Cum ne-am ales partenerul de viata?
Raspunsuri - Pagina 5
viviana spune:
Eu am sa fiu foarte sincera. Pe la vreo 17 ani (fiind putin cerebrala) mi-am construit un portret robot - care continea atat aspecte fizice cat si aspecte caracteriale si emotionale - al barbatului pe care as dori sa-l am alaturi.
In mare era cam asa:
- sa fie inalt (eu am 1.72)
- sa arate bine
- sa fie brunet
- sa stie sa inoate, sa mearga pe bicicleta
- sa nu aiba barba si mustata
- sa fie vesel
- sa stie sa raspunda la glumele mele
- sa fie sensbil dar nu carpa
- sa stie sa se distreze si sa fie capabil sa faca lucruri spontane
- sa citeasca mult
- sa aiba subiecte de conversatie interesante
- sa aiba puterea de a ma contrazice daca este cazul
- sa fie independent fata de ma-sa
- sa fie mai mare decat mine cu 4-5 ani.
- si atunci cand ma atinge sa nu mai conteze nimic (sa ne intelegem bine la pat, sic!)
Si uite asa intr-o frumoasa zi de vara l-am cunoscut la mare, intr-un cerc de prieteni. Optimisul lui si veselia debordanta m-au facut sa-l privesc cu atentie. M-a invitat la plaja, si am vazut ca inoata superb, inclusiv stilul fluture. Ba chiar pe plaja rezolva si rebusuri, citea, stia sa joace canasta si bridge. Am petrecut 2 zile minunate. apoi el trebuia sa plece inapoi in Bucuresti. In preziua plecarii am fost sa jucam bowling. Mi-a adus o floare, una singura, (gest pe care il va face mereu). Avea o geanta mare in care imi pusesem si eu gentuta pentru a nu o mai tine in mana. M-a condus inapoi la hotelul meu si-a luat la revedere, mi-a sarutat mana si nici macar nu mi-a cerut nr. de telefon. Nu stiam ce sa fac. mi-am amintit de gentuta mea, ramasa la el, si brusc am hotarat sa nu o cer inapoi. asa ca a "trebuit" sa ne intalnim si in bucuresti pentru a mi-o inapoia. si de atunci ne-am tot intalnit, si am trait o frumoasa poveste de dragoste timp de 5 ani de zile dupa care intr-o doara ne-am hotarat sa ne casatorim.
Si acum dupa 17 ani de casatorie,un copil de 9 ani, si 22 de ani de cand ne cunoastem ce sa va spun? Poate nu mai suntem atat de veseli, poate nu mai suntem atat de optimisti, nu mai suntem la fel de spontani, dar nu regretam nici macar o clipa din viata noastra.
Ah, si portretul robot nu a corespuns intru-totul pentru ca este mai mare decat mine numai cu un an, si purta barba si mustata. Si inca este convins ca sunt o uituca...
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
cristiama spune:
Vreau sa scriu si eu de ceva vreme la subiectul asta, e asa de romantic!
Noi eram intr-o excursie organizata de firma, cu vaporasul pe Dunare pe sub podurile luminate din Budapesta, si din capatul opus de masa, cuiva ii straluceau ochii albastrii cand se uita la mine.
Ne-am revazut abia dupa un an, cand m-am mutat la alt sediu. Si dupa cateva intersectari la copiatorul de pe hol m-a invitat la masa. Si are cei mai caprui ochi pe care i-am vazut vreodata.........dar stralucesc in continuare cand se uita la mine.
mihaelamicka spune:
tu cristiama eu nu am inteles o chestie.... are ochii albastrii sau caprui?
Glumeam... sa nu te superi....
Elise spune:
quote:
Originally posted by mihaelamicka
tu cristiama eu nu am inteles o chestie.... are ochii albastrii sau caprui?
avea lentile de contact...sau avea sub 6 luni...
Elise & BBLisa
laura_dimitris spune:
pai, eu cand l-am "ales" nu l-am ales sa-mi fie partener de viata....
De cand am citit iliada si odiseea in copilarie.... am ramas fascintata de grecia !! In timp fascinatia a crescut si s-a extins... la muzica lor, la literatura lor...
Eram in anul 2 de facultate si in bucuresti urma un concert cu un cantaret celebru al lor Dalaras.... As fi vrut tare mult sa merg la acel concert si nu stiam cu cine sa ma duc ca nu gaseam pe nimeni iubitor de muzica greceasca...
