Exista camine in Bucuresti?

Exista camine in Bucuresti? | Autor: lbelciug

Link direct la acest mesaj

Buna,
m-ar interesa sa stiu daca in Bucuresti exista camine pt copii. Nu ma refer la orfelinate, ci la sistemele similare gradinitelor dar care nu au vacante. Acesta a fost motivul principal pt care parintii mei m-au dus cand eram mica la camin si nu gradi. Acum, in calitate de parinte angajata cu normal intreaga, realizez ca mi-ar fi f greu cand Matei va depasi varsta cresei si deci va trebui sa mearga la gradi/camin. Pt ca nu are bunici care sa poata sta cu M, vacantele de la gradi ar fi o adevarata problema...
Va rog deci cine stie, m-ar interesa sa aflu daca exista vreun camin in zona Drumu Taberii.
Multumesc.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si 27s cu baby-boy2

Forum despre Flori Presate (3)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Exista gradinite si de stat si particulare care nu au "vacanta" sau care au doar vre-o luna.
La stat, in perioada de "vacanta" au doar program de joaca si supraveghere - nu au program educativ. Comaseaza grupele si au o educatoare care-i supravegheaza. Eu l-am dus pe-al meu si in vacanta de iarna si in cea de primavara, dar nu-i place pt ca nu mai sunt copiii cu care se joaca, doamnele pe care le stie, clasa lui...suporta dar nu-i place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Anya, multumesc frumos pt raspuns.
Am uitat sa precizez ca acel camin frecventat de mine este in Braila si inca functioneaza! De aici convingerea mea ca ar trebui sa existe si in Bucuresti asa ceva...
Cat despre gradi particulara, nici nu ma gandesc la asa ceva - vreau neaparat sa fie o institutie de stat. Este bine insa ca exista posibilitatea comasarii grupelor pe per vacantelor oficiale. Imi dau seama ca pt pui ar fi un inconvenient sa mearga in acea perioada, dar clar nu unul asa mare ca pt parintii care n-au alternativa si trebuie sa mearga la servici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Exista gradinite cu program saptamanal, care au doar vacanta de Craciun si Paste si parca o luna vara. Cupilul meu merge la una. Iata datele: Gradinita nr. 281 "Steaua", strada Ion Inculet nr. 5-7.
Ca punct de reper, este chiar in spatele Spitalulului Clinic de Chirurgie plastica, Reparatorie si Arsuri din Calea Grivitei 218, care e langa Biserica Sf. Gheorghe (e o biserica mare pe Calea Grivitei). Ion Inculet e o straduta ce da in Calea Grivitei.

Caprioara & Matei

"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

stiti cumva daca exista si scoli speciale, pt copii cu probleme, tot cu program saptamanal? am o colega cu un copil bolnav (are o afectiune la creier) si din cauza ca are unele probleme comportamentale nu mai vor sa-l primeasca la sc. speciala la care merge, fara insotitor permanent. i-a lasat si d-na care se ocupa de el (dus-luat de la sc. si stat cateva ore cu el) si de la sc. i s-a sugerat colegei mele sa renunte la munca si sa vina sa stea cu el la scoala. pt ea este imposibil acest lucru deoarece este mama singura, tatal a dat bir cu fugitii cand a aflat de boala copilului (acum 2 ani), mama ei, care o mai ajuta, a murit anul trecut si de atunci a schimbat 4 femei, care in final au fugit toate. ea este singura sursa de venituri, o mai ajuta din cand in cand, in masura posibilitatilor, fratele ei.
va rog, daca stie cineva un astfel de centru, saptamanal, sa o ajutati si pe ea cu o informatie!

Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Caprioara, merci frumos pt raspuns.
Ariel, nu stiu sa-ti raspund, dar cred ca ai primi raspuns mai repede la intrebarea ta daca ai deschide un subiect separat...

Mergi la inceput

multumesc liviana, am deschis un subiect la "copii cu probleme speciale".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronin spune:

Ariel, spune mai multe despre afectiunile copilului. Fii mai explicita. Si ce varsta are copilul?

Langa mine, pe Prel. Ghencea, functioneaza 2 scoli ajutatoare, cu "specific" diferit. Una e pt. copii cu deficiente mintale, iar alta e pt. copii hipoacuzici. Ambele sunt cu program cel putin saptamanal, daca nu semestrial. Sunt copii cam de gimnaziu, adica 10-14 ani, din cat am vazut eu.

Daca mai vrei si alte lamuriri, spune.

Mergi la inceput

iruse, am vb cu colega mea si i-am transmis mesajul tau si mi-a raspuns asa:copie de pe mess:
"era scoala speciala nr. 11. Am fost acolo si mi-au zis ca au mai avut un caz de copil care necesita insotitor si ei l-au primit, dar dupa 1 luna au primit de la primaria sect.6, ca se refuza dosarul. Nu deconteaza banii intre primarii. Noi suntem in sect. 3. A trebuit sa caute sa-l reinscrie la sc. speciala de unde venise, din sect.1"

remus are 11 ani si 3 luni, este in clasa a 5 a, diagnosticul lui este hipoplazie cerebeloasa. dr. au zis ca nu va supravietui acestei boli. boala a fost descoperita in urma cu 2 ani.nu se stiu cauzele care au declansat-o...s-a banuit ca ar fi vb. de o reactie latenta la un vaccin contra rubeolei, facut in timpul bolii, undeva in copilarie, apoi s-a crezut ca ar fi din motive genetice, insa mama a facut investigatii si nu s-au gasit probleme...e unul din misterele medicale.
i se atrofiaza creierul,are probleme cu echilibrul, are crize de nervi cand nu i se face pe plac, sare la bataie cu mama, cu copiii la sc. ....
o voi ruga pe colega mea sa-mi dea voie sa-i scriu adresa de e-mail pe forum, poate totusi gaseste o rezolvare la aceasta situatie.
va multumesc pt ajutor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronin spune:

Da, intr-adevar. Una din scoli e cu nr. 11.
deci, de una din ele era vorba. Nu aveam de unde sti. Imi pare rau ca i-au respins dosarul... Nu stiu ce sa mai zic...
Dar oare conteaza daca copilul e din sect x sau y? Nu mi se pare normal...

Bafta in gasirea solutiei!

Mergi la inceput

adresa ei este scrina2001@yahoo.com

Mergi la inceput