Cum au ajuns barbatii sa conduca lumea? :)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Lumea(oamenii) este atat de eterogena, suntem atat de asemanatori si totusi atat de diferiti incat orice afirmatie intr-o directie sau alta nu are un fundament bine definit.
Discutam cel mult statistic, reperele sunt la fel de risipite de valoroase sau fara valoare. Cine poate sa dea un raspuns? Eu unul nu. Sunt femei puternice, sunt femei slabe, sunt barbati puternici sunt barbati slabi, dar ce este puternic si ce este slab? A conduce? A conduce, ce? Lumea? Hai sa fim seriosi ce cuvant generos, lumea. Lumea cui?
Daca ne rezumam la relatiile sociale sau cel politice sau socio-politice discutam de imagini, persoanele sunt asociate imaginilor, a reflectiei realizate in capul dorinta si/sau aspiratia unui individ vis a vis de o persoana. Dar de aici pana la a conduce LUMEA?! e ceva cale... cred ca este o idee superflua.
Am si vazut deja redusa lumea si intrebarea al secventa lumea=familia sau lumea = partenerul sau lumea = seful de la serviciu.... off offf si iata ca intrebarea devine ceva asa... o idee .... generala... si golita de sens si continut.

Parerea mea desigur.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Barbatii conduc lumea pentru ca au fost lasati sa o faca. Ba chiar au fost impinsi de la spate.. De orgoliul lor sau de "ele" care le-au zgandarit orgoliul.
In rest-fiecare cu rolul sau.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by ankalaura

Cand discuti cu un barbat despre chestiunea X care este importanta, el se gandeste la chestiunea X si discuta cu tine.
Cand incearca sa discute el cu tine chestiunea X, care e importanta, haideti sa recunoastem ca de multe ori noi ne gandim daca nu cumva ne trebuie lapte, daca nu cumva se termina pampersii, daca nu cumva am uitat sa platim factura la telefon, .....Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

E n-as numi asta neaparat un descendent, eu i-as zice atentie distributiva.

In alta ordine de idei, nu stiu cine conduce lumea, dar cine-o conduce nu se prea descurca

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

"Cum au ajuns barbatii sa conduca lumea? :)"

ai facut o gluma, nu?

quote:
Mai trebuie sa recunosc ca de cate ori ne adunam mai multi prieteni, femei si barbati, conversatiile interesante se poarta intre barbati. Argumentele potrivite sunt gasite de catre ei. Aprofundarile sunt aduse tot de catre ei.

Cand discuti cu un barbat despre chestiunea X care este importanta, el se gandeste la chestiunea X si discuta cu tine.

conversatiile interesante? te referi la ultima etapa din campionat, nu? sau la fundul tipei care s-a angajat de curand la contabilitate?
daca nu forbalul si femeile sunt temele lor principale, atunci cu siguranta bautura.
cea mai interesanta discutie intre sotul si preietenii lui, recunosc ca e cea strict pe teme profesionale, dar cum pe mine nu ma intereseaza nici benoto, nici repartizatoarele de astfalt, ma lasa rece.

cat despre:
quote:
Mai sunt femei care ..... Le ia valul. Le corupe telenovela

ce sa zic? eu urmaresc cu interes doar emisiunile lui preferate, de mare angajament, adevarate expierente culturale, ultima fiind: Gloria Bistrita - Poli Timisoara, si noi suntem moldoveni....ce-l freca pe el un meci de doi lei, fara miza, habar n-am, cre'ca le prefera ca nu-l oboseste intelectual.

quote:
Oricat nu ne-ar conveni, trebuie sa recunoastem ca majoritatea barbatilor sunt mai atenti la detalii, mai focusati, au memorie mai buna - sau acorda mai multa atentie lucrurilor importante.

NU! aici te contrazic, cele mai atente la detalii sunt femeile, in joburile migaloase, care cer atentie maxima la detalii, femeiile sunt preferate pt ca si-au dovedit superioritatea.

fetele de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaGN spune:

[In alta ordine de idei, nu stiu cine conduce lumea, dar cine-o conduce nu se prea descurca

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
[/quote]

BETOOOON!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaGN spune:

quote:
Originally posted by adusca

"Cum au ajuns barbatii sa conduca lumea? :)"

ai facut o gluma, nu?
quote:
Mai trebuie sa recunosc ca de cate ori ne adunam mai multi prieteni, femei si barbati, conversatiile interesante se poarta intre barbati. Argumentele potrivite sunt gasite de catre ei. Aprofundarile sunt aduse tot de catre ei.

conversatiile interesante? te referi la ultima etapa din campionat, nu? sau la fundul tipei care s-a angajat de curand la contabilitate?
daca nu forbalul si femeile sunt temele lor principale, atunci cu siguranta bautura.
cea mai interesanta discutie intre sotul si preietenii lui, recunosc ca e cea strict pe teme profesionale, dar cum pe mine nu ma intereseaza nici benoto, nici repartizatoarele de astfalt, ma lasa rece.

cat despre:
quote:
Mai sunt femei care ..... Le ia valul. Le corupe telenovela

ce sa zic? eu urmaresc cu interes doar emisiunile lui preferate, de mare angajament, adevarate expierente culturale, ultima fiind: Gloria Bistrita - Poli Timisoara, si noi suntem moldoveni....ce-l freca pe el un meci de doi lei, fara miza, habar n-am, cre'ca le prefera ca nu-l oboseste intelectual.

quote:
Oricat nu ne-ar conveni, trebuie sa recunoastem ca majoritatea barbatilor sunt mai atenti la detalii, mai focusati, au memorie mai buna - sau acorda mai multa atentie lucrurilor importante.

NU! aici te contrazic, cele mai atente la detalii sunt femeile, in joburile migaloase, care cer atentie maxima la detalii, femeiile sunt preferate pt ca si-au dovedit superioritatea.

fetele de pe DC

Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....

Super! Chiar asa cred ca e:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

quote:
Originally posted by AnaGN

quote:
Originally posted by myrrha

Se pare ca matriarhatul e doar un mit care apare in mod repetat in istorie, e o fantezie a unei lumi intoarse pe dos, amazoanele etc Istoric nu a existat niciodata. E expresia spaimei subconstiente a barbatului ca nu va putea domina o femeie...

mami de Agatha (21.08.06)

Nu vreau sa par artagoasa, dar matriarhatul e o realitatea sociala istoric dovedita. Inca mai exista societati bazate pe matriarhat. Nu multe, dar totusi...

Nu pari artagoasa, dar matriarhatul chiar este foarte foarte controversat. Exista o carte care chiar sustine ca mitul matriarhatului alimenteaza sexismul (pe amazon http://www.amazon.com/Myth-Matriarchal-Prehistory-Invented-Future/dp/080706792X)
Pe wikipedia ai mai multe date: http://en.wikipedia.org/wiki/Matriarchy

mami de Agatha (21.08.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Am o banuiala ca feminismul a fost ideea unui misogin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

Am o banuiala ca feminismul a fost ideea unui misogin.

E o imine la fel de stramba, dar in oglinda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Pai cam din antichitate au inceput sa conduca. De la gladiatorii care isi dadeau viata luptandu-se, la sefii de triburi care ieseau la vanatoare, isi aparau triburile, procurau mancare pentru familii, la vikingi. daca derulam filmul observam ca numai barbati au fost conducatori, luptatori (exceptie face Ioana D'Arc).
De ce? Din cauza ca au creierul mai mare ca al femeilor? Au o putere de concentrare mai mare, risca mai usor decat femeile, vor sa fie cu un pas inaintea femeii, puternici din punct de vedere fizic?
Dar lasa ca vin si femeile din urma. Ascensiunea lor pe scara sociala e in crestere.
Vor fi niste adversare apte de concurenta. Si in felul asta vom reusi sa scapam de stigmatul de "sex slab".
Dar ce se fac ei fara noi? Noi fara ei?
Ai vostri soti vi se plang cand sunt bolnavi? Cum suporta durerea?

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele

Mergi la inceput