Bebelusi "made in USA" (2)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arthurana spune:

Mindi,

Merci mult ca ai scris despre inducere, ca eu sunt tare fricoasa. Toata lumea care a avut inducere descrie cum dintr-o data vin contractiile alea puternice si nu ai timp nici sa respiri, ci doar sa tipi...am citit si pe site-uri medicale si in carti..dar sa speram ca va fii si la noi ca la tine,
Poti sa ne descrii mai in amanunt in ce a constat inducerea ta? Ti-aufacut si epidural???? Merci mult de info.

MAdalina, de ce mama tre sa te induca? Probabil ca din cauza diabetului gestational. nu?
Pe mine ma induce sapt. viitoare din cauza bolii de coagulare. Nu vor sa ma lase sa intru in travaliu si sa sangerez puternic...
Mai e putin fetelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

quote:
Originally posted by i_dica20

Ma mir fetelor cand vad ca va e pofta de mancarea romaneasca, probabil nu in toate zonele sunt magazine rusesti dar aici unde stau eu la tot pasul este cate unul si gasesc aproape tot ce vreau incepand de la placinte, pateuri cu branza la cabanos si sarmale gata facute asa ca nu ami lipseste nimic. Probabil aici sunt foarte multi rusi de aceea gasesc de toate.

Nici eu nu duc lipsa de mancare romaneasca, la magazile rusesti, grecesti gasesc ce imi doreste inimioara. Si daca mi-e pofta de ceva gatesc. Apropos de mancaruri traditionale romanesti, daca treceti careva prin Wash DC sa imi spuneti ca va poftesc la mititei facuti de mine.
Cum vine vremea buna, cum iesim o gasca de romanasi la parcuri si eu sunt cea responsabila cu pasta de miciuri:))) toti in extaz va dati seama. Si mi se spune ca ii fac mai buni decat cei din Ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

quote:
Originally posted by CamiM

Mai fetelor asa vorbiti de mancarici bune de ma apuca pofta si nici nu sunt ...

Esti sigura ?

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Irina - merci ca m-ai ajutat, incet incet ma dezmeticesc si le dibuiesc eu (de la sarcina mi se trage:)

Cami - merci si tie de raspuns, buna ideea sa pun cu mine un extra top cu mine ca bebicii vomeaza mult.

Arthurana -
Da, din pacate cam astea sunt majoritatea povestilor care le-am auzit si eu despre inductie: travaliu mai lung, contratii mai puternice si un risc mai ridicat de cezariana.
Dar avem mare noroc noi cele care nastem aici, mergeti pe mana medicilor. O sa fie super OK si bebele si voi.

Dar sa va pove cum e cu epidurala (in cazul meu)

Se incepe dimineata cu inducerea - gel introdus in col sau ce metoda aplica spitalul respectiv. Apoi astepti sa se inample ceva, moasa vine frecvent si te verifica daca te dilati, eu am inceput sa ma dilat putin la prima doza de gel introdus. (in total erau 3 doze la 3 ore dif). Am facut si un dus la recomandarea moasei, cam o ora cu stimulare de apa fierbinte pe sani ca sa inceapa contractiile mai regulate.

Asistentele isi fac treaba bine, iti iau temperatura periodic monitorizeaza inima la bb si contarctille deci totul decurge super.

Sa cereti hot bags ajuta enorm mai ales daca durerea e in spate. Cum se raceste cereti altul.

La mine marea greseala a fost ca am facut pe eroina ..., aveam dureri de ciclu destul de mari dar ziceam ca mai am pana nasc si inca mai suport voiniceste.
La dilatatie de 2-3 cm (era deja cam ora 17:pm) moasa a zis: vezi ca deja poti cere epidurala daca crezi ca nu mai poti, ca se vede clar ca nu e un travaliu fals contractiile sunt regulate si acum e un mom bun daca crezi ca te doare prea tare.
Eu am zis ca mai stau ca nu e asa dureros, stau acolo pana la 4-5 cm daca o mai pot tine.
Ma ajutau enorm pungile alea, plus obisnuita fiind cu durerile de ciclu un pic mai mari nu mi se parea asa nasol.

Moasa a zis ca bine fac ca ii plac femeile curajoase si a plecat mi-a zis ca vine alta moasa ca tura ei va lua sfirsit pe la ora 18.00.
Intre timp nu stiu ce am mai facut, ba mai mergeam la baie ba mai conversam cu sotul am mancat bine, tot aducea papa de jos de la restaurant.
Sa beti apa multa si sa mancati bine ca de la un mom dat nimic, numai cubulete de gheata iti dau ei(care sunt super eficiente).
Pe la ora 19.00 mi s-a rupt apa.
Atunci au inceput durerile groaznice, nu stiu cum de nu a mai venit nici o moasa in intervalul ala de la 17 la 19:00 nici eu nu am mai chemat pe nimeni aproape ca atipisem inainte de ruperea apei .

Curgea lichidul siroaie simteam cantitati asa de mari de lichid, si la fiecare surgere de lichid o durere groznica. Pana am mers la baie , pana a venit asistenta pe care am chemat-o sa ma ajute la schimbat patul si sa imi dea alta camasa, apoi au chemat repede moasa sa ma verifice , aveam deja dilatatie 4-5 cm.

Au chemat anestezistul sa imi faca epidurala. Au facut epidirala si dupa 15 minute nu mai simteam asa tare, dar tot simteam ceva. I-am zis asistentei sa il mai cheme odata sa repete doza. A mai introdus ceva in cateterul acela din spate si apoi am inceput sa nu mai simt nimic.. Ce mare usurare!!!

Cam dupa 3 ore iar am smtit ceva cotractii dar trebuie spus imediat la
asistente si ele cheama anestezistul sa mai suplimenteze cu epidural. La 12:oo eram dilatata 10 cm si la 12:45 am nascut. Bebica avea 9 lbs (toate moasele la control estimasera up to 8 lbs). Sotul a asistat la nastere a fost moasa ca sa spun asa ca el ma tinea de un picior.

La nastere a asistat si un Dr pt ca aveam streptococ de tip B si era risc de infectie la bb si un pediatru pt ca bb facuse primul kk in uter (lichidul amniotic era plin de meconium).

Sotul meu facea glume dupaia ca bine ca Dr-ul si toti care au umplut sala aia erau platiti si doar asistau si el a trebuit sa ma tina de picioare si sa faca pe moasa for free

Dar a fost bine bb a luat nota 9.9 si a 3-a zi pe la 17.00 eram acasa. Astia te lasa ff repede acasa daca totul e bine. Oricum preferam sa fiu acasa pt ca acolo nu ma putem odihni.

Era un dute-vino in recovery room, ba cu mancarea sa notez ce vreau la urmatoarea masa ba cu temperatura si controale pt mine, ba venit pt bb , ba un pediatru in trecere.. Nu mai aveam energie, oricine venea nu mai intelegeam nimic de oboseala si nu mai receptionam nimic.
Ma bazam, pe sot ca noteaza el tot, despre certificat de nastere etc.. si el completa tot felul de hartogarii.
Si toata oboseala asta pt ca in noaptea dinainte de mers la inductie in loc sa dorm ma gandeam cum va fi

Deci nu e rau deloc, eu daca faceam epidurala la timp nu simteam nici o durere.
Am avut si perfuziile alea de antibiotic intravenos (datorita lui B strep), si o perfuzie de potasiu pt contractii care pot sa zic ca erau putin incomode dar nu a fost rau.

Sfaturile mele:

Odihna multa inainte, papa si lichide ca urmeaza o zi lunga.

Sa va duceti un dosar cu voi ca veniti cu un teanc de acte acasa si tot felul de pliante care atunci in spital nu le poti citi dar dupa sunt f bune.

Sa cereti orice ajutor fara jena, epidurala la timp. Actiunile de eroism nu prea se merita. Nu ne face nimeni statuie.

Daca vreti sa va simtiti comoda dupa nastere la spital, sa va duceti camasa de noapte cu nasturi in fata pt dupa nastere. Cele de acolo sunt curate nu zic nimic dar asa de incomode se leaga la spate si pe lateral super SF, pe mine m-au disperat. Aveam impresia ca sunt tot in fudul gol.

Daca alaptati, sa spuneti la camera de ingrijire bebici ca alaptati si sa NU dea formula la bb.
Eu am zis ca alptez dar nu am reamintit la fiecare, e un dute-vino in schimbarile de tura chiar daca scrie pe foaia aceea ca bb este hranit la san i-au dat formula la bebelina mea si saraca nu mai tragea la san si plingea ca de la mine nu papa nimic, acolo ii dadusera formula ceva Similac cu un bineron cu gaura mare.
Deci mult m-am chinuit dupa aceea si tare greu mi-a venit laptele daca bb nu vroia sa suga sa ma stimuleze.

Sa puneti bb la san ff des chiardaca vedeti ca nu suge temeinic, trebuie sa stimuleze productia de lapte.

Sa aveti varza in frigider pt calmat sanii. Daca va ia cu dureri de sfarcuri frunzele de varza rece sunt mana cereasca si bineinteles cremele pt sfarcuri.

Cand ajungeti acasa, supele de pui usoare, de chimen, ceaiul de chimen sau pt stimularea lactatiei fac minuni.

deci cam asta ar fi de zis depspre nasterea mea cu epidurala, am scris cam mult, sper sa fi fost de ajutor.
O sa vedeti ca va fi bine.
nasteri cit mai usoare le doresc la toate gravidutele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina78 spune:

mindy , in primul rand bine ai venit! multumim mult pentru informatii, si eu imi propun sa dorm mult zilele astea si sa nu ma gandesc prea mult la ce o sa urmeze!
arthurana da , din cauza diabetului, initial ziceau ca pe 28-29 dar joi a fost o doctorita care imi inspira mai multa incredere si e de garda luni, la un alt spital. ea s-a ocupat de diabetul asta tampit ( azi am sarit calul rau - 190 de la un milkshake, de am vrut sa il mai trezesc pe bebe ca era cam adormit la monitorizare) de care abia astept sa scap!
i -dica mai, tu nu mai esti trecuta pe lista, nu stiu de ce si eu stiam ca mai tre sa nasca cineva in acelsi timp cu mine , uite ca tu erai!!!
cu dilatatia nu stiu ce sa iti zic , nu cred ca e obligatoriu , eu ma bucur ca la mine e asa deocamdata. oricum iti urez bafta, cred ca o sa cam stam pe tusa cu bb sa de mici!

mamicilor, voi ati avut tampoane pt sani in spital? de la voi sau de acasa?
eu deja am inceput sa ma dau cu crema de sani, cu toate ca sunt cam moi, dar tot mai curge cate o picaturica clara din ei ...

pupici

Culmea sarcini? Doi lei sa faca un tauras!

Mergi la inceput

Madalina,

nu se dau tampoane pt sani in spital. sa iti duci cateva.
Eu mi-am cumparat tampoane pt sani la greu si nici macar unul nu am folosit. in spital nu venise decat ceva stropi de colostru iar pe urma chiar daca aveam productia de lapte crescuta tot nu aveam nevoie deloc de tampoane.
Daaa si am mai dat bani si pe ceva nursing pads deva fancy de un fel de cauciuc.
eu imi imagiam ca imi vor curge sanii si voi avea balti in sutien non stop. si nimic nici o pata de 3 luni decind alaptez.. lol. Curge foarte organizat. :))
E bine ca ai stropii aia deja, cred ca o sa ai ceva laptic inca din spital. Esti o norocoasa.

Fetelor, voi cat va propuneti sa alaptati sau ati alaptat?

Eu as vrea cel putin un an. La inceput credeam ca nu voi alapta mult asa mi se parea de dureros plus pozitiile incomode, dureri de spate.
Acuma ador sa alaptez, abia astept sa ii fie fomica sa o vad cum sta la san si cata fericire pe ea.

Dar sper sa nu patiti ca mine cu alaptatul. aveam pozitia preferata si eu si bebica la sanul stang si cateotada uitam sa alternez la dreptul si acuma m-am ales cu un san mai mare si unul mai mic. Cam vizibila diferenta dar asta e. Nu mai am ce face. Eventual sa bag un silicon in dreptul sa ii egalez. :))

Asa ca mare atentie cu alaptatul la inceput.

Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Corina sigur nu sunt !!,am momente cand as vreau eu sa fiu ca asa o nostalgie a burticii am.. dar mai trebuie sa asteptam pana ne apucam de treaba pentru bb nr 2..

Madalina mie nu mi-au dat tampoane pentru sani in spital, dar nici nu am avut nevoie ca abia dupa cateva zile a venit laptele mai ca lumea. Pe urma am folosit si eu la greu.

Mindy fetita mea face un an pe 8 mai si inca alaptez, initial zisesem ca pana la un an dar acum e din ce in ce mai clar ca o sa fie mai mult am zis un nou termen: pana la 1,5 ani..sper sa nu o tin tot asa in amanari..
la inceput nu a fost usor cum zici si tu au fost tot felul de probleme: pozitia ca ma durea operatia, in primele zile sotul meu saracul trebuia sa mi-o dea in brate pe micuta si sa ma ajute sa o intorc de la un san la altul, nu aveam lapte ca lumea, a trebuit sa pun shield-uri, dupa primele saptamani am facut mastita (cu febra mare, frisoane, etc si asta tocmai de Memorial Day de a trebuit sa il sun pe bietul doctor acasa la bbq..); dar zic ca a meritat sa trec peste toate si ma bucur ca am fost norocoasa si am reusit pana la urma, e o experienta unica si doresc tuturor mamelor sa cunoasca fericirea si apropierea asta.

Cami & Sofia
poze Sofia
filme Sofia

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=24150fb1164e749e8d7bae&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">clip cirese 8 Martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Am glumit!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arthurana spune:

Merci mult mult Mindy pentru info.
Ai dreptate: nici eu nu vreau sa fiu erou la dureri. Eu o sa cer epidural cat de poate de repede. Frica mea este ca nu vor vrea sa-mi dea atat de repede.Uneori asteapta pana la dilatare mai mare...dar sper sa am noroc.

Madalina si eu urasc non stress test. Este f. stresant mai ales cand bebe e adormit.
Imi pare rau sa aud ca glicemia ta e asa mare. Dar mai e un pic si scapi. Eu nu ma ating de dulce, sau faina...am luat-o in serios..de aia poate am slabit si bebe nu a crescut cum trebuie ultima luna.
Dar las ca creste el cu laptic bun de la mama lui tatoasa...ca daca voi avea lapte precum am sanii de mari... :)stiu ca n-are legatura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Corina m-am prins ca era gluma.. undeva in secret as fi vrut sa nu fie..
Tu ce faci? Lucrezi la bb2 sau nu inca?

Cami & Sofia
poze Sofia
filme Sofia

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=24150fb1164e749e8d7bae&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">clip cirese 8 Martie

Mergi la inceput