Intr-o seara intr-o discoteca din Regie ( apropo... eu ma opun initiativei rectorului Andronescu sa inchida discotecile din regie.... chit ca de multi ani nu mai merg in discoteca... ) am vazut langa mine un grup de greci galagiosi... Cum eu nu aveam bani sa merg la DJ sa-i cer sa-mi puna muzica greceasca... m-am hotarat sa merg la unul dintre ei si sa ii "luminez" asupra faptului ca daca dau bani DJ -ului pot asculta muzica greceasca...
L-am ochit si eu pe cel mai inalt dintre ei si i-am spus lui.
El a rams putin nedumerit de ce vrea nebuna de la el....
Dar s-a conformat si dupa 10 minute am auzit muzica greceasca in discoteca.
Apoi,... m-am gandit mai departe... poate ma invita la dans sa vorbesc si eu cu un grec, sa-mi povesteasca si mie despre minunata lui tara....
Am refuzat vreo 2 invitatii la dans doar doar o veni grecul sa ma invite...
Si a venit! Si am dansat.
In timpul dansului mi-a venit alta idee... Ce ar fi sa pot merge la concertul lui Dalaras cu el....?!
Am adus vorba de concert, i-am spus ca sunt nebuna dupa muzica greceasca.... si imediat am auzit cum ma intreba daca vreau sa merg la concert cu el...
Punct ochit, punct lovit !!!!
Nu-mi venea sa cred ce simplu fusese si ce noroc avusesem....
Mai era o saptamana pana la concert si a trebuit sa ma intalnesc cu el in cursul saptamanii.... Venea sa ma ia de la camin si ne plimbam prin regie pe la terase.
Am rams uimita ca mi-a cumparat suc la dozator ( mai tineti minte sucurile acelea in toate culorile de la dozatoare... ?! ) si mi-a fumat tigarile.... Auzisem si eu ca grecii sunt zgarciti asa ca am trecut cu vederea.... Pana la urma se apropia concertul si asta conta cel mai mult... sa am cu cine sa merg!
Mai tarziu am aflat ca era mort de emotie, ca ii era rusine sa vorbesca prea mult romaneste ca sa nu sa rada de accentul lui.... drept pentru care i-a spus barmanului doar "suc" nu si cutie ....asa ca a iesit suc de la dozator. Ca, de fapt, el nu prea fuma asa ca nu-si cumpara tigari, dar de emotii ca este cu mine lua din pachetul meu daca tot fumam eu... Oricum, dupa ce l-am cunoscut mai bine... puteam sa spun poate alte lucruri despre el dar in nicun caz ca este zgarcit...
Ma hotarasem oricum ca, dupa concert, sa-i spun "la revedere".. nu ca nu mi-ar fi placut de el.... dar muream de frica sa nu ma vada cineva cu el si sa ma spuna lui mama care m-ar fi omorat sa auda ca fata ei "umbla" cu un strain.... cum erau vremurile atunci, dupa revolutie...!!
Dupa concert - care a fost minunat !!! - mi-a fost mila de el....
Era asa de trist si abatut.... Mi-a spus dupa multi ani ca se uita la mine si se gandea: "acum o sa-mi spuna sa nu o mai caut!"
Culmea este ca eu chiar gandeam lucru acesta dar nu stiam cu ce cuvinte sa-l spun...
De mila, am amanat sa-i spun in aceea seara. Am mai lasat o zi, si inca o zi, si inca o zi.....
Si am mintit-o pe mama vreo 3 ani ca prietenul meu este ungur din cluj napoca si il chema Ianos.
Nu a fost ea foarte incantata pentru ca si tata - de care era divortata - este ungur... si astia sunt cam betivi si violenti.... Dar, ma rog.... tot era mai bine pentru ea un ungur din romania decat un "strain" sa-i ia fata peste hotare...
De atunci au trecut 13 ani.
Si, treptat, am constatat ca nu am putea traini unul fara altul....
Si am rezolvat si cu "plecarea" peste hotare ca am hotarat sa ramanem in romania!
Si avem si un minunat baietel. Si ne gandim sa mai facem unul.... baietel si fetita.... ce o vrea Dumnezeu... ca tot El a vrut ca noi sa fim impreuna!
In concluzie : l-am ales in functie de inaltime si nationalitate greaca !!!!!!
tuturor si povestilor voastre frumoase de iubire.
