Cum au ajuns barbatii sa conduca lumea? :)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Sincer eu cred ca teribil de naiv sa ne inchipuim ca barbatii acolo la washington sau in tibet sau vatican sau in biroul sefului de echipa ar avea controlul cuiva sau a ceva. De cele mai multe ori mie mi se pare ca sint o gramada de actiuni browniene care atunci cind sint asociate cu intentia initiala a conducatorului il face pe acesta din urma un vizionar.
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

quote:
Originally posted by xenocid

Ma gandesc si eu ca daca matriarhatul era bun de ceva mai exista si in zilele noastre.
Acum, si stiu ca ma repet, cea mai mare greseala a facut'o femeia atunci cand si'a propus sa fie egala cu barbatul cand de fapt, putea sa fie egala cu oricine altcineva.

Alin

Xeno , daca ar fi sa aleg intre matriarhat si patriarhat, as alege absolut convinsa pe cel din urma. In definitiv, cine ar vrea sa fie condus de o persoana care are tot timpul scuza la indemina ca este doar o femeie? Cred in egalitatea dintre sexe dar nu cred in egalitatea intereselor dintre sexe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2 spune:

quote:
Originally posted by AnaGN
cum au ajuns acolo.

Suntem mult mai ambitiosi si mai putin emotivi. Exact ce e nevoie ptr asta.

Alexandru

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Sensul termenului "conducator" este de "sursa", "respect" si "responsabilitate". Conducerea este ceva ce tine de ceea ce esti, precum si ceva ce tine de ceea ce faci. Un lider este cineva care isi face timp si ia initiativa sa se gandeasca la prioritati si scopuri. Nu poti conduce pe cineva undeva pana cand nu te-ai gandit incotro vrei s-o iei.

Femei isi doreasc mai mult sa construiasca decat sa cucereasca. Femeile analizeaza compromisurile si sa cer alte pareri. Barbatii cred ca daca cer sfat sunt considerati nesiguri. Femeile sunt prea sincere si deschise, tolerante. Barbatii iau rapid decizii, in comparatie cu femeile, au trasaturi agresive si au simtul competitiei foarte dezvoltat, sunt mult mai dispusi sa-si asume riscuri, cauta senzatii puternice.
Asadar, referindu-ne strict la conducere, este destul de clar ca barbatii au calitatile necesare functiei de conducere.

Alexandru

Am risipit timpul sau timpul m-a risipit pe mine?Daca am ochii deschisi de ce pasesc in intuneric?M-am contopit cu el si m-am pierdut in abisul gandurilor infinite.Stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.Cand voi inceta sa exist am o armata de ingeri in suflet si una de demoni in sange.Si totusi,sunt doar o fiinta asteptand...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

si citi dintre barbatii care conduc lumea nu sint condusi, de fapt, de o femeie? "Cugetarile" astea "sint mai ambitiosi, mai putin emotivi" etc... sint clisee ieftine.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elise
barbatii care conduc lumea nu sint condusi, de fapt, de o femeie?

Probabil ca da, dar in cu totul alte privinte.

Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

quote:

quote:
Originally posted by adi_dalma

Barbatii (aparent) conduc lumea din simplul motiv ca ceea ce pare ar fi world leadership NU INTERESEAZA femeile. Adica: politica, razboaiele, economia mondiala, chimia, fzica, astronomia si alte stiite plicticoase.
Noi, femeile conducem doar barbatii care conduc lumea...Baietii niostrii,sotii nostrii tatii nostrii.
Deci totul e sub control.
Noua ne place asa.

De ce fizica, chimia si astrologia sunt stiinte plicticoase?
Ce interesant? Mestecatul in cratita?

Si nu cred ca pe femei nu le intereseaza World Leadership!
Really!

Era o gluma!Si sincer nici mestecatul la cratitata nu e lipsit de valoare si am auzit (am citit intr o revista) ca pe unele femei -nu pe mine ca eu sunt din alea emancipate chiar le pasioneaza bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
Originally posted by Alex2

quote:
cum au ajuns acolo.

Eu cred ca barbatii au ajuns sa conduca lumea pentru ca sunt mult mai agresivi (testosteronul bata-l vina ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:

Probabil ca da, dar in cu totul alte privinte.

probabil ca da, asa au ei impresia.

adi_dalma,
sint si femei emancipate pe care le pasioneaza bucatareala.... si bravo lor, eu le invidiez ca au rabdare.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

quote:
Originally posted by bird70

quote:

quote:
cum au ajuns acolo.

Eu cred ca barbatii au ajuns sa conduca lumea pentru ca sunt mult mai agresivi (testosteronul bata-l vina ).

Si eu cred la fel..Si se poate extinde teoria si la fauna, masculul este acela care apara trupa de pradatori sau alti potentiali masculi care doresc sa-i suprime rolul de lider in trupa, chiar daca femela este aceea care alearga sa gaseasca hrana pt. pui..Eu consider ca e ceva genetic, nu ca barbatii ar fi mai buni sau mai slabi strategi decit femeile...Mie cel putin imi convine asa, ca barbatul sa fie virful de lance si femeia cea care minuieste lancea

Mergi la inceput