Mamici de septembrie - octombrie 2007 (11)
Raspunsuri - Pagina 27
marushka spune:
Nu reusesc sa scriu ca deja se trece la alta pagina, nu pot sa tin pasul cu voi gravidute harnicute. Am sa incerc sa le iau in ordine cronologica si sa raspund la unele mesaje.
danielle02 felicitari pentru vesti frumoase de la eco si pentru bebe care a reusit sa va cucereasca, sigur cand va creste mare va avea mult charm, daca a inceput sa practice "cuceritul" inca din burtica 
nature felicitari si tie pentru "intalnirea fizica" cu bebe. Ce frumos ai scris tu in mesaj despre aceasta senzatie unica. Noi mai avem de crescut ca sa simt miscarile lui bebe dar pana atunci invat de la voi cum se simte.
Taniusha
12+
http://bd.lilypie.com/EzQqp2.png
Roxana_G spune:
De abia m-am linistit cu testul putin, ca am fost chemata la sef pentru o discutie de organizare si am mai uitat. Nu va zic cu ce ochi bociti m-am dus. Si acum m-am certat si cu sotul pe treaba asta, habar nu are nimic, nu a citit si nu itnelege. O tine una si buna ca a murit copilul nu stiu carui coleg de-al lui si ca tocmai aflase si ca sigur era de SD, ca era ceva de la nastere. Nici nu stie despre ce e vorba si vorbeste aiurea. Din pacate eu am fost agresiva, i-am zis ca oricum eu am luat o decizie sa nu mai fac nimic pentru ca asta simt si gata. El s-a enervat ca decid pentru ambii, ca nu stiu eu mai bine ca un test, etc etc. Asa ca acum nu ne mai vorbim si imi e groaza sa port orice fel de discutii cu el diseara. Asa ca acum sunt iar umflata de plans si in 15 min trebuie sa ma duc la gradi la consultatii cu parintii.
Rox
15+si Alexandra Maria
(10.02.2004)
]
marushka spune:
Roxana_G draguta, nu te mai strasa atata cu TT ala, tu erai cea care ne incurajai pe toate si acum unde-i optimismul? Stii bine ca testul asta nu este concludent este doar probabilitate statistica care costa si bani si mult stress. Eu zic sa vorbesti cu doctorul tau sigur va sti sa iti dea cele mai bine explicati, pe langa cele care ti le zicea si inainte ca sunt cerinte impuse de UE. Nu prea ma pricep sa dau sfaturi, dar cred ca o eco morfofetala ti-ar da mai multe detalii despre starea beietelului voinic din burtica, nu crezi ?
Tomasa eu stiam ca amniocenteza se face doar atunci cand se impune si nu asa pur si simplu... parca nu este atat de bine pentru femeie si pentru bebe cu amniocenteza asta. Asa ca daca nu se impune eu zic sa nu stai la indoiala daca sa o faci sau nu. Nu este musai.
AndreeaManea nu ai de ce sa te ingrijorezi daca doctorul a zis ca e bine. Oricum, bine ai venit la odisee!
Sanatate si mamicilor si piticilor din burtici!
Si sa avem cat mai putine griji!
Taniusha
12+
Roxana_G spune:
Problema e ca eu am 16 saptamani, nu 12 ca sa mai masor acum iar pliul ala nucal. iar data trecuta nu am ajuns la Iosup ca nu erau locuri defel si ca atare am facut la o tipa, eu nu stiu cat de buna este. Una peste alta de atunci iesise pliul 2mm, am inteles ca e ok de la voi, insa oricum era cea mai mare valoare de aici.
Pe de alta parte prietena mea tocmai a fost la doctorita ei si i-a dus si testul ei. Am inteles ca laboratorul de la CMU a gresit destul de frecvent valoarea la BHcg, ca are paciente gravide in 16 sapt care s-au prezentat cu valoare zero de la ei, si ca neaparat sa il repet. Si ca oricum procentul de eraoare al testului oriunde este minim 20%. Asa ca ea zice sa il repet de cel putin 2 ori si sa nu ma agit.
Pe Badiu imi e frica sa il sun, pentru ca el a zis ca el nici nu discuta sa il repet, ci sa facem direct amnio.
Rox
15+si Alexandra Maria
(10.02.2004)
]
marushka spune:
Roxana_G nu te mai certa cu sotul se va creea o situatie si mai tensionata care nu face bine nici pentru tine si bebe nici pentru el nici pentru micuta Alexandra. Incerca sa te linistesti, nu mai plange degeaba ca asa oricum nu rezolvi nimik.
FII BARBATA!
Taniushka
12+
Sabina spune:
Andreea manea, bebelusul tau e mai voinicut, asta-i tot, nu ai moteive de ingrijorare.
Bine-ai venit la Odisee!
Roxana, uite, tocmai am vorbit si eu cu sotul meu.
Noroc ca el e f f calm si rational, ca eu deja eram cu gura pe el sa vb cu dr daca ma pune sa fac amniocenteza, ca o luasem razna.
Deci, el zice ca noi pt ca cititm atat pe net ne zapacim de tot si in loc sa vb cu doctorii tragem concluzii pripite si nefondate.
Are dreptate, doctorul stie mai bine.
Plus ca testul asta e probabilistic!!! Nu inseamna nimic!Decat ne include intro grupa sau alta.
Numai echografia e relevanta.
Eu sunt f suprata ca te necajesti asa, imi pare asa rau si nu stiu cum sa te consolez, dar te rog inca odata sa nu te mai gandesti pana nu vb cu Badiu, numai el poate sa-ti explice.
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
slippers76 spune:
Roxana, am dat cautare dupa BHcg si am gasit o gramada de site-uri italienesti (medicale). Pe toate acestea valorile erau date pentru saptamani de gestatie efectiva (14 in cazul tau), si valorile maxime erau putin peste 175000. Si am mai vazut ca sunt suuuuper interpretabile si variabile in functie de laborator si reactivi, si ca numai ginecologul e in masura sa interpreteze rezultatul (indiferent de ce intervale "standard" ar da laboratorul).
Ana
14+ si Mirunica (16.05.2003)
Miruna
BB din burtica
Happiness_4_us spune:
Slippers, nu ma intelege gresit. Foarte bine ca maninci. M-am oripilat la ce cantitate in sensul ca si eu as purcela insa din cauza raului nu pot manca deocamdata decat supe, nu ca sunt eu sclifosita sau ca maninc precum pasarelele. In nici un caz. Tocmai de-aia ziceam ca inainte cand eram eu "zdravana"..... e he he ce bine mai era. Acum nu pot manca decat atat si oricum seara vine raportul cand trebuie sa dau totul afara.
Nana,
13+In asteptarea lui
Bubu la 12 sapt si 3 zile.
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
marushka spune:
Fetelor legat de pliul nucal am si eu o intrebare. Care este varsta sarcinii la care se poate face masurarea asta? ese o perioada anume sau se masoara atunci cand faci eco morfo fetala. Apropo si eco morfo-fetala la ce varsta se face ?
Multumesc pt eventuale raspunsuri
Taniushka
12+
Happiness_4_us spune:
quote:
Originally posted by crishtina
la mine bebe are 71 g si TN e 2.20. Credeti ca e prea mult? sau e normal?13+
Roxana, uite ca si Crishtina are la translucenta nucala valoare 2, chiar 2,2, ca ziceai ca tu ai avut 2 si ca era cea mai mare dintre toate.
Nu te mai ingrijora.
Cand am fost eu la medic in sapt 12, a tot masurat lichidul respectiv si ne-a spus dr ca daca este pana in 3 este ok.
Eu zic sa te linistesti si sa nu te mai gandesti, ca-i faci rau lui bebe si el saracu' n-are nici o vina.
Numai bine!

Nana,
13+In asteptarea lui
Bubu la 12 sapt si 3 zile.
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!