Tabere pentru copii in afara Romaniei?

Tabere pentru copii in afara Romaniei? | Autor: Chan

Link direct la acest mesaj

Buna.
V-ati lasa copiii in tabere/excursii in Grecia, Turcia, Bulgaria sau in alte tari?

In scoala fetei mele se organizeaza excursii in Grecia. Transportul se face cu autocarul.
Copii care au fost anul trecut au spus ca a fos frumos, ca nu a fost obositor drumul.

Voi ce parere aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Depinde mult de varsta copilului si de cei care il insotesc in tabara. De asemenea e important de stiut daca merg, pe langa profesori si parinti/bunici...alti adulti. Da mai multe amanunte.

Claudia

POZE MARA SI MATEI
POZE PARINTI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Eu incerc anul acesta dar merg si eu cu ea. M-as imbolnavi de stres 10 zile!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chan spune:

Claudia,
fetita are 10 ani. Este un copil responsabil, se descurca singura, nu avem probleme cu mancarea sau cu grija pe care trebuie sa o aiba fata de ea (spalat, schimbat etc ).

Tabara este organizata de invatatoarea lor impreuna cu alte colege.
Alti parinti nu merg dar am inteles ca este un cadru didactic la 10 copii.
In Grecia merg intr-o statiune linistita, la o vila de 3 stele, 3 locuri in camera, cu baie, A/C (am vazut foto, e bine).

Problema mea cea mai mare este drumul.
Pleaca la ora 14 si ajung a doua zi dimineata.
Am auzit atatea lucruri despre transportul cu autocarul, si de bine si de rau, ca nu mai stiu ce sa cred.

Grati.ela,
si eu sunt stresata si ma simt groaznic cand nu este langa mine, dar ma gandesc ca nu trebuie sa fiu egoista si sa o privez de niste lucruri doar ca sa stau eu linistita.
Intre noi fie vorba abia mi-am facut curaj sa iau in discutie varianta Grecia asa ca astept incurajari .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Nu stiu ce sa zic... Eu una, m-as duce cu ea. Nu costa mult si ai putea profita si tu de 10 zile de concediu (daca e posibil, bineinteles).

Claudia

POZE MARA SI MATEI
POZE PARINTI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Chan, eu nu pot dar sa-ti spun ca la inot la Ozi copii de 5-6-7-8 anisori au mers singuri in tabara la schi, cei mari mergand chiar si pe afara in tabara. O alta prietena de-a mea are 2 baieti (9 resp. 10 ani) care merg de la gradi singuri in Grecia, Anglia...Baietii fac sporturi extreme (cel putin pentru mine asa par)...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chan spune:

Multumesc pentru raspunsuri.

Din pacate eu nu pot merge si nici nu am pe cineva apropiat disponibil pe care sa il/o trimit impreuna cu ea (m-am gandit si la aceasta varianta).
Aseara am facut consiliu de familie si am hotarat sa dam totusi avansul, pentru ca trebuia doamna invatatoare sa stie cati copii vor sa mearga, iar pana in mai, cand trebuie achitata diferenta, ne mai gandim.
Oricum am inteles ca sunt f. multi doritori si ca e "bataie" pe locuri asa ca daca ne razgandim nu este o problema.
Copilul ne-a intrebat la ce ne mai gandim? Ce credem ca intr-o luna se face mai mare, se inventeaza alte mijloace de transport pana in Grecia sau se modifica granitele si se apropie cele doua tari la doar cateva ore de mers cu masina?

Ea isi doreste foarte mult sa mearga si ii e frica sa nu ne razgandim.

Cred ca pana la urma o vom lasa mai ales pentru a-i demonstra ca avem incredere in ea...si ca nu asta era problema.

Problema mea ramane, in continuare, transportul!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaghe spune:

Ma bucur ca s-a ajuns si in scoli la asemenea vacante, si eu am doi baieti 5 si 10 ani, dar , eu personal singuri inafara tarii , nu i-sa lasa, e diferenta cind ar mai merge mai multi parinti, iar numarul de copii pe cadru didactic ar fi mai mic, 10 copii ptr. un adult este prea mult, iar transportul cu autocarul in conditiile de astazi in tara, eu nu l-as lasa, asta este parerea mea, este diferit cind vb. de copilul tau si altul cind te referi la altcineva, eu acum lucrez cu copii si am fost ca voluntar intr-o excursie cu cel mare.Chiar daca am fost la un museu de stiinta la 2 ore de orasul in care stam , si am vazut exact cum sint copii in autocar, depinde de voi , si daca nu sinteti hotariti si sinteti in dilema mai bine, nu merge, intotdeauna alegeti ce e mai bine ptr. ea, distanta e mare si cred ca mai sint atitea de vazut si in tara, .Dupa mine, asau cum fac eu intotdeauna am organizat vacante impreuna , decit sa se intimple ceva si toata viata sa-mi reprosez, mai bine mai astept , dar cel mai bin e ginditi-va bine, si luati hotarirea cea mai buna ptr. voi.Succes in continuare
gabriela, mama lui Andrei si Matthew

Mergi la inceput