cum depozitati oalele si capacele?

cum depozitati oalele si capacele? | Autor: clarrice

Link direct la acest mesaj

Am o mare problema in dulapurile din bucatarie: tot timpul este haos in ele. Nu reusesc niciodata sa asez ordonat oalele, cratitele si capacele lor.De foarte multe ori cand incerc sa scot ceva de acolo trebuie sa darm altceva sau cand scot o cratita nu-i gasesc capacul si drept urmare folosesc alt capac nepotrivit. Voi cum va descurcati la acest capitol?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Eu am oalele in dulapuri iar pentru capace am in camara un suport special pentru capace. De fapt, am doua, ca pe unul singur nu mi-au incaput toate capacele. Al doilea l-am luat recent, a fost 4 sau 6 ron, nici nu mai stiu. Iar de incurcat nu le incurc, ca stiu fiecare capac de la ce oala e.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Si eu as vrea sa am suport de capace, dar nu am unde sa il pun. Astfel oalele imi stau una in alta, pe marimi si capacele tot unul peste altul, tot pe marimi (de ma mare la mic)

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Aalele le pun si eu unele peste altele pe marimi, dar cu capacele e cam greu pentru ca nu stau. In concluzie, se face repede dezordine in dulap, mai ales ca spatiul de depozitare nu e prea mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

eu am in dulap un storcator de vase in care pun toate capacele. Si stau f bine asa. Inainte cum luam un capac toate le trosneam si am ajuns cu multe sparte (smaltul)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Poate ca nu o sa ma credeti dar in afara de oala de fiert lapte si de alte doua-trei(oala sub presiune, oala de piftie si aia de sarmale) toate oalele mele incap intr-un sertar, mai inalt ce-i drept. Cu capace cu tot. Acum sa va spun si ca sunt 5-6 toate, un set d-ala de inox. Inainte aveam si eu o gramada de nu mai stiam pe unde sa le pun, dar mi-am luat acest set si nu mai am de gand sa depozitez in bucatarie ce nu folosesc decat o data de doua ori pe an. Pentru ca nu am debara, au zburat toate intr-un dulap pe balcon. Cand imi trebuie le iau de-acolo.
Vreau sa incep o "curatenie" drastica peste tot prin casa, dar ca sa ma antrenez o sa incep cu sertarul de "ustensile" din bucatarie. Am vazut la oprah saptamana trecuta un "expert" ( te apuca si rasul cand te gandesti ca au aparut si astfel de experti care sa te invete cum sa-ti tii casa in ordine ) care dadea un sfat foarte interesant: pui toate ustensilele intr-o cutie de carton si timp de 6-8 saptamani pe masura ce folosesti un obiect il pui inapoi in sertar. Dupa intervalul pe care ti l-ai propus tot ce ramane nefolosit in cutia de carton trebuie sa zboare. Asa mi-am dat seama ca si eu am niste maimutze in sertarul ala... nu vreti sa stiti...
Dar aici era vorba de oale.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Andreea, eu nu-s de acord cu "expertul" . Cateva exemple care eu le folosesc mai rar, dar am nevoie de ele: clestele de spart alune, cutitul de lemn pt tocat vinete, lingurile de lemn (am vreo 4-pt fiecare mancare sau prajitura), cupa de inghetata, tirbusonul si daca ma gandesc bine, mai sunt. E drept ca am multe duplicate, care le tin daca se strica "originalul"-alea le-as putea arunca

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu sa le arunci neaparat dar sa le depozitezi undeva unde sa ai acces oricand dar sa nu te impiedici "zilnic" de ele, cum am facut eu cu oalele de folosit de doua ori pe an si pe care le-am pus pe balcon.
Am uitat sa zic ce era mai important de fapt: nu stiu la tine, dar eu daca imi fac curaj sa intru in sertarul ala pe langa ustensilele folosite mai rar si duplicate, gasesc diverse chestii pe care nu le folosesc niciodata, pastrate in ideea ca poate o sa-mi foloseasca candva...

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Oalele stau bine merci in dulap, una in alta, iar capacele pe suportul de capace din bucatarie.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Ati vazut pe undeva de cumparat suport pt capace?M-ar interesa unul pe care sa pot pune cam 7-8 capace.

Oare gasesc la Cora,Carrefour,Metro?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

La fero-metale am gasit eu. Si tare e bun!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput