Accident vascular cerebral

Accident vascular cerebral | Autor: michael2007

Link direct la acest mesaj

Ma numesc Ovidiu ,am o matusa in varsta de 49de ani care a suferit acum o saptamana un accident vascular cerebral in urma caruia a ramas paralizata pe partea dreapta si nu poate vorbi.
Am citit despre multe cazuri ale unor pacienti ce s-au recuperat...poate cineva sa-mi spuna cu ce as putea chiar eu s-o ajut , ce exercitii sa fac cu ea,indiferent orice cat de mic care ar ajuta-o sa se recupereze mai repede ?
multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Ovidiu , trebuie sa fii curajos , stiu si inteleg starea ta si cea a matusii tale ! Imi pare tare rau de acest accident cerebral , care nu e deloc usor , dar totusi a avut o sansa mare ca n-a decedat , din nefericire ptr alte persoane la care s-a intamplat astfel ! Totusi 49 de ani e tanara , dar cum varsta uneori n-are importanta , orice se poate intampla la orice varsta din pacate !
Tot ce e de facut e sa evitati stressul fata de ea , ptr ca dupa cum spui nu poate vorbi si asta o poate speria si mai tare ! Deci cu f mult calm si intelegere totul va fi mult mai usor !
Intr-adevar recuperarea exista , dar nu se face "in doi timpi"...va trebui s-aveti un pic de rabdare ! Incetul cu incetul va recupera , nu va grabiti prea tare , acest accident este f important din cauza ca "cheagul" de sange a facut ca creierul sa nu aibe oxigenul necesar , chiar si un scurt timp , care drept urmare a facut aceea pareza faciala si pierderea vorbitului ! Nu stii daca aceea pareza nu i-a afectat si ochiul matusii , ptr ca asa se intampla cateodata ! Sper ca nu . Ce spune dr ? A cerut sa se faca un scanner o radiografie ? Ce-a vazut ? Ptr ca exista 2 feluri de AVC : cea cu cheagul de sange si cea in care vena se rupe ! In ambele cazuri aspirina , eferalganul , plavix....si mai sunt altele , dar cel mai bine e tratamentul pe care medicul prescrie ! Oricum nu ezitati sa-i puneti intrebari medicului , despre ce si cum e de facut !
Eu iti doresc mult curaj , si multa putere ! Nu in ultimul rand o recuperare usoara si rapida matusii tale si bineinteles multa sanatate .

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene...Alexandre...
De ce toti spun ca eu sunt mic doar 7 ani am implinit...(22-sept'99)
amintiri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Du-o la fiziokineto spre binele ei .
Nu fa tu recuperare cu ea decat daca ai terminat medicina sau sportul la kineto .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarrice spune:

Ovidiu, nu ezita sa mergi la un kinetoteraput, mai ales acum in aceasta faza incipienta. De obicei in aceste situatii Kt colaboreaza in stransa legatura cu medicul neurolog. Tratamentul recuperator se face in functie de tipul de AVC, de dimensiune, de localizare, de momentul fata de producerea accidentului, etc. Pe parcurs ai putea invata ce ai de facut si ai putea interveni si tu in recuperarea matusii. Important e sa fii curajos si perseverent. Iti spun toate astea in calitate de kinetoterapeut. Mult succes si bine-inteles multa sanatate atat matusii cat si tie!

Mergi la inceput