ati citit???
imi aduc aminte ca mi-a incintat adolescenta...de fapt tot ce a scris Karl May....
ma gindesc sa i le dau fetitei mele sa le citeasca, are 13 ani, e numai bine....
Raspunsuri
mamica dulce spune:
DA! la 13 ani sigur or sa-i placa! Eu am iubit aventurile astea, la vremea mea,le-am citit si rascitit,ajungeam la sfarsitul cartilor si o luam de la capat![]()
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
aschiutza spune:
Depinde de fire: eu le-am citit in 3 zile, sora mea nu a pus mina si nici nu le-a citit vreodata. ![]()
Acu daca fetitei ii plac cartile de aventuri, sigur ii va place si Winnetou.
Un amanunt picant: la un curs de limba aici in Germania s-a vorbit de Winnetou. Aici e cunoscut de orice neamt, macar din filme si mai putin din citite. Dar in schimb italienii si spaniolii nici macar nu auzisera! Mi-i s-a parut pe vremea aia asa de ciudat, eu il consideram la fel de celebru ca si Robinson Crusoe
...
Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar
NicoletaB spune:
am citit-o pe nerasuflate
ce am mai plans la moartea lui winnetou, incepusem sa plang inca de la presentimentele lui
apoi am citit tot ce am putut despre apasi
ralcat spune:
Si ii furam mamei dresurile negre de mi le puneam io pe cap ... mama ce cozi de apasa aveam, ce sa mai sora lui Winnetou.
Cred ca am citit-o de fro 10 ori, de cand ma vedea mama bazaind ma intreba "iar moare draga indianu'?".
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan
CriPOD spune:
Depinde de copil, mama lia.
Si mie mi-a placut mult de tot, si cand au crescut copiii mei m-am agitat si-am cumparat-o aici in engleza. Asa cum s-a zis inainte, pe-aici n-a auzit nimeni de ea si nici la copii n-a avut succes. Poate e proximitatea imediata a "winnetou"-ilor, poate e simplu chestie de gust, ori poate am supra-apreciat-o noi ca erau alte vremuri. Cert e ca sotul meu a recitit-o in engleza cu aceeasi placere, deci mi s-a justificat achizitia.
Ca varsta, e potrivita, iar ca preferinta, ofer-o si vei vedea, asta-i tot ce pot sa te sfatuiesc.
www.webshots.com/user/_mQQm_" target="_blank">m
mama lia spune:
am vorbit cu fiica-mea si ii suride subiectul cartii....acum sa vedem practic, ca de exemplu Jules Vernes o plictiseste....a citit 2 din cartile lui si i-au placut aventurile, dar o plictisea ca prea statea sa explice "anumite chestii"...cam asta a fost scuza ei....
oricum, va tin la curent si va spun ce impact a avut asupra ei.
mirelaispir spune:
daca este pasionata de lectura sigur ii va placea(eu am citit-o si recitit-o ani buni la rand, in fiecare vacanta la tara). daca nu, nu cred ca are rost sa o fortezi. mai bucur sa aud ca mai sunt copii care citesc! (de cand cu calculatoru' asta si cu netu'...)
kittygreeneyed spune:
Si eu am citit si rascitit Karl May.
Mama lia - fata are dreptate in legatura cu Jules Verne: are prostul obicei sa insire pe zeci de pagini amanunte istorice care pe un pasionat al aventurii il exaspereaza. Eu citeam capitolele de la jumatate incolo, ca primele foi erau "istorie"...
Kitty, mamica de Adi si Robi 
mama lia spune:
fiica-mea nu are voie la calculator in timpul saptaminii si internet nu pun pina nu intra la liceu....ca asa ar sta pe chat toata ziua si nu va spun ca acum 2 ani o colega de a ei s-a "imprietenit" cu un tip de 21 de ani care a avut tupeul sa vina la scoala sa o caute....pai cred ca o stringeam de git si pe ea si pe tip....
si sincer, dupa ce termina lectiile nu are voie la tv (in timpul saptaminii) decit seara, la 21.30, sunt niste comedii la tv...si in rest stam amindoua frumos in pat si citim...are sau nu are chef...ba ca e o carte, ba o revista...ca altfel ar sta lipita de tv....dar daca ma vede pe mine ca citesc e ok....
asa ca nu pot spune ca e pasionata de lectura....dar daca citeste ceva si ii place se tine de carte....dar eu o imping sa se apuce de citit...
liliana29s spune:
Da si eu am citit cu placere aventurile lui Winnetou, chiar de citeva ori pe la 10-12 ani. Am incercat sa o citesc din nou acum citva timp si nu mi-a mai placut. Ma enerveaza personajul principal. e genul "Eu sunt tare modest da ia uitati ce bine dau eu cu pumnul si ce perfect nimeresc si ce bine fac pe prostul, da de modest sunt taaare modest". Sper sa nu fi suparat pe nimeni cu ce am spus
.
Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dan Mihai