Ce faceti cand va sunt batuti copiii ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dania.nicol spune:

quote:
Originally posted by aileene

Am si eu un baietel de 7 ani jum. si e tare fragil si el , nu ca i-ar fi frica de ceilalti , dar atunci cand incearca sa se joace intr-un grup e respins si el nu insista . Se duce si se joaca cu fetele , uneori (de cele mai multe ori singur) se joaca cu pomul din curtea scolii si ii vorbeste ! Invatatorul mi-a spus treaba asta , va dati seama ca mi-a sfasiat inima in miii si mii de bucatzele de durere ! L-am intrebat de ce vorbeste cu pomul ? La care mi-a raspuns cu o naturaletze ca : pomul nu-mi spune niciodata sa ma dau la o parte , nu ma injura si ma priveste rabdator si ma asculta ! Sa mor nu alta ! Atunci i-am spus inghitind in sec lacrimile care-mi umpleau gatul ca decat sa fii intr-o companie rea mai bine sa fii singur , i-am dat dreptate ca se joaca cu pomul si il intreb mereu ce mai face ? Imi povesteste multe despre el , are prieteni , pasarelele din curtea scolii , frunzulitzele incep sa iasa , devine frumos si verde si ca mai e un pic si va sta la umbra lui ferit de razele fierbinti ale soarelui ! Saracutzul de el...! Are o imaginatie extraordinara si e de o fragilitate interioara de necrezut

aileene - tare m-a ravasit mesajul tau si vreau sa-ti spun ca si eu am trecut cu Catalin prin aceleasi probleme tot pe la 6-7 ani cand s-a dus l-a scoala. Am crezut ca se intampla asa din cauza mea, si sotul meu dadea vina pe mine ca il tin prea mult pe langa mine, ca este prea mamos, ca il cicalesc prea mult, of ... si multe altele.
Si el se juca mai mult cu fetele (doar cu unele, pt ca sunt si multe fete care vorbesc urat si sunt respingatoare) sau se uita la ceilalti copii cum se joaca si mi-se rupea sufletul cand il vedeam trist pt ca ceilalti nu il bagau in seama(sau atunci cand il bagau in seama o faceau doar sa il jigneasca sau sa il bata). De aceea l-am dat la karate pt a capata mai multa incredere in el, pt a se imprieteni, pentru a sti sa se apere, pentru a face miscare.
Pot sa spun ca situatia s-a mai schimbat de atunci, si-a facut prieteni cu care se joaca cu care comunica si nu ii mai ia in seama pe cei care se poarta urat.
Dar ce sa facem cand mai sunt unii care fac din violenta joaca.

Sa-ti traiasca baiatul, sa fie sanatos si sa auzim numai de bine

sa va aduca tot ce va doriti

Mami de doi: Sebi<18.07.2005> si Cătă<06.03.1997>
Stelutele mele PovesteAtat e Sebi de mare si atat e Cata de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by aileene

Am si eu un baietel de 7 ani jum. si e tare fragil si el , nu ca i-ar fi frica de ceilalti , dar atunci cand incearca sa se joace intr-un grup e respins si el nu insista . Se duce si se joaca cu fetele , uneori (de cele mai multe ori singur) se joaca cu pomul din curtea scolii si ii vorbeste ! Invatatorul mi-a spus treaba asta , va dati seama ca mi-a sfasiat inima in miii si mii de bucatzele de durere ! L-am intrebat de ce vorbeste cu pomul ? La care mi-a raspuns cu o naturaletze ca : pomul nu-mi spune niciodata sa ma dau la o parte , nu ma injura si ma priveste rabdator si ma asculta ! Sa mor nu alta ! Atunci i-am spus inghitind in sec lacrimile care-mi umpleau gatul ca decat sa fii intr-o companie rea mai bine sa fii singur , i-am dat dreptate ca se joaca cu pomul si il intreb mereu ce mai face ? Imi povesteste multe despre el , are prieteni , pasarelele din curtea scolii , frunzulitzele incep sa iasa , devine frumos si verde si ca mai e un pic si va sta la umbra lui ferit de razele fierbinti ale soarelui ! Saracutzul de el...! Are o imaginatie extraordinara si e de o fragilitate interioara de necrezut
--------------------------------------------------------------------------------

aileene - tare m-a ravasit mesajul tau si vreau sa-ti spun ca si eu am trecut cu Catalin prin aceleasi probleme tot pe la 6-7 ani cand s-a dus l-a scoala. Am crezut ca se intampla asa din cauza mea, si sotul meu dadea vina pe mine ca il tin prea mult pe langa mine, ca este prea mamos, ca il cicalesc prea mult, of ... si multe altele.
Si el se juca mai mult cu fetele (doar cu unele, pt ca sunt si multe fete care vorbesc urat si sunt respingatoare) sau se uita la ceilalti copii cum se joaca si mi-se rupea sufletul cand il vedeam trist pt ca ceilalti nu il bagau in seama(sau atunci cand il bagau in seama o faceau doar sa il jigneasca sau sa il bata). De aceea l-am dat la karate pt a capata mai multa incredere in el, pt a se imprieteni, pentru a sti sa se apere, pentru a face miscare.
Pot sa spun ca situatia s-a mai schimbat de atunci, si-a facut prieteni cu care se joaca cu care comunica si nu ii mai ia in seama pe cei care se poarta urat.
Dar ce sa facem cand mai sunt unii care fac din violenta joaca.

Sa-ti traiasca baiatul, sa fie sanatos si sa auzim numai de bine

Stelutele mele Poveste
Atat e Sebi de mare si atat e Cata de mare

Fetelor, ne primiti si pe noi in clubul vostru?
Adi are 6 ani si 4 luni si de curand mi-a spus ca pe el nu-l iubeste Dumnezeu pentru ca nu-l apara in fata celorlalti copii. I-am explicat ca Dumnezeu il iubeste, dar nu poate sa ia o atitudine in locul lui. Asa ca i-am dat mai multe alternative... sa schimbe parcul (de fapt asat a fost propusa de el), sa ii spuna copilului respectiv ca nu este frumos sa se poarte asa, sa nu se mai joace cu acel copil. Problema este ca sunt doi, unul in grupa cu el si unul in parc. Pe cel din grupa l-am vazut si eu cand i-a dat doi pumni in joaca, dar au fost puternici. L-am intrebat pe Adi de ce nu-i spune educatoarei, dar aceasta ii spune ca paraste.
Adi a fost tot timpul un copil pacifist. Am incercat sa-l facem un pic mai "bataios" dar nu avem cu cine... si este bine crescut si voinic, dar nu poate sa raspunda la bataie, asa ca am inceput incet sa-l invat sa raspunda in vorbe.
Este tare greu. Abia astept sa inceapa scoala, sa schimbe colectivul, dar din pacate astfel de copii va intalni peste tot. La educatoare nu ma mai duc, ca am mai avut discutii cu ea. Copilasul aceala asa se poarta cu toti, ca l-am intrebat pe Adi si atunci au format un fel de alinata impotriva lui, iar cand este unul agresat sar si ceilalti.
Bineinteles ca baieteii nostrii prefera fetele, pentru ca nu sunt asa agresive.
M-am gandit si eu sa-l dau la Karate, dar deja are cam multe activitati extra si sa vedem intai cum ne descurcam cu scoala.
Dania, sa inteleg ca la voi a fost de real folos cursul de Karate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Dania.nicol , n-am vrut sa starnesc stari sufletesi cu cele povestite de mine , ci doar ca sa vezi ca nu esti singura mama care sufera in lumea asta de "brute" in care traim din pacate , si unde nu mai exista nici o lege ca copii nostrii sa fie fericiti pe deplin iar noi mamele sa fim cu linistea sufleteasca impacata atunci cand ei , copii nostrii sunt plecati la scoala ! N-avem decat sa fim cu ochii deschisi ptr ei si sa-i ferim de rele , ca ei sa creasca cat de cat in armonie si in dragoste de viata , ca si asa se aude atatea intamplari ciudate !
Ti-am vazut baieteii , tare dragalasi ! Sa-ti traiasca si sa ai parte de mult noroc si bucurii ! Se vede ca sunt copii cuminti si sensibili ca si Alexandre al meu !
Filofteia , asa este , ai dreptate , copii rai sunt peste tot ! Defapt n-as spune ca copii sunt rai , mai degraba as spune ca nu-s supravegheati de catre parintii lor care-s ocupati cu serviciul si ei sunt obligati sa traiasca dupa capul lor , de multe ori cu cheia la gat toata ziua (din pacate) !
Sa-ti traiasca puiu mic Ady si sa-ti aduca si tie mult soare-n suflet si mangaierea necesara alaturi de multe bucurii !
Curaj fetelor , gasiti mereu cuvintele potrivite de-a explica copilasilor vostrii despre cum , ce si de ce se intampla uneori lucruri pe care nu ni le dorim . Astfel ei pot fi prevazatori si vor stii sa se apere in cazul in care va fi nevoie . Cand sunt micuti , ii invatam sa fie buni , sa nu muste copilasii ceilalti sa nu traga fetitele de par si sa nu spuna lucruri urate , oricat de caraghios ar fi ptr unii ...sa spuna buna ziua , la revedere , multumesc si poftim atunci cand vrea sa dea o bomboana prietenului de joaca (ptr ca atunci cand sunt mici , au mai multi prieteni decat au mai tarziu din pacate) !
Infine , cinste copilasilor cuminti , ei vor ajunge departe sigur , ptr ca sunt inteligenti !
Va cu drag pe voi mamicutelor dragi si pe puiutii vostrii scumpi ! Aveti grija de ei mereu

Aileene...Alexandre...
De ce toti spun ca eu sunt mic doar 7 ani am implinit...(22-sept'99)
amintiri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dania.nicol spune:

Miracolul Înviererii Domnului sa va patrunda în suflet, sa va aduca lumina, pace, sanatate si multa iubire!

Hristos a Înviat ! si
Paste fericit!

Stelutele mele PovesteAtat e Sebi de mare si atat e Cata de mare

Mergi la inceput