Bebe mic racit

Am fost racita, si a luat si bb. De joi isi cam smiorcaie nasucul, azi insa vad ca s-a agravat. Are aproape 4 luni si e alaptat. Cat o fi de rau? N-are febra, e vesel..parca haraie un pic si din gat, ma gandesc ca ar putea fi mucozitatile din nas pe care le inghite si il sacaie. Cum poate sa evolueze? Sa-l tratez in vreun fel? Sa sun pediatrul? Maine am fi vrut sa plecam din Buc cu el cu tot, si nu stiu ce sa fac acum. N-as renunta la plecare, dar nici nu vreau sa-l imbolnavesc mai tare.
Raspunsuri

J G spune:
Desigur suna pediatrul sa-ti recomande tratament. Mucii trebuie aspirati des ca sa nu-l deranjeze. Eu una nu as pleca in conditiile astea!
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Darria spune:
Mergi cu bebe la pediatru chiar daca e o simpla raceala ce se trateaza cu picaturi pt. nasuc si un siropel care sa-l ajute sa elimine din gatut.
Eu nu as pleca din localitate sau ma asigur ca acolo unde plec pot merge oricand la un pediatru bun.

Hildegard spune:
Nici eu n-as pleca la drum in asemenea conditii. Daca e alaptat va face o forma usoara de raceala....adica fara febra si tuse zic eu. Conteaza mult ca-ti alaptezi copilul. Si eu am dost racita si steff a avut doar muci. stefan inca suge la 1 an si 4 luni si n-a fost racit pana acum...ci a avut doar muci(de 3 ori), pe care i-am aspirat, am folosit Vibrocil, Humex, ser efedrinat.... depinde ce-ti da dr. pediatru.
Neaparat dr. trebuie sa-ti spuna ce sa ieie copilul si nu noi aici....
Sanatate tie si se fie bine bebelasul!
votati-ne aici la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=10" target="_blank">"dintii astia"
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 4 luni

Deborah77 spune:
Nu de tratament intrebam, o sa vorbesc cu pediatra pt asta. Vreau doar sa ma asigur ca lucrurile nu se pot inrautati dramatic. Asa sper si eu, ca fiind alaptat, scapa mai usor.
Ne chinuim sa scoatem mucii cu pompita. El urla, si produce alti muci. Care il enerveaza, si urla iar. L-am trimis pe taicasu sa cumpere aspirator nazal, precum si un aspirator nou-nout la care sa-l atasam. aspiratorul nostru e vechi si plin de praf...nu l-as folosi pt bebelus. Oricum ne trebuia unul nou. Dar uite cu ce ne ocupam noi duminica dupa-amiaza. Maine dimineata sun doctorul

Elise spune:
dar de unde stii ca e racit, si nu are nasucul infundat din alte motive: de ex. umiditatea in camera?
Elise & BBLisa

Deborah77 spune:
Elise, nu e infundat, ca asa, cu nasul infundat nu l-au dat de la materniate, m-am obisnuit deja. Are muci, curgatori si transparenti. Eu am racit duminica trecuta, si acum sunt aproape bine. Pe el l-au napadit niste mucisori de joi, nimic ingrijorator...pana ieri, cand am facut o plimbare fortata (ma rog..un concurs de imprejurari ) cam pe frig si vant..nu a fost prea frumos ieri in Bucuresti, si BB nu era senzational de bine imbracat. Si acum...dai muci, tocmai cand trebuie sa plecam. Mi-e frica sa nu evolueze cumva, desi sunt sigura ca e virusul meu, care a fost fara febra sau tuse...doar stare proasta si nas distrus.
Pana una-alta..ne luam aspirator :)

pisi_ella spune:
Mergi cu bb la doctor, sa-l consulte, sa vada mai ales cum arata gatul.
Pana atunci, un pic de Vitamina C nu strica! Cea mai buna pentru bb e Vit C Natural.
Si da, se poate agrava raceala daca plecati cu el la drum. Nu puteti amana plecarea? Mai ales ca acum e si vremea asta aschimbatoare...
Multa sanatate va dorim!_Ella,
Emma &
Matei
Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

mi_ro spune:
Pune intr-o lampa de aromoterapie 3-4 picaturi de camfor sau eucalipt si lasa pentru 1 ora in camera fara sa stai cu bb in ea dupa care stingi lampa si bagi si bb in camera. Sa se mai curete aerul de virusi, bacterii, etc, ma rog sa se dezinfecteze. Pe bb incearca sa-l culci cumva pe un plan inclinat ca sa doarma mai bine si sa respire mai bine. Eu puneam sub capatul unui atlas mare (o carte copertata mai gros oricum) un sul de patura si dupa aia alte paturele peste care culcam bb sau pur si simplu la capatul patului unde era capul copilului il ridicam mai sus pe niste carti. Chestia este sa fie capul mai sus decat trupul astfel incat sa nu folosesti perna. El tr sa respire bine mai ales cand are probleme cu respiratia. Daca mucii sunt transparenti totul e ok numai ca daca esti afara si chiar daca ti se pare cald daca e vanticel cauta sa acoperi un piculet fata lui sa nu-i vina vantul rece direct pe fata. Pe bb meu l-a tinut raceala fix 2 zile si ieseam cu el afara si la -20 grade, dar avea suzeta in gura ca sa nu traga aer rece pe gura si ii puneam doar de forma fularul peste nas un pic si totul a fost ok. Oricum dupa 2 zile chiar daca el e vesel si nu a avut simptome reale de raceala mergi si consulta medicul.
mihaela