Laura mama lui Dimitrakis
silvi_2005 spune:
Nu pot sa nu remarc ca toate povestile sunt frumoase,
As fi curioasa sa vedem pe ce criterii au ales si barbatii
Silvi si bebe Alain 19.01.2006
Bee spune:
Silvi, hai ca-ti spun eu, daca tot stiu (barbatu-meu slabe sanse sa apuce sa intre vreodata pe net in interes de divertisment). Pai lui barbatu-meu i-a placut umorul meu "negru" de la primele cuvinte schimbate pe net. Apoi i-au placut ochii mei foarte tristi de la prima intalnire, faptul ca vorbeam mult si paream emotionata si m-a placut foarte mult pe mine fizic din prima. Apoi m-a placut fiindca mergeam la munte si eram fata buna.
DAr de ales m-a ales fiindca mi-am dorit copii si m-am si executat rapid, cu o inconstienta pe care el a considerat-o drept un mare semn de curaj si dragoste (si asta si era, "inconstienta" nu era un cuvant bun, dar asa parea in ochii altora).
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia
oana1177 spune:
buna!
noi cred ca am fost inconstienti grav :)) ;
il cunoasteam din vedere caci era prieten cu sefu' si cand ateriza prin tara isi vizita prietenul; in 2004 de Haloween era in tara iar sefu' ne-a propus o iesire "in grup" + amicul lui; n-am schimbat nici un cuvant intre noi, insa la 3zile ma trezesc dimineata cu n apeluri de la el + SMS-ul daca nu vreau sa mergem impreuna la un concert de-al lui Andries; inainte de concert insa, ne-am oprit putin pe la Carturesti, sa bem un ceai; si-acolo a cazut domnul amoros :)); nu ma intrebati ce si cat a cantat bietul Andries...
toata noaptea ne-am plimbat prin Buc de nebuni, am luat si amenda in Herastrau, caci ne sarutam la 3dimineata pe alei si de, indecenta in public; tot in seara aia m-a invitat in Belgia, sa petrecem sarb de iarna impreuna; a fost atat de nebun caci a venit iarasi in Rom dupa numai 3sapt (nu ma intrebati cat l-a costat tel in cele 3sapt) sa ma conduca :)) in Belgia; acasa la el ma astepta un buchet superb de trandafiri (conspiratie cu prietenii) si imediat a venit cererea in casatorie - cica era nerabdator sa ajungem caci nu i se parea delicat sa ma ceara de sotie intr-o camera de hotel;
a urmat o luna de vis, cu verighete si inel de logodna cumparate si oferite intr-un cadru f romanticos; ne-am intors in tara, el pt o sapt, eu pt 3sapt, sa-mi inchei toate "afacerile" si sa adun toate hartiile pt casatorie; pe 30aprilie 2005 am spus DA (pardon, Oui :)))
au trecut deja 2ani de cand suntem impreuna si totul a ramas ca la inceput, mai profund chiar;
sotul meu este un om deosebit iar cand canta (pasiunea lui e muzica, canta ca tenor) - ma trec fiorii... e greu de explicat sentimentul pe care-l traiesc...
povestea noastra are mii si mii de stelute minunate, e greu de sintetizat, nu gasesc cuvintele...
Oana
madabout2003 spune:
Ce frumoase sunt toate povestile voastre!!!
Sa va spun si eu cum a fost! Cred ca inca nu imi dau seama! Au trecut 2 ani de cand ne_am casatorit si aprope 3 de cand ne cunoastem!
Cand l_am vazut prima oara nimic nu imi zicea ca o sa fie the one! Si nici nu stiu cand am stiut asta! Cert e ca toata relatia noastra s-a derulat ca un scenariu nescris, am facut toti pasi care erau intre noi pentru ca stiam ca asa trebuie sa fac! Si acum sunt cea mai fericita sotie si viitoare mamica! Si ii multumim lui DD ca a facut in asa fel incat sa ne intalnim chiar daca n-am nascut la 10000 de kms unul de altul !
MADA 17+, cu
Poze de vacanta
silvi_2005 spune:
Bee, vad ca tu esti in cunostinta de cauza si in privinta sotului, eu una habar nu am ce a avut in cap el cand s-a hotarat ca vrea sa fie cu mine.
Mada, interesanta poveste dar cam enigmatic ai spus-o, nu prea ne-am dat seama exact ce a fost acolo. Va doresc multa fericire si sanatate !!!
Oana, la voi a fost romantismul la cote maxime, va doresc o viata frumoasa si tot ce va doriti voi.
Silvi si bebe Alain 19.01.2006