai multa energie pozitiva.

Bona mea este de alta religie, nu ortodoxa, credinta este aceeasi in Dumnezeu, dar fiind o comunitate mai restransa se discuta mai mult , se roaga (fara sa fie ridiculizati ca fata ei vroia telefonul furat, pe care l-a si gasit la politie); fiecare pentru ce problema are, cu totii. La inceput eram sceptica, dar se stie ca rugaciunea comuna are efect mai mare.

zepellina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

O mitologie este un ansamblu relativ coerent de mituri, întâmplari care descriu o anumita religie sau un sistem de valori.

Este adevarat ca miturile sunt imaginare, dar MITOLOGIA reprezinta suma miturilor dintr-o cultura sau religie, precum si o stiinta care se ocupa cu talmacirea miturilor.

Ea reflacta stadiul culturii primitive pana cand a aparut tehnica si gandirea teoretica, adica pana atunci cand mitologia a fost inghitita si codificata de RELIGIE. Sta la baza ei. Deci sub o forma primitiva au fost expuse pictural niste forme bune sau rele sau cu diferite semnificatii pentru lumea timpului respectiv.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia3 spune:

si eu am trecut printr-un,,hop'' si dupa ce-am facut acasa SFINTUL MASLU totul a fost bine ,chiar foarte bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvy24 spune:

Salutare tuturor,

Pot zice ca intotdeauna m-au fascinat discutiile despre vraji, farmece si energii, si cred ca adevarul este intotdeauna undeva la mijloc. In copilaria mea am avut contact cu femei care ghiceau in cafea, bobi etc, sau cu femei care faceau vraji. Binenteles, intotdeuna am privitt g hicitul ca pe o distractie si farmecele ca pe o "autosugestionare" din partea celui care vrea sa farmece pe cineva si ca pe o pierdere de bani.
Totusi, la varsta de 12 ani am trecut printr-o intamplare ciudata. Eram intr-o situatie delicata. Mama se despartise de tata si se mutase cu mine si cu cele 2 surori ale mele la o prietena. Aceasta prietena a aranjat sa locuim pentru o vreme la o vecina care statea singura in ditamai casa. Stiam ca aceasta vecina e ghicitoare dar nu aveam nici un fel de resentimente fata de ea, fiind o femeie primitoare si deschisa.
Avea in jur de 55 de ani si nu stiu daca avea rude. Ce nu ne-a placut a fost faptul ca locuinta ei era prafuita si totul avea un aer statut. Eu, mama si surorile mele ne-am instalat toate 4 intr-o camera. Seara ni s-a parut foarte ciudat faptul ca "batrana", cum o vedeam eu la varsta mea de 2 ani, a fost vizitata de un tip de 25-30 de ani care, incredibil, dar parea foarte indragostit de ea.
AM dormit o singura noapte in casa aacestei femei cu toate ca venisem cu gandul sa locuim o vreme indelungata acolo. De ce doar o noapte? Pentru ca a fost cea mai incredibila noapte pentru mine si mama mea, sau cel putin pentru mine.
Toate 4 eram in acelasi pat, surorile mele avand 7 si respectiv 2 ani. Ei bine, toata noaptea eu am trait cele mai incredibile experiente. Am levitat sau, mai probabil, m-am desprins de trup si am stat deasupra patului si de acolo vedeam patul cu noi 4 in el. A fost incredibil. Am dormit toata noapte dar de fapt am fost teraza toata noaptea. In acel moment mi-au placut toate acele senzatii dar imagina ti-va ce era in sufletul meu dimineata, mai ales cand vorbind cu mama si cu sora mea de 7 ani am aflat ca toate simtiseram si experimentaseram aceleasi lucruri. Mama mea era in stare de soc si nu a fost capabila sa ia atunci decizia sa plecam. Probabil ii si era frica. Am mai stat cateva ore timp in care mama a incercat sa mature casa. Stapana casei a vazut-o si s-a rastit la ea "lasa draga ca matur eu altadata", cu toate ca locuinta dupa cum v-am spus era foarte prafuita dandu-ti senzatia ca este nelocuita de foarte mult timp. Apoi, doamna ne-a facut ceaiuri moment in care mama a vazut ca tot ingana fel de fel de cuvinte in timp ce facea ceaiurile, asemanatoare cu incantatiile. In fine, nu imi aduc aminte cum a facut mama mea dar stiu ca seara ne mutaseram din nou la prietena ei. Nu am mai vazut-o si nu am mai auzit nimic niciodata desprea acea femeie si nu am nimic cu ea. Dar stiu ca aceka noapte petrecuta in casa ei a fost extraordinara, cu toate acestea nu as vrea sa mai repet experienta. Si stiu ca acea femeie se ocupa de lucruri necurate.
Am povestit aceasta experienta multor cunoscuti de ai mei. Binenteles ca unii au spus ca acea femeie nu avea nici un fel de puteri, ca nu era nimic necurat in casa ei si ca acele senzatii pe care le-am trait in acea noapte au fost rezult5atul unor substante puse in mancare.

Silvia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:
Originally posted by miria_cristina

O mitologie este un ansamblu relativ coerent de mituri, întâmplari care descriu o anumita religie sau un sistem de valori.

Este adevarat ca miturile sunt imaginare, dar MITOLOGIA reprezinta suma miturilor dintr-o cultura sau religie, precum si o stiinta care se ocupa cu talmacirea miturilor.

Ea reflacta stadiul culturii primitive pana cand a aparut tehnica si gandirea teoretica, adica pana atunci cand mitologia a fost inghitita si codificata de RELIGIE. Sta la baza ei. Deci sub o forma primitiva au fost expuse pictural niste forme bune sau rele sau cu diferite semnificatii pentru lumea timpului respectiv.Asta e cea mai eleganta metoda pe care am vazut'o pina acum de a'i spune cuiva ca e inapoiat :)

Alin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Nu vreau sa creada nimeni ca am facut pe cineva inapoiat.
Pur si simplu am dat o explicatie, chiar daca oamenii cunoasteau definiitiile respective. Asa se procedeaza atunci cand vorbesti despre astfel de subiecte.

Spre exemplu, cand iti incepi o lucrare de specialitate, chiar daca vizeaza persoane in tema, explici despre ce vrei sa vorbesti. Si definesti notiunile, ca sa poti dezvolta mai tarziu tema.

Poate e un defect profesional, dar in nici un caz o jignire adusa cuiva.Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Asta e cea mai eleganta metoda pe care am vazut'o pina acum de a'i spune cuiva ca e inapoiat :)


Iar eu nu cred ca te-am mai vazut vreodata zambind cumva admirativ continutului unei postari. Chiar ma bucur sa vad ca ai facut-o acum :-), desi...cunosc prea bine motivele pentru care ai facut-o .

Si acum, intre noi doi, vizavi de replica ta, the usuall: !!!
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by denizel
Iar eu nu cred ca te-am mai vazut vreodata zambind cumva admirativ continutului unei postari.

A zambit xeno cuiva ?
Sincer, cred ca e o clona a lui !

Cu zambetul pe buze,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput