Cu burtiera/centura dupa nastere sau fara?

Cu burtiera/centura dupa nastere sau fara? | Autor: roxygeo

Link direct la acest mesaj

Buna ziua la burtici si la proaspete mamici!

Eu sunt intr-o mare dilema, urmeaza sa nasc prin cezariana(probleme cu coloana) si nu stiu daca e cazul sa-mi achizitionez o burtiera/centura de pe acum, am auzit ca nu ma lasa sa o folosesc imediat din cauza operatiei, altii spun ca nu ar fi indicata...voi ce ma sfatuiti???

Va multumesc

Roxygeo 33+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lilidana spune:

Si eu vreau sa port dupa cezariana,inca nu l-am intrebat pe medic,dar sotul meu a avut dupa o operatie de hernie(medicul i-a recomandat)si el s-a simtit f.bine cu ea.Cand si-o dadea jos,avea senzatia ca isi pierde burta si abia se misca.
Asa ca eu sunt hotarata sa-mi cumpar si s-o port primele saptamani.Stiu ca mai mult nu e recomandat(se "lenevesc" muschii abdominali).

lilidana cu David-Gabriel

AMR 4 zile pana la Marea Intalnire!

http://community.webshots.com/user/lilidana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

l-am intrebat pe dr si mi-a spus ca mai degraba isi revine musculatura daca e pusa la lucru de la inceput. cica centura ar fi doar de efect optic, cand o scoti nu ai rezolvat mare lucru.

chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Nici eu nu am purtat centura dupa cezariana! Ulterior,cam la 6 saptamani de la operatie mi-am achizitionat una, dar pentru mine e foarte incomoda si, in consecinta, n-o port! Oricum, povestea cu "ti se retrage uterul mai repede" sau "vei avea in scurt timp abdomen in patratele" daca porti centura dupa nastere, este o aberatie! Nastere usoara si refacere grabnica!

Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti si mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

eu am nascut natural si dr. mi-a spus sa nu port centura.
in 6 saptamani burta s-a retras destul de bine. ce a mai ramas se retrage cu gimnastica

Andrei (16.12.2006)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

Eu am nascut prin cezariana dar n-am purtat centura. Am ramas cu burta, insa... abdomenele au rezolvat problema!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Eu am nascut prin cezariana si am purtat centura care mi-a fost de un real folos, zic eu...Eu am avut o burta imensa si operatia m-a durut ca naiba (nu va speriati nu e la toata lumea la fel)...ideea e ca centura imi tinea si operatia, cand o dadeam jos aveam impresia ca se desface operatia (bineanteles ca nu se desfacea dar asta era senzatia mea....si mai mult mi-a fost sprijin moral, cred)....pana nu s-a prins bine bine incizia nu am avut curajul sa merg fara centura, ma durea mai tare....probabil si pentru ca cezariana mea a fost verticala si au fost taiati mai nasol muschii...Cel putin in primele zile dupa operatie, eu personal nu cred ca m-as fi putut ridica din pat fara ea....imi prelua greutatea burtii, nu stiu cum sa explic, si ma simteam mult mai bine....
Oricum, la cat costa(eu am luat-o cu cativa lei de la tarabe din piata....si e f buna) merita sa o iei....n-ai nimic de pierdut...

Ana si Bianca-iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanae spune:

Eu am nascut prin cezariana si am purtat centura 2 saptamani dupa operatie,mai ales pe afara.Ma simteam mult mai bine cand o purtam -durerea era mai mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Si eu voi lua una cu siguranta. Pana voi fi apta sa fac abdomene cred ca va dura asa ca voi folosi centura.

Rebiana 36+ Luca Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am facut 2 copii. Am luat 15 kg la fiecare. Nu am purtat centura niciodata (am achizitionat una dar am donat-o ) Medicul mi-a zis ca nu trebuie si l-am ascultat. Acum cel mic are 1 an si 5 luni si mami nu mai are burta. Recunosc ca nu m-am "omorat" cu gimnastica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

si eu am nascut acum 4 ani prin cezariana si cat am stat in spital o infirmiera ne "bandaja" strans pe burtica. Ne simteam tare bine, stiu ca o asteptam mereu pe ea sa vina sa faca asta, nu mergeam la alta. Apoi nu am purtat burtiera pentru ca aveam un buna, ci una din bumbac care se largise. Nu stiu daca are efect asupra retragerii uterului sau a abdomenului plat de dupa. Stiu ca mi-a fost mai bine.

Oana DPN - 26 iulie 2007 si Stefan-Vladimir - 11 martie 2003

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput